Articolul precedent

SURPRIZA CAEN LA ORA EXAMENULUI CU PSG

SURPRIZA CAEN LA ORA EXAMENULUI CU PSG

Caen e una din surprizele plăcute ale acestei ediții de Ligue 1. Alături de Angers, ocupanta locului doi înaintea acestei etape, trupa din Normandia s-a chinuit să formeze o opoziție cît de cît constructivă pentru PSG, în condițiile în care Lyon, Marseille și Monaco navigau în ape tulburi. Pentru Caen, examenul adevărat vine în această etapă, cînd primește pe propriul teren vizita parizienilor, avînd în minte exemplul celor de la Angers, care au făcut 0-0 cu PSG la începutul lunii. Alte meciuri interesante ale zilei de azi vin din Premier League, unde Chelsea va trebui să o ia de la capăt fără Mourinho, din Bundesliga, din Primera, unde e programat un foarte încins derby andaluz dintre Betis și FC Sevilla.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

SOUTHAMPTON – TOTTENHAM, ora 17:00

De șase partide nu a mai cîștigat Southampton în fața lui Tottenham Hotspur. Precedentul succes a fost un 1-0 tocmai în martie 2005, iar de atunci a înregistrat cinci eșecuri la rînd și o remiză, chiar sezonul trecut, 2-2 pe teren propriu.

Ultima din clasament cu golaveraj pozitiv, 21-19, avînd cea mai bună apărare, dar și ofensivă de la locurile 11 în jos, echipa condusă de olandezul Ronald Koeman se găsește înaintea etapei a 17-a pe a 12-a poziție, cu 21  de puncte. Este fără victorie de patru runde, cu un egal și trei eșecuri. Acasă nu a mai învins de două partide, de la 2-0 cu Bournemouth pe 1 noiembrie.

Tottenham abia ce a suferit al doilea eșec stagional, 1-2 pe teren propriu cu Newcastle. Nu mai cedase din etapa inaugurală, 0-1 cu Manchester United, tot ”afară”, unde a bifat apoi două victorii și patru remize, ultimele două consecutiv. În precedentele 7 jocuri doar într-unul nu a marcat, dar nici primit gol, la 0-0 cu Chelsea. Trupa argentinianului Mauricio Pochettino, fost pe banca lui Southampton (2013-2014) înainte de a o prelua pe Hotspur, stă bine și defensiv, și ofensiv, golaveraj 26-14, înaintea rundei fiind pe locul 5 (26p), de Europa League.

Italianul Graziano Pelle este cel mai bun marcator al gazdelor, cu 6 reușite. Dincolo, primul la goluri este Harry Kane, cu 8, însă ”sfinților” mari emoții le dă în special Christian Eriksen: danezul a înscris de trei ori în precedentele trei dueluri directe.

Accidentați, Jay Rodriguez, Gardoș și Forster absentează de la Southampton. Din același motiv lipsesc Dembele, Mason și Pritchard, din tabăra londonezilor.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA SOUTHAMPTON – TOTTENHAM

CAEN – PARIS SG, ora 18:00

Una dintre surprizele plăcute ale ectualei ediții din Ligue 1, Caen a urcat pe locul 4 după 18 runde, cu 30 de puncte. Este a doua ca număr de victorii, 9, după Paris SG (15), dar nu excelează nici în apărare, nici în ofensivă, golaveraj 21-19. De trei jocuri nu a învins, cu două egaluri la 1-1 și un eșec, 1-2 acasă cu Lille. Pe teren propriu nu a triumfat decît o dată în ultimele patru partide și tot de 4 meciuri marchează și primește gol mereu.

Lider neînvins, cu cea mai bună defensivă (zece runde fără gol primt), dar și atac, golaveraj 45-9, PSG (48p) are o medie de trei goluri date pe meci și unul primit la două jocuri. În precedentele 12 runde a realizat 11 victorii și o remiză, 0-0 la Angers, unica dispută din campionat în care nu a putut înscrie. De pe teren străin a revenit cu două nuluri și 8 succese.

Aproape o treime dintre golurile parizienilor le-a semnat Ibrahimovici, 14 reușite în 13 partide jucate. Îl secondează Cavani, cu 10. La gazde, primul marcator din formația pregătită de Patrice Garande este Delort, cu 6 goluri.

Învingătoare recent și în Cupa Ligii, 1-0 cu St. Etienne, PSG și-a stabilit un nou record de victorii într-un an, 23, în toate competițiile. Precedenta bornă, de 22, data din 1995.

În sezonul trecut, Caen s-a înclinat acasă în fața parizienilor, 0-2, dar a remizat pe ”Parc des Princes”, 2-2. Ultima sa victorie într-o dispută directă a fost pe propria arenă, 3-0 în aprilie 2008, de atunci înregistrînd două nuluri și 6 eșecuri.

Patru absențe au gazdele, Leborgne, Voisin, Beaulieu și Yahia. Din trupa condusă de Laurent Blanc nu lipsește decît argentinainul Pastore.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA CAEN – PARIS SG

FC KOLN – BORUSSIA DORTMUND, ora 16:30

În căutarea eficienței se află FC Koln. ”Țapii” au marcat runda anterioară, 1-1 la Bremen, după trei meciuri pe zero, cu două remize albe și o înfrîngere, 0-1 la Augsburg. Aflați pe locul 10 înaintea etapei a 17-a, cu 21 de puncte, ei suferă în special din cauza atacului, doar 16 goluri date: deasupra lor nu există echipă cu ofensivă mai slabă. Precedentul lor succes a fost acum 5 runde, 2-1 la Leverkusen.

Pe teren propriu Koln nu a obținut decît două victorii, ultima tocmai pe 19 septembrie, 1-0 cu Monchengladbach. De atunci și-a trecut în cont două remize și trei insuccese, cu un singur gol dat, dar nici unul marcat în anterioarele patru vizite primite. În total, de 8 jocuri a înscris numai de trei ori!

În schimb, Dortmund se poate lăuda, înaintea rundei, cu cel mai bun atac, 46 de goluri, nefiind joc în care să nu fi punctat. Dimpotrivă, defensiva îi este modestă, întrecută de 21 de ori, inclusiv în ultimele 7 meciuri. Borussia are trei victorii la rînd, cu 10 goluri date și 3 încasate. În precedentele 8 etape a suferit un singur eșec, 1-3 la Hamburg. De fapt, ambele înfrîngeri stagionale le-a suferit în deplasare, unde a mai bifat un egal și cinci triumfuri.

Galben-negrii îl dau pe golgeterul Bundesligii, Pierre-Emerick Aubameyang. Atacantul gabonez de 26 de ani a înscris nu mai puțin de 18 goluri, mai multe decît toată echipa lui FC Koln (16)! La club îl acompaniază Reus (8) și Mhitarian (6). La gazde, primul marcator este Modeste (6).

FC Koln s-a descurcat mai bine în ediția trecută, 2-1 acasă, 0-0 la Dortmund. Anteriorul succes al Borussiei a fost ”afară”, 6-1 în martie 2012.

Gazdele nu au probleme majore de efectiv după ce Bittencourt s-a refăcut după o infecție virală. De la Borussia lipsesc accidentații Bonmann, Durm, Reus și Nuri Sahin. Este posibil ca antrenorul Thomas Tuchel să opereze mai multe modificări în ”11”-le de start din cauza oboselii: echipa sa a disputat în acest sezon 29 de partide, ca nimeni alta.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC KOLN – BORUSSIA DORTMUND

BOLOGNA – EMPOLI, ora 21:45

Bologna se află în plină cursă pentru evitarea retrogradării. 19 puncte a strîns în primele 16 etape, cu care se găsește pe locul 13, stînd acceptabil defensiv, dar rău în atac, golaveraj 17-21. Tranșanți, singurii cu doar o remiză, roș-albaștrii s-au impus în ultimele două runde. Pe teren propriu nu au cedat de trei partide (două victorii, un egal), de la un 0-1 cu liderul Inter, ultimul eșec dintr-o serie de trei. Ei au înscris în cinci din anterioarele 6 jocuri.

Pe ”Renato Dall Ara” se prezintă Empoli, echipă aflată pe locul 9 înaintea etapei. Aceasta nu a pierdut de patru partide, de la 1-3 acasă cu Juventus. De atunci a obținut un egal, apoi trei victorii fără gol luat, dar cu 5 date. În precedentele zece jocuri a înscris constant. Vizita pe terenul Romei, 1-3 pe 17 octombrie, a însemnat ultimul eșec din deplasare, ulterior realizînd ”afară” două egaluri și două succese, ultimul la Verona (1-0).

Cele două formații nu s-au mai înfruntat în campionat din stagiunea 2003-2004. Atunci, fiecare a cîștigat acasă, Bologna cu 2-1, Empoli cu 2-0. Acum, gazdele nu pot miza pe Diawara (suspendat), Giaccherini și Rizzo (accidentați), incert fiind Krafth. Adversarii nu-i au la dispoziție pe Mhedlidze și Krunicici, ambii cu probleme medicale.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BOLOGNA – EMPOLI

PANDURII – ASTRA, ora 20:30

Cu antrenorul Edi Iordănescu în tribună, suspendat, Pandurii încearcă să-și stopeze picajul. Gorjenii au pierdut ultimele două etape, după trei victorii la rînd. Unul dintre eșecuri, 0-3 cu FC Botoșani, a fost pe teren propriu, unde nu mai cedaseră de la prima vizită primită, 0-3 cu Steaua; între cele două sincope au realizat două remize și 7 victorii. În total, în precedentele 9 meciuri, în doar unul nu au primit gol, iar în două nu au înscris.

Dacă gazdele sînt, înaintea etapei, pe locul 4, cu 39 de puncte, Astra se află la șefie, cu 45 de puncte. Frămîntată de lipsa banilor și de problemele de sănătate ale antrenorului Marius Șumudică, abia relevate la duelul din Cupă cu Dinamo (1-2), echipa giurgiuveană s-a impus runda trecută, 3-1 acasă cu Petrolul, după două remize consecutive cu 1-1. În deplasare nu a cedat de 3 partide (două victorii, un egal), de la 1-3 la Tg. Mureș, în unica înfrîngere stagională ”afară”, unde a mai înregistrat două remize și 8 triumfuri. Este singura echipă din Liga 1 care a marcat în fiecare joc, avînd al doilea atac, 37 de reușite, după Viitorul (42).

Formația din Tg. Jiu s-a impus în fieful Astrei în tur, cu 2-1 (Hora 26, 61 penalty – Alibec 47). În disputele din sezonul trecut, Pandurii a remizat acasă, 1-1, pierzînd ”afară” (1-2). Ultima lor victorie pe teren propriu a fost în aprilie 2011, scor 1-0. Giurgiuvenii nu au mai triumfat pe terenul oltenilor din august 2013, 3-1.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA PANDURII – ASTRA

BETIS SEVILLA – FC SEVILLA, ora 21:30

De trei luni tot așteaptă Betis să învingă din nou pe propria arenă. Precedentul triumf, și singurul stagional, pe ”Benito Villamarin” a fost pe 12 septembrie, 1-0 cu Real Sociedad. În rest, două remize și patru înfrîngeri. Primii din clasament cu golaveraj negativ, 13-19, alb-verzii se găsesc pe locul 11 înaintea etapei, cu 19 puncte. Ei nu au mai învins de două meciuri, avînd cel mai slab atac din primele 15 clasate: nu a fost meci în care să fi marcat mai mult de două goluri, în nouă cazuri dînd numai cîte unul, iar în patru – deloc.

Rivala din Sevilla nu excelează nici defensiv, nici în atac, golaveraj 21-19. Se află pe a 7-a poziție, cu 22 de puncte. Trupa lui Unai Emery nu a pierdut de trei etape (două victorii, un egal), dar nu are nici un succes pe teren străin, ci numai patru egaluri și trei eșecuri, neînscriind decît de patru ori.

Opt din cele 13 goluri ale gazdelor sînt înscrise de Ruben Castro, care a dat și două pase decisive. Dincolo, principalul marcator este francezul Gameiro, cu 7 reușite. Cele două rivale sînt echipele cu cele mai puține goluri înscrise în primele 30 de minute, doar cîte două fiecare.

Precedentele dispute din campionat s-au soldat cu victorii ale Sevillei, 4-0 acasă, 2-0 ”afară” în sezonul 2013-2014. Tot atunci a fost o ”dublă” și în Cupă: Sevilla – Betis 0-2, Betis – Sevilla 0-2/3-4 la penalty-uri. Alb-verzii nu s-au mai impus pe teren propriu din aprilie 2006, scor 2-1. Ulterior au bifat patru remize și tot atîtea insuccese.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BETIS SEVILLA – FC SEVILLA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă