Articolul precedent
Articolul urmator

GABRIEL BATISTUTA, UN MARCATOR ADEVĂRAT

GABRIEL BATISTUTA, UN MARCATOR ADEVĂRAT

 

Fotbalul a propus, de-a lungul istoriei sale, foarte multe nume mari. De la portari, la fundași, de la mijlocași la atacanți, toate posturile au fost acoperite. Atacanții, vîrfurile de atac, oamenii care dau golurile, cu alte cuvinte, reprezintă un capitol aparte. Ei reprezintă principalul obiectiv al fiecărei echipe, căci nu a existat și nu va exista club mare care să nu fi avut în centrul liniei de atac un marcator ”feroce”.

Exemplele sînt multe. Preferințele, de asemenea. Fiecare avem un atacant preferat, fiecare am fost seduși de calitățile unui sau altuia. Pentru mine, de exemplu, Marco Van Basten este vîrful ideal de atac.

Pentru astăzi, vă propun un alt nume mare. Gabriel Omar Batistuta. L-am regăsit într-o emisiune Fotbal European dedicată campionatului italian, într-un ”Serie A Clasic”, un meci al Fiorentinei de acum mai bine de 15 ani.

Probabil că multe lume își mai amintește de ”Bati-gol”. Dar la fel de probabil e ca foarte mulți să nu-l fi văzut decît foarte puțin sau chiar deloc. Așa că invit pe toată lumea să-și reamintească sau să descopere unul dintre marii atacanți din istoria fotbalului: Batistuta.



6 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă