Articolul urmator

GALATA-FENER, O FINALĂ DE CONSOLARE

GALATA-FENER, O FINALĂ DE CONSOLARE

După ce Beșiktaș a câștigat campionatul în Turcia, titlu pe care-l aștepta din 2009, cele două mari rivale ale ”vulturilor” din Istanbul, Galatasaray și Fenerbahce, se întâlnesc astăzi în finala Cupei. Nu se va juca însă pe malul Bosforului, ci într-o zonă la fel de turistică și intens populată în această perioadă, Antalya. Pentru ambele echipe e o bună posibilitate de a-și salva sezonul, miza pentru Galata fiind însă dublă, căci gruparea ”Cim Bom” a primit o suspendare de un an din toate competițiile europene, pe care ar face-o în sezonul viitor, dacă ar câștiga Cupa și ar obține teoreticul drept de participare în Europa League. Cum locul ocupat în campionat la finalul sezonului, 6, nu duce-n Europa, o înfrângere azi ar echivala cu absența din competițiile continentale și-n sezonul 2017-2018. În programul zilei de azi regăsim și interesante confruntări din Belgia și Grecia, miza fiind tot calificarea în Europa, dar și din Segunda Division spaniolă. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor 

CHARLEROI – GENK, joi, 26.05, ora 21:30

Prima manșă pentru Europa League

Charleroi și Genk joacă prima manșă a barajului decisiv pentru obținerea unui bilet în viitoarea Europa League. Cele două echipe au ajuns în această postură după ce gazdele au câștigat play-off-ul preliminar de EL, 2-1 și 1-0 cu Courtrai, iar adversara a ocupat locul 4 în play-off-ul de titlu.

De 7 jocuri nu a mai pierdut Charleroi, cu două egaluri și 5 victorii (trei la zero), mereu cu gol dat. Un 0-1 la Lokeren pe 2 aprilie este singura înfrângere din ultimele 9 partide, totodată unicul din precedentele 11 meciuri în care nu a înscris. Pe teren propriu invincibilitatea se ridică la 5 dispute, cu 3 remize și două succese. Însă, un 2-3 cu Beveren pe 28 februarie este singurul insucces din anterioarele 11 vizite primite. ”Zebrele” nu au dat gol doar o dată de 17 meciuri încoace acasă, iar în 8 dintre ele au punctat numai câte o dată.

Genk este neînvinsă de două dispute (o victorie, un egal), dar a pierdut jumătate din ultimele 6 confruntări. De 9  jocuri încoace nu a înscris doar în ultimul, 0-0 la Gent. Pe teren străin nu s-a descurcat deloc bine. Un punct a obținut în precedentele 3 meciuri de ”afară”, unde un 2-1 la Waregem este unicul triumf din anterioarele 7 vizite efectuate, 4 dintre acestea fiind pierdute și alte 3 încheindu-le fără să marcheze.

Fiecare echipă s-a impus pe propria arenă în sezonul regulat, Genk cu 2-0, Charleroi cu 1-0. Între cele două înfruntări s-a intercalat una în Cupă, la Genk, terminată 1-1 și tranșată în favoarea gazdelor la penalty-uri, 5-4. Charleroi este imbatabilă acasă de 3 dueluri directe, cu un nul și două succese, de la un 1-2 în septembrie 2012. Acum, nici una dintre formații nu are probleme deosebite de efectiv.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA CHARLEROI – GENK

AEK ATENA – PANATHINAIKOS, ora 20:30

Panathinaikos încă mai speră să prindă Champions League

Întrucât Olympiakos nu a dat nici o șansă și a luat titlul la pas, atenienele Panathinaikos și AEK au intrat în play-off-ul în urma căruia se va decide a doua reprezentantă a Greciei în calificările pentru Champions League, dar și cele două echipe elene care vor evolua în viitoarea Europa League. Momentan, în această serie, în care participă formațiile dintre pozițiile 2 și 5 la finele sezonului regulat, gazdele ocupă locul 3, cu 5 puncte, iar PAO se află pe a doua treaptă, cu 7 puncte, câte are și liderul PAOK.

AEK a fost a 3-a la finalul sezonului regulat, cu 54 de puncte, plus a doua cea mai bună apărare într-un golaveraj 43-21. Nu îi merge prea bine: 1-0 cu Panionios este singura victorie din ultimele 4 jocuri, 3 dintre ele find pierdute. De altfel, a învins în numai două din anterioarele 7 dispute: 4 dintre ele au fost pierdute și doar în 3 a înscris. Alta e situația pe teren propriu, unde ”galben-negrii” sunt invincibili de 8 partide, toate câștigate, precedentele 7 fără gol luat. În întreaga stagiune, acasă s-au înclinat de două ori, plus 14 succese, între care un 1-0 cu Olympiakos în singura înfrângere suferită de campioană în sezonul regulat.

Pe locul doi la sfârșitul sezonului regulat, cu 55 de puncte în 30 de etape, plus al doilea cel mai bun atac într-un golaveraj 52-26, Panathinaikos este neînvinsă de 7 jocuri, cu 3 egaluri și 4 victorii. De 9  partide încoace în doar una nu a marcat, iar în alte trei nu a luat gol. Pe teren străin nu a mai învins de 4 jocuri (două fără gol dat), cu două eșecuri urmate de două egaluri, serie precedată de 4 triumfuri la rând. În general, în acest sezon, ”alb-verzii” au alternat rezultatele de ”afară”.

În turul din acest play-off, Panathinaikos a câștigat detașat, scor 3-0 (Lod 11, Berg 30, Klonaridis 90). Însă, în sezonul regulat, AEK nu a pierdut și nici nu a luat gol, terminând 1-0 acasă după 0-0 în deplasare. Însă, acela a fost primul său succes din ultimele 6 dueluri directe, pe lângă 4 eșecuri și un nul, toate fără să fi marcat. Anteriorul triumf al lui PAO pe ”Spyros Louis” a fost un 2-0 în martie 2013.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA AEK ATENA – PANATHINAIKOS

OVIEDO – LEGANES, ora 22:00 (Spania, Segunda Division)

Leganes e pe loc de promovare, Oviedo încă speră la play-off

Ambele formații urmăresc urcarea în Primera. Mai greu le este gazdelor din Oviedo: înaintea etapei a 40-a ocupau locul 8, cu 59 de puncte, numai unul sub zona barajului de promovare, la care vor participa echipele dintre pozițiile 3 și 6. În schimb, Leganes se afla în grafic: cu 65 de puncte se găsea pe a doua treaptă, cu trimitere directă în elită.

Oviedo s-a comportat mai bine în atac decât în apărare, golaveraj 52-44. De 5 runde încoace a alternat câte un eșec cu câte o victorie, în ultimul joc pierzând la Almeria (1-3). Mai mult, nu s-a impus decât de 3 ori în precedentele 12 meciuri și a marcat doar în jumătate din ultimele 6 partide. Raportul se schimbă pe teren propriu, unde a obținut victorii în anterioarele două dispute și a pierdut numai o dată în ultimele 5 vizite primite, restul fiind câștigate. Ba, nu s-a înclinat decât de două ori de 16 vizite primite încoace, pe lângă 3 egaluri și 11 succese. Oricum, doar 3 din totalul de 12 eșecuri le-a încasat acasă, completate de 4 remize și 12 triumfuri.

Printre fruntașe și în ofensivă, și în defensivă (17 meciuri fără gol luat), Leganes posedă cel mai bun golaveraj, plus 21, respectiv 55-34. Nu a mai câștigat de 3 jocuri, cu două remize urmate de un eșec, 2-3 acasă cu Huesca, triumfând în numai două din precedentele 6 confruntări. O victorie, apoi un  egal a înregistrat în anterioarele două deplasări, iar de 8 vizite făcute încoace nu s-a impus decât de trei ori. Din cele 8 înfrângeri stagionale, 6 le-a suferit pe teren străin, de unde a mai revenit cu 7 egaluri și doar 6 din totalul de 17 triumfuri.

Cu 1-1 (Omar Ramos 36 – Pablo Insua 83 autogol) s-a terminat întâlnirea din tur. Precedentele dispute directe fuseseră în sezonul 2012-2013 al ligii a treia, când fiecare a învins pe propria arenă, Oviedo cu 3-0, Leganes cu 1-0. Ultima nu a  triumfat niciodată pe ”Carlos Tartiere”.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA OVIEDO – LEGANES 

GALATASARAY – FENERBAHCE, ora 21:15

Un derby de consolare în Cupă

Cum titlul a ajuns la Besiktas, Galatasaray și Fenerbahce caută consolarea printr-un triumf în Cupă. Pentru Cim-Bom, cucerirea trofeului ar însemna și obținerea unui loc european, ceea ce nu i-a reușit în campionat, terminat abia pe locul 6, cu 51 de puncte în 34 de etape, plus al doilea cel mai bun atac într-un golaveraj 69-49. Nu ar putea participa la competițiile europene, aflându-se în stare de suspendare, dar măcar ar șterge din pedeapsă și ar putea avea speranțe pentru 2017. În schimb, Fener va evolua în preliminariile Champions League după ce a încheiat pe locul 2, cu 74 de puncte, 5 mai puține decât noua campioană, plus cea mai bună apărare, golaveraj 60-27.

Deținătoare a trofeului, Galatasaray se prezintă la finala programată la Antalya după două victorii consecutive. Ba, un 0-1 acasă cu Besiktas în campionat este singurul eșec din ultimele 7 meciuri, 4 dintre ele fiind câștigate. Sau, și mai în spate, a cedat de două ori de 10 dispute încoace, în toate competițiile, dar nici nu a câștigat mai mult de un sfert din anterioarele 16 partide. Trupa ”roș-galbenă” nu a marcat în două din precedentele 8 jocuri.

Fenerbahce este neînvinsă de două meciuri (un succes, o remiză), iar un 1-2 ”afară” cu Basaksehir în Superlig este unica înfrângere din ultimele 9 confruntări, 6 terminate cu triumfuri. Mai mult, nu a pierdut decât de două ori de 19 meciuri interne încoace, indiferent de întrecere. Numai o dată nu a înscris în anterioarele 10 partide.

Cu două remize (0-0, 1-1) s-au terminat ambele dueluri directe din campionat, după ce cu un sezon în urmă fiecare se impusese acasă, Galatasaray cu 2-1, Fenerbahce cu 1-0. Ultima înfruntare din Cupă s-a produs în februarie 2008, când echipa Cim Bom a învins pe teren propriu cu 2-1, după 0-0 în tur, în faza ”sferturilor”. Cele două rivale au acaparat acest trofeu în precedentele 4 ediții, când a triumfat Fenerbahce (2012, 2013), apoi Galatasaray (2014, 2015).

Antrenorul Galatei, olandezul Jan Olde Riekerink, nu are probleme speciale de efectiv după ce Sneijder și Chedjou au fost recuperați. Principala mutare în echipă ar fi titularizarea tânărului Sinan Gumuș în atac lângă versatul Podolski. Dincolo, portughezul Vitor Pereira nu poate conta pe Markovic, accidentat. Incerți sunt Volkan Demirel și Fabiano.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GALATASARAY – FENERBAHCE

 

Casa Pariurilor 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă