IRLANDA DE NORD VISEAZĂ LA CALIFICARE

IRLANDA DE NORD VISEAZĂ LA CALIFICARE

După două zile mai liniștite, revine agitația în lumea fotbalului. Căci se joacă din nou în preliminariile Campionatului European. Străbatem ultimele etape, așa că meciurile vor fi suficient de încinse, căci sînt foarte multe în joc. Dincolo de meciul României, foarte important pentru clasamentul grupei noastre e duelul dintre Irlanda de Nord și Grecia, care i-ar putea apropia pe nor-irlandezi de un turneu final la care visează de multă vreme. Nu foarte departe, în Irlanda, vine campioana mondială Germania, în vreme ce Scoția primește vizita Poloniei lui Lewandowski.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ROMÂNIA – FINLANDA

Cum e pe poziția secundă, cu 16 puncte, unul în spatele Irlandei de Nord, România este obligată să bată Finlanda pentru a nu se vedea egalată de Ungaria. Maghiarii (13p) sînt favorizați de meciurile directe, iar acum au de înfruntat acasă un adversar considerat mai ușor, Feroe.

Pentru a-și atinge scopul, un triumf făcînd ca în ultima rundă să fie necesar doar un punct în Feroe, Anghel Iordănescu ar schimba strategia. Criticat pentru stilul defensiv – ”tricolorii” au cea mai bună apărare din calificări, doar un gol încasat, dar un atac sărac, numai 7 reușite în 8 meciuri – selecționerul ar opta pentru un stil mai ofensiv. Rolul principal l-ar avea Bogdan Stancu. Revenit după accidentare, acesta fie va evolua în spatele singurului ”vîrf” Keșeru, fie ar urca alături de acesta, cu renunțarea la un închizător.

În prima variantă, primul ”11” ar fi: Tătărușanu – Papp, Chiricheș, Dragoș Grigore, Raț – Hoban, Pintilii – Adi Popa, Stancu, Torje – Keseru. În cealaltă ar juca Tătărușanu – Papp, Chiricheș, Dragoș Grigore, Raț – Chipciu, Hoban, Sînmărtean, Torje – Keșeru, Stancu.

Și Finlanda (10 puncte) mai poate spera, cu prima condiție să învingă la scor la București, deoarece a pierdut partida de pe teren propriu cu România cu 2-0 (B. Stancu 54, 83). Așa s-ar gîndi nu doar la baraj, ci chiar și la o calificare directă.

Liderul Astra dă cei mai mulți jucători, 4. Steaua oferă trei, iar Dinamo – numai unul. Din lotul nostru fac parte 16 stranieri de la 14 cluburi. Dintre cei obișnuiți la lot, n-au fost convocați Goian, Tănase, Sepsi, Marica. Dincolo, selecționerul finlandez Markku Kanerva a rămas fără Roman Eremenko, Vayrynen, ambii acidentați, și fără suspendatul Sparv. Au fost chemați în schimb fundașul central Juhani Ojala (HjK Helsinki) și atacantul Berat Sadik (Samara). Absenți în precedenta etapă, Moisander și Schuller s-au întors în efectiv.

Arbitrul partidei este Craig Thomson. Scoțianul a mai condus România la două partide, ambele terminate cu eșecuri: 1-4 cu Olanda în preliminariile CM 2014, cînd ”tricolorii” l-au acuzat că i-a defavorizat, și 1-2 cu Austria în eliminatoriile CM 2010.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA ROMÂNIA – FINLANDA

IRLANDA DE NORD – GRECIA

Foarte aproape de prima participare la un Euro se află Irlanda de Nord. Acest pas istoric îl poate face  printr-o victorie contra Greciei, un adversar care a surprins prin șirul de rezultate slabe, fiind singura fără victorie în grupă, sinonim cu un jenant ultim loc. Și o remiză le-ar fi de ajuns insularilor, cu condiția ca Ungaria să se împiedice de Feroe.

”Ne-am călit în multe bătălii, sîntem pregătiți să cîștigăm războiul”, a afirmat fundașul Gareth McAuley. El s-a recuperat după problemele medicale, incerți rămînînd Jonny Evans și Chris Brunt.

Elenii au ajuns la Belfast fără principalii fundași centrali, Papadopoulos și Manolas, ambii accidentați. De aceea, selecționerul interimar Kostas Tsanas l-a chemat pe Adam Tzanetopoulos (20 de ani, AEK), convocat în premieră după ce în acest an a disputat patru meciuri la ”naționala” de tineret. Altă noutate este mijlocașul Dimitris Pelkas (21 de ani, PAOK). Acesta a zis: ”E o mare onoare. Sînt la începutul carierei, am nevoie să progresez și să justific încrederea avută în mine”.

Avertisment pentru nord-irlandezi, Grecia a acumulat cele trei puncte din trei remize (două fără gol luat, una în România) numai din deplasare, unde a pierdut doar în Feroe. Și ambele goluri din cont tot afară le-a înscris. În tur, Irlanda de Nord s-a impus cu 2-0, goluri Ward (9) și  Lafferty (51). Ultimul e golgeterul grupei, cu 7 reușite.

AICI GĂSIȚI COTELE LA IRLANDA DE NORD – GRECIA

IRLANDA – GERMANIA

Meci cu implicații majore la Dublin. Aflată pe locul 3, cu 15 puncte, Irlanda trebuie să bată pentru a rămîne în cărțile calificării, în vreme ce un eșec i-ar putea pune în pericol pînă și prezența la baraj. În schimb, liderul Germania (19p) mai are nevoie de un singur punct pentru a-și garanta prezența la turneul final, fiind oricum sigură de play-off.

Multe absențe la gazde. Whelan și McClean sînt suspendați pentru duelul cu nemții, iar Coleman, Wilson, Hoolahan și Cyrus Christie s-au accidentat, selecționerul Martin ONeill chemîndu-l rapid pe Darron Gibson (Everton). La lot s-au prezentat abia marți Robbie Keane și Kevin Doyle, care au evoluat luni noapte la cluburile lor din SUA.

Principala veste din efectivul Germaniei o reprezintă revenirea lui Reus, care a absentat mult timp din cauza accidentărilor. Altă noutate: convocarea în premieră a portarului Leno. Cu probleme la glezna stîngă, Podolski e incert, la fel ca Bellarabi, supărat de o problemă la umăr.

Irlandezii nu se tem deloc. ”Neuer a un portar fantastic, printre cei mai buni din lume, dar a încasat luna trecută două goluri de la Scoția. Deci este om ca noi, putem spera la victorie”, a zis veteranul goal-keeper Shay Given. I-a replicat selecționerul Joachim Low: ”Vrem toate punctele fiindcă îmi doresc să cîștigăm grupa”.

Cîte un meci a pierdut în grupă fiecare echipă, Irlanda în Scoția, Germania în Polonia. Turul de la Gelsenkirchen s-a terminat 1-1 (Kroos 71 – Oshea 90+4). Acasă, insularii au înregistrat două victorii și două remize și beneficiază de cea mai bună apărare din grupă, doar 5 goluri primite în 8 partide. Nemții au pierdut prima deplasare, dar le-au cîștigat pe următoarele trei, avînd la general o medie de aproape trei reușite pe joc. Cîte un meci fără gol dat, plus cîte trei dispute fără ca apărarea să le cedeze au izbutit cele două adversare. Golgeteri sînt Robbie Keane, cu 5 reușite, respectiv Thomas Muller, cu 8.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA IRLANDA – GERMANIA

SCOȚIA – POLONIA

Cel puțin un punct îi trebuie Scoției în disputa cu Polonia pentru a rămîne măcar în cărțile pentru baraj, plus condiția ca Irlanda, cu un avans de patru puncte, să nu bată Germania. Un eșec ar fi sinonim cu eliminarea. Un egal în celălalt meci i-ar ajuta și pe polonezi, care s-ar duce  la turneul final cu un triumf la Glasgow.

Marele pericol pentru poarta gazdelor e Robert Lewandowski, cu multe goluri pentru Bayern de cîteva săptămîni încoace, dar și golgeterul preliminariilor, cu 10 reușite. De altfel, Polonia e prima la eficacitate, cu 28 de goluri înscrise. Fundașul Grant Hanley nu-i speriat însă: ”Performanțele lui Robert din ultima perioadă sînt incredibile, dar putem lua exemplu chiar din meciul tur, cînd el nu a marcat”. La rîndu-i, felicitat de colegi pentru seria de reușite, Lewandowski a declarat: ”Mă bucură forma în care mă aflu, dar eu sunt sigur că nu o să țină la nesfîrșit. Oricum, nu aceasta e principala mea preocupare, ci calificarea”.

McDonald (accidentat) și Morrison (suspendat) absentează de la scoțieni, Mulgrew fiind incert, precum Anya și Fletcher. Polonezii l-au pierdut pe atacantul Wilczek, accidentat. Selecționerul Pavel Nawalka a zis: ”Acesta nu e momentul potrivit pentru a face schimbări în echipă. Am ales jucători pe care-i cunosc bine. L-am adus totuși și pe Sobiech, care a lipsit mult timp din lot, dovadă că procesul nostru de selecție nu-i închis”.

Trei succese și un eșec, cu Germania, a bifat Scoția acasă. Tot o înfrîngere cu nemții, plus o remiză și două victorii au înregistrat polonezii în deplasare. Turul s-a încheiat nedecis, 2-2 (Maczynski 12, Milik 76 – Maloney 18, Naismith 57). În timp ce gazdele au doar un meci fără gol dat, rivalii au punctat fără excepție. Primii au înscris mai mult în prima repriză, ceilalți – în partea secundă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SCOȚIA – POLONIA

ALBANIA – SERBIA

Moment crucial pentru fotbalul din Albania: echipa națională are o mare șansă să se califice la primul turneul final, indiferent că e vorba de Mondial sau Euro. ”Este cel mai important meci din istorie”, a zis premierul Edi Rama despre confruntarea de la Elbasan, circa 50 km distanță de capitala Tirana.

Pentru a ajunge la întrecerea continentală găzduită de Franța, reprezentativa pregătită de italianul Giovanni De Biasi trebuie întîi să învingă ”lanterna roșie” Serbia, așteptînd și ca Danemarca să nu se impună în Portugalia. Va fi apoi o deplasare socotită facilă, în Armenia. Albanezii sînt pe locul 3, cu 11 puncte, unul sub scandinavi și patru mai puține decît lusitanii.

O singură înfrîngere au gazdele în 6 partide, 0-1 acasă chiar etapa trecută cu Portugalia, pe care o depășise cu același scor în deplasare. Pe teren propriu au mai realizat o victorie și un egal. Sîrbii reprezintă o mare dezamăgire, cu doar un punct în trei vizite. Albania a cîștigat turul cu 3-0 la masa verde, după ce jocul a fost suspendat în minutul 41, la 0-0, din cauza incidentelor produse de fani. Incidente care s-au repetat și la sosirea delegației Serbiei în Albania, pentru meciul de azi.

Trei partide fără gol primit, numai în deplasare, au albanezii, în vreme ce rivalii și-au păstrat poarta intactă numai o dată. Ambele au și cîte două jocuri în care nu au izbutit să puncteze. ”Vom face totul să cîștigăm. Primele 20 de minute vor fi decisive”, a zis fundașul sîrb Nenad Tomovici. El și colegii lui consideră că desemnarea la centru a unui arbitru italian, Nicola Rizzoli, conațional cu tehnicianul albanezilor, nu ar trebui să constituie o problemă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ALBANIA – SERBIA

PORTUGALIA – DANEMARCA

Calculele sînt simple pentru Portugalia (15 puncte): cu o victorie în fața Danemarcei (12p) și-ar asigura biletele de Euro, în condițiile în care adversarii au un joc în plus. La rîndul lor, scandinavii se vor califica și ei în caz de succes, dar au nevoie și de un pas fals al Albaniei, peste care are un singur punct.

Pentru această dispută, selecționerul lusitan Fernando Santos are la dispoziție toți jucătorii doriți, inclusiv Moutinho, Tiago și Coentrao, recuperați după probleme medicale. Unicul nou-venit este fundașul Nelson Semedo, de la Benfica. Doar o modificare a trebuit să facă: l-a chemat pe portarul Eduardo, de la Dinamo Zagreb, în locul lyonezului Anthony Lopez, victima unei gastroenterite.

Rivalii nu au griji deosebite în privința efectivului. Christian Eriksen crede că el și coechipierii săi vor fi foarte atenți la loviturile libere: ”Și ale lor, deoarece Cristiano Ronaldo le execută ca nimeni altul, și la ale noastre, pentru că avem jucători capabili să le fructifice”.

Un singur meci din șase a pierdut Portugalia, 0-1 cu Albania, chiar acasă, în runda inaugurală. Au urmat cinci victorii la rînd, toate la limită. Din deplasare, danezii s-au întors cu 5 puncte. Aceștia au remizat fără goluri în precedentele două partide, ultima în Armenia. Cu 1-0 au triumfat lusitanii în turul de la Copenhaga, tranșat de Cristiano Ronaldo în minutul 95. La general tot ei stau mai bine: 10 succese, două egaluri, 3 înfrîngeri, golaveraj 31-18. Ultimul triumf al scandinavilor a fost în noiembrie 2011, 2-1 pe propria arenă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PORTUGALIA – DANEMARCA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă