SIMEONE, ÎNCĂ UN EXAMEN PENTRU ZIDANE

SIMEONE, ÎNCĂ UN EXAMEN PENTRU ZIDANE

E greu de spus dacă există momente mai potrivite sau mai puțin potrivite pentru a juca un derby. Fiecare cu calculele lui, fiecare cu problemele lui. Partida, grație statutului său, are oricum o doză de importanță mai mare decât un meci obișnuit. Să câștigi toate punctele într-un derby e minunat, să le pierzi e un adevărat coșmar.

Se poate spune însă că și pentru Real Madrid și pentru Atletico Madrid e context un pic nepotrivit. Ambele au dat bătălii grele în Champions League, ambele au jucat cu calificarea pe masă, astfel că uzura, nu doar cea fizică, dar și cea mentală, reprezintă un factor demn de luat în seamă. Probabil că și unii și ceilalți ar fi fost mult mai mulțumiți ca acest meci să se joace în etapa următoare, ca să mai treacă ore de la confruntările europene, dar acesta e calendarul și trebuie respectat. Există însă și un avantaj, pe care-l au, vin cu o stare de spirit excelentă după ce și-au îndeplinit obiectivul și se vor regăsi la tragerea la sorți a ”optimilor” Ligii.

MOMENTE BUNE PENTRU AMBELE ECHIPE

Zinedine Zidane a trecut și de hopul Borussia Monchengladbach, după ce trecuse și de FC Sevilla. A salvat două match ball-uri, mai are unul. Calendarul se anunța un coșmar pentru Real Madrid după eșecurile consecutive cu Alaves și Șahtior, dar totul e pe cale să se transforme într-un somn cât se poate de liniștit.

Diego Simeone n-a avut probleme de tipul ăsta. Atletico n-a mai pierdut din octombrie (0-4 cu Bayern, la Munchen). În campionat lucrurile stau și mai bine, ultimul eșec fiind tocmai în februarie, când nici măcar de pandemie nu se prea vorbea. E însă chiar împotriva celor de la Real Madrid, într-un meci jucat pe ”Santiago Bernabeu”, ceea ce schimbă un pic datele problemei. Dar la zi sunt bifate 7 victorii consecutive în La Liga sau, dacă extindem, 8 victorii și 3 remize în ultimele 11 partide în toate competițiile.

Veștile bune nu se opresc aici. Nici pentru Zidane, dar nici pentru Simeone. Niciunul n-a pierdut din efectiv în durele confruntări din Champions League, ceea ce, ținând cont de calendarul extrem de încărcat, dar și de istoricul anumitor jucători, e îmbucurător. Acum însă va fi nevoie de multă inspirație pentru cei doi antrenori în alcătuirea formulelor de start.

6 PUNCTE ÎN PLUS PENTRU ATLETICO

Privind cu atenție la clasament, observăm un detaliu ce ar putea deveni important. Atletico, lider la zi în Primera, are 6 puncte avans față de rivalii din Madrid, ceea ce îi permite lui Simeone să beneficieze de o marjă ceva mai mare de eroare. Ceea ce la Zidane nu există, căci în cazul unui eșec distanța s-ar putea mări la 9 puncte, foarte mare ținând cont de caracteristicile competiției. Iar dacă aruncă un ochi și la statistici, nivelul de stres al lui Zizou ar putea crește, căci Real Madrid a câștigat doar unul din ultimele 7 derby-uri cu Atleti disputate pe ”Bernabeu”. Acum se va juca pe ”Alfredo Di Stefano”, dar și fără spectatori, ceea ce constituie un element de noutate important pentru ambele grupări. Chiar dacă pare a fi în avantaj, Simeone gândește din altă perspectivă, căci motivația jucătorilor săi se hrănește și din nivelul de ostilitate din tribună.

Mergem mai departe cu veștile bune ale lui Zidane. Revenirea lui Sergio Ramos, extrem de importantă pentru exprimarea echipei, după cum s-a văzut în nenumărate situații, s-a produs cu Borussia. Carvajal și Odriozola s-au refăcut și ei, dar Zidane nu i-a forțat într-un meci atât de important. Iar pe lista revenirilor s-a trecut joi și Fede Valverde, care e pregătit inclusiv pentru primul ”11” contra lui Atletico.

SUAREZ A SCHIMBAT TRICOUL ȘI-L REGĂSEȘTE PE RAMOS

Simeone nu-i la fel de norocos. Gimenez nu e refăcut și nu va putea juca. Diego Costa e în aceeași situație, astfel că greul atacului va fi din nou pe umerii lui Joao Felix și Suarez. După atâtea dueluri cu Ramos în ”Clasico” și atâtea goluri marcate (9 în 11 partide), va fi interesant să-l vedem acum pe Suarez încercând să fie decisiv în tricoul lui Atletico. Și nivelul de stres al lui Cholo va crește atunci când va consulta statisticile, căci acolo găsește un detaliu un pic înfricoșător: Atletico n-are nicio victorie în ultimele 8 confruntări cu Real Madrid în toate competițiile. Dar inima îi mai vine la loc când, mergând mai departe pe statistici, va constata că Atletico n-a pierdut ultimele 5 derby-uri atunci când era mai bine clasată decât adversara de pe ”Bernabeu”.

În privința formulelor de start, sunt mai multe certitudini decât semne de întrebare. În mod normal, după Champions League ambii antrenori ar căuta să facă rotații, dar dată fiind miza partidei probabil că se vor abține, iar oamenii de bază nu vor lipsi. Cu siguranță Zidane meditează dacă ar fi oportune titularizările lui Dani Carvajal și Fede Valverde sau ar fi bine să meargă tot pe mâna lui Lucas Vasquez și Modric. Iar Simeone are de ales între Ferreira Carrasco și Lemar și gândește cea mai bună poziționare în teren a lui Angel Correa, jucătorul din campionat care generează cele mai multe acțiuni periculoase.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă