GERMANIA-ITALIA, CONFRUNTAREA GIGANȚILOR

GERMANIA-ITALIA, CONFRUNTAREA GIGANȚILOR

Cel mai așteptat sfert de finală al Europeanului din Franța se joacă azi la Bordeaux și aduce față-n față Germania și Italia. O confruntare tradițională în fotbalul ultimilor decenii, un duel mereu interesant, care a oferit un fotbal de calitate. Ajunsă oarecum surprinzător pe această parte de tablou, după ce a făcut instrucție cu Belgia și apoi a eliminat Spania, Italia are acum un examen și mai dificil în fața campioanei mondiale. Tradiția meciurilor oficiale e însă de partea sa, căci Italia n-a pierdut niciodată în fața Germaniei la un turneu final, chit că în martie, la Munchen, într-un ”amical” nemții au câștigat cu 4-1. Germania-Italia e meciul zilei, dar programul e completat de partide din fotbalul brazilian, nord-american, dar și cu turneul de tenis de la Wimbledon. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

GERMANIA – ITALIA, ora 22:00 (EURO 2016, ”SFERTURI”)

Confruntarea titanilor

La Bordeaux se află față în față două dintre echipele care au impresionat cel mai mult la acest turneu final. Germania nu numai că este neînvinsă în Franța, unde a câștigat grupa C cu 7 puncte, dar nici măcar nu a primit gol: în ”optimi” a depășit convingător Slovacia cu 3-0. De partea cealaltă, Italia și-a trecut în cont 3 victorii la zero, între care un 2-0 cu Spania în ”optimi”, și un eșec, 0-1 cu Irlanda, la finalul fazei grupelor, când avea însă calificarea asigurată.

Privind și mai în spate, Joachim Low și elevii săi nu au cedat și nici nu au luat gol de 5 meciuri, terminate cu 4 succese și o remiză, ba nu au pierdut decât o dată în ultimele 7 jocuri. Ei par să fi depășit o perioadă mai complicată deoarece, cumulat, nu au învins decât în 6 din precedentele 11 meciuri, oficiale și amicale. Totodată, au înscris în 7 din anterioarele 8 confruntări. Nemții se află la al 12-lea turneu final consecutiv. De 3 ori au cucerit titlul, ultima oară în 1996, iar la ultimele două ediții s-au oprit în semifinale.

Pentru trupa condusă de Antonio Conte, înfrângerea contra irlandezilor este singura din precedentele 6 partide, celelalte 5 fiind toate câștigate și fără gol primit. Și mai în spate, s-a înclinat de doar două ori în ultimele 9 meciuri. De 14 jocuri încoace, numai o dată nu a înscris, însă în 6 rânduri câte o dată. În același interval, defensiva i-a fost întrecută în 7 înfruntări. La turneul final din 2012, ”azzurrii” au ajuns până în finală, 0-4 cu Spania.

Ultima dispută dintre cele două reprezentative a avut loc în martie 2016, într-un test la Munchen, câștigat categoric de nemți cu 4-1 (Kroos 24, Gotze 45, Hector 59, Ozil 75 penalty – El Shaarawy 83). Oficial însă, precedenta dispută a fost în semifinale la CE 2012, când Italia s-a impus cu 2-1 (Balotelli 20, 36 – Ozil 90+2 penalty). De altfel, ”squadra azzurra” este neînfrântă în confruntările oficiale cu Germania, terminate cu 4 egaluri și 4 victorii, 3 din ele în semifinale de CE și CM. Au mai fost 25 de partide amicale, cu un bilanț favorabil tot peninsularilor: 11 succese, 6 egaluri, 8 înfrângeri.

Nemții au întregul lot la dispoziție. În schimb, Italia nu se poate baza pe Candreva, încă accidentat la adductori, și nici pe Thiago Motta, suspendat. În plus, De Rossi este incert din cauza unor dureri musculare: în locul său ar intra Sturaro.

În cazul în care se va ajunge la lovituri de departajare, nemții au în spate o tradiție mai bună. Ei au trecut de 6 ori prin asemenea situații, cu 5 succese și un eșec. În schimb, italienii au ieșit cu bine din 3 cazuri, dar au ratat alte 4. Totuși, cele 3 triumfuri au venit în ultimele 4 calificări decise la penalty-uri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GERMANIA – ITALIA

 

BODO GLIMT – ROSENBORG, ora 19:00 (NORVEGIA ELITESERIEN)

Rosenborg e decisă: vrea un nou titlu

Dispută între echipe aflate în posturi diferite. După 13 etape, Bodo Glimt nu ocupă decât locul 14, de baraj pentru evitarea retrogradării, având 11 puncte în cont. În schimb, Rosenborg Trondheim este decisă să păstreze titlul cucerit în 2015 și se află pe prima poziție, cu 32 de puncte, 5 peste Odd.

Modeste și în atac, și în apărare, golaveraj 13-19, gazdele au pierdut ultimele două runde fără să marcheze. Mai mult, nu au câștigat decât o dată de 10 partide încoace, alte 8 fiind cedate, 5 fără să fi marcat. Nu s-au descurcat mai bine nici acasă, unde nu s-au mai impus de 5 meciuri, terminate cu o remiză albă și 4 eșecuri, neînscriind deloc în precedentele 3 vizite primite.

Cu cea mai bună ofensivă, dar și defensivă într-un golaveraj 25-7, Rosenborg nu a pierdut decât un joc în actualul campionat, 0-1 la Odd în etapa inaugurală. Cele 12 dispute consecutive imbatabile au însemnat două remize și 10 succese, perioadă în care a marcat constant, iar în 6 dintre confruntări apărarea i-a rămas impenetrabilă. Totuși, în anterioarele 3 etape nu doar a înscris, ci a și luat mereu gol.

Bodo Glimt a fost mai bună sezonul trecut, cu 1-0 acasă și 1-1 la Trondheim. Ultima victorie a lui Rosenborg a fost un 3-1 pe teren propriu în septembrie 2014: la Bodo nu a mai triumfat din iunie 2009, scor 4-0, moment din care gazdele au înregistrat două egaluri și un succes.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BODO GLIMT – ROSENBORG

 

FLUMINENSE – CORITIBA, ora 22:00 (BRAZILIA SERIE A)

Obiectiv comun, distanțarea de zona retrogradării

Și Fluminense, și Coritiba au același scop: să se distanțeze de zona retrogradării. După 12 etape, gazdele ocupă locul 12, cu 16 puncte, în vreme ce adversara se găsește pe a 16-a poziție, prima salvatoare, cu 13 puncte.

Dezamăgitoare mai mult ofensiv decât defensiv într-un golaveraj 13-15, Fluminense a pierdut runda trecută, 1-2 ”afară” cu Sao Paulo. A fost al 3-lea eșec din ultimele 4 jocuri pe lângă surprinzătorul 2-1 de pe terenul lui Flamengo, perioadă în care a marcat și a luat mereu gol. În precedenta vizită primită s-a înclinat, 2-4 cu Santos, după o imbatabilitate de 6 meciuri, terminate cu 3 egaluri și 3 victorii. În anterioarele 8 dispute de acasă ”roș-verzii” au marcat constant, dar în 6 dintre ele au și luat gol.

Coritiba nu excelează nici în atac, nici în apărare, golaveraj 15-18. Nu a mai cedat de 3 confruntări, cu două remize (una ”albă”) și un succes, singurul însă din precedentele 5 etape. Numai o dată în anterioarele 8 jocuri nu a înscris, neprimind gol doar în ultimele două. Încă nu s-a bucurat de succes ”afară” în actuala stagiune, răstimp în care a înregistrat 4 înfrângeri cu câte două goluri încasate (trei de 1-2), apoi o remiză albă.

Acum un sezon, Fluminense s-a impus acasă, 2-0, după care a făcut 1-1 în deplasare. Numai o dată a triumfat Coritiba în precedentele 5 dueluri directe, 1-0 pe propria arenă în noiembrie 2014. În fieful grupării din Rio nu a mai învins din august 2009, scor 3-1: de atunci, gazdele au realizat două egaluri și 3 succese.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FLUMINENSE – CORITIBA

 

MONTREAL IMPACT – NEW ENGLAND, ora 00:30 (SUA MLS)

Doar gazdele sunt în grafic

Cele două formații din Conferința de Est se zbat să prindă un loc în play-off-ul de calificare în faza finală a MLS (campionatul nord-american cu 17 participante din SUA și 3 din Canada), în care vor intra formațiile dintre locurile 3 și 6 la sfârșitul sezonului regulat, din ambele serii. Momentan, doar gazdele sunt în grafic. Trupa din Montreal se află pe a 4-a poziție, cu 21 de puncte în 15 etape jucate, în vreme ce New England Revolution se găsește pe a 8-a treaptă, cu 19 puncte în 16 runde.

Cu Didier Drogba în prim-plan, autor a 5 reușite, canadienii stau bine în atac, nu și în apărare, golaveraj 24-22. Ei nu au mai pierdut de 3 jocuri, cu o victorie urmată de două egaluri. În plus, nu au cedat decât o dată în precedentele 8 dispute, 6 dintre ele încheiate cu egaluri, perioadă în care nu au marcat și nu au primit gol doar într-un 0-0 ”afară” cu Columbus Crew. Imbatabilitatea de acasă durează de 4 etape, cu 3 remize și un triumf: un 0-2 cu Toronto e singurul eșec stagional pe propria arenă, completat de 3 egaluri și 3 succese.

Și New England s-a comportat mai bine în ofensivă decât în defensivă, golaveraj 21-28. A cedat runda anterioară, 0-2 ”afară” cu DC United, după două victorii consecutive cu 2-1, numai o dată în ultimele 8 jocuri nemarcând. De câtva timp a avut necazuri pe teren străin, unde s-a impus doar o dată, acum două partide, în cele 8 vizite stagionale făcute, pe lângă 3 egaluri și 4 eșecuri: a înscris în 5 dintre acestea.

De 4 dueluri directe nu a mai pierdut Impact, cu două remize, apoi două succese sezonul trecut, 3-0 acasă și 1-0 ”afară”. Ultimul triumf al lui New England datează din septembrie 2014, 2-1 pe propria arenă: la Montreal nu s-a mai impus din octombrie 2013, scor 1-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MONTREAL IMPACT – NEW ENGLAND

 

TORONTO – SEATTLE SOUNDERS, ora 02:30 (SUA MLS)

Toronto urmărește play-off-ul, Seattle doar salvarea

Cu 19 puncte adunate în 15 etape, Toronto ocupă a  7-a poziție în Conferința de Est și urmărește să prindă un bilet în play-off-ul de calificare în faza finală a MLS (campionatul nord-american cu 17 participante din SUA și 3 din Canada). În această fază vor intra formațiile dintre locurile 3 și 6 la sfârșitul sezonului regulat, din ambele serii. În vizită îi vine Seattle Sounders, o trupă în suferință: se află abia pe treapta a 9-a, penultima, în Conferința de Vest, cu 16 puncte. Ele se înfruntă deoarece sistemul de desfășurare prevede ca o echipă să joace cu formațiile din grupa sa, dar și cu cele din cealaltă serie.

Prima grupare din clasament cu golaveraj negativ, 17-18, Toronto nu a câștigat decât unul, 1-0 acasă cu LA Galaxy, din ultimele 6 runde, pe lângă două egaluri și 3 eșecuri. Două din aceste jocuri le-a terminat fără să marcheze și în tot atâtea nu a primit gol. Pe teren propriu nu a pierdut de 3 partide, cu două remize (una ”albă”) urmate de un triumf, ba în actuala stagiune nu s-a înclinat decât o dată, 3-4 cu Whitecaps.

Cu cel mai slab atac, dar și cu a 3-a cea mai bună apărare, golaveraj 13-19, Seattle a cedat precedentele două dispute cu același 0-2. Anterior bătuse cu 2-0 ”afară” pe DC United, singura victorie din ultimele 6 etape, celelalte 5 fiind toate pierdute, 4 din ele fără să fi înscris. Același succes este unicul realizat în deplasare în acest sezon, pe lângă un egal și 5 înfrângeri: a marcat în 5 din aceste confruntări, dar în 4 cazuri numai câte o dată, deși contează în față pe jucători cu experiență precum Clint Dempsey și Nelson Valdez.

În 2015 a existat un singur duel direct, tranșat acasă de Sounders cu 2-1. Toronto se impusese anterior la Seattle, 2-1 în martie 2013, însă pe teren propriu nu a mai câștigat din aprilie 2010, scor 2-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA TORONTO – SEATTLE SOUNDERS

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă