ROMA-FIORENTINA, UN DUEL CU GÎNDUL LA CHAMPIONS LEAGUE

ROMA-FIORENTINA, UN DUEL CU GÎNDUL LA CHAMPIONS LEAGUE

Fiorentina și Roma deschid astăzi etapa de Serie A, încă un meci foarte tare pentru echipa lui Tătărușanu după cel cu Napoli, de luni seară. Programat mai devreme încă de la începutul anului, pentru ca Roma să aibă mai mult timp la dispoziție să pregătească returul cu Real Madrid din Champions League, duelul de pe ”Olimpico” e mult mai important acum pentru configurația clasamentului din Serie A, căci și Roma și Fiorentina lupta pentru locul 3, cu atenție îndreptată inclusiv spre locul doi, mai ales după evoluțiile oscilante ale lui Napoli din ultimul timp. Alte partide ale zilei, de la care găsiți toate informațiile necesare mai jos, vin din Franța, cu alte două echipe ce vizează un loc de Champions League, Caen și Monaco, dar și din campionatul Olandei. Nu uitați că în programul week-end-ului există și meciul de Cupa Davis al României cu Slovenia.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

CAEN – AS MONACO, ora 21:30

Caen nu-și permite pași greșiți în tentativa de a prinde un bilet de Champions League. După 28 de etape se găsește pe locul 4, de Europa League, cu 42 de puncte, fiind singura dintre primele 9 clasate cu golaveraj negativ, 30-36. Echipa pregătită de Patrice Garande este una tranșantă: are cele mai puține egaluri, numai 3, dar are multe victorii și eșecuri, 13, respectiv 12. A învins în ultimele două runde, doar la limită, succese obținute după 3 înfrîngeri la rînd. De trei meciuri marchează mereu și numai o dată în precedentele 5 jocuri nu a luat gol. În ultima vreme a alternat insuccesele cu triumfurile pe teren propriu, unde a strîns 7 victorii (cinci la limită), un nul și 6 eșecuri: a înscris în 9 din aceste dispute, însă niciodată mai mult de două reușite.

Pe poziția secundă, cu 50 de puncte, departe de liderul PSG și la 8 lungimi peste Lyon, de pe treapta a treia, AS Monaco are puține înfrîngeri (4), dar destule remize (11), contînd pe al doilea cel mai bun atac, 40 de goluri date, și pe o defensivă modestă, întrecută de 30 de ori. Trupa din Monte Carlo nu a pierdut de 5 meciuri (3 succese acasă, două egaluri ”afară”). Precedentul eșec l-a încasat în deplasare, 0-3 la Angers, fiind cel mai drastic din actuala Ligue 1 și unicul din anterioarele 15 runde. 2-0 la Lorient este ultimul succes de pe teren străin, acum 4 jocuri: în 14 deplasări a bifat 6 victorii, 6 egaluri și două insuccese.

Cu 1-1 (Carillo 56 – Rodelin 56) s-a încheiat turul din Principat. Sezonul trecut, Monaco a fost mai bună, cu 2-2 acasă și 3-0 ”afară”. Precedenta victorie a lui Caen pe propria arenă a fost un 3-0 în decembrie 2012. În acest campionat, ambele echipe înscriu mai des în repriza a doua, cu 70 la sută, respectiv 63 la sută dintre reușite.

Gazdele nu pot miza pe golgeterul Delort (10 reușite), suspendat, ca și Voisin. Scoși din calcule mai sînt accidentații Imorou, Diomande și Delaplace, dar revin Seube și Da Silva după suspendări. Monegascii nu contează pe Pasalici, A Traore, Coentrao, toți accidentați, în vreme ce Bernardo Silva și Cavaleiro abia și-au reluat pregătirile. E posibil ca antrenorul Leonardo Jardim să mute în atac și să-i titularizeze pe Helder Costa și Vagner Love.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA CAEN – AS MONACO

AS ROMA – FIORENTINA, ora 21:45

Duel direct pentru un loc de Liga Campionilor. După 27 de etape, AS Roma și AC Fiorentina au cîte 53 de puncte, diferențierea fiind făcută de golaveraj. Cu cel mai bun atac, gazdele au +27 (55-28) și ocupă a 3-a poziție, de play-off în Ligă, în vreme ce adversarii contează pe +21 (48-27) și stau pe a 4-a treaptă, de Europa League.

Romanii au 6 victorii consecutive, cu 18 goluri date și 4 primite, de la precedentul eșec, 0-1 cu Juventus, la Torino, totodată singurul din ultimele 13 runde. Numai o dată s-au înclinat acasă, 0-2 cu Atalanta pe 29 noiembrie, acum 6 jocuri ca gazdă, de atunci acumulînd două remize și 4 succese, anterioarele trei la rînd. Acela a fost și singurul meci de acasă în care nu au înscris.

De 7 etape este imbatabilă Fiorentina, cu 3 egaluri și 4 triumfuri, iar în ultimele cinci partide a marcat și a luat mereu gol. Seria invincibilă a început-o după 0-2 cu Milan în deplasare, unde a cedat de patru ori, pe lîngă 6 victorii și 3 egaluri. Tot ”afară” a bifat cele două partide din actuala Serie A în care colegii lui Tătărușanu nu au înscris.

În tur, Fiorentina a suferit prima din cele două înfrîngeri de acasă, 1-2 (Babacar 90+4 – Salah 6, Gervinho 34). A fost primul succes al Romei în duelurile directe după patru meciuri de pauză. Cele două rivale s-au înfruntat sezonul trecut de cinci ori. În campionat, romanii au fost mai buni, cu 2-0 acasă și 1-1 la Florența, însă Viola s-a impus și în Cupă, 2-0 pe ”Olimpico”, și în Europa League, 1-1 pe teren propriu și 3-0 în Capitală. Precedentul triumf al Fiorentinei pe terenul Romei în campionat datează din aprilie 2012, scor 2-1.

Patru absențe din tabăra gazdelor, accidentații Capradossi, Ponce, Gyomber și De Rossi. De cealaltă parte, lipsește numai suspendatul Zarate, incert fiind Benalouane.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA AS ROMA – FIORENTINA

DEN HAAG – TWENTE, ora 21:00

Și ADO Den Hag, și Twente Enschede încearcă să se îndepărteze de zona retrogradării. Cele două echipe sînt vecine în clasament: prima ocupă locul 13, cu 30 de puncte adunate în 25 de etape, iar cealaltă se află pe a 12-a poziție, cu un punct în plus.

Cu puține victorii (7), dar destule egaluri (9), Den Haag are un golaveraj de 36-39. A cedat ultimele două runde fără să înscrie, ba a obținut doar o victorie de patru jocuri încoace. Egal, apoi eșec a înregistrat în precedentele două dispute de acasă, unde nu și-a trecut în cont decît un succes în anterioarele 6 vizite primite. În total, pe teren propriu, galben-verzii au bifat numai două triumfuri din totalul de 7, plus 7 remize și 3 înfrîngeri. Au marcat în 9 din aceste confruntări, iar cînd nu au reușit să o facă, au pierdut.

Twente s-a descurcat acceptabil în atac, nu și în apărare, golaveraj 36-49. Are puține egaluri (4), însă multe eșecuri (12). Vine după 5 victorii consecutive, trei la zero, cu 12 goluri date și 3 luate. Precedentele două partide din deplasare au însemnat și primele victorii de pe teren străin, unde, anterior, înregistrase 3 remize și 8 înfrîngeri, înscriind în 8 dintre aceste înfruntări.

Într-un start de sezon slab făcut de Twente, Den Hag a învins în tur cu 4-1 (Havenaar 12, Schaken 27, Wormgoor 72, Duplan 80 – Ziyech 59). Sezonul trecut, mai bună fusese tot ADO (2-2 ”afară”, 2-0 acasă), care n-a pierdut de 5 dueluri directe. Anteriorul triumf al echipei din Enschede a fost în deplasare, 3-1 în aprilie 2013.

Doi suspendați la gazde, Bakker și Malone, în timp ce Kanon și Van der Heyden au probleme medicale. În ultima situație se află Thesker, Katsikas și Oosterwijk, din tabăra oaspeților. Totodată, ambele formații mizează pe doi buni marcatori, anume japonezul Havenaar, cu 12 goluri și 3 pase decisive, respectiv marocanul Ziyech, cu 13 reușite și 8 ”assisturi”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DEN HAAG – TWENTE

TENIS CUPA DAVIS, ROMÂNIA – SLOVENIA, vineri-duminică, 04-06.03, ora 14:00

Echipa masculină de tenis a României se confruntă în acest week-end cu Slovenia, într-o partidă din primul tur al Grupei I din Zona Euro-Africană a Cupei Davis. Trupa condusă de căpitanul nejucător Andrei Pavel a ajuns să dispute această fază a competiției după ce, anul trecut, a pierdut la Mamaia, scor 2-3, meciul din turul 2 cu Slovacia. Adversara a trecut în runda anterioară de Lituania, scor 5-0.

Programat în Sala Sporturilor ”Victoria” din Arad, pe hard, duelul, o premieră între cele două formații, are loc în sistemul ”cel mai bun din 5 jocuri”. România este reprezentată de Adrian Ungur, locul 193 ATP, și de Marius Copil (locul 202 ATP), la simplu, iar la dublu de perechea dintre Horia Tecău (locul 3 ATP) și Florin Mergea (locul 11 ATP). Dincolo, Slovenia mizează la simplu pe Blaz Rola, locul 160 ATP, și pe Grega Zemlja, locul 181 ATP, la dublu contînd pe tandemul Aljaz Radinski (locul 1.337 ATP la perechi) – Tomislav Ternar (fără loc în clasament). Oaspeții nu-l au la dispoziție pe Blaz Kavcici, locul 167 ATP (fost pe 68 în 2012), din cauza unei accidentări. Țintarul este următorul:

VINERI, 4 martie, de la ora 14:00

Marius Copil – Blaz Rola

Adrian Ungur – Grega Zemlja

SÎMBĂTĂ, 5 martie, de la 15:00

Horia Tecău/Florin Mergea – Aljaz Radinski/Tomislav Ternar

DUMINICĂ, 6 martie, de la ora 14:00

Adrian Ungur – Blaz Rola

Marius Copil – Grega Zemlja

 ”Mulţumim oraşului Arad pentru că ne-a primit şi lui Marius Copil că ne găzduieşte la hotelul familiei lui. Adversara are jucători care au fost în Top 100, aşa că se anunţă meciuri echilibrate la simplu, dar la dublu sîntem favoriţi. Cert este că noi avem nevoie de trei puncte, nu contează cine le face şi cum le face. Sper să începem cu dreptul chiar din prima zi, în cele două meciuri de simplu, cu Marius Copil care joacă acasă la el și cu Adrian Ungur, care a fost accidentat pe final de an, dar acum este în revenire de formă. Prima zi e foarte importantă”, a declarat Andrei Pavel.

Vorbind despre suprafața de joc, căpitanul nejucător al echipei României a indicat că aceasta nu este foarte, foarte rapidă, dar convine jucătorilor români. Motivul: ”Lui Marius Copil, care are un serviciu foarte puternic, îi place să joace și de pe fundul terenului, apoi îl avem pe Adrian Ungur, care joacă mai mult de pe fundul terenului, deci suprafața poate fi apreciată ca fiind foarte potrivită”.

La rîndul său, căpitanul nejucător al echipei Sloveniei, Blaj Tupej, a susținut că echipa României este favorită, cu 60 la sută șanse de calificare. În același timp, apreciază valoarea incontestabilă a perechii de dublu, Tecău-Mergea, însă crede că ”decisive vor fi  meciurile de simplu, de duminică”. Totodată, ”sîntem mulțumiți de suprafața de joc, care nu este foarte rapidă, dar și de condițiile oferite de organizatori la Arad, pe care le apreciem la superlativ”.

Învingătoarea din disputa România – Slovenia va întîlni în etapa următoarea Spania lui Rafael Nadal. Această viitoare partidă, prevăzută între 15 și 17 iulie,  va conta pentru calificarea la barajul de accedere în Grupa Mondială

AICI GĂSIȚI COTELE LA CUPA DAVIS

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă