Articolul precedent

DINAMO-STEAUA, GÂLCĂ ȘI DE DOUĂ ORI BARCELONA

DINAMO-STEAUA, GÂLCĂ ȘI DE DOUĂ ORI BARCELONA

Primul episod din Dinamo-Steaua, meciul echipei lui Costel Gâlcă și dubla confruntare a celor de la FC Barcelona, fotbal + baschet, cam acestea ar fi reperele de azi. Derbyul României, varianta de Cupă, găsește o situație parcă mai echilibrată între cele două combatante decît în ultimul timp, nefiind foarte clar care dintre ele pornește drept favorită. În Primera, Costel Gâlcă încearcă să obțină al treilea succes consecutiv și să-și ofere un meritat moment de respiro, dar meciul cu Betis nu-i simplu în special din cauza problemelor de sănătate ale jucătorilor lui Espanol. În ceea ce privește pe FC Barcelona, echipa de fotbal caută să-și refacă diferența de 8 puncte față de Atletico la Madrid, pe terenul unui Rayo ce a fost mereu un partener de nădejde pentru partide spectaculoase, în vreme ce echipa de baschet trebuie să cîștige un meci crucial pentru păstrarea șanselor de calificare în ”sferturile” Euroligii.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

FEYENOORD – ALKMAAR, ora 21:45 (Cupa Olandei)

Feyenoord caută să-și confirme revenirea în semifinala de Cupă cu AZ Alkmaar. În precedentul meci, formația din Rotterdam (locul 3 în Eredivisie) a cîștigat la Utrecht, 2-1, în prima sa victorie după trei partide de pauză, cu două înfrîngeri, apoi un egal. De 5 jocuri marchează mereu, iar de alte patru și primește gol. Trei eșecuri urmate de o remiză a înregistrat trupa pregătită de Giovanni van Bronckhorst în precedentele patru dispute de pe teren propriu, înscriind în numai două dintre ele. Precedentul succes a fost un 2-1 după prelungiri cu Willem Tilburg, tot în Cupă.

Pe a 4-a poziție în campionat, Alkmaar tocmai a pierdut cu Ajax, 1-4 la Amsterdam, după 10 meciuri de imbatabilitate, în toate competițiile, cu un nul și 9 triumfuri, anterioarele 8 consecutive. Elevii lui John Van den Brom nu mai cedaseră pe teren străin de 5 jocuri. De 13 întîlniri ei marchează constant și doar o dată în ultimele 14 deplasări nu au înscris.

În fazele anterioare, Feyenoord a trecut de Zwolle (3-0), Ajax (1-0), Willem (2-1 după prelungiri) și Roda Kerkrade (1-0 prel.). La rîndul său, Alkmaar le-a depășit pe Venlo (6-1), Telstar (1-0), Kozzaken Boys (3-1) și Hardenberg (1-0), toate grupări din ligile inferioare.

Cele două echipe s-au mai confruntat de două ori în actuala stagiune, numai în campionat. Fiecare s-a impus pe propria arenă, Feyenoord cu 3-1, Alkmaar cu 4-2. Precedenta victorie a lui AZ la Rotterdam datează din aprilie 2011, scor 1-0: de atunci s-au consemnat 3 succese ale gazdelor și două egaluri. De 15 dueluri directe încoace se marchează mereu.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FEYENOORD – ALKMAAR

DINAMO – STEAUA, ora 20:30 (Cupa României)

Pentru prima dată după mulți ani, Dinamo pornește un derby cu Steaua de pe o poziție mai bună. Pe locul secund după terminarea sezonului regulat, echipa condusă de Mircea Rednic este neînvinsă de 11 partide, cu 3 egaluri și 8 victorii. Seria a început-o după un 1-5 cu Viitorul chiar pe teren propriu, unde a suferit 3 din cele 4 eșecuri stagionale. ”Cîinii” marchează constant de 7 meciuri, iar în ultimele 3 au luat un singur gol.

Steaua a terminat pe a 5-a poziție sezonul regulat. Recentul 1-3 cu Voluntari este singura înfrîngere din anterioarele 8 jocuri (două remize, 6 succese), înscriind în toate. 5 din cele 6 eșecuri interne le-a încasat în deplasare, trei dintre ele în anterioarele 8 vizite făcute. Roș-albaștrii marchează mereu de 6 partide încoace pe teren străin.

În etapele trecute, Dinamo a terminat 3-2 cu Dacia Unirea Brăila, 3-2 cu Pandurii și 2-1 cu Astra Giurgiu. De cealaltă parte, Steaua le-a eliminat pe Universitatea Cluj (1-0), FC Baia Mare (1-1/4-1 la penalty-uri) și Viitorul (1-0).

Ultimul derby s-a disputat în Liga 1 tot în ”Ștefan cel Mare” și a fost cîștigat de gazde cu 3-1 (Varela 55 autogol, Palici 67, Gnohere 84 – Stanciu 90+2), după ce turul se încheiase 0-0. A fost primul triumf al lui Dinamo după o pauză de 12 jocuri, în toate competițiile, cu 3 nuluri și 9 victorii ale Stelei. Remiza albă din august 2015 este unica din precedentele 39 de dueluri directe.

Pe un singur jucător nu poate conta Rednic, pe Steliano Filip, care va fi substituit probabil de Olteanu. În rest, Essombe s-a refăcut după durerile musculare, iar Gnohere, Ekeng și Anton au scăpat de răceală. Dincolo, Laurențiu Reghecampf nu are probleme deosebite de efectiv, ba l-a readus la echipă pe Tade.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO – STEAUA

ESPANOL – BETIS, ora 21:30

Pe ”Cornella-El Prat” se confruntă două echipe în suferință, ambele avînd același număr de puncte, 40, dar și două dintre cele mai slabe atacuri, cu 26, respectiv 21 de goluri date. Espanol Barcelona ocupa înaintea etapei a 27-a locul 14, iar Betis Sevilla se afla cu o poziție mai sus. Cu a treia cea mai slabă apărare, întrecută de 50 de ori, gazdele au cîștigat ultimele două runde, după alte 8 fără victorie, însă nu a mai legat 3 succese din februarie 2013. De 3 meciuri marchează mereu. Victoria cu Deportivo La Coruna, 1-0, a fost prima obținută acasă de elevii lui Costel Gâlcă după trei jocuri de pauză. În total, pe teren propriu, ei au strîns 5 succese din cele 8 din cont, plus toate cele 4 remize și 3 înfrîngeri, înscriind în 9 dintre ele.

Mare amatoare de egaluri, 10, și cu o defensivă onorabilă (36 de goluri luate), Betis nu a pierdut de 4 etape, cu un triumf urmat de 3 egaluri. De 6 partide marchează constant, de patru ori însă numai cîte o dată. 4 din totalul de numai 6 triumfuri le-a realizat în deplasare, pe lîngă 4 remize și 5 înfrîngeri, dar ”afară” nu s-a mai impus de 6 dispute. În anterioara vizită făcută a terminat 2-2 la La Coruna.

În precedentele 7 dueluri directe s-au succesdat victorie Espanol, egal, triumf Betis. În ultima confruntare, din tur, catalanii au învins pe ”Benito Villamarin” cu 3-1 (Roco 4, F. Caicedo 51, Victor Sanchez 55 – Rennella 89). Sezonul trecut, Betis fusese mai bună: 0-0 la Barcelona, 2-0 acasă. Anteriorul succes al alb-albaștrilor pe propria arenă a fost un 1-0 în februarie 2013, iar ultimul triumf al sevillanilor în Catalunya s-a consemnat în ianuarie 2008, scor 2-1. De atunci, Espanol a cîștigat de trei ori și a remizat o dată, fără să primească gol.

Probleme mari pentru Gâlcă în privința lotului. La începutul săptămînii, nu mai puțin de 8 dintre jucătorii săi s-au îmbolnăvit de enterocolită, anume Burgui, Asensio, Abraham Gonzalez, Victor Sanchez, Hernan Perez, Gerard Moreno, Alvaro Gonzalez, Victor Alvarez. O parte dintre ei ar trebui să se recupereze. Absenți cerți sînt accidentații Canas, Arbilla, Salva Sevilla, Sylla. Oaspeții au probleme medicale cu Kadir, Westermann, M. Montoya, Piccini, Ceballos.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA ESPANOL – BETIS

RAYO VALLECANO – FC BARCELONA, ora 22:00

Cel mai bun atac de la locul 9 în jos posedă Rayo, cu 36 de reușite, însă degeaba dacă apărarea este cea mai slabă din actuala Primera, cu 53 de goluri încasate în 26 de runde. Raportul face ca echipa din cartierul madrilen Vallecas să nu ocupe înaintea etapei decît poziția  a 16-a, cu 26 de puncte, doar două peste retrogradare. Totuși, aceasta trece prin cea mai bună perioadă din istorie: nu a mai cedat de 7 meciuri, cu două victorii la zero și 5 egaluri, toate 2-2, ultimele 3 la rînd. De 9 jocuri marchează mereu, în 7 cîte două reușite. Patru meciuri de imbatabilitate (două remize, două succese) a legat și pe teren propriu, unde a înregistrat 5 triumfuri din cele 6 stagionale, pe lîngă 3 nuluri și 5 înfrîngeri. A înscris în 9 dintre ele.

Cu cele mai multe victorii (21) și cele mai puține eșecuri (două), în plus, a doua și la atac, și la apărare, golaveraj 69-21 (11 înfruntări fără gol luat), FC Barcelona este lider, cu 66 de puncte, rămasă cu 5 avans după ce Atletico a bătut-o marți pe Real Sociedad (3-0). Trupa ”Blaugrana” nu a mai pierdut de 19 runde, cu 3 remize și 16 succese, anterioarele 9 consecutive. În deplasare a suferit ambele înfrîngeri, plus 8 triumfuri și două nuluri, dar a și bifat unicul meci fără gol dat, 0-0 cu Espanol. Seria invincibilă a început-o exact de la turul cu Rayo, cîștigat cu 5-2 (Neymar 22 penalty, 32 penalty, 69, 70, Luis Suarez 77 – Guerra 15, Jozabed 86).

FC Barcelona s-a impus mereu în ultimele 10 dueluri directe (7 la zero), adesea la scoruri mari: o dată a dat 7 goluri, și de cîte două ori 4, 5 și 6. Un 7-0 din aprilie 2012 este cel mai drastic eșec aplicat vreodată lui Rayo pe propria arenă. Catalanii au triumfat în precedentele patru vizite făcute, însă, per total, le-a fost destul de greu în Vallecas, unde au bătut în numai 7 din 16 dispute. Ultimul succes al lui Rayo a fost acasă, 1-0 în decembrie 2002. În actuala Primera, cele două echipe au cele mai bune posesii, 58,05 la sută, respectiv 68,66 la sută. Barcelona are și cele mai multe bare, 21, dintre toate formațiile din primele 5 ligi europene.

Două absențe importante la gazde, Miku, cu trei reușite în anterioarele trei jocuri de acasă, și Pablo Hernandez, ambii accidentați. În aceeași situație se mai găsesc Raț, Cobeno, Ebert și Tono, incerți fiind Guerra și Jozabed. De la Barcelona lipsește cert doar Rafinha, care abia și-a reluat pregătirile după o gravă accidentare suferită în septembrie trecut.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA RAYO VALLECANO – FC BARCELONA

BASCHET EUROLIGA, HIMKI – FC BARCELONA, ora 19:00

Partida dintre Himki și FC Barcelona este considerată crucială de ambele tabere. ”Nu avem altă variantă decît victoria”, a zis antrenorul gazdelor, lituanianul Rimas Kurtinaitis. ”Trebuie să învingem pentru a ne păstra șansele de calificare în sferturile de finală”, l-a completat omologul Xavier Pascual. După 8 partide în grupă, fiecare echipă a strîns 12 puncte, cu cîte 4 victorii și 4 înfrîngeri. Diferențierea o face coșaverajul: Himki are +8 (683-675) și ocupă locul 5, iar Barcelona contează pe +10 (640-630) și se află pe a 4-a poziție, dar are ocazia, cu un triumf, să urce pe 3, depășind Realul, care tocmai a pierdut acasă cu ȚSKA Moscova, 87-96. În ”sferturi” urcă primele 4 clasate din seria de 8 formații.

Himki a cedat ultimele trei partide din grupă, între care un 82-93 cu Real, singura înfrîngere de pe teren propriu din grupă după 4 succese consecutive. Cel mai mult a punctat contra ”lanternei roșii” Jalgiris Vilnius, scor 111-80. Per total, trupa rusă nu a mai învins de 3 meciuri în toate competițiile, iar acasă a obținut numai o victorie de 4 jocuri încoace.

În revenire, FC Barcelona s-a impus în precedentele două partide din serie, dar ambele au fost în propria arenă. Anterioara deplasare s-a terminat cu o înfrîngere, 70-74 cu Brose Baskets. De altfel, în actuala grupă, formația catalană nu a revenit de pe teren străin decît cu un triumf, 87-86 cu Real, plus 3 eșecuri. Pe de altă parte, în toate întrecerile, a fost bătută numai o dată în trecutele 6 meciuri. Totodată, a înregistrat 4 succese și o înfrîngere în anterioarele cinci vizite făcute.

Cu 87-70 a cîștigat Barcelona în confruntarea din tur Cele două formații nu se mai întîlniseră din iarna lui 2013, cînd fiecare a învins pe teren propriu, Himki cu 78-65, spaniolii cu 71-69.

Fără probleme deosebite de efectiv, Himki mizează tare pe eficientul tandem ofensiv compus de Tyrese Rice și Alexei Șved, ultimul fiind cel mai bun marcator al echipei, cu o medie de 16,7 puncte pe meci. Important va fi și aportul nou-venitului Josh Boone. Dincolo, FC Barcelona nu poate baza pe Shane Lawal, accidentat, și nici pe Alex Abrines, în recuperare după ce a fost operat de apendicită, dar contează pe revirimentul lui Tomici.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA HIMKI – FC BARCELONA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă