STEAUA ÎNCEPE ASALTUL SPRE CHAMPIONS LEAGUE

STEAUA ÎNCEPE ASALTUL SPRE CHAMPIONS LEAGUE

Steaua își începe azi aventura europeană cu intenția declarată de a se califica în grupele Champions League. Demersul nu-i însă atât de simplu căci, dincolo de valoarea adversarului de azi, Sparta Praga fiind una dintre surprizele plăcute in trecută stagiune europeană, lotul pe care vicecampioana României îl are la dispoziție e mult subțiat din punct de vedere valoric după plecările lui Chipciu și Varela, la care se adaugă și problemele disciplinare ale lui Hamroun. Steaua a arătat însă deseori în cupele europene o remarcabilă capacitate de regenerare, astfel ca speranțele fanilor ar trebui să rămână intacte. Programul zilei e completat de multe alte dueluri din această fază preliminară a Champions League, dar și de un „amical” de lux, pe pământ australian, Juventus-Tottenham. Toate amănuntele mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

SPARTA PRAGA – STEAUA, ora 21:00 (LIGA CAMPIONILOR, CALIFICĂRI)

Steaua începe la Praga asaltul spre Champions League

Steaua începe traseul spre grupele Champions League la Praga, unde este așteptată de Sparta pentru primul meci din turul 3 preliminar. Cele două echipe au intrat direct în această fază și ambele vin din postura de vicecampioane.

Sparta se află la prima dispută oficială din noua stagiune. Sezonul trecut l-a terminat printr-o victorie categorică, 5-0 cu Jihlava. Cu un succes a început și perioada de pregătire, 2-1 cu Ceske Budejovice, după care a dat rateuri. Au urmat 3 eșecuri consecutive (1-3 cu Trencin, 1-2 cu Young Boys, 0-2 cu Rubin Kazan), completate de un 0-0 cu Fenerbahce, al doilea test la rând în care nu a izbutit să înscrie.

Steaua a disputat un prim joc oficial, 2-1 după prelungiri cu Chiajna în finala Cupei Ligii, apoi și-a amânat disputa cu CSMS Iași din prima etapă a Ligii 1. ”Roș-albaștrii” au încheiat sezonul trecut cu 4 meciuri invincibile (două egaluri, două victorii), ba nu au pierdut decât o dată în ultimele 17 partide oficiale, în toate competițiile. Pe perioada verii nu au cedat niciunul din jocurile amicale, încheiate cu o remiză albă, contra croaților de la Dinamo Zagreb, și 5 succese, ultimele fiind 1-0 cu Nijmegen, 3-0 cu Charleroi, 1-0 cu Samara și 4-3 cu PAOK Salonic.

În perioada estivală, Sparta și-a vândut doi din principalii jucători, pe Schick și Krejci, plecați la Sampdoria, respectiv Bologna pe câte 4 milioane de euro. L-a adus, în schimb, pe experimentatul fundaș Michal Kadlec, liber la terminarea contractului cu Fenerbahce. Forța echipei pregătite de Zdenek Scasny e dată în special de linia ofensivă, compusă din Lafata, cu 20 de goluri în campionatul trecut, Dockal și ex-astralul Fatai, ambii cu câte 8 reușite.

În această vară, Steaua i-a cedat pe Chipciu și Varela și tocmai l-a exlus din lot pe Hamroun, pentru indisciplină. Alt titular obișnuit, Adi Popa, ar putea absenta și el din cauza unor probleme medicale. În plus, comparativ cu sezonul precedent, Steaua i-a adus pe D. Popescu, Ov. Popescu (ambii de la ACS Poli), Golubovici (CSMS Iași), Vl. Achim (FC Voluntari), Aganovici (AEL Limassol), Alcenat, Ștefănescu, Chitoșcă, Enceanu, Vâlceanu, Tudorie (împrumuturi expirate la Voluntari). La capitolul separări mai figurează Papp (FC Wil), Carp (Viitorul), Bawab (Umm Salal / Qatar), Râpă, Pârvulescu, Kharja, Gebhart, Marica (contracte reziliate), Popadiuc (FC Voluntari).

Cele două formații s-au mai înfruntat în sezonul 1988-1989 al Cupei Campionilor. Atunci, românii au mers mai departe după 5-1 la Praga și 2-2 acasă. Tot ei s-au impus și în ”amicalul” din martie 2015, scor 3-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SPARTA PRAGA – STEAUA

LUDOGOREȚ – STEAUA ROȘIE, ora 21:00 (LIGA CAMPIONILOR, CALIFICĂRI)

Experiență vs tinerețe

Keșeru, Moți, Prepeliță și colegii lor de la Ludogoreț Razgrad se duelează cu sârbii de la Steaua Roșie Belgrad pentru un bilet în play-off-ul Champions League. Este o dispută între o echipă bulgară versată, bine organizată, cu jucători mai buni în pozițiile cheie, contra alteia mai tânără, care caută să se regăsească și la nivel internațional după ce tocmai a făcut-o pe plan intern.

Ludogoreț i-a depășit în faza anterioară pe muntenegrenii de la Mladost Podgorica printr-o dublă victorie fără gol primit, 2-0 acasă și 3-0 ”afară”. Anterior, dacă sezonul trecut l-a terminat cu două eșecuri, trupa din Razgrad a mers mai bine în pregătirile din această vară. A început cu două victorii, cu Slavia Praga (2-1) și Dinamo Tbilisi (3-0), a continuat cu un egal (1-1 cu Dinamo Moscova), apoi un eșec (1-2 cu Dinamo Kiev), pentru ca încheierea, mai lejeră, să o facă un 3-0 cu Lokomotiv Gorna, una dintre cele mai bune echipe din liga a doua bulgară. Recent, și-a întărit lotul cu fundașii Palomino (ex-Metz) și Plastun (ex-Karpati Lvov) și cu mijlocașul Campanharo (Bragantino).

Steaua Roșie nu a început convingător noul sezon. În turul 2 preliminar i-a eliminat cu oarece emoții pe maltezii de la FC Valletta printr-un dublu 2-1, apoi nu a putut scoate decât 2-2 acasă cu Napredak în runda inaugurală din campionat. Ceva mai devreme, trupa din Belgrad învinsese în ultimul test, 3-1 cu Radomlje după ce pierduse cu Pandurii Tg. Jiu (2-4) în singurul eșec din anterioarele 9 confruntări, 7 dintre ele câștigate, indiferent de întrecere. De 15 jocuri, ”roș-albii” marchează mereu: ultima care le-a rezistat a fost Vojvodina, 0-0 în aprilie, în campionat. Pe teren străin nu au mai cedat de 23 de partide, după un 1-2 cu Kairat în preliminariile ediției trecute din Europa League: în precedentele 5 vizite efectuate ei au marcat și au încasat mereu gol.

În noiembrie 2015, cele două grupări s-au întâlnit într-o partidă de verificare. Atunci, Ludogoreț a câștigat pe teren propriu cu 3-1 (Marcelinho, Cafu, Lucas – Donald Mitchell).

AICI GĂSIȚI COTELE LA LUDOGOREȚ – STEAUA ROȘIE

FK ROSTOV – ANDERLECHT, ora 21:30 (LIGA CAMPIONILOR, CALIFICĂRI0

Anderlecht examinează surpriza Rostov

Surpriza sezonului trecut din Rusia, FK Rostov, se înfruntă în premieră cu Anderlecht, noua echipă a ex-stelistului Alex Chipciu, în primul meci din turul 3 preliminar al Champions League. Este o dispută între două vicecampioane, intrate direct în această fază a competiției.

De 7 meciuri, oficiale și amicale, este neinvinsă FK Rostov. Mai mult, nu a pierdut decât o dată de 16 partide încoace (11 dintre ele câștigate), ultimele 10 terminate mereu cu gol dat. Șirul jocurilor de pregătire l-a început cu două egaluri, după care a venit și succesul, 2-0 cu Slovan Liberec, locul 3 în Cehia. Trupa din Rostov pe Don nu a cedat deloc în anterioarele 19 vizite primite, în toate întrecerile, de la un 0-1 cu Terek Groznîi în mai 2015, în campionat. Doar în unul din aceste jocuri nu a înscris.

Anderlecht s-a impus în ultimul examen, 3-1 cu Heerenveen, după ce tocmai se înclinase în fața altui adversar olandez, Feyenoord, 1-3, în singura înfrângere din precedentele 7 dispute, 5 încheiate cu triumfuri, indiferent de competiție. De 8 partide marchează constant, dar în ultimele 5 a și luat gol. Același eșec cu echipa din Rotterdam este primul suferit ”afară” după 3 victorii și un nul, toate în ”amicale”. Însă, în ”oficiale”, ”alb-violeții nu s-au impus deloc în anterioarele 4 deplasări, cu un egal și 3 insuccese drastice (2-4, 0-4, 2-5). Pe de altă parte, unicul triumf din precedentele 10 vizite făcute a fost un 2-1 la Waregem pe 10 aprilie, în campionat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FK ROSTOV – ANDERLECHT

 

AJAX – PAOK SALONIC, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR, CALIFICĂRI)

Ajax vrea să profite de avantajul terenului propriu

Ajax Amsterdam și PAOK Salonic susțin manșa întâi din turul 3 preliminar al Champions League. Cele două echipe, participante din postura de vicecampioane, au intrat direct în această etapă a întrecerii.

”Lăncierii” au încheiat sezonul trecut cu o imbatabilitate de 19 jocuri, în toate competițiile, 16 dintre ele terminate cu victorii. Startul partidelor de pregătire a fost șovăielnic, inclusiv cu un eșec suferit în fața austriecilor de la Liefering (3-4), apoi au venit un triumf (2-0 cu Beziers) și un egal, 2-2 cu Marseille. Pe teren propriu, olandezii nu s-au mai înclinat de 15 meciuri oficiale, cu 5 remize (una ”albă”) și 10 succese, ba un 1-2 cu PSV în campionat este unica lor înfrângere din precedentele 22 de vizite primite, indiferent de întrecere.

PAOK a pus punct stagiunii anterioare cu 6 jocuri imbatabile, jumătate câștigate. Trupa elenă a început în forță meciurile de verificare, 14-0 cu Silvolde, apoi a venit un 2-0 cu FC Bruges. A urmat însă și un eșec, 3-4 cu Steaua, completat de un 2-0 cu Twente și un 1-1 cu Apollon Limassol. Pe teren străin nu a cedat de 3 partide (o victorie, două egaluri), însă nu a triumfat decât o dată în ultimele 6 vizite făcute, pe lîngă 3 remize (două ”albe”) și două înfrângeri.

De două ori s-au mai înfruntat cele două formații. Acest lucru s-a petrecut în sezonul 2010-2011 tot în eliminatoriile Ligii, când Ajax a trecut mai departe fără să învingă, 1-1 la Amsterdam și 3-3 la Salonic.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AJAX – PAOK SALONIC

JUVENTUS – TOTTENHAM, ora 13:00 (AMICAL CHAMPIONS CUP)

”Bătrâna Doamnă” vrea să facă o figură frumoasă pe pământ australian

Juventus și Tottenham se confruntă în ”International Champions Cup”, cel mai important turneu amical al verii, care adună 17 dintre cele mai cunoscute echipe și este programat pe 4 continente (Europa, Asia, America și Australia). Partida are loc în Australia, pe ”Melbourne Cricket Ground” și e prima all-time dintre cele două formații.

”Bătrâna Doamnă” a avut probleme la intrarea în această întrecere. Pe aceeași arenă, a terminat 1-1 cu Melbourne Victory, în fața căreia s-a înclinat la loviturile de departajare, 3-4. Pentru torinezi, a fost prima dispută estivală. Ei terminaseră sezonul trecut cu două victorii la rând și, în timpul regulamentar, nu au pierdut decât o dată în ultimele 31 de partide, în toate competițiile. De alte 17 meciuri, elevii pregătiți de Massimiliano Allegri  înscriu constant.

Contra italienilor, Tottenham își deschide șirul confruntărilor din aceată vară. Trupa londoneză a terminat stagiunea anterioară fără nici un succes în ultimele 4 jocuri, cu două egaluri urmate de două eșecuri. De 10 dispute marchează constant, dar a și luat gol în precedentele 4 întâlniri.

În pauza de vară, pe lângă jucătorii reveniți din împrumuturi, Juventus i-a adus oficial pe Dani Alves, aflat la final de contract cu FC Barcelona, pe Pjanici (AS Roma, 32 de milioane de euro), Pjaca (Dinamo Zagreb, 23), Benatia (Bayern, împrumut), Simone Ganz (Como, liber) și e așteptat anunțul cumpărării lui Higuain pentru 94 milioane de euro. Cea mai importantă plecare se referă la Morata, reîntors la Real Madrid pentru 30 de milioane de euro. Dincolo, antrenorul Maurizio Pochettino contează mai nou pe Janssen, de la Alkmaar cu 22 de milioane de euro, și Wanyama (Southampton, 14,5), în vreme ce Fazio a revenit din împrumutul de la FC Sevilla, dar va pleca mai mult ca sigur. La capitolul despărțiri, oficial încă nu figurează nimeni.

AICI GĂSIȚI COTELE LA JUVENTUS – TOTTENHAM

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă