Articolul urmator

STEAUA: JOS PĂLĂRIA

STEAUA: JOS PĂLĂRIA

N-am apucat să văd cu prea multă atenție meciul Stelei la Varșovia. Am avut altceva de făcut, căci în viața unei televiziuni de sport care deține atîtea competiții și transmite atîtea meciuri mai există și altceva în afară de Steaua.

Am primit insă multe solicitări de a comenta cele întîmplate în Polonia. Cred că nu e deplasat să redau cîteva paragrafe dintr-un text scris pe acest blog în iarnă, atunci cînd era abia la început, imediat după returul cu Ajax.



N-am fost, nu sînt și nu voi fi prea curînd stelist. Oricum legăturile mele cu fotbalul românesc sînt destul de vagi și se duc undeva la anii copilăriei și adolescenței, cei de dinainte să devin jurnalist. Dar ceea ce am spus e o realitate. Au fost momente cînd îmi doream ca Steaua să piardă și avionul cu care urma să se deplaseze, momente care au trecut, căci țin de o tinerețe pe undeva lipsită de maturitate. De data asta, am vrut ca Steaua să se califice în grupele Ligii și nu mă interesează ce părere au unii sau alții.

E mai puțin important asta. Sînt oricum destui fani ai Stelei, nu mai e nevoie de încă unul. Ceea ce voi scrie, așadar, nu vine dintr-o pornire de suporter în extaz, ci dintr-o realitate.

În mod normal, textul acesta ar trebui să conțină doar două cuvinte: JOS PĂLĂRIA. Va conține un pic mai multe. Nu foarte multe, sînt alții care abia așteaptă să verse o găleată de adjective peste niște oameni cărora le oferiseră înainte o găleată de invective. Cine se întreabă de ce are Steaua atît de mulți suporteri în toată țara, acum are răspunsul. Pentru că merită. De-a lungul timpului, în atîtea și atîtea situații, în atîtea și atîtea conjuncturi imposibile, Steaua și-a justificat numele și și-a motivat renumele de cea mai iubită echipă din România oferind tuturor celor nehotărîți exact asta: UN MOTIV. Un motiv să se bucure, un motiv să simtă că trăiesc, un motiv să creadă că reprezintă ceva pe planetă, un motiv să constate că și nația asta poate întoarce o soartă potrivnică. Sînt milioane de motive pe care Steaua le-a dăruit, din 1986 încoace, cîte un motiv pentru fiecare suporter, mai vechi sau mai nou.

N-am fost, nu sînt și nu voi fi prea curînd stelist. Dar pretind că am fost, sînt și voi fi mereu un om obiectiv. Așa că mă văd nevoit să repet: STEAUA, JOS PĂLĂRIA!



P.S. Am inclus acest text și la categoria ”Fotbal Adevărat”, și la categoria ”Fotbalul nostru”. Ceea ce a jucat Steaua a fost fotbal adevărat. Abia aștept grupele Champions League, abia aștept adversarii de calibru pe care Steaua îi va aduce la București, abia aștept să văd atmosfera de pe Arena Națională. Chit că, probabil, n-o voi putea vedea pe viu, căci cu siguranță vor exista și alte meciuri care vor trebui comentate. Mă bucur însă pentru toți fanii Stelei și pentru ceea ce urmează.

3 Comentarii
  • razvan74 spune:

    pentru asa un editorial, desi nu sunt si nu voi fi nici eu stelist, Andrei, jos palaria! Excelent scris. Spun ca nu voi fi si nu am fost pentru ca, intr-o seara de mai, la Barcelona, e drept ca se juca o finala dar am vazut fotbal adevarat, diferenta dintre Steaua si Milan fiind mai mare decat scorul… si de atunci am devenit ireversibil milanist! dar ce au jucat in Polonia, timp de o ora – primul sfert si ultima jumatate a meciului a fost un fotbal frumos, care putea, de vreo 3 ori, inclina balanta in favoarea lor. n-a fost sa fie! sper sa joace mai bine in grupe si sa vad un fotbal mai bun!

  • URL spune:

    … [Trackback]…

    […] Read More: andreiniculescu.com/2013/08/28/steaua-jos-palaria/ […]…

  • visit spune:

    … [Trackback]…

    […] Read More: andreiniculescu.com/2013/08/28/steaua-jos-palaria/ […]…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă