REALE EMOȚII LA MADRID

REALE EMOȚII LA MADRID

E greu de imaginat Champions League fără Real Madrid, nu-i așa? Sau viceversa, Real Madrid fără Champions League. S-a format de-a lungul timpului o legătură aproape mistică a madrilenilor cu cea mai importantă competiție continentală rezervată cluburilor, iar cele 13 trofee câștigate sunt o dovadă, încât posibilitatea ca gruparea ”blanco” să părăsească prematur întrecerea pare suficient de greu de palpat.

Însă această variantă există. Ba, mai mult, există una chiar mai dramatică pentru Zidane și ai lui. Eliminarea completă din Europa. Realitatea acestei grupe B conduce spre un final cu emoții maxime pentru cele 4 protagoniste, dar unul excelent pentru spectatorul neutru. Oricum grupa a avut o derulare lipsită de prea multă logică, fiindcă e foarte greu de explicat cum Șahtior primește 10 goluri în două meciuri cu Borussia, dar câștigă de două ori cu Real Madrid. În consecință, Real Madrid poate termina și pe primul loc, dar și pe locul 4, ceea ce sporește gradul de interes al acestei ultime partide cu Borussia Monchengladbach.

Nemții, la rândul lor, au doar două variante: primăvara Champions League sau primăvara Europa League. Sunt lideri, dar au cu siguranță destule regrete gândindu-se că fără golurile încasate în ultimele secunde la Milano, cu Inter, și acasă, cu Real, ar fi fost acum lipsiți de griji. Își puteau rezolva situația acasă cu Inter, dar n-au făcut-o, astfel că-s obligați acum să joace cu calificarea pe masă la Madrid.

ZIDANE SE BUCURĂ: REVINE RAMOS

Zinedine Zidane a salvat un ”match ball” la Sevilla. După eșecul cu Șahtior în Champions League a urmat pentru Real Madrid unul și mai deranjant, în campionat, acasă cu Alaves. Așa că imediat s-a pus în mișcare un carusel al zvonurilor care-l au în prim-plan pe Zizou. În fața căruia stăteau 3 partide de nivel maxim, cu 3 adversare de Liga Campionilor. Primul examen l-a rezolvat, chiar dacă nu cu notă bună, ci doar cu notă de trecere, acum urmează al doilea. Un mic avantaj ar trebui să fie terenul propriu, dar ținând cont de cele 3 eșecuri suferite pe ”Alfredo Di Stefano” (Șahtior, Cadiz, Alaves) e doar o senzație, departe de certitudine.

La Sevilla, Zidane s-a bazat pe ”garda pretoriană” care l-a ajutat de-atâtea ori, Modric-Casemiro-Kroos. Plus Benzema, ca vârf de lance. Nu există motive pentru care cei 4 să nu se regăsească în formula de start și împotriva Borussiei. Mai ales că e pregătit să revină și liderul lor, Sergio Ramos, gata din nou de luptă după accidentarea suferită tot împotriva unei echipe germane, dar a celei naționale. Prezența lui Ramos aduce plusul de siguranță în defensivă, plusul de pericol în ofensivă, atunci când va veni vorba de fazele fixe, dar și la nivel mental, statisticile Madridului cu și fără Ramos în Champions League, diferențele mai bine zis, fiind arhicunoscute. Iar dincolo de ele, Ramos are și un mic duel particular cu portarul Borussiei, elvețianul Sommer care i-a apărat două penalty-uri în meciul dintre cele două țări, din Liga Națiunilor, în noiembrie.

În mod normal în atac va reveni Asensio, probabil în locul lui Vinicius, care a jucat 90 de minute la Sevilla. În plus, Vinicius e văzut drept un foarte bun ”agitator” al partidelor, dacă situația o cere, atunci când vine de pe banca de rezerve. Cum revenirea lui Carvajal e utopică, postul de fundaș dreapta îi va reveni tot lui Lucas Vasquez, dacă nu cumva Zidane se va gândi la Nacho ca fiind mai potrivit să se împotrivească energiei pe care în mod sigur o va emana în acea zonă Marcus Thuram.

PROBLEME ÎN APĂRAREA BORUSSIEI

Autor al unei ”duble” în tur, Marcus Thuram e în mod clar principala armă pe care se bazează cei de la Borussia. Care are 16 goluri marcate în faza grupelor, la fel ca Barcelona și Bayern, dar are mai multe șuturi trase spre porțile adverse decât cele două. În plus, scoate la înaintare doar două eșecuri în ultimele 14 partide, spre deosebire de madrileni, care au 5 înfrângeri în tot atâtea partide.

Alături de fiul campionului mondial, speranțele antrenorului Marco Rose se leagă și de forma excelentă a lui Alassane Plea, autor al unui ”eurogol” în ultimul meci de campionat al Borussiei, la Freiburg, terminat însă doar la egalitate, 2-2. Thuram a fost odihnit, el jucând doar ultimele 25 de minute, dar înlocuitorul lui, elvețianul Embolo, a marcat și el, arătând că poate fi, la o adică, o soluție.

Marco Rose are 4 semne importante de întrebare. Fundașul stânga Bensebaini, doi ”centrali”, elvețianul Nico Elvedi și Jantschke, plus Jonas Hofmann. Elvedi va lipsi în mod cert, la fel și Hofmann, pierderi foarte mari de vreme ce ambii au fost titulari în meciul tur. Bensebaini are șanse de refacere, la fel și Jantscke, de situația ultimului fiind legate toate calculele vizând formula de apărare. În caz că nu va putea fi refăcut, va fi nevoie ca mijlocașul Kramer, campion mondial în 2014, să coboare în centrul liniei defensive, alături de unicul stoper valid, Ginter. Iar în locul lui Bensebaini, dacă situația o va cere, va intra Wendt.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă