ÎN AȘTEPTAREA VACANȚEI

ÎN AȘTEPTAREA VACANȚEI

Nu mai e mult pînă la întreruperea campionatelor. Mini-vacanța de Crăciun e așteptată de toată lumea, doar în Anglia lucrurile urmînd să-și mențină cursul firesc, căci acolo toată lumea așteaptă ziua de ”Boxing Day” și meciurile sale. În programul de azi găsim cîteva partide ce pot deveni profitabile, din Bundesliga, Ligue 1, din campionatul Olandei și din Liga 1 de la noi.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

NICE – MONTPELLIER, ora 21:30

Jucătorii lui Nice stau rău cu moralul. ”A fost o lovitură dură pentru ei. Sînt foarte dezamăgiți”, a admis antrenorul Claude Puel după ce echipa de pe Coasta de Azur tocmai a cedat la Guingamp, 2-2/3-4 în ”optimile” Cupei Ligii. Această ratare a venit după alte patru partide din Ligue 1 fără victorie, cu două egaluri și două eșecuri, cu 6 goluri încasate și numai unul dat.

Precedentul succes a fost acasă, 3-0 cu Lyon, iar în ultima vizită primită s-a înclinat în fața liderului PSG, 0-3. Din totalul de 26 de puncte, cu care se găsește pe locul 5, Nice a adunat doar 10 pe teren propriu (3 victorii, o remiză, patru înfrîngeri). Are al doilea atac din campionat, 31 de reușite (medie de 1,72 de goluri pe meci), dar o defensivă fragilă, întrecută de 23 de ori.

Doar o dată în plus a cedat apărarea lui Montellier, echipă aflată pe a 13-a poziție cu 22 de puncte și care are cea mai bună ofensivă de la locurile 11 în jos, cu 22 de reușite. Trupa condusă de versatul Rolland Courbis a suferit un singur eșec în ultimele 9 meciuri, completat de trei remize și cinci succese, doar în două dintre ele nemarcînd. De patru jocuri nu a mai cedat în deplasare, unde a bifat, în total, o victorie (4-2 la Lyon), patru egaluri și trei înfrîngeri. Courbis s-a plîns recent de oboseala elevilor săi și a susținut că abia așteaptă pauza de iarnă: ”Trăiască vacanța!”.

Destui jucători cu probleme medicale: Ricardo Pereira, Pouplin, M. Traore, Plea, Le Bihan, respectiv Marveaux, Lasne, Jourdren. Sezonul trecut, Nice a remizat acasă, 1-1, și a pierdut ”afară”, 1-2. Ultima sa victorie într-un duel direct a fost pe propria arenă, 2-0 în martie 2013, în vreme ce Montpellier nu a mai triumfat pe ”Allianz Riviere” din ianuarie 2012, scor 1-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NICE – MONTPELLIER

SCHALKE – HOFFENHEIM, ora 21:30

Situată pe locul 8, cu 24 de puncte în 16 runde, Schalke este prima echipă din actuala Bundesliga cu golaveraj negativ, 22-23, avînd cea mai slabă apărare din primele 12 clasate. În ultimele 7 partide nu a cîștigat decît o dată, plus două egaluri și patru eșecuri. În precedentele 8 partide a înscris și a primit gol mereu. O singură victorie a obținut în precedentele trei jocuri de pe teren propriu, unde, în total, a înregistrat patru succese, două remize și două înfrîngeri.

Hoffenheim ocupă a 17-a poziție, penultima, la retrogradare, cu 13 puncte. Este formația cu cele mai puține victorii, două, dar cu cele mai multe egaluri, 7, fiind deficitară în defensivă, însă mai ales în atac, golaveraj 17-24. Runda anterioară a învins-o pe Hannover, 1-0, primul triumf stagional de acasă. În deplasare s-a impus o dată, 3-1 la Augsburg pe 26 septembrie, succes completat de trei remize și patru înfrîngeri.

În sezonul trecut, fiecare a învins acasă, Schalke cu 2-1, Hoffenheim cu 3-1. Precedentul triumf al oaspeților pe ”Veltins Arena” datează din decembrie 2013, 3-1 în Cupă, iar în campionat – 1-0 în ianuarie 2011.

Giefer, Felipe Santana, Nastasici, Uchida, Hoger, toți accidentați, lipsesc de la gazde, unde antrenorul Breitenreiter are în vedere o schimbare de sistem, de la 4-2-3-1 la 4-4-2, cu Di Santo completîndu-l pe Huntelaar în atac. Dincolo absentează Grahl, Zuber, Kuranyi, dar s-a refăcut Rudy. Dacă Schwegler, căpitanul echipei, nu va fi recuperat, în locul său ar intra Polanski, autor a trei pase deceisive în acest sezon.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SCHALKE – HOFFENHEIM

VITESSE ARNHEM – TWENTE, ora 21:00

De una dintre cele mai bune linii defensive, dar și ofensive beneficiază Vitesse, într-un golaveraj 30-16, cu o medie de 1,88 de reușite pe meci. După 16 etape, formația din Arnhem se află pe locul 6, de play-off Europa League, cu 25 de puncte, însă ar fi stat mai bine dacă nu se mai împiedica de cîtva timp: are o singură victorie în ultimele cinci jocuri, plus două egaluri și două înfrîngeri. Totodată, a pierdut trei din precedentele patru partide de pe teren propriu, iar în anterioarele trei runde a înscris de doar două ori.

Situată pe a 16-a poziție, la retrogradare (13p), Twente este fruntașă la înfrîngeri, 9, numai ”lanterna roșie” De Graafschap avînd mai multe (13). Posedă un atac modest, 17 reușite, și a treia cea mai slabă apărare, întrecută de 36 de ori (medie de 2,25 de goluri încasate pe meci). Jocul anterior a învins-o pe Graafschap, 2-1, după 6 meciuri cu 5 înfrîngeri consecutive și o remiză, serie în care a primit mereu gol, dar nu a marcat doar o dată.

Greul în față îl duce Hakim Ziyech. Atacantul marocan de 22 de ani a semnat 9 din totalul de 17 reușite ale lui Twente și a dat și 5 pase decisive, iar conducerea clubului intenționează să-l vîndă în această iarnă pentru a mai rezolva din deficiențele financiare. La gazde, principalii marcatori sînt Qazaișvili (5), Rashica, Solanke (cîte 4).

În ediția trecută din Eredivisie, Vitesse s-a descurcat mai bine în duelurile directe: 2-2 acasă, 2-1 la Enschede. Ultima sa victorie pe propria arenă, ”GelreDome”, a fost un 1-0 în august 2013, iar precedentul succes al lui Twente la Arnhem s-a consemnat în februarie 2012, scor 4-1.

AICI GĂSIȚI COTELE LA VITESSE ARNHEM – TWENTE

FC BOTOȘANI – CHIAJNA, ora 20:30

La Botoșani se confruntă două dintre formațiile din Liga 1 cu cele mai fragile apărări. Pînă acum, în 22 de etape, gazdele au încasat 31 de goluri, în vreme ce Chiajna a primit 33. Doar FC Voluntari a luat mai multe, 36. Și acesta este un motiv pentru care ambele echipe se găsesc în zona retrogradării: moldovenii sînt pe locul 10, cu 23 de puncte, iar Concordia – pe 12, cu 17 puncte.

Elevii lui Cristi Pustai vin după trei victorii la rînd, cu 7 goluri înscrise și două încasate. De 7 meciuri nu au mai cedat pe teren propriu, unde ultimul eșec suferit a fost un 0-2 cu Pandurii pe 22 august. Doar în una din precedentele 10 partide nu au marcat, iar în ultimele 12 jocuri au primit mereu gol.

De trei etape Chiajna doar remizează, șir început după eșecul cu Pandurii. Echipa pregătită acum de Adrian Falub, al 3-lea antrenor stagional, nu a mai cîștigat din 23 octombrie, 1-0 la Iași. Este unica victorie din acest sezon în deplasare, unde a mai bifat patru egaluri și 6 înfrîngeri. De atunci a mai disputat 7 partide (trei remize, patru eșecuri) și doar o dată nu a luat gol, în 0-0 la Cluj.

Cu o remiză albă s-a încheiat duelul din tur. În plus, a mai fost o dispută în Cupa Ligii, Concordia – Botoșani 3-0 (Cristescu 1, R. Răducanu 82, Purece 90+2). Sezonul trecut, în campionat, s-a consemnat 3-3 la Chiajna și 3-0 pentru gazde în Moldova. În campionat, ilfovenii au învins ultima dată acasă în noiembrie 2010, scor 1-0, iar botoșănenii s-au impus anterior la Chiajna în mai 2009, cu 2-1, ambele meciuri în liga secundă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BOTOȘANI – CHIAJNA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă