Articolul precedent

PSG-CITY, DUELUL DE PESTE 1,5 MILIARDE

PSG-CITY, DUELUL DE PESTE 1,5 MILIARDE

1,614 miliarde de euro, atât s-a calculat că au investit Manchester City și PSG în transferurile de jucători de când bugetele lor se calculează în petro-dolari. O cifră amețitoare, care le-a ajutat pe ambele să câștige trofee pe plan intern, pe PSG chiar să domine fotbalul din Franța, dar nu le-a fost cu nimic de folos în Champions League. Pentru City, prezența în ”sferturi” e deja o premieră, în vreme ce PSG s-a oprit de fiecare dată la această fază a competiției, astfel că semifinalele devin deja o bornă istorică și într-o parte și-n cealaltă. Al doilea meci al zilei din Champions League vine din Germania, acolo unde Real Madrid, pe val după victoria în fața Barcelonei, speră să tranșeze încă din tur calificarea. Se mai dispută azi două partide foarte interesante din Cupa Croației, Dinamo Zagreb-Hajduk, dar și din Cupa Danemarcei, FC Copenhaga-Brondby. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

PARIS SG – MANCHESTER CITY, ora 21:45

Duelul petro-dolarilor din Champions League

PSG încearcă să spargă ghinionul ”sferturilor”. Formația franceză a ajuns în această fază și în precedentele trei ediții și de fiecare dată a fost eliminată, de FC Barcelona în 2013 și 2015 și de Chelsea în 2014. La rândul ei, Manchester se află la primul său ”sfert” din istorie, după ce în 2014 și 2015 a fost stopată mereu în ”optimi” de FC Barcelona.

Cu titlul câștigat în avans, acum trei etape, PSG se concentrează acum pe Ligă. A triumfat în ultimul meci, 4-1 cu Nice, după ce tocmai suferise primul eșec stagional de pe ”Parc des Princes”, 0-2 cu AS Monaco, totodată unicul din ultimele 6 jocuri. În rest, pe teren propriu, formația pregătită de Laurent Blanc și-a trecut în cont 20 de victorii și 4 egaluri, fără gol dat în patru dintre ele, în toate competițiile din această stagiune.

cit-psgPe locul 4 în Premier League, Manchester City a marcat de patru ori în week-end, 4-0 la Bournemouth, după ce în precedentele trei partide nu înscrisese deloc, cu două remize albe și o înfrângere, 0-1 acasă cu concitadina United. Același triumf este singurul din anterioarele trei deplasări, două fără să fi marcat. Per total, trupa chilianului Manuel Pellegrini s-a impus în numai 3 din precedentele 10 partide, indiferent de întrecere.

În actuala Ligă, PSG a ratat puncte acasă doar într-un 0-0 cu Real, în rest a realizat trei victorii cu câte două goluri date, plus numai unul primit. În schimb, City s-a întors din deplasare cu trei succese și doar un insucces, 0-1 cu Juventus.

Acel 1-3 cu FC Barcelona din 15 aprilie 2015 rămâne singura înfrângere suferită de gruparea franceză în ultimele 38 de jocuri pe teren propriu în Europa, pe lângă 25 de triumfuri și 12 remize. Parizienii cedaseră anterior cu Hapoel Tel Aviv în faza grupelor Cupei UEFA sezonul 2006-2007. La general, contra echipelor engleze nu au mai pierdut de 4 dispute, cu două egaluri, apoi două victorii, toate cu Chelsea.

Cele două formații s-au mai înfruntat doar o dată în istorie. Acest lucru s-a întâmplat în decembrie 2008, în faza grupelor Cupei UEFA, când s-a terminat 0-0 în Anglia. Din echipele de atunci există supraviețuitori numai la ”cetățeni” (Hart, Zabaleta și Kompany). Aceștia nu au mai întâlnit vreodată altă formație din Hexagon.

Pentru noul duel, Verratti și Pastore au probleme medicale la PSG, care i-a recuperat pe Di Maria și Sirigu. De partea cealaltă, Manchester City nu-i are la dispoziție pe Kompany și Sterling, ambii accidentați, în vreme ce Hart și Yaya Toure sunt incerți, dar primul are șanse mari să fie recuperat, în vreme ce ivorianul mai degrabă nu va juca.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PARIS SG – MANCHESTER CITY

VFL WOLFSBURG – REAL MADRID, ora 21:45

Real Madrid e pe val după succesul cu Barcelona

Wolfsburg și Real Madrid propun un duel în premieră. Totuși, până acum, echipa germană a mai înfruntat de patru ori formații spaniole, cu o victorie, un egal (4-1 acasă și 2-2 ”afară” cu Villarreal în februarie 2010, în ”16”-imile Europa League) și două înfrângeri (1-2 și 2-3 cu Atletico în iarna lui 1999, în turul 3 din fosta Cupă UEFA). În schimb, Real s-a confruntat de 60 de ori cu nemții, bilanț 28-10-22 și golaveraj 110-95, dar în 28 de partide pe terenul lor nu a putut câștiga decât de 4 ori, pe lângă 6 remize și 18 înfrângeri. Trei din aceste patru succese le-a obținut însă în anterioarele patru vizite făcute, din 2014 încoace, două cu Schalke și unul cu Bayern.

De trei partide nu a mai câștigat Wolfsburg, cu un egal la unu încadrat de două eșecuri la zero, ultimul fiind un 0-3 la Leverkusen. De alte trei meciuri nu s-a mai înclinat acasă (două triumfuri la limită, apoi o remiză), un 0-2 cu Bayern fiind unicul eșec din anterioarele 8 dispute de pe ”Volfswagen Arena”, în toate competițiile, completat de 4 succese și 3 egaluri. Același duel cu munchenezii este unicul din ultimele 38 de vizite primite în care ”lupii” nu au marcat.

În ”sferturi” pentru al 6-lea sezon la rând, Real are un moral excelent datorită victoriei din El Clasico, 2-1 chiar la Barcelona. Madrilenii sunt neînvinși de 6 meciuri, în toate competițiile, iar un 0-1 acasă cu Atletico este singura înfrângere din precedentele 18 confruntări, totodată unicul joc din această perioadă în care nu au înscris. De 8 deplasări nu au mai cedat, cu 3 egaluri și 5 triumfuri, ultimele trei consecutive: în ultimele patru vizite făcute dau, dar și iau gol.

Gazdele nu au iertat nimic în meciurile de pe propria arenă în actuala Ligă, cu defensiva intactă în trei din cele patru înfruntări. La rândul său, trupa ”blanco” s-a întors de ”afară” cu trei triumfuri și o remiză albă, la Paris: 1-2 cu Juventus la Torino rămâne unicul eșec din precedentele 11 dispute din deplasare în Champions. Până acum, ambele formații au doar câte un joc în care nu au marcat și tot amândouă au înscris mai mult la reluare, cu 62, respectiv 70 la sută dintre reușite.

wolf-rea

Absențe importante la gazde, anume Naldo, Jung, Sprenger, toți cu probleme medicale. Pe lângă aceștia, incerți sunt Bas Dost, Caligiuri, Seguin, Ascues. În tabăra adversă, Zinedine Zidane nu poate conta pe un singur jucător, accidentatul Varane.

AICI GĂSIȚI COTELE LA VFL WOLFSBURG – REAL MADRID

DINAMO ZAGREB – HAJDUK SPLIT, ora 18:30

Dinamo, la doar un pas până la o nouă finală de Cupă

Dinamo Zagreb se află aproape de a treia calificare consecutivă în finala Cupei. Ca să lupte pentru păstrarea trofeului, formația din capitala croată nu trebuie decât să-și apere acasă avantajul din turul cu marea rivală Hajduk Split, pe terenul căreia s-a impus pe 16 martie cu 2-0 (Soudani 22, Corici 29). Ulterior, cele două s-au înfruntat și în campionat, tot la Split, de data aceasta cu gazdele învingătoare, scor 1-0 (F. Tudor 4).

Lider în campionat, cu 66 de puncte în 29 de etape, Dinamo a învins în meciul trecut, 3-0 acasă cu Osijek. Recenta înfrângere cu Hajduk este singura din precedentele 12 partide, în toate competițiile, celelalte 11 fiind câștigate fără excepție. În acest sezon a disputat 22 de meciuri pe teren propriu și a cedat de două ori, dar numai în grupele  Champions League, în rest a înregistrat 16 victorii, ultimele 6 la rând, și 4 egaluri. Nu a marcat în trei dintre aceste dispute.

Cu 51 de puncte, Hajduk se găsește pe a 3-a poziție în campionat. Eșecul din turul cu Dinamo este unicul încasat în anterioarele 6 jocuri, indiferent de întrecere, plus două succese și trei remize, două albe. A luat gol în doar unul din ultimele 5 meciuri. De alte 4 înfruntări nu s-a mai impus ”afară”, perioadă în care a înscris numai o dată, iar un 2-0 la Istra pe 19 decembrie este singurul succes din precedentele 6 deplasări.

Până la semifinale, Dinamo le-a eliminat pe Ostrc Zlatar (7-1), Mladost Zdralovi (3-1) și Inter Zapresici (1-0). La rîndul său, Hajduk a trecut de Sloga Nova Gradiska (7-0), Lekenik (5-1) și NK Zagreb (2-1). Toate cele 6 partide au fost pe teren advers.

Triumful din anteriorul meci, cel din campionat, este unicul al lui Hajduk din ultimele 14 dueluri directe, restul terminându-se cu 9 victorii ale lui Dinamo și 4 egaluri. Totodată, formația din Split nu a mai învins pe ”Maksimir” din Zagreb din septembrie 2008, scor 2-0, în campionat. De atunci, gazdele au realizat 10 succese și 4 remize, în toate competițiile.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO ZAGREB – HAJDUK SPLIT

FC COPENHAGA – BRONDBY, ora 18:00

Lider în campionat, FC Copenhaga vrea și în finala Cupei

Lider liniștit după 23 de etape în campionat, cu 48 de puncte, 9 peste Aalborg, FC Copenhaga încearcă să realizeze eventul. Ca să reușească să păstreze Cupa câștigată ediția trecută, echipa antrenată de norvegianul Stale Solbakken se bate pentru intrarea în finală cu Brondby, a 5-a poziție în Superleagen.

La prima manșă de pe teren propriu, FC Copenhaga se prezintă după un succes scurt, 1-0 acasă cu Sonderjysk. Anterior pierduse la Nordsjaelland, 0-2, singurul eșec din ultimele 15 jocuri, în toate competițiile (11 victorii și 3 egaluri). Pe teren propriu nu s-a mai înclinat de 14 partide, de la un 2-3 cu cehii de la Jablonec în preliminariile Europa League. Din acel moment, pe propria arenă și-a trecut în cont 3 remize și 11 triumfuri, precedentele 6 la rând, doar într-unul din aceste meciuri nemarcând.

Brondby nu a câștigat și nici nu a marcat de două dispute încoace, cu o remiză albă și un eșec, ba în anterioarele 4 confruntări nu s-a impus decât o dată. De alte două partide nu a mai învins pe teren străin, unde, totuși, nu s-a descurcat tocmai rău în actuala stagiune. De pildă, trupa lituanianului Aurelius Skarbalius a înregistrat 9 succese, un egal și 5 înfrângeri în anterioarele 15 deplasări, în toate competițiile. În 12 dintre acestea a înscris.

FC Copenhaga nu a câștigat și nici nu a marcat în ultimele trei dueluri directe, cu două remize albe și o victorie Brondby, 1-0 (Albrechtsen 78) acasă în actualul campionat. Ultimul succes al formației din capitala daneză s-a consemnat în martie 2015, 3-1 pe teren propriu în Superlaegen. Pe de altă parte, Brondby nu a mai învins pe arena ”alb-albaștrilor” din februarie 2007, scor 1-0. Din acel moment, gazdele au obținut 8 victorii și 4 remize, indiferent de întrecere.

Până la disputa din semifinale, FC Copenhaga le-a depășit pe Vestjaelland (2-0), Fredericia (2-1 după prelungiri), Randers Freja (2-1 prel.). De partea cealaltă, Brondby a trecut de Holbaek (7-0), Koge (1-0), Skive (3-0).

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC COPENHAGA – BRONDBY

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă