ADVERSARI FOARTE GREI PENTRU PANDURII ȘI VIITORUL

ADVERSARI FOARTE GREI PENTRU PANDURII ȘI VIITORUL

După Steaua și Astra, intrate în competiția pentru grupele Champions League, azi a venit rândul celorlalte două echipe românești rămase în cursa pentru Europa League. Ambele au însă misiuni extrem de grele, căci adversarii primiți la tragerea la sorți sunt suficient de complicați. Atât Maccabi cât și Gent reprezintă grupări ce s-au regăsit în faza grupelor Ligii Campionilor în sezonul trecut. Programul zilei cuprinde si alte partide din această fază preliminară pentru Europa League. Detalii și cote, mai jos. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

PANDURII – MACCABI TEL AVIV, ora 21:00 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Adversar complicat pentru Pandurii

Într-o partidă în premieră, Pandurii Tg. Jiu are parte de un adversar complicat în turul 3 preliminar al Europa League. Maccabi Tel Aviv este una dintre cele mai puternice echipe din Israel, care sezonul trecut a urcat până în grupele Champions League. Dacă oltenii își fac intrarea în competiție cu ocazia primei manșe de pe ”Municipal” din Turnu Severin, adversara a disputat și primele două faze eliminatorii, când a trecut de Gorica (3-0, 1-0) și de Kairat Almaty (1-1, 2-1).

În noua stagiune, Pandurii a jucat un singur meci oficial, 2-1 cu CSU Craiova la startul noii Liga 1. Mai devreme, în perioada de pregătire, trupa din Tg. Jiu s-a aflat într-un stagiu în Slovenia. Rezultatele bifate acolo au fost notabile: 0-0 cu Osijek, 2-1 cu Volin Luțk, 1-1 cu Dinamo Zagreb (campioana Croației) și, în special, 4-2 cu Steaua Roșie (campioana Serbiei). Ultimul examen l-a susținut acasă, 2-0 la Rm Vâlcea. Ultimul eșec suferit, un 0-1 acasă cu Steaua pe 30 martie este și singurul din anterioarele 15 jocuri oficiale.

Pe locul 2 în sezonul trecut din Israel, Maccabi este imbatabilă de 6 partide, 5 încheiate cu victorii. Mai mult, un 0-1 cu Maccabi Haifa în finala Cupei din mai 2016 este unica înfrângere din precedentele 33 de dispute, în toate întrecerile. De alte 17 confruntări nu s-a mai înclinat pe teren străin, începând de la un 0-1 cu Dinamo la Kiev în grupele Ligii, din decembrie 2015.

Schimbare importantă la gazde în această vară. Edi Iordănescu, antrenorul cu care echipa a progresat substanțial, a plecat, iar în locul său a fost instalat Petre Grigoraș, care a mai stat pe banca gorjenilor în două etape, ultima oară în 2014. Alte noutăți le reprezintă Cl. Voiculeț (ASA Tg. Mureș), Buleică (împrumut expirat Chiajna), Bărbuț (ACS Poli), Obodo (Chiajna), Herea (liber), Amiche (Barakaldo): proaspăt sosiții Sânmărtean și Valentin Alexandru încă nu pot fi folosiți. La despărțiri figurează Mingote, Nicoară, Săpunaru, Erico (contracte expirate), Ropotan, Răduț (ambii la Hatta Club/Emirate), Antal (împrumut expirat Hapoel Tel Aviv), Vasco Fernandes (Vitoria Setubal), Al. Ciucur (CSMS Iași), Welington (AEL Limassol).

Tot din intersezon, antrenorul lui Maccabi, georgianul Șota Arveladze, contează pe jucători abia veniți precum Lifshitz, Scarione, Golasa, Benayoun, Filipenko, Radonjici. În schimb, s-a separat de Zahavi, vândut în China cu 7,3 milioane de euro, Carlos Garcia, Cohen.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PANDURII – MACCABI TEL AVIV

 

HERTHA BERLIN – BRONDBY, ora 21:15 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Hertha e favorită, dar Brondby are avantajul meciurilor deja jucate

Hertha Berlin și Brondby susțin primul meci din turul 3 preliminar din Europa League. Dacă formația germană a intrat direct în această fază, în schimb cea daneză a disputat ambele etape precedente, când le-a eliminat pe Valur Reykjavik (4-1, 6-0) și FC Hibernian (1-0, 0-1/5-3 la penalty-uri).

Nemții au avut un final de sezon trecut de coșmar, cu nu mai puțin de 8 partide consecutive fără victorie, răstimp în care au înregistrat două egaluri și 6 eșecuri, ratând prezența în Champions League. Perioada pregătirilor au început-o bine, 10-0 cu Schwedt, dar a încheiat-o rău, 0-3 cu Alkmaar, între cele două teste intercalându-se un 1-1 cu FC Nantes. Ultimele 3 apariții acasă au însemnat numai înfrângeri, precedate de un egal: ”alb-albaștrii” nu au mai învins pe propria arenă din 19 martie, 2-1 cu Ingolstadt, în Bundesliga.

Brondby este avantajată de faptul că are deja meciuri oficiale în picioare, nu doar în Europa League, ci și în campionatul intern, unde contează pe punctaj maxim după două etape. Echipa din Copenhaga nu a pierdut decât unul din ultimele 6 jocuri oficiale. Pe teren străin s-a înclinat ultima oară într-un ”amical” la Naestevd (1-2), singurul insucces de 9 deplasări încoace, restul de 8 fiind toate câștigate.

Cele două formații s-au mai întâlnit în august 2009, în fosta Cupa UEFA, chiar actuala Europa League. Atunci, fiecare a învins acasă, însă mai departe a mers Hertha, după 3-1 la Berlin și 1-2 la Copenhaga.

AICI GĂSIȚI COTELE LA HERTHA BERLIN – BRONDBY

 

GENT – VIITORUL, ora 21:30 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Greu pentru Viitorul, Gent e echipă de Champions League

La prima sa participare în întrecerile continentale, Viitorul pregătit de Gică Hagi nu are deloc o misiune facilă la Gent, în manșa întâi din turul 3 preliminar al Europa League. Adversara constănțenilor a terminat pe locul 3 în campionatul trecut din Belgia, sezon în care a evoluat în premieră în grupele Champions League, ba a și ieșit din grupe, fiind eliminată în ”optimi” de Wolfsburg.

Pentru gazde, este prima partidă oficială din noul sezon. În meciurile de verificare ale verii au avut un start bun, cu 3 victorii la zero, după care s-au poticnit: au urmat 3 egaluri, între care 2-2 cu Olympiakos Pireu, și o înfrângere, 0-3 împotriva olandezilor de la Zwolle. Totuși, doar o dată nu au marcat în această perioadă.

Viitorul a disputat un singur meci oficial, 1-0 la Voluntari în etapa inaugurală din Liga 1. Anterior, în pregătiri, a început contra unor adversare modeste, precum Colțea Brașov (1-0) și Sepsi (6-0). A venit apoi cantonamentul din Slovenia. Printre rezultatele care au urmat s-au numărat 1-1 cu APOEL, 1-2 cu Arka Gdynia, 4-0 cu Volin Luțk și, mai ales, 3-1 cu Partizan Belgrad. Punct le-a pus un 2-0 cu polonezii de la Bytovia Bytow.

În pauza de vară, Gent i-a achiziționat pe S. Mitrovic, Perbet, Kujovic, cărora li s-au adăugat alți 16 jucători reîntorși după împrumuturi. Pe de altă parte, s-a despărțit de Sels, plecat la Newcastle pe 6 milioane de euro, Puljic, Elhamed, Privat.

De partea cealaltă, Viitorul i-a acontat pe Râmniceanu (Dinamo), Brandan (ASA Tg. Mureș), Purece (Chiajna), Carp (Steaua), Țâru, Mitache (ambii reveniți de la FC Voluntari), Al. Stoica (revenit de la Dunărea Călărași), S. Rădoi (FC Voluntari), G. Iancu (liber de contract), D. Lopez (Doxa), Nimely (ACS Poli). În schimb, s-a despărțit de Goulon, Nicoliță (contracte expirate), Gavra (Gaz Metan), Pablo de Lucas (Xanthi), Fl. Cernat (FC Voluntari).

AICI GĂSIȚI COTELE LA GENT – VIITORUL

 

DOMZALE – WEST HAM UNITED, ora 21:45 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Au învățat englezii din lecția de anul trecut?

Un bilet în play-off-ul Europa League este miza înfruntării dintre NK Domzale, din Slovenia, și englezii de la West Ham United. Manșa întâi are loc la Ljubljana, pe stadionul ”Stozice”. Dacă oaspeții au intrat direct în turul 3 preliminar, gazdele au jucat ambele faze eliminatorii precedente, cînd le-au depășit pe Lusitanos (2-1, 3-1) și Șahtior Soligorsk (1-1, 2-1): 6 din cele 8 reușite au fost în prima repriză.

Gazdele sunt neîntrecute în meciurile oficiale din acest sezon, deoarece și în campionat le-a mers bine, cu 4 puncte strânse în primele două runde. Cu tot cu stagiunea anterioară, ”galben-albaștrii” nu au cedat de 9 jocuri, în toate competițiile, 5 terminate cu victorii. Mai mult, nu s-au înclinat decât o dată de 14 partide încoace. Acasă au triumfat în ultimele 4 meciuri, care au pus capăt unei serii de alte 10 dispute fără succes, jumătate pierdute.

West Ham a avut probleme în finalul sezonului trecut, cu două înfrângeri în ultimele 3 confruntări, și nici în perioada de pregătire nu s-a descurcat nemaipomenit. Întâi a înregistrat două egaluri și două insuccese, între care un 0-3 cu Rubin Kazan, după care a apărut și unicul triumf, 3-0 cu Karlsruhe. Complicat a fost și pe teren străin, cu două eșecuri și un nul în ultimele deplasări. Trupa lui Slaven Bilic vrea să evite episodul de anul trecut, când a fost eliminată de Astra tot în fază preliminară a competiției.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DOMZALE – WEST HAM UNITED

 

BORUSSIA DORTMUND – MANCHESTER CITY, ora 14:30 (AMICAL, INTERNAȚIONAL CHAMPIONS CUP

Guardiola vrea să refacă statistica duelurilor City-Dortmund

Borussia Dortmund și Manchester City se confruntă în ”International Champions Cup”, cel mai important turneu amical al verii, care adună 17 dintre cele mai cunoscute echipe și este programat pe 4 continente (Europa, Asia, America și Australia). Partida are loc în China, pe stadionul ”Universiade Sports Centre” din Shenzen.

Pe locul 2 în ediția trecută a Bundesligii, Dortmund a disputat un prim meci în această competiție, când a umilit cealaltă formație din Manchester, pe United, scor 4-1, la Shanghai. Anterior, elevii lui Thomas Tuchel cedaseră neașteptat în fața divizionarei secunde Munchen 1860, 0-1, în singurul eșec din ultimele 7 meciuri, în toate întrecerile, 4 dintre ele câștigate și alte două terminate fără să fi marcat.

Și City, vicecampioană a Angliei, trebuia să joace cu concitadina United, însă derby-ul prevăzut la Beijing a trebuit amânat din cauza ploilor abundente din China. Un pic mai devreme, ”cetățenii” pierduseră la debutul lui Pep Guardiola pe banca lor, 0-1 în testul de la Munchen cu Bayern. Așa, ei au ajuns la 6 jocuri fără victorie, cu 3 remize și 3 eșecuri, nemarcând în jumătate dintre ele. Precedentul succes, și unicul de 8 partide încoace, a fost un 4-0 cu Stoke pe 23 aprilie, în Premier League.

Borussia încă nu s-a înclinat în fața lui City. Trupa germană a fost mai bună în grupele Champions League din 2012-2013, cu 1-1 în Anglia și 1-0 la Dortmund, după ce anterior se impusese într-un ”amical” din august 2010, scor 3-1.

În această vară, gruparea germană a cheltuit 113,75 milioane de euro pe achiziții. Printre nou-sosiți se găsesc Gotze, Rode luați de la Bayern cu 26, respectiv 12 milioane de euro, Schurrle (Wolfsburg, 30), O. Dembele (Rennes, 15), Raphael Guerreiro (Lorient, 12), Bartra (FC Barcelona, 8), Mor (Nordsjaelland, 7), Merino (Osasuna, 3,75), în vreme ce Blaszczykowski și Bandowski au revenit după împrumuturi. La plecări figurează Mhitarian (Manchester United, 42), Hummels (Bayern, 38), Gundogan (Manchester City, 27).

În intersezon, pe lîngă Guardiola, City i-a mai acontat pe Gundogan (Dortmund, 27 de milioane de euro), Nolito (Celta, 18), Zincenko (Ufa, 2).

AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA DORTMUND – MANCHESTER CITY

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă