Articolul urmator

PERICOLUL DINTR-O SEMIFINALĂ DEJA JUCATĂ

PERICOLUL DINTR-O SEMIFINALĂ DEJA JUCATĂ

După 3-0 în prima manșă pentru Real Madriud, cred că puțini sînt cei care cred cu adevărat că meciul retur de pe ”Calderon” poate provoca o surpriză colosală. Sigur, în fotbal totul e posibil, iar speranța moare întotdeauna ultima. Logica însă te invită la altceva, iar realismul te coboară cu picioarele pe pămînt. Real Madrid are 95 la sută șanse de a merge în finală, mai ales că la Atetico, cît s-ar lega de lucrul ăsta jucătorii lui Simeone, nu joacă stadionul și, mai mult decît atît, nu joacă nici marcatorii echipei, Diego Costa și David Villa.

BILETE DE INTRARE LA TOATE MECIURILE LUI REAL MADRID GĂSIȚI AICI:

Această semifinală, cît ar fi ea de jucată, atrage cîteva pericole pentru ambele echipe. Pentru Real Madrid, pericolele se numesc Sergio Ramos și Pepe. Ambii au cartonașe galbene și sînt la unul singur de suspendare. Sincer n-am înțeles de ce Ramos n-a forțat galbenul în tur, astfel încît să piardă returul, dar să stea liniștit în perspectva finalei. La Pepe n-a fost cazul, ar fi însemnat o eliminare atunci. Pentru Ancelotti, lucrurile nu-s simple. Să începi cu ambii jucători e un mare risc, pentru că, privind lucrurile prin prisma rivalității, a presiunii publicului și a celor întîmplate în meciul tur, e puțin probabil ca amîndoi să scape fără cartonaș. Depinde foarte mult de cum vor decurge ostilitățile.

Pe de altă parte, nici să-i lași pe ambii pe banca de rezerve nu mi se pare o idee prea bună. Cu unul va trebui să riște Ancelotti și să-l trimită din primul minut. Aș merge aici pe mîna lui Pepe, care de vreo doi ani pare mai capabil să-și stăpînească pornirile pe care le avea mai demult. Poate că plecarea lui Mourinho l-a ajutat în sensul ăsta, căci relația existentă între ei la început, dar ruptă complet pe final, îl determina pe fundaș să fie foarte enrgic și determinat în încecarea de a-și ajuta cum poate mai bine compatriotul de pe bancă. Chit că asta îl făcea cîteodată să-și piardă luciditatea. Și-a mai revenit însă în ultimul an. Sergio Ramos nu prea, iar presiunea pe care stadionul o va pune asupra lui ar putea să-i creeze probleme de comportament, căci el nu prea știe să se abțină.

Plus că mai e Varane. E momentul prielnic să vezi care e situația sa. În special din punct de vedere fizic, dar și al nivelului de joc, căci în curînd se face anul de cînd s-a accidentat, iar o astfel de perioadă de inactivitate, presărată și cu recidive, lasă urme clare în evoluțiile ulterioare. E o partidă însă de nivel, nu un test amical comod, astfel că merg pe ideea că Varane va fi unul dintre fundașii centrali. La fel cum cred că Isco va primi șanse azi, poate chiar în locul lui Jese, care e totuși prea crud pentru meciuri din 3 în 3 zile.

BILETE DE INTRARE LA TOATE MECIURILE LUI ATLETICO MADRID DIN ACEST SEZON GĂSIȚI AICI:

Pericolul pentru Atletico vine din altă direcție. Se spune mereu ca fotbalul e o stare de spirit și nu cred că se spune în van. După două înfrîngeri consecutive, starea de spirit la Atletico nu-i cea mai bună, ba chiar cred că stă pe muchie de cuțit. O a treia înfrîngere n-ar fi deloc bună din acest punct de vedere, mai ales încă una venită din partea marelui dușman din oraș, cu care urmează să se întîlnească, pe același stadion, duminică 2 martie.

Dincolo de greșelile de arbitraj care au existat împotriva sa, Atletico traversează un tronson de joc slab. Echipa pare obosită, căci Simeone a cam folosit aceiași oameni, cu foarte puține excepții. Ar fi momentul azi ca Diego și Adrian să arate că se poate conta pe ei, la o adică. În zare se vede Milan, chiar așa cu probleme cum e echipa lui Seedorf, iar spre deosebire de sezonul trecut Atletico nu mai poate trata cu relaxare meciurile de campionat pentru a pregăti în liniște finalul de sezon. O victorie astăzi ar mai readuce din moral fotbaliștilor, căci nimic nu e mai rău pentru ei decît să fie obosiți și din punct de vedere fizic și din punct de vedere psihic. După meciul de azi, vine unul acasă cu Valladolid, apoi Milan, apoi încă o deplasare la Pamplona, apoi pauză de o săptămînă, în care echipa se poate reface cît de cît din punct de vedere fizic. E important însă nivelul mental cu care vor fi abordate cele 3 partide de car pomeneam, astfel că rezultatul de azi, chit că în economia dublei manșe nu va conta, e foarte important. Fie și pentru a pune capăt unei perioade absolut incredibile de 5359 de zile de cînd Atletico nu a mai bătut acasă pe Real Madrid. În perspectiva meciului din 2 martie, e un demers cît se poate de onorabil.

BILETE DE INTRARE LA TOATE MECIURILE DIN PRIMERA DIVISION GĂSIȚI AICI:

 

5 Comentarii
  • Donnie spune:

    n-au fost emotii la meciul asta:P,atletico a inceput meciul cu o formula inedita.pt ei cred ca e mai bine,fiindca si-au odihnit cativa jucatori importanti.
    ma bucur ca ai inceput sa scrii foarte des articole,tine-o tot asa fiindca lumea te citeste,dat fiind stilul tau foarte cursiv si placut.

    • Andrei Niculescu spune:

      Cand am timp scriu. N-am stat sa numar cata lume ma citeste, cu cat mai multi cu atat mai bine :))) Dar nu fac un scop din asta, altfel m-as apuca de articole uluitoare :))))

      • Donnie spune:

        Esentele tari se tin in sticlute mici ;)
        Te citesc oamenii care nu cauta titluri bombastice,si doar cei care gandesc.iar asta e un lucru bun.

  • Alex spune:

    Cred ca, exceptand latura psihologica negative de care pomeneai, iesirea lui Atletico din cupa e un lucru bun pentru ei.
    Sa detaliez putin.
    Plec de la constatarea ca lotul lui Atletico nu este suficient de valoros sa faca fata pe 3 fronturi (vezi aici remarca ta Andrei ca Simeone a folosit cam aceiasi jucatori in toate meciurile).
    Daca stam sa clasificam, dupa mine, cupa vine pe locul 3 in ordinea importantei atat financiare cat si a valorii trofeelor.
    Raman CL si campionatul. Sunt 100% sigur ca nimeni din conducerea lui Atletico si nici jucatorii nu isi propuneau ca obiectiv castigarea CL ci doar (daca se poate spune asa) un parcurs cat mai lung si cat mai banos. Din punctul asta de vedere, cred ca daca reusesc sa treaca de Milan si ajung in sferturi, obiectivul e atins. In plus, fata de Barca si Real, mai cred ca exercitiul lor financiar pentru anul asta nu se bazeaza pe semifinale sau finala de CL, iar felia pe care o primesc pentru parcursul lor in CL daca ajung in sferturi e cea pe care au contat (daca nu cumva putin mai mult).
    Ramane deci campionatul. Aici, desi la o prima vedere pornesc cu sansa a 3-a, cred ca lucrurile stau mai bine pentru ei. Atat Barca cat si Real sunt obligate financiar sa mearga cat mai mult in CL. Presupunand ca vor trece de turul asta (desi sincer Barca nu prea pare capabila sa o faca) urmeaza meciuri din ce in ce mai grele. In plus, se adauga o finala de cupa intre cele doua, deci inca un meci foarte tare.
    Avem deci 2 adversare directe pe care le asteapta un program clar mai dificil (prin prisma celor de mai sus) o presiune clar mai mare atat din partea fanilor cat si din prisma sumelor de bani care se pot pierde (repet, pentru cele 2 nu e vorba de extra incasari ci de minusuri) si o atentie care se muta de pe Atletico (a pierdut 3 meciuri la rand, e in scadere de forma, nu are aceleasi sanse sa mearga mai departe in Europa, etc.).
    Asa cum spuneai intr-un alt articol, lui Atletico nu ii place lumina reflectoarelor si nici presiunea. Pare sa fi scapat de ambele. E oare viitorul mai de graba luminos decat sumbru?

  • Florin spune:

    Sa fim seriosi atletico nu a avut nici o sansa din minutul 5 al meciului de la Madrid s-a vazut ca presiunea locului 1 puse pe ei i-a coplesit , inca de la meciul cu sevilla cand barcelona se incurcase la levante , atletico a inceput sa numai joace nimic chiar daca si pana atunci practicase un fotbal urat(cel mai urat dupa parerea mea din primele 5-6 echipe din spania fara indoiala) , presiunea e prea mare si cred ca atletico nu are cum sa reziste in lupta cu 2 „colosii” daca putem spune astfel .. si daca vine vorba despre meciul cu Milan din Champions League unde toata lumea o vedea deja ca si calificata pe Atletico acum lucrurile nu par a fi atat de clar pentru ca Milan-ul asa ranit cum e el trecand printr`o pasa proasta , mai tot timpul cand a venit vorba de Champions League s-au autodepasit si au facut meciuri foarte bune .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă