CINE SE POATE PUNE CU JUVENTUS?

CINE SE POATE PUNE CU JUVENTUS?

Azi se pune în mișcare caravana Serie A, marea întrebare ce se pune la acest moment fiind dacă există o echipă în Italia capabilă să se implice, alături de Juventus, în lupta pentru titlu sau ”Bătrâna Doamnă” va avea un parcurs lejer spre un nou titlu? Juve n-are un debut tocmai facil de stagiune, adversar în runda inaugurală fiind Fiorentina, o echipă care are, la rându-i, ceva pretenții europene. Un duel italian avem azi și-n Premier League, în confruntarea dintre Watford și Chelsea, campionatul Angliei propunând și alte partide deosebite azi, precum Soke-City, Leicester-Arsenal sau Burnley-Liverpool. Primera Division e și ea la început de drum, după cele două partide de vineri fiind rândul campioanei Barcelona să joace azi, pe teren propriu, cu Betis. Programul zilei e completat de o extrem de atractivă finală a turneului olimpic de fotbal, Brazilia-Germania, cu Neymar și compania căutând să obțină, în premieră, aurul, dar și să se răzbune după acel 1-7 din semifinala Mondialului din 2014. Detalii și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

FC BARCELONA – BETIS, ora 19:15, (SPANIA, PRIMERA DIVISION)

După două victorii cu FC Sevilla, Barcelona debutează cu Betis în La Liga

FC Barcelona debutează în actualul sezon pe teren propriu, cu intenția declarată de a-și apăra titlul cucerit în ultimele două ediții. Catalanii și-au trecut deja în palmares un trofeu în această vară, câștigând Supercupa Spaniei, după o dublă manșă cu FC Sevilla în care au obținut două victorii, fără să primească gol, 2-0 la Sevilla, 3-0 la Barcelona. Cele două partide se adaugă astfel celor 6 victorii la rând fără gol primit în ultimele 6 etape ale sezonului trecut.

Pe locul 10 a terminat Betis ediția trecută de campionat, cu 7 mai puțin decât marea rivală din oraș, FC Sevilla. Pentru următoarele două sezoane, pe banca tehnică a fost instalat uruguayanul Gustavo Poyet, fost jucător la Zaragoza, Chelsea și Tottenham, care înainte de a semna cu gruparea andaluză pregătise pe AEK Atena, în Grecia. Nu mai puțin de 10 jucători noi au venit în această vară, ultimul pe listă fiind mijlocașul lui Napoli, David Lopez, ajuns vineri la Sevilla, dar cu șanse mici de a fi folosit pe ”Camp Nou”. Există și o pierdere importantă pentru Poyet, mijlocașul senegalez N Diaye, plecat pe 8 milioane de euro la Villarreal.

În perioada de pregătiri, Betis a obținut în general rezultate pozitive, printre echipele învinse numărându-se Middlesbrough, Fulham, Werder Bremen sau Sporting Lisabona, plus un egal cu Everton. Ultimul meci test n-a mai fost însă așa convingător, 0-3 cu Montpellier, într-o partidă jucată în Franța, pe 6 august.

În sezonul trecut, Barcelona a învins cu 4-0 pe ”Camp Nou”, returul de la Sevilla terminându-se tot cu victoria catalanilor, scor 2-0.

Pentru meciul de deschidere al sezonului, Luis Enrique are ceva probleme de lot. Iniesta și Mathieu s-au accidentat în turul cu FC Sevilla, Mascherano căzând la retur victimă unor probleme musculare. Lor li se adaugă Neymar și Rafinha, care dispută cu Brazilia finala turneului olimpic de la Rio, împotriva Germaniei. În mod normal, Umtiti va sta alături de Pique în linia de apărare, după evoluția bună avută la debutul oficial din Supercupă, Arda Turan își va păstra locul în atac, alături de Messi și Neymar, iar în linia de mijloc alți doi nou veniți, Andre Gomes și Denis Suarez, se luptă pentru a prinde locul lăsat liber de Iniesta.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – BETIS

 

STOKE CITY – MANCHESTER CITY, ora 14:30 (ANGLIA, PREMIER LEAGUE)

Deplasare mai grea decât la București pentru City

După succesul confortabil obținut la București, 5-0 pe ”Arena Națională” cu Steaua, Manchester City are parte de o nouă deplasare, de data asta în Premier League, pe terenul lui Stoke City. Deși se joacă sâmbătă la 14:30, nu e meciul de deschidere al rundei, căci din acest sezon în Anglia se va juca și vineri seară.

Meciul nu se anunță deloc ușor pentru Guardiola și ai săi, căci Stoke i-a învins acasă pe ”cetățeni” în ultimele două sezoane. Anterior însă, Stoke adunase o serie de 10 meciuri fără succes în fața lui City. Trupa din Manchester speră să fi depășit problemele existente, în campania precedentă, cu Manuel Pellegrini pe bancă, la meciurile din deplasare, unde nu au izbutit să învingă decât de 4 ori în ultimele 16 vizite făcute. Nu mai puțin de 8 echipe din Premier League au avut un bilanț superior din acest punct de vedere.

Cu Mark Hughes pe bancă, Stoke a pierdut 6 din ultimele 10 confruntări cu City, dar gazdele speră să repete tradiția ultimelor două sezoane, când au învins acasă. Față de campionatul trecut, Stoke n-a pierdut pe nimeni important, la capitolul achiziții primul pe listă fiind galezul Joe Allen, luat cu 15 milioane de euro de la Liverpool. El e dat ca titular pentru acest meci după ce, în prima etapă, n-a jucat decât pe finalul meciului de la Middlesbrough, pe care Stoke l-a încheiat la egalitate, 1-1. Tocmai autorul golului egalizator, elvețianul Shaqiri, e însă în dubiu, în aceeași situație aflându-se și Arnautovic.

De partea cealaltă, e de presupus că Pep Guardiola va forța același ”11” de la București, în tentativa de a grăbi omogenizarea echipei. În poartă, în așteptarea lui Claudio Bravo de la Barcelona, va fi tot Caballero, nefiind totuși exclusă prezența lui Toure Yaya la mijlocul terenului. E mposibil ca și germanul Sane să prindă câteva minute, el nefiind încă pus complet la punct cu pregătirea fizică.

AICI GĂSIȚI COTELE LA STOKE CITY – MANCHESTER CITY

 

WATFORD – CHELSEA, sâmbătă 20.08, 17:00 (ANGLIA, PREMIER LEAGUE)

Fotbal în stil italian în Anglia

Duel italian în cea de-a doua etapă din Anglia, Walter Mazzarri și Antonio Conte aflându-se din nou față-n față după perioada în care ambii activau în Serie A. Ambele echipe vin după rezultate pozitive în runda inaugurală: Chelsea a învins cu 2-1 pe Westa Ham United într-un prim derby londonez al sezonului, în vreme ce Watford a remizat la Southampton.

Doar de trei ori s-au întâlnit în actualul format Premier League cele două grupări pe stadionul lui Watford, ”Vicarage Road”, palmaresul fiind egal, câte o victorie de fiecare parte, plus o remiză. Acel succes din septembrie 1999 rămâne unicul din 15 partide disputate în toate competițiile, plus 5 egaluri și 9 victorii ale lui Chelsea. Pe de altă parte, Watford n-a mai bătut acasă din aprilie, atunci când a trecut de virtual retrogradata Aston Villa cu 3-2.

Mazzarri și Conte s-au întâlnit de 7 ori în Serie A ca antrenori. După un prim succes al lui Mazzari, Conte a revenit și a reglat palmaresul direct, grație în special perioadei petrecute la Juve, 3 victorii și 3 remize aflându-se ulterior în dreptul său.

Mazzarri a rămas fidel stilului său cu 3 fundași centrali, pe care l-a aplicat și la Watford în deplasarea din prima etapă de la Southampton. Dja Djedje și Isac Success sunt în continuare indisponibili, iar Ben Watson este suspendat, după cartonașul roșu încasat în minutul 76 al confruntării de pe ”St. Mary s Park”. Din păcate, e greu de crezut că Pantilimon va putea să-i ia fața lui Heurelho Gomes în poarta gazdelor, goal-keeper-ul brazilian bifând cele mai multe intervenții salvatoare din august 2015 încoace, 127, inclusiv 3 penalty-uri.

La Chelsea nu există probleme medicale, doar nigerianul Obi Mikel fiind încă la Olimpiadă. E de presupus că Antonio Conte va folosi același ”11” de start, inclusiv cu Diego Costa în ataca, vârful spaniol de origine braziliană simțindu-se de obicei foarte bine în luna august, 6 goluri marcate în 8 partide jucate.

AICI GĂSIȚI COTELE LA WATFORD – CHELSEA

 

JUVENTUS – FIORENTINA, sâmbătă 20.08, ora 21:45 (ITALIA, SERIE A)

Adversar incomod pentru campioana Juventus în meciul de deschidere

Campioana Juventus pornește la drum într-un nou sezon, fiind văzută de toată lumea ca mare favorită să câștige al 6-lea ”scudetto” consecutiv. Runda inaugurală nu oferă un meci fooarte liniștit ”Bătrânei Doamne”, adversar fiind Fiorentina o echipă, la rându-i, cu pretenții europene. Cele două grupări s-au mai întâlnit de 4 ori în prima etapă, gruparea viola nereușind să câștige niciodată, Juve obținând două victorii acasă și două remize în deplasare. De altfel, din 1983 încoace, Juventus a pierdut doar de două ori în deschiderea campionatului, în sezonul trecut cu Udinese și-n 2010 cu Bari. În acest răstimp s-au înregistrat 23 de victorii și 7 egaluri.

Juventus a fost echipa cea mai activă din Italia pe piața transferurilor. A bătut recorduri și la capitolul ieșiri, prin vânzarea cu 105 milioane a lui Pogba către Manchester United, dar și la intrări, prin achiziționarea lui Gonzalo Higuain de la Napoli, cu 90 de milioane. Tot la achiziții figurează alte nume importante, precum Pjanic, Pjaca sau Dani Alves.

De partea cealaltă, Fiorentina n-a mai avut activitatea din vara trecută. În lotul lui Paolo Sousa se regăsește și Iannis Hagi, ale cărui evoluții în perioada de pregătire au fost încurajatoare, astfel că el va fi păstrat la prima echipă. Titular va fi în schimb Tătărușanu, care deocamdată nu are concurență pe post, deși Fiorentina forțează aducerea lui Sirigu de la PSG.

Deși are foarte multe noutăți în lot, Allegri preconizează să înceapă partida de pe ”Juventus Stadium” în principal cu vechii componenți ai echipei. Și asta pentru că Higuain e departe de cea mai bună formă fizică, având câteva kilograme în plus, Dani Alves e în aceeași situație, în vreme ce Miralem Pjanic acuză ceva probleme musculare, el fiind înlocuit după doar 11 minute în testul de miercurea trecută cu echipa a doua.

În sezonul trecut, Juventus a învins acasă cu 3-1, în decembrie 2015, pe când se afla în plin fuleu de recuperare a punctelor pierdute la debutul campionatului, in vreme ce pe ”Artemio Franchi” din Florența s-au impus tot torinezii cu 2-1.

AICI GĂSIȚI COTELE LA JUVENTUS – FIORENTINA

 

BRAZILIA – GERMANIA, ora 23:30 (OLIMPIADĂ, FOTBAL, FINALA)

Niciodată n-au reușit să cucerească aurul olimpic Brazilia și Germania unificată, două țări cu un palmares altfel impresionant. Iată motivul pentru care partida de pe ”Maracana” are un grad mare de interes, sporit și pe dorința brazilienilor de a-și lua revanșa pentru acel umilitor 1-7 de la Mondialul din 2014, când nemții au stopat violent în semifinale visul brazilienilor de a câștiga încă un titlu olimpic. În lot atunci, dar absent în partida respectivă din pricina unei accidentări, Neymar speră să fie liderul de care Brazilia are nevoie pentru a se alege cu aurul olimpic de care a fost aproape la Londra, în 2012.

Reprezentativa țării gazdă a început modest competiția. Nu doar că nu a câștigat nici unul din primele două jocuri, dar nici măcar nu a înscris, terminând 0-0 și cu Africa de Sud, și cu Irak. Defensiva i-a rămas intactă și după aceea, dar în schimb au apărut golurile exact când era mai mare nevoie: 4-0 în grupă cu Danemarca, apoi 2-0 cu Columbia în ”sferturi” și un convingător 6-0 în semifinala cu Honduras. Cu tot cu ”amicale”, echipa condusă din iunie trecut de Rogerio Micale e neînvinsă de 7 jocuri.

Ca și Brazilia, Germania a început împiedicat turneul olimpic, tot cu două remize. 2-2 cu Mexic, deținătoarea aurului olimpic de la Londra, și 3-3 cu Coreea de Sud au fost rezultatele trupei lui Horst Hrubesch, care s-a trezit apoi fix ca rivala din finală, obținând victorii categorice, fără să primească gol, 10-0 cu Fidj, 4-0 cu Portugalia și 2-0 în semifinala cu Nigeria. Cei doi frați gemeni Bender, Lars și Sven, sunt jucătorii vedetă ai Germaniei, titular find anunțat și Ginter, fundașul central al Borussiei Dortmund, prezent și-n lotul de la Mondialul din 2014, fără să joace însă în acea semifinală.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă