Articolul urmator

AZI, VICTORIA E IMPERATIVĂ PENTRU GÂLCĂ ȘI ESPANOL

AZI, VICTORIA E IMPERATIVĂ PENTRU GÂLCĂ ȘI ESPANOL

Luna de miere dintre Costel Gâlcă și Espanol s-a terminat. Iar acum au apărut problemele și, ca-n orice mariaj, discuțiile. Espanol nu e deloc într-o situație comodă, căci locurile de retrogradare sînt aproape, iar prestațiile pe care Levante și Granada le-au avut cu Barcelona și Real Madrid induc ideea că lupta va fi crîncenă. Astfel că azi, Espanol nu-și poate permite nici măcar un pas greșit în disputa cu Real Sociedad, mai ales că joacă pe propriul teren, unde s-au descurcat mai bine în ultima vreme, iar tehnicianul român a recuperat din efectivul absent pe ”Bernabeu”.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ESPANOL – REAL SOCIEDAD, ora 21:30

Costel Gâlcă a început să fie chestionat la Espanol. Cu el pe bancă de la mijlocul lunii decembrie, formația din Barcelona nu a obținut decît 5 puncte din 21 posibile, fiind fără victorie de 6 etape, cu două egaluri, ambele acasă, și 4 eșecuri, toate în deplasare, ultimul fiind un 0-6 pe terenul Realului. De patru jocuri încasează constant gol, după ce abia devenise prima echipă care rezistase atacului Barcelonei (0-0). Pe locul 15 înaintea rundei a 22-a, la două puncte peste zona retrogradării, alb-albaștrii au obținut ultimul succes, 1-0 cu Las Palmas chiar la debutul lui Gâlcă în Primera, pe teren propriu, unde, totuși, sînt imbatabili de 6 meciuri (două triumfuri, patru remize). Tot acasă au suferit două din cele nu mai puțin de 12 înfrîngeri, pe lîngă 4 victorii și toate cele 4 egaluri din cont, în doar două din 10 vizite primite nemarcînd, cu Real și Barcelona. Însă, la general, cu doar 20 de reușite, au a doua cea mai slabă ofensivă, plus și una dintre cele mai fragile apărări, întrecută de 41 de ori. De asemenea, Espanol este trupa cu cele mai multe faulturi comise, 407, din primele cinci campionate continentale.

Cu două puncte în plus și cu tot atîtea poziții mai sus, golaveraj 26-34, Real Sociedad nu a pierdut decît o dată în precedentele 5 partide, pe lîngă două succese și două egaluri. De 6 etape înscrie mereu, dar a și luat gol în 5 dintre ele. Nu a mai învins de 6 jocuri pe teren străin, de unde, în total, a revenit cu două triumfuri (ultimul pe 25 octombrie, 4-0 cu Levante), 3 egaluri și 6 insuccese. Echipa bască a marcat mereu de patru deplasări încoace. Este, totodată, singura grupare din Primera care a semnat toate cele 26 de goluri din interiorul careului, 4 din ultimele 8 fiind date cu capul.

Turul de la San Sebastian s-a terminat 2-3 (Agirretxe 20, Jonathas 86 – Gerard Moreno 44 penalty, Roco 71, H. Perez 90). Sezonul trecut, fiecare formație s-a impus acasă, Espanol cu 2-0, Sociedad cu 1-0. Anteriorul succes al bascilor pe terenul catalanilor datează din noiembrie 2013, scor 2-1, în unica lor victorie din precedentele 9 vizite făcute: în rest, catalanii au realizat patru triumfuri și patru remize. De 8 ”directe” încoace s-a înscris măcar o dată.

esp-realsoc

”Este o partidă vitală pentru a ne aduce liniștea”, a declarat golgeterul gazdelor, Felipe Caicedo, recuperat după ce a acuzat dureri musculare. Va reveni după suspendare și Gerard Moreno, iar Asensio și Burgui se vor întoarce printre titulari, după ce au lipsit cu Real Madrid din motive contractuale. Refăcut este și fundașul Rober Correa, nu și Victor Sanchez. La rîndul său, Sociedad poate conta din nou pe Granero, De la Bella și Yuri Berchiche, în vreme ce Carlos Martinez, Zurutuza, Raul Navas, Canales și Elustondo continuă să aibă probleme medicale.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ESPANOL – REAL SOCIEDAD

SPORTING LISABONA – RIO AVE, ora 21:00

Cu 51 de puncte în 20 de etape, Sporting Lisabona caută să-și recupereze primul loc, pierdut în favoarea Benficăi, care a luat un avans de un punct datorită victoriei de vineri, 5-0 ”afară” cu Belenenses. Cinci victorii și un egal au obținut elevii lui Jorge Jesus după singurul eșec din campionat, 0-1 la Madeira, cu Uniao. De patru runde marchează și primește gol constant, avînd și al doilea atac, și a doua apărare, golaveraj 43-14. Pe teren propriu sînt neînvinși, dar au pierdut patru puncte din două remize, completate de 8 succese, cu goluri date mereu.

Pe a 7-a poziție înaintea etapei, cu 28 de puncte, Rio Ave încearcă să pătrundă în zona Europa League. A învins în meciul trecut, 2-1 cu Setubal, după două eșecuri consecutive. De 9 partide marchează mereu, însă în 8 și defensiva i-a cedat. Doar un triumf a obținut ”afară”, 3-0 la Pacos Ferreira tocmai pe 19 septembrie, plus patru remize și patru înfrîngeri. A înscris în toate cele 9 deplasări, însă numai o dată nu a și primit gol.

Cu 2-1 (Adrien Silva 10 penalty, Slimani 39 – Yazalde 69) a cîștigat în tur Sporting, care s-a impus și în ambele dispute din sezonul anterior, 4-2 acasă, 1-0 ”afară”. Ultima victorie a lui Rio Ave s-a consemnat în februarie 2013, 2-1 pe teren propriu, iar la Lisabona – 1-0 în august 2012. În ultimele cinci ”directe”, alb-verzii și-au trecut în cont o remiză, apoi patru victorii.

Naldo, Jefferson, Bruno Paulista și Bruno Cesar sînt jucătorii cu probleme medicale de la gazde, doar ultimii doi avînd șanse mai mari să joace. Dincolo este incert fundașul dreapta Lionn, care ar putea fi înlocuit cu Pedrinho, în vreme ce nou-venitul Helder Postiga (33 de ani) încă nu e suficient pus la punct cu pregătirea fizică.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA SPORTING LISABONA – RIO AVE

ARMINIA BIELEFELD – DUISBURG, ora 21:15 (2.BUNDESLIGA)

O echipă tare ciudată este Arminia Bielefeld. Pe locul 12 înaintea etapei a 20-a, cu 24 de puncte, trupa antrenată de Norbert Meier are, de departe, cele mai multe egaluri din actuala ligă secundă germană, nu mai puțin de 12, jumătate doar 0-0. Contează pe a doua cea mai bună apărare, dar deține, în schimb, cel mai slab atac într-un golaveraj 17-16. Este neînvinsă de patru runde, cu două remize și două victorii. Precedentul eșec, 0-1 cu liderul RB Leipzig, l-a suferit pe teren propriu, unde, în total, a obținut o singură victorie, 2-1 cu Karlsruhe pe 5 decembrie, din cele patru din cont, completată de 6 nuluri și două înfrîngeri, doar una suferind ”afară”: numai Leipzig are mai puține insuccese, două. Din cele 9 meciuri de acasă, Arminia nu a marcat decît în 3, luînd gol în 5.

Cu cea mai ineficace ofensivă și cu a doua cea mai fragilă apărare, golaveraj 15-33, Duisburg a strîns cele mai multe eșecuri, 12, și ocupă ultima poziție, a 18-a, cu 12 puncte. Numai două succese a putut obține, ambele pe teren propriu. Din deplasare nu s-a putut întoarce decît cu un punct, 1-1 la Dusseldorf cu Fortuna pe 20 noiembrie, în rest a înregistrat 8 eșecuri (ultimele două la rînd), 6 la zero. Jocul anterior a scos un 0-0 acasă cu Bochum, primul punct după trei înfrîngeri consecutive.

Turul de la Duisburg s-a încheiat nedecis, 2-2 (Onuegbu 70 Iljutcenko 74 – Nothe 6, Dick 24). Cele două formații s-au confruntat sezonul trecut în a treia divizie, cu Arminia mai bună: 1-1 ”afară”, 4-2 pe propria arenă. Ultimul triumf al lui Duisburg a fost în deplasare, 3-1 în octombrie 2010 în liga a doua. În actuala stagiune, ambele marchează mai mult în repriza secundă: Bielefeld a dat cîte 35 la sută din reușite între minutele 45-60 și 75-90, iar Duisburg – 33,3 la sută între 60-75 și chiar 40 la sută între 75-90.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ARMINIA BIELEFELD – DUISBURG

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă