Articolul urmator

JESE ÎI FACE PROBLEME LUI BALE. DAR ȘI LUI ANCELOTTI.

JESE ÎI FACE PROBLEME LUI BALE. DAR ȘI LUI ANCELOTTI.

Pînă să ajung la Jese și la situația lui, voi începe, cum e și firesc cred, cu ceea ce s-a întîmplat pe ”Santiago Bernabeu”. A fost un meci așteptat de toată lumea, mai ales după cele petrecute la ultimele dueluri dintre Real Madrid și Atletico pe acest stadion, dar și prin conjunctura în care Atletico vizita stadionul rivalei, din poziția de lider în Primera, ceea ce nu s-a mai intîmplat de ani buni. A ieșit însă un rezultat pe care nimeni nu-l intuia, care face ca returul de pe ”Calderon” să devină mult mai simplu pentru Real.

BILETE DE INTRARE LA TOATE MECIURILE LUI ATLETICO MADRID DIN ACEST SEZON GĂSIȚI AICI:

Nu demult am scris pe acest blog despre faptul că zgomotul nu-i convine lui Simeone. Zgomotul făcut în jurul echipei sale, transformarea lui Atletico în favorită a meciurilor, chiar și atunci cînd adversar e Real Madrid. Lui Simeone nu-i place această presiune, dar mai mult decît lui, jucătorilor se pare că nu le place. Atletico a fost de nerecunoscut miercuri seară, iar acest 3-0, cu toate că unii ar putea vorbi și de ghinion, ținînd cont că au fost două autogoluri, mi se pare un rezultat just, dacă stăm să ne gîndim că Atletico a avut o singură ocazie în acest meci.

Foarte mult s-au concentrat jucătorii lui Simeone pe dueluri particulare. Pe Diego Costa nu l-am văzut decât ciondănindu-se cu Pepe, cu Arbeloa, cu Coentrao, cu Xabi Alonso și tot așa. E posibil să fi fost o strategie a celor de la Real, de a-l scoate din joc pe Diego Costa, de a-l atrage în diverse lupte conexe, dar fără complicitatea celui în cauză nu ar fi reușit. Diego Costa e un tip de jucător care, la rîndu-i, provoacă mult și parcă iubește aceste înțepături, mai degrabă golănești decât sportive. Dacă e ceva care să-l tragă în jos, ei bine asta este, acest stil ”de cartier” cu care înțelege să-și creeze avantaje în teren. Luat pe rînd de Pepe, de Arbeloa, de Xabi Alonso, ba chiar și de Coentrao, Diego Costa nu s-a mai gîndit la joc, iar Atletico a trebuit să se descurce fără cel mai bun om al său. Și nu s-a prea descurcat. Adăugați aici prestația modestă a lui Diego, cea destul de discretă a lui Arda, ghinionul de la golurile unu și trei, gafa lui Curtois de la golul doi, lipsa de concentrare a apărării și găsiți unele explicații ale dezastrului.

Nu toate explicațiile. Să nu se înțeleagă de aici că Atletico a pierdut meciul. Eu cred că, înainte de toate cele de mai sus, Real Madrid l-a cîștigat. Am văzut o echipă agresivă, inspirată, dornică de a-și crea ocazii, chiar în condițiile în care prestația lui Cristiano Ronaldo a fost departe de zilele lui bune. Cred, din acest punct de vedere, că-i vin numai bine lui Cristiano aceste etape de suspendare, își poate recăpăta astfel prospețimea fizică.

Ancelotti l-a surprins pe Simeone cu poziția lui Di Maria. Pe undeva forțat de achiziționarea lui Bale, Ancelotti a regîndit zona de acțiune a lui Di Maria, l-a scos din banda dreaptă unde-l tot vedeam cu Mourinho și l-a tras în centru. În principiu, pentru că pe parcursul meciurilor poziția lui se mai modifică, mai face schimb de locuri și mai ajunge în benzi. Dar în mod normal el acum  joacă în linie cu Xabi Alonso și Modrici, într-un 4-3-3 pentru care Simeone nu a găsit antidot, iar Di Maria a răspuns cu o risipă de efort teribilă, dar și cu o inspirație în pase decisive de care, sincer, nu-l credeam în stare în sezoanele trecute, cînd acest aspect îi revenea lui Mesut Ozil.

Cred că Di Maria a fost omul meciului, dar mie mi se pare că Jese merită și el această titulatură. Mi-a plăcut mult felul în care a înțeles Jese să-și joace șansele, să-și forțeze într-un fel norocul. Norocul lui s-a numit accidentarea lui Bale, dar în momentul ăsta Ancelotti are o mare problemă. Și nu e simplă.

BILETE DE INTRARE LA TOATE MECIURILE LUI REAL MADRID GĂSIȚI AICI:

La 20 de ani, Jese arată o personalitate de invidiat. Spunea Ilie Dumitrescu la Fotbal European că e ”obraznic”, fotbalistic vorbind, ceea ce e foarte bine. Spre exemplu, eu unul aș vrea ca și Torje să fie la fel de ”obraznic”, să aibă același tupeu pe care-l are Jese. Lucru, de altfel, pe care Gică Craioveanu l-a sfătuit pe Torje, într-o discuție relaxată, acum cîteva luni, la Barcelona. Tupeul lui Jese vine însă și din promovarea care i se face. Acum vreo 3 ani, Marca i-a dedicat un reportaj exclusiv, în care era asemuit, nici mai mult nici mai puțin, cu Cristiano Ronaldo. Dar ține și de caracter, de personalitate. Faptul că el a declarat că-n 4 ani vrea să ia Balonul de Aur vine în sprijinul celor de mai sus.

Așadar Ancelotti are o problemă. Ce va face cu Jese atunci cînd Gareth Bale va fi apt de joc? Și nu mă refer la meciuri obișnuite de campionat, în care se mai rotesc jucători, ci la cele importante. În Clasico, de exemplu. Sau în Champions League. Va putea el să țină pe banca de rezerve un fotbalist de 100 de milioane, așa cum e Bale? Mie unul mi se pare greu de crezut. La Fotbal European, marți, am spus că nu-l văd pe Jese în lotul Realului peste două campionate. Nu în campionatul viitor, peste două campionate. Mie mi se pare că revăd explozia lui Soldado, nu neapărat pe cea a lui Negredo, căci actualul fotbalist de la City n-a avut atît de multe oportunități. Ca și Jese, Soldado avea o concurență fantastică: Ronaldo, Raul, Van Nistelroy, pe care n-a reușit s-o depășească. Și a plecat.

Mi se pare că Jese seamănă foarte mult cu Pedro, de la Barcelona. Ca situație. Explozia lui Pedro, destul de bruscă și ea, care l-a dus direct la Mondialul din 2010, e asemănătoare cu cea a lui Jese. Nu știu dacă Jese va ajunge în Brazilia, dar știu că, spre deosebire de Pedro,  Jese e într-un limpede dezavantaj. E cunoscută politica lui Florentino Perez, mult diferită de cea a Barcelonei. Prea puțin s-a bazat el de-a lungul timpului pe fotbaliști promovați de la Academie, din ”La Fabrica”. A preferat să aducă nume cu care să-și poată dezvolta politica agresivă de marketing, care să susțină un buget de jumătate de miliard de euro.

Totuși, personalitatea lui Jese ar putea să-l ajute. El nu pare dintre cei care să bată timid la ușa primei echipe, mai degrabă e din categoria celor care sparg ușa și intră. De văzut însă dacă nu cumva ușa spartă de el cade peste patrimoniul societății. Bale face parte din această categorie. A costat prea mult, iar un al doilea caz Kaka nu cred să-i convină lui Florentino. La fel cum nu cred să-i convină lui Jese postura de jucător de lot. Dacă a spart ușa să intre, e posibil să spargă și geamul ca să iasă.

Acest text a apărut în premieră pe http://www.digisport.ro/Bloguri/Andrei+Niculescu/

BILETE DE INTRARE LA TOATE MECIURILE DIN PRIMERA DIVISION GĂSIȚI AICI:

25 Comentarii
  • mutu mirel spune:

    Te contrazic, Andrei! Situatia lui Jese nu e asemanatoare cu cea a lui Soldado, pentru ca atunci la Real erau in acelasi timp, Ronaldo, Raul…dupa a venit si Ruud. Jese avea soarta lui Soldado daca ramanea Mourinho antrenor, sunt convins ca nici nu-l avea in lot in momentul asta, ci era imprumutat (stiu ca il dorea mult Malaga). Ok il avem pe Bale si Ronaldo, dar Jese are 20 de ani, Ancelotti il baga mereu in echipa si cred ca ii convine, pentru moment, solutia de prima rezerva la Real, mai ales ca e primul lui sezon la echipa mare. Cred ca in postura lui Soldado e Morata, atacant ce mie nu imi place, e overrated si pe care sper sa se primeasca o suma frumusica de bani. Probabil ca Arsenal ar da…

    • Andrei Niculescu spune:

      Pai si de ce nu-i asemanatoare? Morata e unica rezerva a lui Benzema in momentul asta, pe cand Jese ii are contracandidati pe Cristiano si Bale, plis Di Maria si Isco, pe care s-au dat bani multi. Eu am zis ca peste doua campionate va pleca, in sezonul viitor Bale nu va mai avea problemele fizice de acum, caci va face pregatirea de vara completa, Cristiano ramane Cristiano, Isco mai creste, plus ca vor mai veni ceva intariri in vara, doar nu crezi ca Realul nu va transfera pe nimeni! Campionatul viitor va rezista, dar apoi cred ca va pleca. Asa cred eu, nu pretind ca asa o sa se intample

  • Cristian spune:

    Bale nu este un fotbalist de 100 mil, este un fotbalist pe care s-a platit 100 mil, ceea ce e cu totul si cu totul altceva.
    Nu stiu daca va ramane in istorie drept cel mai scump jucator sau cea mai proasta afacere din istoria Realului. Vad ca nici macar tricouri nu prea vinde.
    Un fotbalist bunicel, la vreo 30-40 mil cel mult, care si-a stricat viitorul nepunandu-si mintea la contributie.
    Transferul asta nu-l va propulsa, il va ingropa.
    Ancelotti ar trebui sa bage valoare in teren, nu banii!

    • Mitenka spune:

      uau!amuzant comentariul tau,pana la limita la care devine oarecum ridicol;
      deci vorbim de un fotbalist care nu a prins pregatirea de vara,care a venit accidentat,care nu a jucat cam in jumatate din meciuri din cauza recidivelor…si cu toate acestea are cele mai bune cifre dupa Ronaldo din tot lotul Realului;
      iar acest jucator este „cea mai proasta afacere”,”si-a stricat viitorul”,”s-a ingropat” etc
      iar partea cea mai amuzanta este ca stii si cate tricouri (nu) vinde;probabil lucrezi la magazinul clubului

  • V.V. spune:

    Doua lucruri as dori sa mentionez:

    1. Jese nu este deocamdata nici macar un fotbalist de nivel mediu in Spania, asa cum a fost Portillo, de exemplu. Eu unul nu-l vad mai bun decat Tello din ultimul sezon al lui Pep. Din cate imi amintesc Guardiola a jucat cu Tello titular in meciul cu RM (cu Pedro, Fabregas ori Sanchez pe banca) si parca a jucat si cu Chelsea. Pana sa ajunga Jese mare fotbalist, trebuie sa demonstreze un nivel ridicat si o constanta macar doua-trei sezoane. Varane a jucat anul trecut 6 luni, era vazut printre cei mai buni fundasi din lume. Acum, din diferite motive, unde este?
    2. Negredo nu e crescut de RM, a trecut pe la echipa a doua. Conform UEFA (sper sa nu ma insel), un fotbalist dobandeste statutul de „jucator crescut de club”, daca a absolvit cel putin 4 grupe/echipe diferite de juniori la clubul care se presupune ca l-a format. Daca nu gresesc, fotbalistii care indeplinesc criteriile specificate mai sus, participa alaturi de clubul lor (in competitiile europene) fara sa fie trecuti pe celebra lista. Am in minte un Barcelona vs Bate Borisov 4-0, in care Pep a folosit 70% din jucatori de la echipa a doua, acestia nefiind trecuti pe lista UEFA (care este limitata de altfel), ei neavand contract nici cu prima echipa.

  • razvan74 spune:

    Jese arata personalitate, dorinta, se vede aportul lui in teren.. Bale e în multe meciuri – sa iau comparativ doar meciul cu Barca – discret.. cand era nevoie de el s-a vazut Jese. Acum nu conteaza doar ce vrea Perez, conteaza si cu cine vrea sa joace Ancelotti.. care stie sa aprecieze jucatorul util lui si sa-l indeparteze pe cel de care nu are – sau nu mai are nevoie, exemplul Shevcenko fiind cel mai edificator. Vom vedea ce se va intampla dar eu pariez pe Jese contra lui Bale, mai ales pentru c? e vorba de un spaniol contra unui britanic. Si spaniolii mai mereu castiga postul, mai nou si in duelurile din PL pentru pozitia de titular..

  • cnm17 spune:

    De la inceputul lui 2014 Realul joaca asa, cu DiMaria in linia de 3 de la mijloc cu Modric si Xabi, poate asta a insemnat si revirimentul echipei din acest an. Nu stiu daca asta a avut Ancelotti in plan de la inceput, mi-e greu sa cred pentru ca la inceputul sezonului juca in 4-2-3-1, cu Isco titular, sau a fost constrans de accidentarea lui Khedira si forma extraordinara a lui Jese ca sa schimbe sistemul. Oricum acum pare inteleasa vanzarea lui Ozil, el nunar fi putut juca niciodata rolul pe care il are DiMaria acuma.

  • George spune:

    Pai Jese va iesi din echipa cand va reveni Bale.E simplu. Jese nu va ajunge niciodata la valoarea lui Bale. Sa faca Jese in Anglia ce-a facut Bale anul trecut si dupa mai vorbim.

    • costin spune:

      jese nu a facut nici in spania ce a facut bale in anglia,dar daca ar face asta in spania nu vad de ce nu ar face asta si in anglia.eu cred ca orice fotbalist de top la ora actuala face fata cu brio in campionatul angliei,pt ca taote echipele de top au adoptat stilul „latin” de a juca fotbalul.sunt foarte putini jucatori englezi la echipele de top.

  • Mihai Bogdan spune:

    Cand sa faca? Are doar 20 de ani si reuseste sa apara in prima echipa a Realului. Are mediul propice de dezvoltare: salariu mare, un antrenor excelent, o echipa imensa si modele de urmat la fiecare antrenament. Mai ii trebuie putina rabdare pentru ca: di maria probabil va pleca, isco trebuie sa demonstreze la fel ca si el, deci e o competitie plecata de la egalitate intre ei(daca scadem banii platiti pe isco) si sa nu uitam: cristiano nu intinereste…

  • mutu mirel spune:

    Andrei, Jese si solutia pentru Benzema, nicidecum Morata! Norocul lui se numeste Ancelotti pentru ca italianul il apreciaza si l-a fortat inca de la inceput, desi e primul lui sezon la echipa mare. Facem pariu pe o bere ca va ramane la Real multi ani.
    Iar legat de Bale…amandoi suntem de acord ca e intre primii 10 fotbalisti ai lumii,nu? Isco va creste si el, dar eu cred ca are sanse mai mari sa plece inaintea lui pentru ca oricum are o cota mare si il va da fara probleme la City pentru 30 de milioane!

    • Andrei Niculescu spune:

      Facem pariu pe mai multe beri, doar suntem oameni mari. Doar sa nu uitam de pariu, caci, atentie, eu am zis ca din campionatul 2015-2016 nu va mai fi la Real, nu m-am referit la campionatul urmator. Sa zicem ca pleaca Di Maria, crezi ca Florentino nu mai aduce pe nimeni? Si esti asa sigur ca Ancelotti va sta si atunci pe banca Realului. Daca nu ia nici un trofeu anul asta, nu-l prinde nici campionatul viitor. Desi la cum se misca lucrurile, eu cred ca Real va lua titlul sezonul asta

      • Mitenka spune:

        te-am auzit(si citit) zilele astea spunad de mai multe ori ca nu crezi in viitorul lui Jese la Real;
        problema este ca tu pleci de la o premisa gresita:aceea ca politica lui Perez este identica cu cea din primul mandat;
        Fals!dupa ce Real a scazut dramatic in popularitate in Spania,dupa ce nationala a obtinut atatea succese bazandu-se mai mult pe jucatorii Barcei decat ai Realului,si dupa ce evident a fost mustrat de sociosi din cauza asta,Perez a pornit o campanie agresiva de spaniolizare a Realului,mai ales dupa ce inlaturarea lui Mou i-a si permis asta;
        pe Isco si Illara s-au dat banii care s-au dat SI PENTRU CA sunt internationali spanioli;
        a fost adus inapoi si Carvajal;
        iar in cazul lui Jese,ce sa mai vorbim;la o zi dupa ce semnase cu Real,Ancelloti declara ceva de genul:”ma voi baza pe Jese in acest sezon”;hai sa fim seriosi,il si stia el pe Jese;doar ca i-a spus Presidente ca este un jucator care trebuie obligatoriu promovat;
        deci,crede-ma,indiferent de cine va antrena Realul urmatoarele sezoane,Jese nu pleaca decat eventual imprumut pt un an;

  • mutu mirel spune:

    Dar de Isco ce zici, Andrei? Eu nu cred ca are viitor pe Bernabeu si ar trebui dat repede pentru ca are o cota foarte buna…inca! Illaramendi nu a confirmat, dar nici nu a dezamagit, mie imi place, cred ca are viitor, dar ma intreb: oare pentru cei 30 de milioane platiti pentru el, nu putea fi adus Ilkay Gundogan?!
    Eu cred ca singura achizitie notabila pentru anul viitor va fi Luis Suarez!

  • mutu mirel spune:

    Inca ceva: cum iti explici ca Mourinho nu l-a promovat absolut pe Jese, desi pe finalul mandatului a mai adus cativa jucatori de la echipa a doua! Crezi ca daca Jose era si acum la Madrid am fi auzit de Jese Rodriguez? L-a promovat intr-adevar pe Varane, insa a facut-o doar pt ca se certase cu Pepe…

    • Ovidiu spune:

      Te contrazic Mirel…Varane chiar si-a meritat promovarea, ca dovada evolutiile sale din returul sezonului trecut, cand la marcat formidabil pe Messi in toate meciurile in care s-au intalnit cele doua echipe, sa nu mai spunem de alte partide…doar ca Varane a fost apoi lovit de ghinion, din pacate pentru echipa si pentru el…si in plus, Mourinho a promovat destul de multi baieti de la echipa a doua, cum ar fi Morata, Casemiro, Jese care confirma din plin acum, si inca un pusti care are doar 17 ani daca nu ma insel, Jose Rodriguez, care la fel ca Jese, va fi un alt produs important al RM Castilla…

    • Adrian Vochin spune:

      Mirel, Mourinho niciodata nu si-a indreptat atentia catre tinerii produsi de echipele la care a antrenat. A preferat sa cumpere jucatori pe multe milioane si eu cred ca asta e principalul lui minus. Sunt de acord cu Andrei, Jesse nu va sta mult la Real, cel putin daca Perez va ramane presedinte. Va aduce vedete pe zeci de milioane care vor trebui sa joace(gen Bale). Gandeste-te ca ultimul jucator produs de Real Madrid care sa fi fost titular incontestabil a fost Iker. Si asta se intampla acum aproape 15 ani.

    • Mitenka spune:

      Jese are un caracter deloc compatibil cu ceea ce-i place lui Mou;nu o spun in sens peiorativ,doar ca este prea „obraznic” si „tupeist” pt gusturile lui Mou;

  • Ovidiu spune:

    Mdah…deja vad ca lumea il pune la zid pe Jese, desi baiatul asta abia a inceput sa joace si el anul acesta la echipa mare si intr-un timp atat de scurt are deja niste cifre frumoase in palmares, vreo 6 goluri si ceva asisturi, plus tupeu din belsug, ceea ce e foarte bine…toata lumea il compara cu Bale, diminuandui astfel meritele pustiului, dar nu uitati un lucru, are DOAR 20 DE ANI si abia a debutat sezonul acesta la echipa mare, si pana acum s-a miscat destul de bine…asa ca aveti rabdare si lasati pstiul sa-si faca treaba si sa va convinga in continuare, daca nu a reusit deja…pe mine unul ma convins, eu il admir foarte mult pentru ceea ce face si pentru tupeul sau pozitiv…si chiar daca revine Gareth nu e nici-o problema, i se va face loc linistit si lui…personal, cred ca poate juca atat in locul lui Di Maria, cat si in locul lui Benzema, sper sa nu ma insel, dar zic eu ca ar putea sa faca asta fara probleme…

    • Adrian Vochin spune:

      Ovidiu, nimeni nu-i contesta calitatile lui Jesse. Si eu il apreciez foarte mult desi nu sunt fan Real Madrid. Problema e ca ii va fi foarte greu sa se impuna, mai ales tinand cont de strategia lui Perez. Gandeste-te cati jucatori mari nu au reusit sa se impuna la Real sau nu au acceptat statutul de rezerva. Eu cred ca el se va incadra in a doua categorie. Va vrea neaparat sa joace titular si va prefera sa plece la un club care i-ar asigura locul in prima echipa. Poate nu la anul dar peste doi ani aici cred ca se va ajunge, mai ales cand vor veni viitoarele „vedetele” ale lui Perez.

      • Mitenka spune:

        Iti rspund si tie ce ii raspundeam mai sus lui Andrei Niculescu:strategia lui Perez,de voie de nevoie,s-a schimbat.Omul acesta trebuie votat ca presedinte.Si cine il voteaza?socios.Care sunt?Spanioli.Si care-i principala lor nemultumire in ultima vreme?Ca publicul spaniol nu se mai identidica cu Real.Asa ca…Diego Lopez(produs al academiei),Arbeloa,Nacho(produse ale academiei),Isco,Illara,Ramos(spanioli cumparati de la varste fragede),Jese si Jose Rodriguez,Morata.Cred ca stam destul de bine.Evident vor mai fi si transferuri de rasunet,dar nu cate 5 deodata,ci asa,mai moderat.

        • Andrei Niculescu spune:

          :)))) Tu imi dai niste motive despre care eu am scris in iulie anul trecut. Iata: ”S? mergem spre prezent! Mai bine zis spre viitor. Spuneam mai sus despre noul proiect al lui Florentino Perez. E un fel de-a spune. Florentino ?i-a schimbat un pic strategia. A adus 3 spanioli pîn? acum, l-a confirmat pe Morata, i-a prelungit contractul lui Jese Rodrguez. E o schimbare de optic?, dat? poate ?i de recentele studii care reflect? c? Real Madrid nu mai e echipa num?rul unu în sentimentele spaniolilor. FC Barcelona i-a luat acest loc, iar asta, ?inînd cont ce reprezint? Barcelona la nivel politic ?i social, sigur nu i-a convenit lui Florentino. Nici lui ?i nici prietenilor s?i din administra?ia de la Madrid. Un Real Madrid mai spaniol ca niciodat? în mandatele lui Florentino reprezint? o notabil? schimbare de atitudine din partea celui supranumit, într-o vreme, ”vîn?torul de Baloane de Aur”.
          Asta scriam in iulie intr-un text despre Ancelotti: http://www.andreiniculescu.com/2013/07/25/linistea-lui-ancelotti/
          Sunt de acord deci cu tine, numai ca Jese are concurenta teribila, Cristiano si Bale. Eu nu-l vad in zona centrala, unde era Ozil, unde e acum Di Maria, mi se pare ca nu are calitati pt zona aia. Are mare personalitate si nu va accepta sa stea in umbra celor doi.Asa cred eu

          • Mitenka spune:

            Eu nu pretind ca am descoperit primul gaura de la macaroana :))
            Dimpotriva,este normal sa ai mai multe si mai rapide informatii din zona.Spun doar ca Perez,abil diplomat,nu va risca in viitorul mai mult sau mai putin apropiat sa isi ridice sociosii in cap prin indepartarea lui Jese.Asa ca i se va face cumva loc.Nici eu nu realizez inca cum…dar vorba cuiva de mai sus,sa nu uitam ca Ronaldo are deja 29 de ani,ca Jese poate fi fortat si ca nr 9(pana una alta,ultimele 2 goluri date de el au fost de clasic nr 9) etc

        • Adrian Vochin spune:

          De acord cu tine pana la un punct. Problema publicului este ca Realul nu prea mai castiga trofee, nu ca nu se mai identifica cu echipa. Si, mai rau, ca Barcelona a cam dominat fotbalul european in ultimii ani. Daca Realul lua tot ce a castigat Barcelona din 2005-2006 incoace, nu mai zicea niciun suporter nimic. Puteau sa aiba doar africani in lot. Problema este lipsa rezultatelor. Iar din exemplele date de tine, doar Arbeloa a fost titular clar. Oricum, timpul o sa arate daca Jesse va ramane sau nu la Real. Repet, nu te contrazic, ai dreptate in principiu, si as prefera ca cei enumerati de tine sa fie titulari indiscutabili in sezonul 2015-2016, desi nu cred.

          • Mitenka spune:

            Corect,trofeele schimba perceptia cu mult :)
            Uite,de ex,eu nu halesc jocul deloc stilul de joc impus de Ancelloti,dar daca aduce minim 2 trofee la sf sezonului,il iert :))
            Pe de alta parte,cele 3 titluri consecutive castigate de Spania si identificarea nationalei ca stil de joc si ca schelet de jucatori cu Barca,au lasat urme adanci la nivelul popularitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă