JUVENTUS-NAPOLI, CINE COMANDĂ ÎN SERIE A?

JUVENTUS-NAPOLI, CINE COMANDĂ ÎN SERIE A?

Juventus-Napoli e meciul zilei în fotbalul european. După confruntarea primelor două clasate în Serie A vom afla dacă Juve e în continuare la comandă în fotbalul italian sau supremația sa e amenințată de entuziasmul celor de la Napoli. Alte repere importante din această zi vin de la Real Madrid-Bilbao, dar și din PSG-Lille, fără a uita confruntările din Bundesliga, Premier League și din Liga 1 de la noi.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

BORUSSIA DORTMUND – HANNOVER, ora 16:00

Cu 45 de puncte după 20 de etape, Dortmund speră mai departe la titlu, deși o separă 8 puncte de liderul Bayern. Cu cel mai bun atac din actuala Bundesliga, însă cu o defensivă modestă, golaveraj 52-24, Borussia a remizat runda trecută la Berlin, 0-0 cu Hertha, în primul meci stagional fără gol dat. Venea după două victorii, cu un singur eșec suferit în precedentele 7 jocuri. Pe teren propriu este neînvinsă, cu 8 triumfuri și un egal.

Pe ultima poziție, a 18-a, cu 14 puncte, Hannover are cele mai puține egaluri, două, precum doar liderul Bayern, dar a strîns de departe cele mai multe înfrîngeri, nu mai puțin de 14. Deține al doilea cel mai slab atac (doar un gol dat în anterioarele 5 partide) și a treia cea mai fragilă defensivă, golaveraj 19-35. Are 6 eșecuri consecutive după ultimul succes, 4-0 acasă cu Ingolstadt. Două din cele patru victorii le-a realizat în deplasare, de unde s-a mai întors cu două egaluri și 6 insuccese.

În tur, Dortmund s-a impus cu 4-2 (Aubameyang 35 penalty, 85 penalty, Mhitarian 44, Felipe  67 autogol – Sobiech 18, 53). Sezonul trecut fiecare a triumfat ”afară”, Borussia cu 3-2, plus Hannover cu 1-0 în singura victorie din ultimele 9 dueluri directe pe lîngă 7 eșecuri și un nul. Precedentul succes al lui Dortmund acasă a fost în octombrie 2013, scor 1-0. Notabil, în acest sezonul, golgeterul gazdelor, Aubameyang, a marcat singur mai multe goluri (20) decît întreaga echipă adversă (19). Atacantul gabonez are și patru pase decisive.

Nuri Sahin, Bonmann și S. Bender lipsesc de la Dortmund. Dincolo, infirmieria este plină: Konigsman, Radlinger, Rankovici, C. Schulz, Sorg, Andreasen, Dierssen, Sulejmani, Benschop, Hugo Almeida, Szalai, M. Wolf.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA DORTMUND – HANNOVER

REAL MADRID – ATHLETIC BILBAO, ora 17:00

Aflată pe locul 3, cu 50 de puncte în 23 de runde, Real nu are voie să greșească în tentativa de a nu pierde contactul cu Atletico (51p) și FC Barcelona (54p). Madrilenii beneficiază de cel mai bun atac, 66 de reușite, însă au doar a 5-a apărare, cu 21 de goluri încasate. Ei sînt imbatabili de 8 etape, cu două egaluri și 6 victorii, cu goluri date mereu și multe (o dată 10, o dată 6, de două ori 5). 0-4 cu FC Barcelona este singurul eșec de pe teren propriu (plus două ”afară”), pe lîngă 10 succese, ultimele 6 la rînd, și o remiză, 0-0 cu Malaga.

Adversar incomod, Bilbao ocupă a 6-a poziție (35p), stînd bine în ofensivă, nu și în apărare, golaveraj 33-30. Și-a revenit repede după 0-6 cu Barcelona pe ”Camp Nou”: a obținut apoi două victorii și un egal, în precedentele două jocuri neprimind gol. În schimb, a marcat în doar două din anterioarele cinci dispute. Numai 12 goluri din totalul de 33 le-a izbutit în deplasare, de unde a revenit cu 4 triumfuri, două egaluri și 6 insuccese, fără a înscrie în cinci dintre ele.

Benzema a decis duelul din tur, 2-1, printr-o ”dublă” (19, 70), Sabin Merino egaluînd temporar (67). În stagiunea anterioară fiecare a cîștigat acasă, Bilbao cu 1-0, Real cu 5-0: aceasta a pierdut doar unul din anterioarele 12 jocuri (10 triumfuri, un nul), dar în deplasare. Ultimul succes al lui Athletic pe ”Santiago Bernabeu” datează din februarie 2005, scor 2-0, cînd tot Ernesto Valverde era pe bancă. Din acel moment, madrilenii nu au iertat acasă deloc în 11 dueluri directe. Mai mult, aceștia au 15 triumfuri în ultimele 16 dispute ca gazde, într-un bilanț total de 56-15-13, golaveraj 213-95.

rmd-bil

Griji pentru Zidane în privința defensivei, de unde absentează Pepe și Marcelo, Danilo sînt accidentați, iar Danilo incert. Din același motiv lipsește și Bale. Bilbao nu-i are la dispoziție pe Raul Garcia și Ibai Gomez, accidentați, dar nici pe Inaki Williams și Mikel San Jose, suspendați.

AICI GĂSIȚI COTELE LA REAL MADRID – ATHLETIC BILBAO

PARIS SG – LILLE, ora 18:00

Cu 69 de puncte adunate în 25 de etape, liderul PSG se află înaintea unei noi încercări de a rămîne invincibil pe plan intern. Cu cele mai multe victorii (22), cu cele mai puține egaluri (3), cu cel mai bun atac, dar și apărare, golaveraj 63-12, echipa condusă de Laurent Blanc, care tocmai și-a prelungit contractul cu doi ani, dă ochii cu Lille. Nimeni alta decît viitoarea adversară din finala Cupei Ligii, singura formație de la locul 11 în jos fără golaveraj negativ, 20-20, beneficiind de a doua cea mai bună defensivă, dar și de al doilea cel mai slab atac.

Doar într-un 0-0 la Angers nu au marcat parizienii. De atunci, aceștia și-au trecut în cont 9 succese consecutive. Pe teren propriu nu au ratat decît două puncte, într-un 2-2 cu Bordeaux.

De pe a 15-a poziție, cu 30 de puncte, Lille se poate lăuda că a strîns cele mai multe remize, 12. Nu a mai cedat de trei runde, cu două egaluri la unu și un succes cu 1-0: în șase din ultimele 7 jocuri a înscris doar cîte o dată. În total, are 13 partide cu cîte un gol dat, dar și alte 13 cu cîte un gol luat, plus 9 partide fără gol primit și tot atîtea fără nici o reușită. 2-1 la Caen pe 5 decembrie a rămas unica victorie din deplasare, completată de 8 nuluri  și 3 înfrîngeri.

psg-lil

Brazilianul Lucas Moura (57) a decis victoria lui PSG din tur, scor 1-0. Ultimul triumf al lui Lille a fost acasă, 2-1 în aprilie 2012, iar pe ”Parc des Princes”  – 1-0 tocmai în aprilie 1996 prin golul semnat de Collot, actualul secund al antrenorului Frederic Antonetti. De atunci, la Paris s-au consemnat 9 victorii ale gazdelor (6-1 în sezonul trecut) și 7 remize. În total, au fost 38 de dueluri directe în Capitală, bilanț 20-13-5.

Blanc i-a recuperat pe Pastore și Van der Wiel, în timp ce Verratti rămîne incert. E posibil ca Thiago Motta, Th. Silva, Maxwell și Ibrahimovic sa fie menajați, în aceeași situație aflîndu-se și Lavezzi, de la care se așteptă să plece în curînd la chinezii de la Hebei pentru 6 milioane de euro și un cîștig anual estimat între 13 și 15 milioane de euro. De la Lille numai Maignan, Eder și Obbadi au probleme medicale, iar Boufal e suspendat.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA PARIS SG – LILLE

CHELSEA – NEWCASTLE, ora 19:30

Chelsea a devenit imbatabilă de cînd Guus Hiddink l-a înlocuit pe bancă pe Jose Mourinho. Cu tehnicianul olandez la timonă, londonezii au legat 9 etape fără eșec, cu 3 victorii și 6 egaluri, ultimele două la rînd. Doar o dată în precedentele 6 meciuri nu au marcat. Pe teren propriu au cedat în actuala Premier League de patru ori, însă nu s-au mai împiedicat de cinci partide, cu un succes urmat de patru remize, mereu cu gol dat și luat. În clasament se găsesc abia pe locul 13 după 25 de runde, cu 30 de puncte și golaveraj negativ, 33-35.

Newcastle stă și mai rău: a 17-a poziție, prima neretrogradabilă, cu 24 de puncte și cu probleme și în atac, și în apărare, golaveraj 26-44 (11 etape fără gol dat). Alb-negrii au cîștigat ultimul joc, 1-0 acasă cu West Bromwich, după două înfrîngeri la rînd. Ei au înscris în patru din anterioarele cinci dispute. În deplasare sînt tranșanți: numai un egal, plus două triumfuri și nu mai puțin de 9 insuccese, precedentele patru consecutive, trei la zero. Au înscris în doar cinci vizite făcute.

Cu 2-2 (Ayoze 42, Wijnaldum 60 – Ramires 79, Willian 86) s-a încheiat duelul din tur. Sezonul trecut fiecare a învins acasă, Newcastle cu 2-1, Chelsea cu 2-0. Ultima victorie a alb-negrilor pe ”Stamford Bridge” a fost un 2-0 în mai 2012. Apoi s-au înregistrat trei succese ale gazdelor, toate la zero.

Notabil, inclusiv cu precedentul interimat pe banca lui Chelsea din 2009, Hiddink nu a pierdut decît o dată în 22 de meciuri ca manager în Premier League. În rest a obținut 13 triumfuri și 7 egaluri. De remarcat și că ”albaștrii” au înscris în primul sfert de oră doar o dată în anterioarele 52 de partide. Acum contează cel mai mult pe forma lui Diego Costa, cu 6 goluri de 7 jocuri încoace.

Trei accidentați la gazde, Zouma (va lipsi tot sezonul), Remy și Falcao, în timp ce Alexandre Pato e în continuare restant la pregătirea fizică. Lista jucătorilor cu probleme medicale de la Newcastle este mai lungă și îi cuprinde pe Mbemba, Dummett, Mbabu, Anita, P. Cisse, Haidara, Obertan, Krul. Jack Colbak în schimb și-a revenit și ar putea juca, de asemenea Emmanuel Riviere, iar Jamaam Lascelles revine și el după suspendare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CHELSEA – NEWCASTLE

JUVENTUS – NAPOLI, ora 21:45

Duel pentru șefie în Serie A. Ocupanta poziției secunde, Juventus, care a adunat 54 de puncte în 24 de etape, primește liderul Napoli, care are două puncte în plus. Este, totodată, o dispută între echipa cu cea mai bună defensivă și al doilea atac, golaveraj 45-15, și formația cu cea mai prolifică linie ofensivă și cu a doua cea mai bună apărare, golaveraj 53-19. În plus, ele au cele mai multe victorii, cîte 17, și cele mai puține eșecuri, 4, respectiv două. Față în față se vor afla și principalii marcatori din campionat, argentinienii Dybala (13 goluri, dar și 8 pase decisive), respectiv Higuain (24 de reușite), cel din urmă completat de Insigne (10 goluri, 10 ”assisturi”).

Nu mai puțin de 14 succese la rînd are Juventus după ultima înfrîngere, 0-1 la Sassuolo, ultimele cinci fără gol încasat. Doar un eșec a suferit pe teren propriu, 0-1 cu Udinese în runda inaugurală: de atunci a realizat două remize urmate de 8 triumfuri, cu goluri date mereu. De 16 jocuri înscrie constant.

Un nul, 0-0, apoi 8  victorii, precedentele două la zero, și-a trecut în cont Napoli după al doilea și ultimul insucces, 2-3 la Bologna. De 8 partide marchează mereu. Ambele înfrîngeri le-a suferit în deplasare, unde a mai înregistrat 7 triumfuri și 3 egaluri, doar în două dintre aceste confruntări nu a înscris.

Napoli a învins în tur cu 2-1 (Insigne 26, Higain 62 – Lemina 63). Sezonul trecut, Juventus a realizat două succese cu același 3-1. Anteriorul triumf al napoletanilor la Torino s-a consemnat în octombrie 2009, scor 3-2: de atunci s-au înregistrat 5 victorii ale ”Bătrînei Doamne” și un egal. În total, au avut loc 72 de confruntări între Juventus și Napoli, bilanț 45-20-7, golaveraj 140-66, cu o ,medie de 2,86 de goluri date pe meci.

juv-napo

Absențe importante din echipa pregătită de Massimiliano Allegri, respectiv Khedira, Chiellini, Mandzukici, Caceres, Asamoah, toți accidentați. Omologul Maurizio Sarri nu are nici un indisponibil sigur.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA JUVENTUS – NAPOLI

ASTRA GIURGIU – CFR CLUJ, ora 20:30

Astra reîncepe cursa în Liga 1 din postura de lider după 23 de etape, cu 46 de puncte, 3 peste Viitorul. Giurgiuvenii au cele mai multe victorii, 13, și dețin al 2-lea atac, cu 38 de reușite, dar și cea mai fragilă defensivă din primele 8 clasate, întrecută de 26 de ori. Ei sînt neînvinși de 8 jocuri, cu 4 succese și 4 egaluri (trei de 1-1), și nu au pierdut decît o dată, 1-3 la Tg. Mureș, de 13  meciuri încoace. De asemenea, sînt singurii care au marcat în fiecare rundă. Două din totalul de trei înfrîngeri le-au suferit pe teren propriu, precedenta tocmai pe 13 septembrie, 1-2 cu Pandurii, plus 5 triumfuri și 4 remize (trei de 2-2).

Unica echipă cu golaveraj pozitiv de la locul 7 în jos (27-23), CFR se află abia pe a 10-a poziție, cu 24 de puncte, și din cauza unei penalizări de 6 puncte. Clujenii nu au mai cîștigat de 7 meciuri, de la un 2-0 acasă cu Steaua, după care au bifat 4 remize și 3 înfrîngeri. Cu două succese au revenit de pe teren străin, anteriorul pe 25 octombrie, 2-0 la Timișoara, în rest 5 egaluri și 4 eșecuri.

Cu un egal, 1-1 (Jakolis 6 – Alibec 51) s-a încheiat disputa din tur. Sezonul trecut, CFR a obținut două victorii, 4-1 acasă, 1-0 ”afară”. Ultimul triumf al Astrei a fost pe propria arenă, 1-0 în aprilie 2014. În total, au fost 13 dueluri directe, cu trei victorii ale giurgiuvenilor, cinci remize și cinci succese ale ardelenilor: bilanțul pe terenul Astrei este 2-2-2.

Trupa condusă de Marius Șumudică trebuie să se descurce fără suspendații Alibec și Geraldo, însă și fără golgeterul Budescu, ajuns în divizia secundă chineză. Tot în pauza de iarnă s-a renunțat la alt atacant, Tembo. În schimb, au vent Boudjemaa, Takayuki Seto și Scarlatache. Din cauza problemelor financiare, la CFR au intervenit puține modificări: a sosit numai Ruiz, liber de contract, și a plecat Roșu, la Chiajna.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ASTRA GIURGIU – CFR CLUJ

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă