ROMA FACE APEL LA TRECUT, REAL MADRID LA TRADIȚIE

ROMA FACE APEL LA TRECUT, REAL MADRID LA TRADIȚIE

Pentru Zinedine Zidane, meciul cu Roma reprezintă, dincolo de debutul în Champions League ca antrenor, cea mai complicată deplasare a mandatului său de pînă acum. În condițiile în care Real Madrid a afișat destule probleme pe terenul unor adversari cu joc agresiv și pressing avansat, e de presupus că asta va încerca și Luciano Spalletti să pună-n aplicare împreună cu elevii săi, aducînd în discuție surpriza din sezonul 2008-2009, cînd Roma a eliminat Realul în aceeași fază a competiției. Celălalt meci al zilei se joacă între surprizele Wolfsburg și Gent, dar programul zilei de azi include și o partidă importantă din Primera Division, Gijon-Barcelona, ocazie cu care campionatul Spaniei se pune la zi din punct de vedere al calendarului.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

AS ROMA – REAL MADRID, ora 21:45

Ultima vizită a Realului pe ”Olimpico”, din februarie 2008, s-a terminat bine pentru AS Roma. Într-un meci tot din ”optimile” Champions League, precum acum, ”giallorossii” au învins atunci cu 2-1 și, cum s-au impus în retur la același scor, au urcat în ”sferturi”, ceea ce ulterior nu le-a mai reușit. Coincidență, în acel moment la timonă îl aveau tot pe Luciano Spalletti, revenit pe banca romanilor luna trecută, cînd l-a înlocuit pe francezul Rudi Garcia. Acel rezultat a rămas singura lor victorie acasă contra Realului, care anterior triumfase de trei ori. În iulie 2015, cele două fomații au disputat un amical la Melbourne, terminat 0-0 și decis în favoarea italienilor la penalty-uri, 7-6.

AS Roma a încheiat pe locul 2 în grupa sa, în spatele Barcelonei, cu o singură victorie, 3-2 pe teren propriu cu Leverkusen. Doar o înfrîngere a suferit de 12 partide încoace, 0-1 la Torino cu Juventus, precedată de 7 egaluri și urmată de patru succese la rînd. Sub Spalletti bilanțul este 4-1-1. În Serie A ocupă a 4-a poziție, cu 47 de puncte în 25 de etape, contînd pe al doilea cel mai bun atac, cu 47 de goluri date.

ro-reReal, în schimb, beneficiază de cea mai prolifică linie ofensivă din Primera, cu 70 de reușite: după 24 de runde se află pe e treia treaptă, cu 53 de puncte. Madrilenii au cîștigat seria lor din Ligă, fără nici o înfrîngere, și speră să ajungă în ”sferturi” pentru a 6-a oară la rînd. Precedenta lor vizită în Italia s-a terminat rău: 1-2 cu Juventus în semifinalele ediției trecute, urmat de un 1-1 în Spania. Ei nu au învins în nici unul din anterioarele 8 jocuri în deplasare contra echipelor din Peninsulă (4 remize, 4 insuccese): precedenta calificare după o dublă manșă a fost în stagiunea 1987-1988, 2-0 acasă și 1-1 ”afară” cu Napoli în turul 1 al Cupei Campionilor. Trupa ”blanco” nu a cedat de 9 meciuri (7 victorii, ultimele 3 consecutiv), dintre care 6 sub Zinedine Zidane, aflat acum la debut ca antrenor în Ligă.

Accidentați, Strootman și Gyomber nu contează la AS Roma, care, în iarnă, i-a adus pe El Shaarawy, Perotti și Zukanovici, renunțînd la Iturbe și Gervinho. E dificilă însă încercarea de a anticipa formula de joc cu care va începe Spalletti. Echipa a crescut evident de la venirea lui, în special în zona agresivității și e de presuus că va încerca lucrul acesta și cu Real, mai ales că madrilenii au arătat destule dificultăți în deplasări unde s-au confruntat cu un astfel de stil. Presa italiană de azi dă ca sigură folosirea sistemului cu 4 oameni în linia de fund, dar nu cu Zukanovic, ceea ce ar deschide și variante cu 3 fundași centrali, ci cu Digne, fundaș stînga de meserie. Cît privește partea dreaptă, acolo ar urma să joace Florenzi, în timp ce De Rossi ar prelua centrul linie de mijloc. În atac există semnul de întrebare Dzeko, nefiind exclusă o formulă fără un număr 9 clasic și cu Perotti acționînd în linia de atac alături de Salah și El Shaarawy.

La Real nu au survenit modificări importante de efectiv. Pentru dispta de pe ”Olimpico” nu sînt disponibili Pepe și Bale, dar s-a refăcut Marcelo. El nu va fi folosit însă decît dacă starea sa de sănătate e perfectă, nu și dacă există dubii. În cazul în care fundașul stînga brazilian nu va putea juca în loc ar intra Danilo sau Nacho, dar ar exista permutări și-n linia de mijloc. Cu Marcelo în teren, Isco ar intra de la început, fără Marcelo e posibil să apară în acea zonă Kovacic.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA AS ROMA – REAL MADRID

GENT – WOLFSBURG, ora 21:45

Prezentă în premieră în Champions League, Gent speră să-și continue visul frumos și să o elimine pe Wolfsburg în ”optimi”. Un imbold moral stă istoria confruntărilor cu echipele germane: au fost două dueluri pînă acum și pe amîndouă le-a cîștigat. Întîi e eliminat-o pe Frankfurt în 1991 din Cupa UEFA, apoi și pe Bremen în 2001 din Cupa Intertoto. Însă, nu s-a impus în nici una dintre partide de acasă, unde a terminat 0-0, respectiv 0-1, calificarea fiind decisă prin victorii în deplasare. La rîndul său, Wolfsburg nu s-a mai întîlnit niciodată cu o formație belgiană.

wol-geA doua în grupa sa, Gent nu a pierdut deloc pe teren propriu, cu o remiză și două succese, între care un 2-1 cu Zenit, singurele puncte pierdute de ruși. Ulterior, a cedat 3 din următoarele 10 partide disputate după încheierea fazei grupelor din Ligă. Acasă este, însă, neînvinsă de 10 partide în toate competițiile, cu un nul și 9 triumfuri, ultimele 7 la rînd, iar 6 realizate la zero și alte 6 încheiate cu cîte două goluri date. S-a impus în precedenta partidă, 2-0 pe propria arenă cu Mouscron, după două eșecuri ”afară” cu FC Bruges, 0-1 în campionat, echivalent cu pierderea șefiei, și tot 0-1 în Cupă.

La a doua sa participare în Ligă, Wolfsburg a triumfat în grupa din care a făcut parte. S-a descurcat greu în deplasare, de unde s-a întors cu două eșecuri, cu Manchester United și PSV, și un succes, 2-0 la Moscova cu ȚSKA. Nici în ultima perioadă nu i-a mers prea bine: recentul 2-0 de pe propria arenă cu Ingolstadt a fost prima victorie după o pauză de 7 jocuri (patru înfrîngeri), în Bundesliga ocupînd locul 8. ”Lupii” au marcat în 7 din anterioarele 8 dispute, dar în ultimele trei vizite făcute au încasat de fiecare dată cîte trei goluri.

Față de lotul din faza grupelor, Gent i-a luat pe Wikhein, Deaux, Gershon și s-a separat de Raman, E. Johansson, Pedersen, Poletanovici, Vitas. În cealaltă tabără, Wolfsburg îi are ca noutăți pe Azzaoui, Horn, Bruno Henrique, Putaro, Ziegele, după ce s-a despărțit de Timm Klose și F. Rodriguez. Pentru înfruntarea din Belgia nemții nu se pot baza pe suspendatul Naldo, în vreme ce Benaglio, Guilavogui și Bas Dost au probleme medicale.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA GENT – WOLFSBURG

SPORTING GIJON – FC BARCELONA, ora 19:30

Într-o restanță din decembrie, cînd FC Barcelona era plecată la Mondialul Cluburilor, Sporting Gijon încearcă să dea lovitura pentru a se îndepărta de zona fierbinte. După 23 de etape jucate, trupa fostului fundaș ”blaugrana” Abelardo se află pe locul 16, cu 23 de puncte, numai două peste retrogradare. Cu un golaveraj modest, 26-38, aceasta nu a mai pierdut de 4 meciuri, cu două victorii urmate de două egaluri. De cinci partide înscrie constant. Roș-albii au obținut un succes, apoi două remize după al 4-lea și ultimul eșec pe teren propriu, 1-2 cu Getafe, cărora li se adaugă 3 triumfuri și 4 remize. Acasă au marcat mereu de cinci jocuri încoace.

Cu 57 de puncte, liderul FC Barcelona caută, în schimb, să-și mărească avansul față de Atletico și de Real, acum de 3, respectiv 4 puncte. Formația catalană are cele mai multe victorii (18), cele mai puține eșecuri (2), plus remize (3) și beneficiază de al doilea cel mai eficient atac, dar și de a doua cea mai solidă apărare, golaveraj 62-18. De 16 runde nu a mai pierdut (13 triumfuri, 3 egaluri), de la un 1-2 ”afară” cu FC Sevilla. De altfel, ambele înfrîngeri le-a suferit în deplasare. În total, nu a marcat doar într-un 0-0 pe terenul concitadinei Espanol. În întreg sezonul, Luis Suarez (38), Messi (25) și Neymar (22) au semnat 75 la sută dintre golurile barceloneze, respectiv 86 din 114.

Ultima întîlnire dintre cele două echipe datează din sezonul 2011-2012, cînd FC Bareclona a obținut un dublu succes, 1-0 ”afară”, 3-1 pe ”Camp Nou”. Precedentul succes al lui Gijon s-a consemnat tocmai în septembrie 1994, 2-1 pe propria arenă. De atunci s-au înregistrat 13 victorii ”blaugrana” și două egaluri. De 11 meciuri directe se marchează mereu.

spo-bar

Accidentați, Ndi, Luis Hernandez, Sergio Alvarez și Bernardo lipsesc de la gazde, în timp ce golgeterul Sanabria (10 reușite) este incert, făcîndu-se eforturi pentru recuperarea lui. La catalani e accidentat Rafinha, iar Jordi Alba și Sergi Roberto sînt menajați.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA SPORTING GIJON – FC BARCELONA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă