PREGĂTIRE PENTRU EURO CU LOCUL 3 DIN AFRICA

PREGĂTIRE PENTRU EURO CU LOCUL 3 DIN AFRICA

Mai sunt aproape două săptămâni până la startul Campionatului European, implicit până la primul meci al României la turneul final, cel cu Franța din 10 iunie, de pe ”Stade de France”. Aflați într-un stagiu de pregătire în Italia, ”tricolorii” joacă azi un prim meci de verificare împotriva ”naționalei” Republicii Democrate Congo. Deși adversarul pare exotic și se află în fața primului meci din istorie în fața unei reprezentative europene, vorbim totuși despre ocupanta locului trei la ultima ediție a Cupei Africii, având în lot câteva nume destul de cunoscute, precum Bakambu (Villarreal), Mpoku (Chievo), Mbemba (Newcastle) și Kebano (Genk), dar și fostul jucător al Petrolului, Jeremy Bokila. În programul zilei de azi regăsim și partide din play-out-ul Ligii 1, dar și dueluri foarte interesante din Segunda Division spaniolă, unde lupta pentru promovare e foarte palpitantă.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor 

RD CONGO – ROMÂNIA, miercuri, 25.05, ora 21:00

Pregătire pentru ”tricolori” cu locul 3 din Africa

Aflată în cantonament în Italia, reprezentativa României începe seria  de meciuri de verificare în vederea apropiatului turneu final al Euro 2016, din Franța, împotriva echipei din RD Congo. Partida este prevăzută pe stadionul ”Giuseppe Sinigaglia” din Como și este o premieră între cele două ”naționale”.

Pe locul 3 la ultima ediție a Cupei Africii din iarna lui 2015, 0-0/4-2 la penalty-uri cu Guineea Ecuatorială în finala mică după 1-3 în semifinale contra viitoarei campioane Cote d”Ivoire, RD Congo este neînvinsă de 5 partide, 4 dintre ele câștigate, de la un 1-3 cu Camerun. Acesta este și singurul eșec din ultimele 8 meciuri, oficiale și amicale, 6 terminate cu succese: unul dintre triumfuri a fost un 3-0 cu Mali pe 7 februarie, în finala Campionatului Națiunilor Africane. Echipa antrenată de Florent Ibenge Ikwange a înscris mereu în această perioadă.

De nu mai puțin de 17 jocuri, oficiale și de pregătire, nu a mai cedat România, mai precis de la un 1-2 contra altei formații africane, Algeria, pe 4 iunie 2014, într-un ”amical” disputat în Elveția, la Geneva. De atunci, ”tricolorii” au înregistrat 9 victorii și 8 remize, jumătate ”albe”. De altfel, ei nu au luat gol în 13 din aceste confruntări, inclusiv precedentele două, iar în alte 6 nu au marcat decât câte un gol. Printre ultimele adversare s-au numărat Italia (2-2 la Bologna) și Spania (0-0 la Cluj).

Din lotul preliminar de 28 de jucători convocat de Anghel Iordănescu lipsește atacantul Florin Andone, încă aflat la clubul său, Cordoba. Echipa de start ar putea fi compusă din Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț – Pintilii, Prepeliță – Ad. Popa, Maxim, Torje – Keșeru. La adversari se remarcă prezența ex-petrolistului Jeremy Bokila, dar și a altor jucători cunoscuți precum Bakambu (Villarreal), Mpoku (Chievo), Mbemba (Newcastle) și Kebano (Genk). Din cei 31 de fotbaliști convocați, 25 sunt stranieri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA RD CONGO – ROMÂNIA

FC VOLUNTARI – POLI TIMIȘOARA, ora 18:00

Doar victoria contează pentru ambele echipe

Meci decisiv pentru ambele formații. După 12 etape de play-out, cu două înaintea finalului, FC Voluntari ocupă locul 6, cu 25 de puncte, iar cu un egal ar rămâne să se bată în barajul de rămânere în Liga 1. De partea cealaltă, cu doar 20 de puncte, Poli ACS Timișoara se află pe a 7-a poziție, prima retrogradabilă, și numai o victorie i-ar păstra speranțe de evitare a căderii directe în liga secundă.

Dacă în atac s-au descurcat cât de cât, gazdele au suferit în apărare, golaveraj 13-19. S-au impus runda trecută, 2-0 acasă cu Petrolul, rezultat venit după 6 eșecuri consecutive, mereu cu minimum două goluri primite. Au marcat în 10 din ultimele 11 jocuri, dar în 8 și defensiva i-a cedat. Două din totalul de 4 succese din grupă le-au realizat pe propria arenă, în rest au mai fost o remiză și 3 înfrângeri, nemarcând doar într-un 0-2 cu Craiova.

Timișoara deține cea mai slabă defensivă din play-out, golaveraj 12-28. Doar o victorie a obținut în această fază, în care a adunat și cele mai multe înfrângeri, 7. Coincidență, triumful a fost chiar în turul cu Voluntari, scor 2-1 (Goga 77 penalty, Javi Hernandez 89 – Tudorie 82) pe 10 aprilie. Din acel moment, bănățenii și-au trecut în cont două egaluri și 4 insuccese, ultimele două la rând. De 5 dispute încoace înscrie și ia gol constant. Din deplasare ei s-au întors cu numai două puncte din tot atâtea remize albe, completate de 4 eșecuri, înscriind în jumătate dintre aceste înfruntări.

Pe lângă meciul din turul play-out-ului, cele două echipe s-au întâlnit în sezonul regulat. Voluntari a fost mai bună, cu 0-0 acasă, dar 2-1 la Timișoara, în primele lor dueluri directe din istorie.

Notabil, FC Voluntari l-a angajat recent ca director tehnic pe Florin Marin, cel ce a antrenat-o pe Poli o bună parte din acest sezon. În schimb, pe banca oaspeților va debuta Ionuț Popa, abia instalat în locul lui Petre Grigoraș.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC VOLUNTARI – POLI TIMIȘOARA

BASEL – GRASSHOPPER ZURICH, ora 21:30

Deja campioană, Basel joacă doar pentru spectacol

FC Basel poate juca doar pentru spectacol într-unul din marile meciuri ale Elveției, contra celor de la Grasshopper. ”Roș-albaștrii” au și motive: ei sunt deja campioni, înaintea etapei finale, a 36-a, având 83 de puncte, cu 17 în plus față de următoarea clasată, Young Boys Berna. În schimb, trupa din Zurich se găsește pe locul 4, cu 50 de puncte, și se bate pentru ultimul bilet de Europa League cu FC Sion, care are un punct mai puțin și evoluează la Lucerna.

Cu cele mai multe victorii (26), dar cele mai puține egaluri (5) și eșecuri (4), Basel mizează și pe cea mai bună ofensivă, plus defensivă, golaveraj 88-37. S-a impus runda trecută, 3-2 la Berna, imediat după un neașteptat 0-4 ”afară” cu FC Zurich, singurul eșec din precedentele 19 jocuri, 14 câștigate. A marcat în 4 din anterioarele 5 partide, însă în întreaga stagiune nu a înscris doar în două meciuri. Din cele 4 înfrângeri stagionale, numai una a suferit-o acasă, 2-3 chiar cu Grasshopper pe 8 noiembrie, în prima parte a sezonului. În rest, au mai fost două remize și 14 succese.

Grasshopper s-a comportat bine în atac (5 jocuri fără gol dat), însă a fost fragilă în apărare, golaveraj 64-56. De 3 etape nu a mai câștigat, cu două insuccese urmate de un egal. Nu s-a impus decât o dată de 5 dispute încoace, ba n-a izbutit decât două victorii în ultimele 11 runde, 6 încheiate cu înfrângeri. Numai o dată a înscris în precedentele 3 confruntări. Pe de altă parte, un 1-0 la Lugano acum două deplasări este unicul succes din precedentele 9 vizite făcute, completat de 3 egaluri și 5 insuccese: a marcat în 7 din aceste jocuri, dar mereu câte o dată. Oricum, cu doar 5 triumfuri a revenit de pe teren străin, completate de 5 remize și 7 înfrângeri.

În actuala ediție, cele două formații s-au mai întâlnit de trei ori, cu două victorii Basel la Zurich, 3-2 și 4-0, și una a lui Grasshopper în deplasare, 3-2, în singurul său triumf din anterioarele 6 dueluri directe. De altfel, ”lăcustele” nu au învins decât de două ori de 11 precedente încoace, de alte 13 marcându-se constant.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BASEL – GRASSHOPPER ZURICH

TARRAGONA – OSASUNA, ora 21:30

Două grupări cu gândul la promovarea directă

Și Gimnastic Tarragona, și Osasuna Pamplona țintesc accederea în Primera. Cu 64 de puncte în 39 de etape, 3 înainte de final, gazdele se află pe locul 3, primul ce asigură prezența în play-off-ul de promovare (în acesta intră echipele dintre pozițiile 3 și 6 la terminarea sezonului regulat), dar urmăresc și o urcare directă, distanța până la a doua treaptă, ocupată de Leganes, fiind de numai un punct. Și adversara se găsește pe loc de baraj, al 4-lea, cu 61 de puncte, și încearcă să se mențină acolo, ceea ce nu-i simplu deoarece la pândă stau alte cinci rivale, Zaragoza (60p), Girona și Oviedo (ambele 59p), Alcorcon și Cordoba (ambele 58p).

Tarragona contează pe al 3-lea cel mai bun atac, cu 52 de reușite, și pe o defensivă mulțumitoare, întrecută de 40 de ori. Se numără printre fruntașe la egaluri, în număr de 16, însă are cele mai puține eșecuri, numai 7. Două dintre ele au fost încasate acasă, ultimul pe 9 ianuarie, 1-2 cu Lugo. Din acel moment, pe propria arenă a bifat 5 remize (două ”albe”) și 4 victorii. În total, nu a mai pierdut de 6 runde, cu 3 egaluri și tot atâtea succese.

Osasuna are unul dintre cele mai modeste atacuri într-un golaveraj 40-36 (14 dispute fără gol dat, 19 fără să fi luat). De 9 meciuri nu a mai cedat, cu 6 remize, 4 dintre ele la zero, și 3 triumfuri, toate la limită. De 5 jocuri încoace nu a primit goluri decât în ultimul, 3-2 acasă cu Numancia. De câtva timp se descurcă mai bine ”afară”, unde nu a mai pierdut de 4 dispute, cu 3 egaluri și o victorie (două goluri date, unul primit), după ce anterior suferise 4 eșecuri și 5 etape. În total, de pe teren străin s-a întors cu 7 triumfuri, 4 remize și 8 insuccese.

Cu 1-1 (Pablo Mari 62 autogol – Marc Jimenez 54 penalty) s-a terminat duelul din tur. Până atunci, cele două formații se mai întâlniseră tocmai în sezonul 2006-2007 al Primerei, când Osasuna a câștigat de două ori, 2-0 acasă și 3-2 la Tarragona.

AICI GĂSIȚI COTELE LA TARRAGONA – OSASUNA

 

Casa Pariurilor 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă