Articolul urmator

”CLASICUL” ANGLIEI SE JOACĂ ÎNTR-UN MOMENT BUN PENTRU LIVERPOOL

”CLASICUL” ANGLIEI SE JOACĂ ÎNTR-UN MOMENT BUN PENTRU LIVERPOOL

E clasicul Angliei. Oricum am da-o, oricum ne-am uita la statistici, oricum am privi în urmă. Liverpool și Manchester United sunt dinastiile dominante ale unui fotbal cu iz de imperiu. Paradoxal, succesul în fotbalul englez nu vine din Capitală, Londra fiind oarecum datoare la acest capitol. La două ore de Londra se află Liverpool și Manchester. Despărțite de 60 de kilometri, legate printr-un canal navigabil ce a stârnit destule discuții și a sporit gelozia dintre locuitori, cele două orașe, fotbalistic vorbind, sunt unite de acest duel, care nu e un derby în sensul de dicționar, dar e un derby privind din perspectiva orgoliilor, dușmăniilor chiar, dintre cele două grupări. Plecând de la suporteri, continuând cu antrenorii, terminând cu jucătorii, toți se mobilizează altfel, își recompun forțele, își dublează energiile atunci când se apropie meciul direct. Manchester United și Liverpool nu și-au împărțit doar epocile de dominație, ci și tragediile, ambele având momente care le-au sporit, prin dramatism, grandoarea. Azi se joacă pe ”Anfield”, iar Liverpool pare ușor favorizată de context, căci traversează un moment prielnic, ba chiar are posibilitatea să treacă în frunte, în cazul unui succes foarte consistent. E un nou duel Klopp vs Mourinho, ceea ce sporește gradul de interes. Liverpool-Manchester United e meciul zilei, iar avancronica o găsiți mai jos, dar în program regăsim și partide din Primera, Bundesliga, Serie A, dar și un duel foarte încrâncenat de la noi, CS Universitatea Craiova-Dinamo. Detalii și cote, mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

LIVERPOOL – MANCHESTER UNITED, luni, 17.10, ora 22:00 (ANGLIA PREMIER LEAGUE)

”Clasicul” Angliei se joacă într-un context favorabil lui Liverpool

FC Liverpool și Manchester United își dau întâlnire într-unul dintre marile dueluri ale Angliei. Iar Jurgen Klopp și Jose Mourinho își dau din nou întâlnire după pasionantele confruntări din trecut, începute pe când germanul era la Borussia Dortmund și portughezul la Real Madrid. A existat și o dispută în Premier League, în sezonul trecut, pe când Mourinho se afla pe banca lui Chelsea, iar Klopp tocmai fusese instalat la Liverpool. S-a jucat pe ”Stamford Bridge”, pe 31 octombrie anul trecut, iar Liverpool a câștigat cu 3-1, deși londonezii deschiseseră scorul în primele minute.

Disputa de pe ”Anfield” găsește cele două protagoniste implicate în luptele la nivel înalt: înaintea partidei, ”cormoranii” se află pe locul 4, cu 16 puncte, trei mai puține decât Manchester City și Arsenal, două mai puține decât Tottenham, iar ”diavolii” ocupă a 7-a poziție, cu 13 puncte. Liverpool are inclusiv oportunitatea de a trece pe primul loc dacă obțin o victorie la mai mult de 3 goluri diferență.

Iar perspectivele gazdelor pot fi optimiste. Doar un eșec a suferit Liverpool în actuala Premier League, 0-2 la Burnley. Acesta este singurul meci stagional în care nu a marcat: are oricum cel mai bun atac într-un golaveraj 18-10, dar și defensiva i-a fost mereu bătută. De atunci, trupa germanului Jurgen Klopp (abia numit managerul lunii septembrie) a înșirat 5 partide invincibile, cu un egal pe un teren greu, cel al lui Tottenham (1-1), urmat de 4 victorii consecutive, între care 4-1 cu campioana Leicester și 2-1 ”afară” cu Chelsea. În același timp, a câștigat ambele meciuri de până acum de acasă, cu 9 goluri date și două luate. Cu tot cu ediția trecută, pe teren propriu e imbatabilă de 10 confruntări, 6 câștigate, cu începere de la un 0-1 chiar cu MU în ianuarie trecut.

United pare să fi depășit o perioadă mai delicată, în care a suferit două înfrângeri consecutive. Acum vine după două jocuri terminate cu o victorie și o remiză, ambele pe propria arenă. Din deplasare s-a întors cu succese în primele două dispute, după care s-a înclinat, 1-3 la Watford. Elevii lui Jose Mourinho au înscris în toate etapele, însă au și încasat gol în 5 dintre ele, inclusiv în ultimele 4: de 3 confruntări încoace apărarea le-a cedat câte o dată, ajungându-se la un golaveraj de 13-8.

Ceva probleme de lot la Liverpool. Adam Lallana și Wijnaldum nu pot fi folosiți, acuzând probleme musculare după meciurile echipelor naționale. Refăcuți total sunt însă Clyne și Lovren, care sunt la dispoziția lui Klopp. Emre Can ar putea prinde cu această ocazie primul tricou de titular în acest sezon. Dincolo, la United există un singur absent sigur, Phil Jones, după ce Mkhitaryan și Shaw au revenit sub comanda lui Mourinho.

Liverpool nu a învins-o pe United în campionat de 4 partide, toate pierdute, de la un 3-0 ”afară” în martie 2014. Precedentul triumf acasă a fost un 1-0 în septembrie 2013. Pe de altă parte, ”cormoranii” au fost mai buni în ultimele dispute directe, în martie trecut, 2-0 acasă și 1-1 la Manchester în ”optimile” Europa League. În total, au avut loc 179 de dueluri directe, cu avantaj United: 72 de victorii, 46 de egaluri, 61 de eșecuri, golaveraj 245-231. Bilanțul numai de pe ”Anfield” le este favorabil ”cormoranilor” cu 42 de succese, 19 remize, 25 de înfrângeri, golaveraj 143-94. Un rol foarte important s-ar putea să aibă arbitrul Anthony Taylor, căci de regulă ”Clasicul” Angliei oferă partide foarte încinse, cu multe cartonașe galbene și eliminări. Doar de la apariția Premier League, duelurile dintre cele două mari rivale au avut parte de 16 jucători eliminați.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LIVERPOOL – MANCHESTER UNITED

 

PALERMO – FC TORINO, ora 21:45 (ITALIA, SERIE A)

Palermo vrea să iasă din zona tulbure, Torino să urce în zona nobilă

Ambele formații țintesc victoria, dar din motive diferite. Palermo vrea să iasă din zona retrogradării, înaintea etapei a 8-a ocupând locul 18, cu 6 puncte. La rândul său, FC Torino caută să urce în sfera cupelor continentale: contează pe 11 puncte, cu care se află pe a 8-a treaptă.

O singură victorie a obținut Palermo până acum, un 1-0 cu Atalanta, la Bergamo, în urmă cu 3 runde. Ulterior, a înregistrat un eșec, 0-1 acasă cu Juventus, și un egal, 1-1 ”afară” cu Sampdoria. Echipa antrenată de Roberto De Zerbi are a doua cea mai modestă ofensivă, cu numai 4 goluri date, mereu câte unul. În schimb, se descurcă mai bine în apărare, cu 8 goluri încasate, însă doar o dată mai mult de unul. Traseul de până acum a fost contradictoriu: nu a pierdut deloc ”afară”, în schimb acasă nu numai că nu a adunat nici un punct, dar nici măcar nu a marcat în cele 3 vizite primite. Ultimul succes pe ”Renzo Barbera” datează din mai, 3-2 cu Verona.

Cu una dintre cele mai prolifice ofensive, golaveraj 13-8, FC Torino este imbatabilă de 4 partide, cu două remize albe urmate de două triumfuri pe teren propriu, cu adversare complicate, 3-1 cu AS Roma și 2-1 cu Fiorentina. Nici unul din cele 3 succese din cont nu l-a realizat în deplasare, de unde trupa sârbului Sinisa Mihajlovic a revenit cu două înfrângeri, amândouă cu gol dat și luat, completate de un 0-0. Ultima victorie de pe teren străin a înregistrat-o sezonul trecut, 5-1 la Udine în urmă cu 5 jocuri.

Trei jucători absentează de la gazde, suspendatul Gazzi, plus accidentații Giuliano și Trajkovski. În afara lor, incert este Pezzella. De la adversari lipsește numai Molinaro, accidentat.

Sezonul trecut, FC Torino s-a impus în ambele dispute, 2-1 acasă și 3-1 ”afară”, punând capăt unei serii de 4 dueluri directe terminate numai cu egaluri, două de 0-0, apoi două de 2-2. Anterior fusese ultima victorie din dreptul lui Palermo, și unica de 11 precedente încoace, un 1-0 pe propria arenă în aprilie 2009.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PALERMO – FC TORINO

 

EIBAR – OSASUNA, ora 21:45 (SPANIA, PRIMERA DIVISION)

Eibar a funcționat bine pe teren propriu

Contra Osasunei, Eibar încearcă să confirme startul bun de sezon: înaintea etapei a 8-a ocupa locul 8, cu 11 puncte, doar 4 mai puține față de liderul Atletico. Adversara din Pamplona nu o duce la fel de bine. Cu numai 3 puncte în cont se afla la retrogradare, pe a 19-a poziție, penultima.

Cu un atac modest, dar una dintre cele mai bune defensive, golaveraj 9-7, Eibar nu a mai pierdut de două runde, cu o victorie și un egal, însă nu unul oarecare, ci un 1-1 pe terenul lui Real Madrid. Mai mult, un 1-2 la Malaga este singurul eșec din ultimele 6 partide. Notabil, echipa antrenată de Jose Luis Mendilibar a marcat în toate cele 7 etape, totuși în 5 dintre ele numai câte o dată. Pe teren propriu nu a cedat deloc în actuala stagiune, cu un egal la unu încadrat de două victorii la zero: precedentul eșec l-a suferit în urmă cu 7 vizite primite, 1-2 cu Villarreal.

Nou-promovată, Osasuna încă nu a redescoperit gustul succesului în Primera. În jocul trecut a terminat 2-2 acasă cu Las Palmas, deși avea 2-0 la pauză, egal bifat după două înfrângeri la rând. Din totalul de 3 puncte, numai unul a fost adus de afară, 1-1 la Malaga în prima etapă, urmat de două eșecuri pe terenul unor echipe grele, 2-5 cu Real și 1-3 cu Villarreal. Notabil, elevii lui Enrique Monreal marchează și iau gol mereu de 3 dispute încoace, stând ceva mai bine în ofensivă decât în apărare, golaveraj 7-15.

Alejandro Galvez este unicul jucător de la Eibar cu probleme medicale. Într-o situație asemănătoare se găsesc, în cealaltă tabără, Mario, Digard și Javi Flano.

Cele două echipe s-au înfruntat ultima oară în campionat în stagiunea 1999-2000 din liga secundă, când fiecare s-a impus acasă, Eibar cu 4-1, Osasuna cu 2-0. Ulterior, s-au mai întâlnit oficial doar în Cupă, în 2003, cu Osasuna învingătoare abia în prelungiri, dar au avut loc și 4 partide amicale, terminate cu un egal, două victorii ale lui Eibar și una a trupei din Pamplona.

AICI GĂSIȚI COTELE LA EIBAR – OSASUNA

 

BRAUNSCHWEIG – KAISERSLAUTERN, ora 21:15 (GERMANIA, 2.BUNDESLIGA)

Liderul surpriză încearcă să-și mențină poziția

Confruntare între două echipe care au început diferit parcursul din ediția în curs a ligii secunde germane. Dacă Eintracht Braunschweig a funcționat bine și ocupa locul 1 înaintea etapei a 9-a, cu 19 puncte, două peste Hannover, FC Kaiserslautern a tot șchiopătat și a ajuns la retrogradare, pe a 16-a poziție, cu 6 puncte în cont.

Doar o dată a pierdut Braunschweig în cele 8 runde, 0-2 la Stuttgart acum 3 jocuri, eșec urmat de o victorie și un egal. Același meci cu VfB a rămas singurul din acest sezon în care nu a marcat, alte două partide terminându-le cu defensiva intactă. Pe teren propriu nu a iertat pe nimeni în 4 meciuri, mereu cu gol dat și luat: de 3 ori a învins cu 2-1 și o dată cu 6-1. Astfel a ajuns echipa antrenată din mai 2008 de Torsten Lieberknecht să aibă cea mai prolifică ofensivă, golaveraj 17-7.

Tot în urmă cu 3 jocuri a obținut FC Kaiserslautern unica victorie din acest campionat, 3-0 pe propria arenă cu Dynamo Dresda. După aceea a înregistrat o înfrângere și o remiză, ambele fără să fi înscris. De altfel, ”roș-albii” au cel mai slab atac într-un golaveraj 4-11, marcând în numai două dintre runde. De ”afară” nu a putut reveni cu mai mult de un punct, 1-1 la Wurzburger în prima deplasare, după care a legat două insuccese fără nici un gol dat. Din aprilie datează ultimul triumf pe teren străin, 4-1 cu FSV Frankfurt.

Cu două egaluri, 0-0 și 1-1, s-au încheiat disputele din ediția trecută, după ce în 2014-2015 FC Kaiserslautern triumfase de două ori, 2-1 acasă și 2-0 ”afară”. De altfel, ”roș-albii” sunt neîntrecuți de 9 dueluri directe, în toate competițiile, 4 dintre ele câștigate. Ultima victorie realizată de Braunschweig a fost un 2-1 pe teren propriu tocmai în mai 1985.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BRAUNSCHWEIG – KAISERSLAUTERN

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă