Articolul urmator

ARSENAL-CITY, SUPERDUEL CU GÎNDUL LA LEICESTER

ARSENAL-CITY, SUPERDUEL CU GÎNDUL LA LEICESTER

Ce meci frumos pentru o zi de luni, numai bun pentru avanpremiera spectacolului din ”Boxing Day”! Arsenal și Manchester City închid etapa din Premier League, cu gîndul la a nu pierde contactul cu surprinzătorul lider, Leicester. Un egal pe ”Emirates”ar fi numai bun pentru Leicester, ar face ca echipa lui Claudio Ranieri să fie sigură de locul unu și după runda de ”Boxing Day”, cu toate legendele ce se țes în jurul acestei zile. Wenger vs Pellegrini e duelul zilei, dar mai mai regăsim în programul de azi și confruntări din Turcia sau din Liga 1 de la noi, cu Steaua în prim plan. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ARSENAL – MANCHESTER CITY, ora 22:00

Duel de podium pe ”Emirates”. În 16 runde, Arsenal a adunat 33 de puncte, în vreme ce Manchester City a strîns 32. Fiecare încearcă să țină pasul cu surprinzătorul lider Leicester, care a luat avans (38p). Ambele sînt fruntașe la golaveraj, 29-13 (cea mai bună defensivă), respectiv 32-17 (al doilea atac).

De trei partide nu a mai pierdut Arsenal, cu un egal, apoi două victorii. De 10 jocuri înscrie constant, de alte patru primind gol mereu. Pe teren propriu nu a pierdut decît în etapa inaugurală, 0-2 cu West Ham, după care a obținut două egaluri și patru succese. În precedentele 20 de meciuri din Premier League de acasă defensiva nu i-a cedat decît de 11 ori.

City are un parcurs inconstant de cîtva timp, cu un egal, după care a intercalat două victorii cu două eșecuri. Nu a înscris în 3 (două remize albe, o înfrîngere) din ultimele 7 meciuri, cu 8 goluri date și 9 încasate. 1-0 cu Crystal Palace, pe 12 septembrie, este ultimul triumf din deplasare, unde, de atunci, a înregistrat două eșecuri și două egaluri, anterioarele trei vizite fără să puncteze. Ultima dată cînd nu a înscris în patru jocuri la rînd a fost în 2006.

”Tunarii” s-au descurcat mai bine în sezonul trecut: 2-2 acasă, 2-0 ”afară”, plus un 3-0 în Supercupă. Ultimul succes al lui City a fost la Manchester, 6-3 în decembrie 2013, la Londra impunîndu-se anterior în aprilie 2012, scor 1-0. Este unica înfrîngere suferită de Arsenal pe teren propriu cu ”cetățenii” în 18 partide de Premier League, plus 11 succese și 6 remize, dar a cîștigat doar una din ultimele 6.

Fiecare formație are cîte 7 meciuri fără gol primit și 3 fără să fi înscris, ambele preferînd să puncteze la reluare. Principalii marcatori sînt Giroud (8), Alexis Sanchez (6), respectiv Aguero (7), De Bruyne, Sterling (cîte 4). Mesut Ozil a participat la 15 dintre reușitele gazdelor, cu două goluri și nu mai puțin de 13 pase decisive. La ultimul capitol, adversarii îi au în top pe De Bruyne, David Silva (cîte 6), Yaya Toure (5).

Absent de o lună din cauza unei accidentări, Alexis Sanchez are șanse să revină. Indisponibili în trupa lui Arsene Wenger rămîn Arteta, Rosicky, Welbeck, Wilshire, Coquelin, Cazorla. În cealaltă tabără, Manuel Pellegrini l-a recuperat pe Aguero, dar nu poate miza pe Kompany, Zabaleta, Fernando, Nasri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ARSENAL – MANCHESTER CITY

FC VOLUNTARI – VIITORUL, ora 18:00

Pe locul 13, penultimul, se găsește FC Voluntari, cu una dintre cele mai slabe atacuri, 19 goluri date (nu mai puțin de 11 în urma unor faze fixe), dar și apărări, întrecută de 36 de ori în 22 de etape. În runda trecută a obținut prima victorie din deplasare, 2-1 la Craiova. Un singur succes are și pe teren propriu, 1-0 cu codașa Petrolul pe 24 octombrie, în rest a bifat 6 egaluri și 4 înfrîngeri, ultimele două consecutiv. Cu o excepție, 0-2 cu ASA în precedenta vizită primită, a înscris mereu de 11 runde încoace.

Cu cea mai bună ofensivă, dar și golaveraj, 42-22 (medie de 1.9 reușite pe meci), Viitorul se află pe podium cu 40 de puncte și are ocazia să se aprope la doar trei distanță de liderul Astra. În anterioara rundă s-a înclinat acasă în fața Stelei (0-1) după patru jocuri la rînd fără eșec și alte opt în care marcase constant. Nu a pierdut în ultimele 5 dispute din deplasare (trei victorii), unde, în total, a bifat 4 succese, 5 remize și două eșecuri, cu 19 goluri date. Trupa lui Hagi nu a cedat deloc cu echipele aflate pe locurile 6-14 înaintea etapei, iar contra celor de pe ultimele patru poziții nu a ratat decît două puncte (2-2 la Chiajna).

Cu 3-0 s-a impus Viitorul în tur (Aganovici 23, Nicoliță 72, Mitrea 90+2). Oficial, cele două formații s-au mai înfruntat în stagiunea 2009-2010 din liga a 3-a, cînd Voluntari a învins acasă, 1-0, și a cedat ”afară”, 1-2. Au mai fost două teste, în 2014, ambele cîștigate de constănțeni, cu 5-0 și 1-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC VOLUNTARI – VIITORUL CONSTANȚA

STEAUA – POLI ACS TIMIȘOARA, ora 20:30

Steaua caută să-și prelungească traseul ireproșabil de cînd Laurențiu Reghecampf a revenit pe banca sa, cu trei victorii, una în Cupa Ligii, fără gol încasat. Precedentul eșec a fost chiar pe teren propriu, 0-1 cu liderul Astra cu patru runde în urmă, rămas și unicul de acasă, pe lîngă cinci egaluri și tot atîtea triumfuri. Roș-albaștrii se găsesc pe locul 5 după 22 de etape, cu 37 de puncte, stînd bine în ofensivă, cu 28 de goluri (au marcat în 5 din trecutele 6 jocuri), însă mai ales în apărare, una dintre cele mai solide din Liga 1, întrecută de 20 de ori.

Fruntașă doar la egaluri (9), Timișora stă rău și în clasament, locul 11 cu 21 de puncte, dar și la golaveraj, 20-29. Nu a cîștigat de trei runde. În precedentele patru deplasări a remizat pe linie, mereu cu gol marcat și primit. O singură dată nu a înscris în anterioarele 11 partide, la 0-1 acasă cu Dinamo. Pe teren străin nu a învins deloc în acest sezon, înregistrînd 7 remize și 4 eșecuri, punctînd de fiecare dată în ultimele 6 vizite făcute.

În tur, bănățenii au învins cu 1-0 (Javi Hernandez 88). Steaua și-a luat ulterior revanșa în Cupa Ligii, tot 1-0 (Chipciu 32). Anterioarele dueluri directe au fost în stagiunea 2013-2014, cu bucureștenii superiori: 3-0 și 0-0 în campionat, plus 2-0 în Cupă.

În privința antrenorilor, Reghecamp și Florin Marin nu s-au mai înfruntat pînă acum. Cu echipe diferite (Ceahlăul, Oțelul), tehnicianul timișorean s-a mai întîlnit cu Steaua de 24 de ori, cu 7 victorii (ultimele trei consecutiv), 8 egaluri și 9 înfrîngeri.

Gazdele nu se pot baza pe Breeveld, suspendat, și nici pe accidentații Chipciu și Kharja. În plus, puștii Tîrnovan, Aldea, Mihalcea și Poiană au fost trimiși deja în vacanță. În schimb, revine Papp după suspendare, iar Adi Popa și Muniru au fost recuperați. Timișoara nu contează pe Luchin, Zicu, Rufino și Neagu, accidentați, în timp ce Cînu și Scutaru sînt incerți, însă ar putea reveni Goga.

AICI GĂSIȚI COTELE LA STEAUA – ACS POLI TIMIȘOARA

OSMANLISPOR – BEȘIKTAȘ, ora 20:00

Osmanlispor a luat tot atîtea goluri cît Beșiktaș, 16. La ofensivă deosebirea este însă mare: gazdele au punctat de 20 de ori, cu două goluri semnate de Torje (lider la pase decisive, 4), în vreme ce adversara din Istanbul a făcut-o de 34, fiind fruntașă la eficacitate. Diferența este tradusă în clasament: una este pe locul 12 înaintea etapei, cu 18 puncte în 15 runde, cealaltă are 35 de puncte şi se bate pentru titlu cu Fenerbahce, faţă de care are un avans de o lungime.

O singură victorie a obţinut Osmanlispor, fostă Ankaraspor, în ultimele patru etape, chiar în precedenta, 4-0 la Bursa. Foarte rău stă acasă, unde a pierdut precedentele patru dispute, fără gol dat, cu trei de 0-1 și un 0-3. Anterior, bifase o victorie, plus un egal și alt eșec, cu un total de numai cinci goluri înscrise, dar 10 primite.

De două jocuri nu a cedat Beșiktaș. În anterioarele 13 partide nu a pierdut decît o dată, cele două eșecuri stagionale fiind pe teren propriu: 0-2 cu Akhesir e unicul meci în care nu a putut să marcheze. Tot acasă le-a bătut pe marile rivale Fenerbahce (3-2) și Galatasaray (2-1). Din deplasare s-a întors cu o remiză, 1-1 cu Genclerbirligi, și 6 victorii, ultimele 4 consecutiv.

Anterioarele înfruntări oficiale s-au consumat în ediția 2009-2010, atunci cînd Beșiktaș a învins de două ori cu 3-0. În octombrie trecut s-a jucat un meci amical la Istanbul, terminat 2-2.

AICI GĂSIȚI COTELE LA OSMANLISPOR – BEȘIKTAȘ

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă