Articolul precedent
Articolul urmator

START ÎN PREMIER MANAGER LEAGUE

START ÎN PREMIER MANAGER LEAGUE

Ca de obicei în ultimii ani, păstrându-și tradiția la care englezii nu vor cu niciun chip să renunțe, la jumătatea lunii august începe o nouă ediție din Premier League. Și tot ca de obicei în ultimul timp, Anglia a cheltuit și-n această vară cei mai mulți bani dintre toate țările importante și se poate lăuda acum cu cel mai scump transfer din istoria fotbalului, Paul Pogba ajungând la Manchester United pentru 105 milioane de euro. Campioana Leicester deschide stagiunea, în deplasare contra nou promovatei Hull, un alt cap de afiș al zilei fiind debutul lui Pep Guardiola pe banca lui Manchester City. 

Considerat de mulți cel mai spectaculos campionat din lume, având o bază financiară extrem de solidă din vânzarea pe sume astronomice a drepturilor de televiziune, Premier League a investit în această vară foarte mult și în antrenori de calitate. Deși n-au reușit să convingă figurile exponențiale ale momentului, Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Bale, Luis Suarez, Griezmann sau Iniesta alegând să rămână în Primera Division, englezii au reușit mutări extrem de importante la nivelul băncilor tehnice, astfel că bătălia va fi extrem de interesantă și din acest punct de vedere. Nume ca Guardiola, Mourinho, Conte, Klopp, care se adaugă mai vechilor Ranieri, Pochettino, Koeman, Bilic ori deja legendarului Wenger, vor aduce cu siguranță acel plus și din punct de vedere tactic, resimțit deseori de englezi în duelurile cu echipele de pe continent.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Manchester City conduce și-n această vară la capitolul investiții în jucători. 190 de milioane de euro a cheltuit gruparea ”cetățenilor” din Manchester pentru a-i asigura lui Pep Guardiola un lot pe măsura cerințelor sale. Ultimul nume pe lista achizițiilor este fundașul central John Stones, venit de la Everton pentru 55 de milioane de euro. Înaintea lui au fost aduși Leroy Sane (50 de milioane, de la Schalke), Gundogan (37 de milioane, de la Borussia Dortmund), Nolito (18 milioane, de la Celta Vigo), iar brazilianul Gabriel Jesus a fost cumpărat cu 32 de milioane de euro de la Palmeiras, dar va ajunge pe ”Etihad Stadion” în ianuarie. Marea problemă a lui Guardiola în acest moment este însă capacitatea jucătorilor de a se mula pe filozofia sa fotbalistică, dar și felul în care se va adapta chiar el la un fotbal ce consumă foarte multe resurse psihice din pricina programului extrem de încărcat și a concurenței feroce.

Manchester United nu este prea departe de City la capitolul cheltuieli. 185 de milioane de euro s-au plătit până acum pe fotbaliști, dintre care 105 milioane numai pe aducerea lui Paul Pogba de la Juventus. Mkhitaryan a fost luat cu 42 de milioane de la Borussia Dortmund, pentru fundașul central ivorian Eric Bailly a fost nevoie de 37 de milioane spre a fi dislocat de la Villarreal, marele câștig al ”diavolilor” fiind însă aducerea lui Zlatan Ibrahimovic fără sumă de transfer, dar cu un salariu suficient de consistent, suedezul aflându-se la final de contract cu PSG. Cu Jose Mourinho pe bancă, Manchester United are obligația în acest sezon să se înscrie în lupta pentru titlu, căci pentru fanii de pe ”Old Trafford” parcă a trecut o eternitate de când acest lucru nu s-a mai întâmplat. Ca și-n cazul lui Guardiola, demersul nu-i simplu nici în cazul lui Mourinho, dezavantajat oarecum și de participarea doar în Europa League, cu meciuri ce se vor juca joia. United a câștigat deja primul trofeu al sezonului, Supercupa, învingând campioana Leicester, pe ”Wembley”, grație unui gol marcat pe final de Ibrahimovic.

În afara Europei în acest sezon, Chelsea și Liverpool se pot concentra exclusiv pe Premier League. Chelsea l-a adus pe Antonio Conte antrenor și a făcut până acum transferuri de 74 de milioane de euro. Belgianul Batshuayi, luat de la Marseille cu 39 de milioane de euro, și francezul Kante, ”furat” campioanei Leicester cu 35 de milioane, sunt cele mai importante nume, dar campania de achiziții se pare că nu s-a încheiat pe ”Stamford Bridge”. Pentru Conte e prima experiență în afara Italiei ca tehnician și va interesant de văzut cum va izbuti să-și implementeze strategia cu care a obținut performanțe la Juventus, dar și la ”naționala” Italiei.

La Liverpool, Jurgen Klopp a avut în sfârșit posibilitatea să-și croiască lotul pe care-l crede de cuviință. După ce în sezonul trecut a lucrat cu cea a găsit de la predecesorul său, Brendan Rorgers, germanul a cumpărat jucători de 80 de milioane de euro. Deși n-a adus nume la fel de sonore precum rivalele din campionat, trupa ”cormoranilor” a investit 41 de milioane de euro în senegalezul Sadio Mane, adus de la Southampton, plus alte 27 de milioane în olandezul Wijnaldum, de la Newcastle. Spre deosebire de campionatul trecut, când a preluat echipa din mers, Klopp a putut să facă pregătirea de vară și să-și adapteze astfel mai ușor jucătorii la ceea ce dorește de la ei.

Surprinzătoarea campioană a sezonului trecut, Leicester, și-a menținut linia și la capitolul achiziții. Ba mai mult, cea mai importantă mutare e în sens de ieșire, plecarea lui Kante la Chelsea lăsând un gol la mijlocul terenului ce s-ar putea dovedi extrem de important. Claudio Ranieri a încercat să acopere plecarea francezului prin aducerea unui alt francez, Mendy, de la Nice (15 milioane de euro). Cel mai important transfer al campioanei este nigerianul Ahmed Musa, luat cu 20 de milioane de la TSKA Moscova, căruia i se adaugă un foarte tânăr polonez, Kapustka, adus cu 9 millioane de la Wisla. Destul de puțin totuși pentru o echipă ce va trebui să joace și-n Champions League.

Nici Arsenal n-a investit foarte mult deocamdată, doar elvețianul Xhaka fiind cumpărat cu 45 de milioane de la Borussia Monchengladbach. Este însă de presupus că Arsene Wenger va mai forța câteva transferuri, ca de obicei pentru ”tunari” în ultimele zile ale perioadei de mercato. Marea rivală londoneză a lui Arsenal, Tottenham, n-a fost nici ea mai activă pe piața transferurilor, dar și la Spurs, ca de altfel și la West Ham United sau Everton, sunt așteptate mișcări de trupe la finalul lunii august.

Una peste alta, odată cu prezența atâtor antrenori cu nume pe băncile tehnice, campionatul Angliei a devenit ”Premier Manager League”, un motiv în plus pentru a urmări cu atenție și interes tot ce se întâmplă acolo.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

HULL CITY – LEICESTER, ora 14:30 (ANGLIA, PREMIER LEAGUE)

Surprinzătoarea campioană o ia de la capăt

Leicester dă startul noii ediții din Premier League, începându-și bătălia pentru apărarea titlului la Hull. Gazdele abia au revenit în elită: au terminat pe locul 5 sezonul regulat din divizia secundă, după care au obținut urcarea în elită prin câștigaea play-off-ului de promovare, 1-0 cu Sheffield Wednesday în finala de pe Wembley.

Hull a încheiat sezonul trecut cu un singur eșec în ultimele 4 partide, ba nu a cedat decât de două ori de 10 meciuri oficiale încoace. În intersezon a disputat 8 ”amicale”. În primele 7 nu a pierdut deloc, cu două remize și 5 victorii, între care 2-1 cu Nottingham Forest și 3-1 cu Rizespor, apoi s-a împiedicat, 1-2 cu FC Torino. Pe teren propriu nu s-a înclinat decât o dată de 9 vizite primite încoace.

Leicester a jucat un prim joc oficial și l-a cedat, 1-2 în Supercupa cu Manchester United. Nici în partidele de pregătire nu s-a descurcat mai bine, înregistrând un egal, 1-1 cu Celtic, și eșecuri drastice, 0-4 cu PSG și 2-4 cu FC Barcelona. Asta după ce trupa italianului Claudio Ranieri terminase stagiunea precedentă fără nici o înfrângere în ultimele 12 runde, 8 dintre ele câștigate, și cu doar un insucces în anterioarele 20 de apariții în campionat.

Cele două echipe s-au înfruntat ultima oară în octombrie 2015, în Cupa Ligii, când s-a terminat 1-1, dar Hull a trecut mai departe în urma loviturilor de departajare, 5-4. În campionat s-au întâlnit anterior în ediția 2014-2015 a Premier League: Leicester a remizat acasă, 0-0, dar s-a impus ”afară”, 1-0. De altfel, Hull nu a învins în nici unul din precedentele 5 dueluri directe de campionat: ultimul succes a fost un 2-1 pe propria arenă în decembrie 2011, în divizia secundă.

Gazdele au antrenor nou, pe Mike Phelan. În lot, însă, nu a fost adus nimeni față de cel din sezonul trecut. În schimb, au plecat N. Diame, ajuns la Newcastle pe 5,4 milioane de euro, plus Taylor și Aluka, ambii liberi. Dincolo, Ranieri și-a completat efectivul cu Musa, N. Mendy, Kapustka, Zieler, Luis Hernandez, separându-se de Kante, Kramaric, pe lângă alți 6 jucători lăsați liberi.

AICI GĂSIȚI COTELE LA HULL CITY – LEICESTER

 

MANCHESTER CITY – SUNDERLAND, ora 19:30 (ANGLIA PREMIER LEAGUE)

Începe era Guardiola la City

Manchester City își face încălzirea dinaintea manșei întâi cu Steaua din play-off-ul Champions League primind vizita lui Sunderland în prima etapă din Premier League. ”Cetățenii” au încheiat sezonul trecut pe locul 4, în vreme ce adversarii au ocupat a 17-a poziție, prima neretrogradabilă.

Nici o victorie nu a obținut City în ultimele 3 etape din 2015-2016, cu un eșec urmat de două egaluri. Mai mult, a triumfat numai o dată în precedentele 5 jocuri de campionat. Nici în meciurile de verificare din vară nu s-a comportat strălucit, cu o remiză, 1-1 cu Dortmund (dar 6-5 la penalty-uri), completată de două eșecuri, 0-1 cu Bayern și 2-3 cu Arsenal. Pe de altă parte, două victorii și un egal a bifat în precedentele apariții acasă, cedând o dată în anterioarele 5 vizite primite.

Sunderland se află într-o perioadă fericită. Nu a pierdut deloc în ultimele 6 runde din sezonul trecut (3 egaluri, 3 succese) și nu a făcut-o nici în meciurile de verificare din pauza de vară. În acest interval a înregistrat 4 triumfuri, printre care 3-2 cu Dijon, completate de două remize, 1-1 și cu Montpellier, și cu Dortmund.

Trupa din Manchester a fost mai bună în ambele partide din 2015-2016, 4-1 acasă și 1-0 ”afară”. A ajuns, astfel, la 5 dueluri directe consecutive imbatabile, începând de la un 0-1 în deplasare în noiembrie 2013. Sunderland nu a mai învins în fief-ul ”cetățenilor” tocmai din ianuarie 1998, scor 1-0 în liga secundă.

Acest meci de pe ”Etihad” este primul oficial al lui City cu Pep Guardiola pe bancă. În afara acestuia, au mai venit jucători precum John Stones, L. Sane, Gabriel Jesus, Gundogan, Nolito, Marlos Moreno, Zincenko, pentru care s-au cheltuit 194,8 milioane de euro. În schimb, Dzeko a fost lăsat definitiv la AS Roma, iar Demichelis a devenit liber, fiind posibil să mai plece și alții, precum Nasri, Mangala sau Bony. Oaspeții contează mai nou pe Djilobodji, McNair, Donald Love, renunțând la Giaccherini, Vergini, Graham, S. Fletcher.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – SUNDERLAND

 

BORDEAUX – ST. ETIENNE, ora 18:00 (FRANȚA LIGUE 1)

St. Etienne merge la Bordeaux cu un rodaj mai bun

Girondins Bordeaux și St. Etienne se confruntă în prima etapă din Ligue 1. În stagiunea anterioară, gazdele au ocupat locul 11, în vreme ce adversarii s-au situat pe a 6-a poziție. Pentru girondini, acesta este primul meci oficial din actuala stagiune, după ce pe cea precedentă au terminat-o fără victorie în ultimele două partide și cu doar un triumf în precedentele 7 vizite primite. În vară au disputat mai multe meciuri amicale, în care nu s-au comportat nemaipomenit. Bilanțul a fost de două victorii, printre care 3-1 cu Lorient, două egaluri (2-2 cu Bilbao, 1-1 cu Osasuna) și două înfrângeri (1-2 cu Milan, 0-3 cu Angers).

În schimb, St. Etienne și-a făcut debutul stagional în preliminariile Europa League. Și a făcut-o cu spor, căci s-a calificat mai departe, după 0-0 la Atena și 1-0 acasă cu AEK. În partidele de verificare a șchiopătat însă. Seria a început-o cu un triumf, după care au venit 4 înfrângeri consecutive, inclusiv 1-2 cu PSV Eindhoven și 0-1 cu Wolfsburg.

St. Etienne a fost superioară ediția trecută, cu 1-1 acasă urmat de un 4-1 la Bordeaux. Anterior, mai bună fusese Girondins, care a terminat 1-1 în deplasare și 1-0 pe propria arenă. De 6 dueluri directe se marchează constant. Acum, gazdele nu se bazează pe Arambarri, accidentat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BORDEAUX – ST. ETIENNE

 

TONDELA – BENFICA, ora 22:30 (PORTUGALIA PRIMEIRA LIGA)

Deplasare aparent facilă pentru campioana Benfica

Prima etapă din campionatul lusitan oferă o dispută a extremităților. Tondela a încheiat sezonul trecut abia pe locul 16, primul neretrogradabil, în vreme ce Benfica Lisabona a ieșit campioană în urma unei lupte cap la cap cu concitadina Sporting.

Gazdele au avut un final de campanie 2015-2016 remarcabil: niciun eșec în ultimele 4 runde, 3 câștigate, și cu o singură înfrângere în precedentele 8 jocuri. Nu la fel de bine le-a mers în meciurile de pregătire, toate contra unor adversari modești, în fața cărora au înregistrat un egal, două eșecuri, apoi și o victorie.

Benfica a jucat un prim meci oficial, 3-0 în Supercupa cu Braga. Campioana a pus capăt sezonului trecut fără nici un eșec în ultimele 9 partide (un egal, 8 victorii), în toate competițiile. Ba, un 0-1 la Munchen cu Bayern a fost singura înfrângere din precedentele 18 partide, 16 încheiate cu succese. În perioada de pregătire a cam șchiopătat. După un 0-0 cu Setubal au urmat două triumfuri, 4-0 cu Derby County și 2-0 cu Wolfsburg, pe lângă două eșecuri (0-1 cu Sheffield Wednesday, 2-3 cu Lyon) și un 1-1/5-6 la penalty-uri cu FC Torino.

Unicele confruntări dintre cele două formații sunt cele care au avut loc în stagiunea precedentă. Atunci, Benfica s-a impus de fiecare dată, 4-0 la Tondela și 4-1 pe propria arenă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA TONDELA – BENFICA

 

BESIKTAS – GALATASARAY, ora 20:45 (TURCIA SUPERCUPA)

Un derby încins pentru deschidere în Turcia

Marile rivale Besiktas și Galatasaray deschid sezonul în Turcia prin confruntarea din Supercupă, programată la Konya. Prima a ieșit campioană după o așteptare de 7 ani, cealaltă și-a salvat sezonul cucerind Cupa, 1-0 în finala cu Fenerbahce.

”Alb-negrii” au terminat campionatul trecut cu un eșec, 1-2 chiar la Konya, care a stopat o invincibilitate de 6 partide. Ba, nu au cedat decât de două ori în precedentele 12 partide oficiale. În privința ”amicalelor” din această vară se remarcă un 0-0 cu Hoffenheim și un 1-0 cu Olympiakos Pireu.

Pentru Galatasaray, triumful din finala Cupei a fost al 3-lea la rând. Mai mult, în ultimele 8 meciuri din finalul staginii anterioare a cedat numai o dată, exact cu Besiktas. În meciurile de verificare ulterioare s-a descurcat bine, cu un egal (1-1 cu Young Boys Berna) și două victorii (3-0 cu FC Zurich, 3-1 cu Aarhus), până la ultimul, 2-5 cu Manchester United.

Besiktas a triumfat în ambele dispute din campionatul trecut, 2-1 acasă și 1-0 ”afară”. Aceste succese s-au produs, totuși, după alte 10 dueluri directe în care Galatasaray nu cedase deloc.

Ex-barcelonezul Adriano, plus Marcelo, Fabricio și Gokhan Gonul sunt principalele noutăți din lotul pregătit de Senol Gunes. Dincolo, antrenorul Galatei, olandezul Jan Olde Riekerink, i-a adus pe Derdiyok, Serdar Aziz, Tolga Cigerci, Cavanda, Bassan, dar a rămas fără Alex Telles, vândut la FC Porto.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BESIKTAS – GALATASARAY

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă