ATLETICO VREA SĂ TERMINE ANUL PE LOCUL 1

ATLETICO VREA SĂ TERMINE ANUL PE LOCUL 1

Cu Barcelona implicată la Mondialul Cluburilor, fără să-și poată disputa jocul din etapă de la Gijon, Atletico Madrid poate profita și poate termina anul pe primul loc din Primera. Calendarul nu-i foarte comod, cu două partide în deplasare, dar echipa lui Simeone are capacitatea de a le cîștiga pe amîndouă. Primul duel e azi, la Malaga, cel de-al doilea, pe 30 decembrie, în cartierul vecin, pe terenul lui Rayo Vallecano, al cărei calendar de final de an e cu adevărat infernal; meci azi pe ”Bernabeu” și apoi acasă cu Atletico. Din programul zilei de azi mai reținem confruntarea dintre Inter și Lazio, cu liderul din Serie A avînd cifre apropiate de perioada Mourinho, dar și deplasarea celor de la Liverpool pe terenul lui Watford, a doua revelație din Premier League, după Leicester.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

FC BRUGES – ANDERLECHT, ora 15:30

Într-unul din marile dueluri ale Belgiei, FC Bruges și Anderlecht se confruntă avînd obiceiuri diferite. Aflate pe poziția secundă înaintea etapei, gazdele contează pe cel mai bun atac, cu 37 de goluri, dar au o defensivă slabă, întrecută de 20 de ori. Adversara (locul 4), dimpotrivă, beneficiază de cea mai bună apărare, cu 14 goluri primite, dar nu are un atac extraordinar, 28 de reușite.

Cu cele mai multe victorii (12) și cele mai puține remize (1), dar cu destule înfrîngeri (6), Bruges a cîștigat toate cele 9 partide anterioare de pe teren propriu, cinci fără gol luat. În runda precedentă a cedat la Liege, 0-2 cu Standard, eșec venit după 6 triumfuri consecutive, totodată unicul meci din ultimele 14 în care nu a înscris.

Anderlecht a suferit doar o înfrîngere în anterioarele 14 runde. Vine după două remize la rînd, pe teren străin fiind fără victorie de trei partide, cu două egaluri și un eșec.

Fiecare formație a strîns opt partide fără gol încasat și cîte trei fără să fi înscris. Ambele punctează mai des în repriza a doua. Primii marcatori sînt Diaby (9), Vossen (7), respectiv Okaka (7), Sylla (5).

În tur, formația din Bruxelles a învins acasă cu 3-1 (Okaka 12, De Bock 47 autogol, Bruzzese 57 autogol – Proto 67 autogol). În ediția trecută au fost cinci dueluri între Bruges și Anderlecht: de două ori 2-2 în sezonul regulat, apoi 2-1 și 1-3 în play-off, plus un 2-1 în Cupă. Ultimul triumf al alb-violeților la Bruges datează din mai 2014, scor 1-0.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BRUGES – ANDERLECHT

WATFORD – LIVERPOOL, ora 15:30

Watford a uitat cum este să o învingă pe Liverpool. Din ultimele 9 dueluri directe nu a putut scoate mai mult de un egal, plus 8 înfrîngeri, 4 acasă. Precedentul succes l-a obținut pe ”Anfield”, 1-0 în august 1999. De la anterioara victorie de pe teren propriu a trecut și mai mult timp, aproape trei decenii: 2-0 în decembrie 1986. Ultimele cinci jocuri au însemnat numai eșecuri, patru la zero, precum sezonul trecut: 0-2 ”afară”, 0-3 acasă.

Pe locul 7 e Watford înaintea etapei, cu 25 de puncte, fiind o altă revelație a Premier League, alături de Leicester. Posedă un atac modest, 18 reușite, dar una dintre cele mai bune apărări, 16 goluri încasate. Echipa spaniolului Quique Sanchez Flores are trei succese consecutive, două fără ca defensiva să-i cedeze, iar de 7 partide înscrie mereu. Acasă a bifat trei triumfuri, două remize și trei înfrîngeri.

De două jocuri nu a mai cîștigat Liverpool (locul 9, 24p). Precedentul succes pe teren străin a fost un 4-1 la Manchester cu City. În anterioara vizită s-a înclinat la Newcastle (0-2), în prima înfrîngere ”afară” după patru dispute: două egaluri, apoi două triumfuri.

Din cele 18 goluri ale gazdelor, 10 le-a semnat numai Odion Ighalo, ceea ce înseamnă 56 la sută din totalul reușitelor. Atacantul nigerian și Troy Deeney (5 goluri) și-au creat unul altuia 29 de ocazii, cele mai multe pentru un cuplu de jucători din actuala Premier League. În schimb, Liverpool contează mult pe golgeterul Philippe Coutinho (5 reușite): trupa lui Klopp a dat doar două goluri în cele trei jocuri cînd a lipsit brazilianul, cu o medie de 0,7 reușite pe meci, față de o medie de 1,4 cu el pe teren.

Behrami, Prodl, Gilmartin, Ekstrand sînt jucătorii cu probleme medicale de la Watford. În aceeași situație se găsesc, la oaspeți, Flanagan, Lovren, Sakho, Sturridge, Gomez, Ings, plus absența de ultimă ora a lui Millner.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA WATFORD – LIVERPOOL

INTER MILANO – LAZIO ROMA, ora 21:45

Inter are un ritm care amintește de cel din 2009-2010, cînd a cucerit titlul cu Jose Mourinho pe bancă. După 16 etape, milanezii sînt lideri, cu 36 de puncte. Ei dețin cea mai bună apărare, numai 9 goluri încasate, dar au și au cele mai multe victorii, 11, dintre care 9 la limită, 8 cu 1-0. Cu excepția unui 0-0 cu Juventus, au înscris totuși mereu. Au cîștigat în precedentele două etape fără gol luat, după ce anterior suferiseră al doilea eșec stagional, 1-2 la Napoli.

Prima formație din clasament cu golaveraj negativ, 18-25, Lazio (locul 12, 20p) nu a mai învins în Serie A de 7 runde, cu cinci înfrîngeri și două remize. În fiecare dintre aceste meciuri apărarea i-a fost învinsă. Romanii au luat o gură de oxigen la mijlocul săptămînii prin calificarea în ”sferturile” Cupei, după 2-1 acasă cu Udinese.

Sezonul trecut, Inter a remizat acasă, 2-2, pentru a învinge pe ”Olimpico”, 2-1. Anteriorul succes pe ”San Siro” l-a obținut în mai 2014, scor 4-1. Ultimul triumf al lazialilor pe terenul milanezilor, 3-1, s-a consemnat în mai 2013.

Circa 70 la sută din reușitele ambelor formații au venit în repriza secundă. Gazdele îl au pe Vidici accidentat, în vreme ce Ranocchia este incert. Romanii nu se bazează pe Basta, De Vrij, Kishna, Lulici, Marchetti, sub semnul întrebării stînd utilizarea lui Keita Balde.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA INTER MILANO – LAZIO ROMA

REAL MADRID – RAYO VALLECANO, ora 17:00

O singură dată în 16 dueluri a pierdut Real pe teren propriu cu Rayo. Se întîmpla în ianuarie 1996, cînd formația din cartierul madrilen Vallecas se impunea cu 2-1 și determina concedierea de pe banca ”blanco” a lui Jorge Valdano. În rest, aceasta nu a mai putut obține mai mult de două remize pe ”Bernabeu”. Ulterior, a triumfat încă o dată, dar acasă, 1-0 în februarie 1997. De atunci, Realul și-a trecut în cont un egal și 15 victorii, 14 la rînd, cu două sezonul trecut (5-1 și 2-0).

Echipa condusă de Rafa Benitez tocmai a suferit al treilea eșec stagional din Primera, 0-1 la Villarreal, toate în precedentele cinci etape. Unul, 0-4 cu FC Barcelona, a survenit acasă, unde a mai bifat cinci succese și o remiză. Înaintea etapei se afla pe locul 3, cu 30 de puncte. Ultima dată cînd a adunat atîtea după 15 runde a fost în sezonul 2002-2003, cînd a ieșit campioană.

Rayo se găsește în zona retrogradării, cu numai 14 puncte. Are cele mai multe egaluri, 9, și cea mai slabă apărare, cu 27 de goluri încasate, în precedentele 6 meciuri cedînd mereu. De patru etape nu a cîștigat, cu un egal și trei înfrîngeri consecutive. ”Afară” a triumfat numai o dată, după care au urmat patru insuccese și un nul.

Dacă Real este formația cu cei mai mulți jucători participanți la goluri, 16, Rayo are cei mai puțini, doar 7. Principalii marcatori sînt Cristiano Ronaldo (10), Benzema (8), respectiv Javi Guerra (9). Varane și Dani Carvajal sînt jucătorii cu probleme medicale de la gazde. Dincolo, antrenorul Paco Jemez nu se bazează pe Ze Castro, Cobeno, Ebert, Tono, dar este posibilă revenirea lui Raț.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA REAL MADRID – RAYO VALLECANO

MALAGA – ATLETICO, ora 21:30

Duelul contrastelor pe ”La Rosaleda”. Echipa gazdă, Malaga, cu cel mai ineficace atac din actuala Primera, cu doar 9 goluri marcate în 15 etape, se confruntă cu Atletico, formația cu cea mai solidă linie defensivă, numai 7 goluri încasate.

Avînd totuși o defensivă bună, neîntrecută decît de 14 ori (patru remize albe), alb-albaștrii au cîștigat runda anterioară, 2-1 cu Rayo. A fost prima victorie după 5 jocuri (trei înfrîngeri, apoi două egaluri) și cea dintîi stagională pe teren străin, unde mai înregistraseră două remize și cinci eșecuri fără gol marcat. Înaintea etapei sînt pe locul 16, cu 14 puncte.

De 9 partide nu a mai cedat Atletico, cu două egaluri și 7 triumfuri, ultimele cinci la rînd, patru la limită, cu un singur gol încasat. Numai la Villarreal (0-1) s-a împiedicat în deplasare, plus un egal și cinci victorii, luînd în total doar două goluri. Are 35 de puncte, exact ca liderul FC Barcelona, și, dacă va lua măcar unul, va trece la șefie înaintea catalanilor, care și-au amînat partida de la Gijon deoarece participă la Mondialul cluburilor.

Doar două din ultimele 12 meciuri din campionat le-a cîștigat Malaga acasă. Totodată, nu a mai depășit-o în campionat pe Atletico de 8 meciuri (4 remize, 4 înfrîngeri). În plus, este echipa care în actuala stagiune a înscris în cele mai puține meciuri, numai 4. Din cele 9 goluri, 5 sînt date de brazilianul Charles.

Atletico a ieșit mai bine din disputele sezonului trecut: 3-1 pe ”Calderon”, 2-2 la Malaga. Precedentul triumf în deplasare a fost în ianuarie 2014, scor 1-0. Gazdele n-au mai trecut de roș-albi pe ”La Rosaleda” din august 2009, cînd au învins cu 3-0.

Angeleri și Flavio Ferreira sînt jucătorii pe care nu poate miza antrenorul Javi Gracia. La roș-albi, Diego Simeone l-a recuperat pe atacantul columbian Jackson Martinez, accidentat de o lună, dar acesta nu a făcut deplasarea la Malaga, nu și pe mijlocașul portughez Tiago. Sub semnul întrebării stă folosirea lui Gabi, implicat în procesul electoral din Spania, care ar trebui să ajungă cu trenul la Malaga în cursul zilei.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA MALAGA – ATLETICO

GENCLERBIRLIGI – FENERBAHCE, ora 19:00

Dacă stagiunea precedentă Bogdan Stancu și colegii săi se băteau pentru cupele europene, acum se luptă pentru evitarea retrogradării. Genclerbirligi se află pe locul 16 înaintea etapei, cu 13 puncte adunate în 15 meciuri. Pentru această situație precară o vină are atacul, cel mai slab din Superlig, cu 14 goluri marcate. Doar două sînt semnate de Stancu, primul la marcatori fiind olandezul El Kabir, cu 6 reușite.

Echipa din Ankara nu a mai triumfat de 6 runde, cu trei remize și trei înfrîngeri, patru fără gol dat. În nici un duel nu a izbutit să înscrie mai mult de două ori. Toate cele trei succese din cont le-a realizat pe teren propriu, completate de trei remize și două eșecuri.

Necazul e cu atît mai mare cu cît în vizită vine echipa cu cea mai bună linie defensivă, Fenerbahce, care nu a cedat pînă acum decît de 12 ori. În plus, și în atac stă bine, cu 24 de reușite, fiind singura care a înscris în fiecare joc, dar puțin (numai o dată a marcat de trei ori într-o partidă). Principalii puncheuri sînt Nani (6), Van Persie, Fernandao (cîte 5). Elevii portughezului Vitor Pereira nu au suferit în acest sezon decît un eșec, 2-3 ”afară” cu Beșiktaș, cea cu care se războiesc pentru titlu. De atunci au obținut 6 victorii și 3 egaluri.

În stagiunea anterioară fiecare formație a învins acasă cu 2-1. Ultima victoriei a Fenerului pe arena trupei din Ankara datează din septembrie 2013, scor 1-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GENCLERBIRLIGI – FENERBAHCE

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă