SEVILLA, PRIMUL EXAMEN SERIOS PENTRU KOEMAN ȘI MESSI

SEVILLA, PRIMUL EXAMEN SERIOS PENTRU KOEMAN ȘI MESSI

Era deja minutul 90 al partide de la Vigo. Prima deplasare a Barcelonei sub comanda lui Ronald Koeman s-a nimerit să fie tocmai pe ”Balaidos”, un stadion pe care catalanii nu mai câștigaseră în campionat din 2015. Scorul era 2-0 pentru ei, nimic nu se mai putea întâmpla, ba mai erau și în inferioritate numerică, dincolo de furtuna de noiembrie ce se abătuse peste Galicia la început de octombrie, care cu siguranță avea rolul ei la suplimentarea efortului fizic și mental. Ei bine în acest minut 90, de fapt se intrase adânc în prelungiri, Messi alerga și făcea un pressing feroce, născând golul de 3-0 al lui Sergi Roberto.

Pesemne că toți fanii Barcelonei se frecau la ochi. Acum 50 de zile, la Lisabona, cu Bayern, cam aceeași băieți mergeau pe teren și se bazau pe îngăduința celor Bayern pentru ca înfrângerea să nu capete iz de catastrofă. Ceea ce s-a și întâmplat, la catastrofă mă refer, căci să ceri îngăduință unor fotbaliști de la Bayern însemna să faci apel la un cuvânt care nu există la Munchen în dicționar. Ce să se fi schimbat în mentalul și mentalitatea acestor jucători în decurs de o lună, doar Ronald Koeman știe. Eventual și Messi, care încet încet pare să-și dea seama că dracul nu e chiar atât de negru, a se citi plecare bunului prieten Suarez la Atletico, și că s-ar putea ca noul context să-l avantajeze.

Ronald Koeman pare să fi gândit pentru Messi un nou plan. Față de Valverde și Settien, Koeman îi oferă argentinianului șansa de a se poziționa acolo unde cele mai multe daune poate provoca adversarului: în preajma careului. Messi nu mai trebuie să inițieze toate acțiunile, acum o poate face și De Jong, o poate face Busquets, o poate face și Coutinho, care, în paranteză fie spus, încă n-a ajuns la nivelul fotbalistului de la Liverpool, dar se apropie cu pași repezi, eventual o poate face și Griezmann, singurul ce încă pare un corp străin în angrenaj. Iar Messi nu mai trebuie nici să fie prezent obsesiv la finalizare, acum e pe-acolo Ansu Fati, care a făcut atât de repede saltul de la un copil la un superstar încât au apărut și primele temeri în acest sens.

A CRESCUT NIVELUL DE AȘTEPTARE LA SEVILLA

După două victorii, cu 7 goluri marcate și niciunul primit, Barcelona are acum primul examen cu adevărat important. Chiar sugestiv ar putea să devină. Pe ”Camp Nou” vine FC Sevilla, deținătoarea Europa League, tot cu două victorii, ultima, cu Levante, scoasă însă extrem de greu, cu gol marcat în ultimul minut de En-Nesyri, spre care s-a întors norocul ce-l părăsise la acea ocazie din meciul cu Bayern.

Apropo de Bayern, element ce se regăsește într-un fel în trecutul celor două rivale de duminică. Sevilla a rezistat uraganului bavarez, ba a fost foarte aproape să plece de la Budapesta și cu Supercupa Europei în bagaj. Dacă nu era Neuer în poarta lui Bayern poate că discutam acum despre Sevilla ca deținătoare a acestui trofeu. Sevilla, spre deosebire de Barcelona, e în zona de continuitate. E al doilea sezon al lui Lopetegui, care a avut și el momentul lui de răscruce, atunci, în preajma ”dublei” cu CFR, iar dacă acel gol al clujenilor nu era anulat demiterea fostului selecționer al Spaniei devenea iminentă, mai ales că Monchi suspina la vremea aceea după Unai Emery.

Între timp Unai a ajuns la Villarreal și a luat 4 goluri într-o repriză de la Barcelona. Lopetegui ar trebui să fie acum liniștit, dar nu prea poate. Un pic de presiune a fost îndreptată spre el, căci Sevilla este chemată de toată lumea să se implice în lupta pentru titlu în La Liga. În plus, grupa de Champions League în care a fost plasată (cu Chelsea, Rennes și Krasnodar) face ca trofeul Europa League atât de iubit în Andaluzia să nu mai fie o țintă, căci dacă Sevilla nu rămâne în competiție cu acești adversari e mai degrabă un eșec.

SEVILLA FĂRĂ LOPETEGUI, KOEMAN FĂRĂ LENGLET

Sevilla e cam aceeași ca anul trecut. Care lua tot 4 goluri pe ”Camp Nou” de la catalanii lui Valverde, pe-atunci. De data asta, Lopetegui nu va mai fi pe banca oaspeților. Nu, nu s-a întâmplat nimic de ultim moment cu el, doar că e suspendat, după ce a fost eliminat cu Levante, evident pentru proteste, evident după o decizie luată de VAR. Vor fi însă toți ceilalți care s-au opus lui Bayern și cu care Barcelona a făcut 0-0 pe ”Sanchez Pizjuan”. De aici încolo, pentru creionarea primului ”11”, Lopetegui are ultimul cuvânt, variantele sale fiind destule.

Un suspendat are și Barcelona. Pe Lenglet, eliminat pentru două ”galbene” la Vigo, cu puțin înaintea pauzei. Pentru înlocuirea lui, Koeman are teoretic mai multe variante, practic însă doar una: Araujo. Tânărul uruguayan pare a fi mai pe placul tehnicianului olandez decât campionul mondial Umtiti, căruia i se tot arată ușa, dar care se tot face că n-o vede. Ter Stegen n-are cum să apară până spre sfârșitul lunii, dar nu-i exclus să debuteze americano-olandezul Sergino Dest, un fundaș dreapta ce promite mult, o palidă revanșă a Barcelonei în fața lui Bayern, căci bavarezii aveau transferul aproape antamat până să apară catalanii de după colț și să-l deturneze pe jucător. Cât despre Dembele, semnele de întrebare din jurul lui sunt atât de multe încât n-ar fi exclus nici să-l vedem jucând de la început, dar nici să aflăm că e într-un avion spre Manchester. Asta dacă nu cumva întârzie, la meci sau la aeroport (a făcut-o luni, la antrenamentul de după Villarreal).

ECHIPE PROBABILE

BARCELONA

Neto

S. Roberto, Pque, Araujo, Jordi Alba

S. Busquets, F. De Jong

Griezmann, Coutinho, Ansu Fati

Messi

FC SEVILLA

Bono

J. Navas, Kounde, D. Carlos, Acuna

Joan Jordan, Fernando, Rakitic

Suso, L. De Jong , Ocampos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă