ESPANOL DIN NOU FĂRĂ MARJĂ DE EROARE

ESPANOL DIN NOU FĂRĂ MARJĂ DE EROARE

Eșecul cu Betis de joi lasă din nou echipa lui Costel Gâlcă fără marjă de eroare înaintea confruntării de azi cu Rayo Vallecano. Espanol legase două victorii consecutive și ar fi avut nevoie de un rezultat bun cu Betis pentru a reveni complet la o dinamică pozitivă, dar cum acest lucru nu s-a întîmplat meciul cu Rayo devine din nou important în lupta pentru salvarea de la retrogradare. E o șansă bună pentru Espanol, mai ales că madrilenii vin cu multe probleme de lot din pricina accidentărilor și suspendărilor. Alte repere ale programului de azi vin din Liga 1, unde se dispută partide din play off și play out, dar și din Turcia, Portugalia ori din 2 Bundesliga.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ESPANOL – RAYO VALLECANO, ora 21:30

După durul eșec din precedenta etapă, 0-3 cu Betis, Costel Gâlcă și elevii săi de la Espanol dispută încă o partidă acasă contra altei contracandidate la evitarea retrogradării, Rayo Vallecano. Este, totodată, duelul dintre formațiile cu cele mai slabe apărări din actuala Primera, cu 53, respectiv, 58 de goluri încasate. Defensiva gazdă nu a mai cedat de atîtea ori în 27 de runde din sezonul 1955-1956.

Pe locul 14 înaintea etapei a 28-a, cu 28 de puncte, Espanol are puține egaluri (4), dar printre cele mai multe eșecuri (15), cu 10 jocuri fără gol dat. Înfrîngerea cu Betis a venit după două victorii consecutive, care puseseră capăt unei serii de 8 partide fără succes. Doar un triumf au realizat catalanii în ultimele 5 vizite primite, plus două remize și două înfrîngeri, marcînd doar o dată în anterioarele trei. Pe ”Cornella-El Prat”, în total, au înregistrat 5 victorii, toate cele 4 egaluri din cont și 4 insuccese.

Cu cel mai bun atac de la locul 9 în jos, cu 37 de reușite, Rayo se afla înaintea rundei pe a 17-a poziție, prima neretrogradabilă, cu 26 de puncte. Jocul trecut a cedat acasă cu FC Bareclona, 1-5, primul eșec după 7 meciuri de invincibilitate, cu două triumfuri la zero și 5 egaluri, toate 2-2. De 10 partide înscrie constant. Cu 2-2 a terminat și precedentele 4 jocuri de pe teren străin, unde a realizat o singură victorie, acum 11 deplasări, 1-0 la Las Palmas pe 20 septembrie, pe lîngă 5 remize și 7 insuccese. Trupa din cartierul madrilen Vallecas a înscris mereu în anterioarele 6 vizite făcute, iar în nu mai puțin de 12 etape a dat cîte două goluri. Per total, 27 la sută dintre reușite le-a semnat în primele 15 minute

Canas, Arbilla și Sylla sînt jucătorii pe care nu poate conta Gâlcă, incerți fiind Asensio, Roco și Hernan Perez. Dincolo, lista celor cu probleme medicale este mai lungă și îi cuprinde pe Pablo Hernandez, Jozabed, Guerra, Raț, Cobeno, Fedor, Ebert, Tono, plus cei doi suspendați de după meciul cu Barcelona, Diego Llorente și Iturra.

Rayo s-a impus detașat în tur, cu 3-0 (Trashorras 36 penalty, Javi Guerra 76, 78) în unica s-a victorie din ultimele cinci dueluri directe. Precedentul triumf al lui Espanol a fost în deplasare, 3-1 în decembrie 2014, iar acasă – 3-2 în octombrie 2012. În campionat, catalanii nu au cedat niciodată pe propria arenă cu Rayo (9 victorii, 5 egaluri), unicul eșec fiind în Cupă, 0-1 în noiembrie 2006.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ESPANOL – RAYO VALLECANO

BEȘIKTAȘ – ESKISEHIR, ora 20:00

Beșiktaș caută să se repună pe linia de plutire după ce a pierdut șefia runda trecută în favoarea lui Fenerbahce, de care a fost învinsă în deplasare cu 2-0. Alb-negrii au acuzat șocul și au cedat apoi și în Cupă, 0-1 la Konya, fiind eliminați.

Acum pe poziția secundă, cu 51 de puncte, dar cu un joc mai puțin, Beșiktaș a bifat cu Fener primul eșec după 8 runde de invincibilitate, cu un egal și 7 victorii, și tot primul încasat ”afară”. Celelalte două înfrîngeri le suferise pe teren propriu, pe lîngă 9 succese (patru la zero), anterioarele 5 consecutive, și o remiză. Doar în două dispute din cele 22 jucate nu a înscris.

Cu cele mai puține remize (două), însă cele mai multe înfrîngeri (16), într-un singur meci apărarea rămînînd nebătută, Eskisehir ocupă abia locul 18, ultimul, cu 17 puncte, la 6 de salvare. Dacă în atac stă acceptabil, cu 24 de reușite, în schimb defensiva este cea mai fragilă, cu 46 de goluri primite. A pierdut ultimele două etape după alte trei runde de imbatabilitate. Numai o dată în precedentele 5 jocuri nu a înscris. În deplasare a înregistrat una din totalul de cinci victorii, plus o remiză și 9 înfrîngeri. În pauza de iarnă a rămas fără unul dintre principalii marcatori, grecul Gekkas, plecat în Elveția, la FC Sion.

Greu a triumfat Beșiktaș în tur, scor 2-1 (Mario Gomez 33, 56 – Gekas 87). Sezonul trecut, Eskisehir a fost mai bună, cu 1-1 la Istanbul și 1-0 pe propria arenă. Ultima victorie a ”vulturilor” acasă a fost un 1-0 în martie 2014. Nici unul dintre duelurile directe nu s-a terminat fără să se dea măcar un gol.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BEȘIKTAȘ – ESKISEHIR

FREIBURG – RB LEIPZIG, ora 21:15

La Freiburg se înfruntă primele două clasate din liga secundă germană. Cu cel mai bun atac, golaveraj 52-27, gazdele ocupă locul 2 după 24 de etape, cu 47 de puncte, dar datorită golaverajului, deoarece tocmai a fost egalată de Nurnberg, care a învins-o vineri pe Kaiserslautern (2-1). Cu cea mai bună apărare, golaveraj 40-20, RB Leipzig conduce plutonul cu 53 de puncte, iar o victorie ar însemna un pas important către elită, unde urcă primele două din top.

Cu cel mai bun golaveraj, +25, Freiburg a legat 3 victorii, cu 8 goluri date și doar unul luat, după ultimul eșec, 1-2 acasă cu Fortuna Dusseldorf. Numai o dată în precedentele 12 runde nu a înscris. Două înfrîngeri, însă numai una în precedentele zece vizite primite, din totalul de 5 le-a încasat pe teren propriu, plus 8 succese și două remize.

Cu cele mai multe victorii (16) și cele mai puține eșecuri (3), RB Leipzig a obținut trei triumfuri la rînd (două la zero) după anteriorul insucces, 0-1 ”afară” cu St. Pauli. Aceasta este, totodată, unica înfrîngere de zece partide încoace și fără gol dat, celelalte 9 fiind cîștigate fără excepție, dar și singura suferită în deplasare, completată de 8 succese și 3 nuluri.

Turul s-a încheiat fără învingător, 1-1 (Selke 47 – N. Petersen 29). Acesta a fost primul meci din istorie dintre cele două formații. În actuala stagiune, ambele marchează mai mult în repriza secundă, cu 63 la sută dintre reușite: în 24 de etape, Freiburg are doar două jocuri fără gol dat, iar RB Leipzig – 3.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FREIBURG – RB LEIPZIG

ASA TG. MUREȘ – PANDURII, ora 20:30

Cu cele mai multe egaluri (11) și cea mai bună apărare (golaveraj 27-21) în sezonul regulat, pe care l-a terminat pe locul 6, ASA pornește play-off-ul cu 19 puncte în cont. Doar o victorie a obținut în precedentele trei etape, plus două înfrîngeri cu 1-0. Unul dintre eșecuri a fost chiar cu Pandurii, totodată unicul suferit în cele 13 partide de pe teren propriu pe lîngă 4 succese și 8 remize. Tg. mureșenii au marcat în doar 7 din aceste meciuri, în total 12 goluri din cele 27.

Cu un golaveraj echilibrat (35-26) în play-off-ul regulat, încheiat pe a treia poziție, Pandurii contează pe 24 de puncte la intrarea în play-off, două sub liderul Astra înaintea rundei. Oltenii nu au mai pierdut de 4 meciuri, cu două nuluri acasă și două triumfuri în deplasare, unde s-au descurcat peste așteptări, luînd puncte în zece confruntări într-un bilanț 6-4-3, cu gol dat în 9 dintre ele. Ei îl oferă pe golgeterul din Liga 1, Ioan Hora, cu 13 reușite, și sînt cei mai buni, cu 18 puncte, într-un top al disputelor între echipele intrate în play-off.

Cu un penalty transformat în minutul 45+2, Săpunaru a decis victoria Pandurilor în meciul de la Tg. Mureș din 12 februarie. Tot trupa condusă de Edward Iordănescu se impusese și în tur, cu 2-0 (Nicoară 9, Hora 78). Sezonul trecut, ASA fusese mai bună, 1-1 ”afară”, 2-1 acasă, dar all-time oltenii sînt superiori, cu 4 victorii, două egaluri, două înfrîngeri.

Pentru noul duel, gazdele nu se pot baza pe Gabi Mureșan, suspendat. Totodată, se află în căutarea unui nou antrenor, deoarece Mutu, cel ce ar asigura interimatul după separarea de Petre Grigoraș, ar dori să se axeze pe cariera de fotbalist. La Pandurii, cele mai mari griji le provoacă problemele financiare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ASA TG. MUREȘ – PANDURII

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă