ÎNAINTE DE REAL MADRID, WOLFSBURG FACE O VIZITĂ LA BAYER

ÎNAINTE DE REAL MADRID, WOLFSBURG FACE O VIZITĂ LA BAYER

Cu ajutorul Ligii 1 de la noi, mai grăbită decât toate celelalte, am făcut destul de rapid tranziția de la meciurile echipelor naționale la cele ale cluburilor. Începând de azi campionatele își reintră în drepturi, iar programul zilei conține inclusiv un duel de Champions League în Bundesliga, acolo unde Wolfsburg face o vizită la Bayer Leverkusen înainte să primească pe Real Madrid. În Franța, Monaco încearcă să-și păstreze intact locul secund, un premiu consistent într-un campionat în care PSG e greu de atins, iar în Portugalia se joacă de asemenea un meci interesant, Benfica-Braga, o confruntare din partea de sus a clasamentului. Luptă pentru evitarea retrogradării avem în Spania, între Rayo și Getafe, în vreme ce la noi Dinamo și Astra revin pe Arena Națională cu o partidă foarte importantă în lupta pentru titlu.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

AS MONACO – BORDEAUX, ora 21:30

Monaco luptă să-și păstreze avantajul locului secund

Meci mai important pentru gazde decât pentru oaspeți. Cum titlul este deja decis în favoarea PSG-ului, AS Monaco se luptă să rămână pe poziția secundă, cu trimitere directă în grupele Champions League. După 31 de etape, formația din Principat a strâns 55 de puncte (golaveraj 46-34), cu 5 peste următoarea clasată, Nice. În schimb, Bordeaux nu se găsește decât pe a 14-a poziție, cu 39 de puncte, 13 peste retrogradare și 10 sub zona cupelor europene, și golaveraj negativ, 39-49.

Neînvinși de 8 runde, jumătate victorioase, monegascii au aplicat jocul trecut PSG-ului primul eșec stagional la Paris. Succesul lor cu 2-0 a venit după 3 egaluri la rând. Acasă ei au suferit două înfrângeri, dar nu au mai pierdut de 12 partide, cu 5 remize și 7 succese, mereu cu gol marcat. În anterioarele trei meciuri au înscris de câte două ori. Trupa portughezului Leonardo Jardim are printre cele mai multe remize, 13.

Preluată recent de Ulrich Rame de la Willy Sagnol, Bordeaux nu a mai câștigat de 5 etape, cu trei egaluri acasă și două eșecuri ”afară”, ambele cu câte patru goluri primite. Tot patru a și dat în ultimul triumf, realizat în deplasare, 4-2 la Guingamp. Acesta a fost doar al doilea succes al lui Girondins pe teren străin în actuala Ligue 1, pe lângă 6 remize (din totalul de 12) și 7 înfrângeri, înscriind în 10 dintre ele.

De 5 dueluri directe nu a mai pierdut Bordeaux cu Monaco, pe care a învins-o în tur cu 3-1 (Maurice-Belay 36, Yambere 40, Plasil 48 – Helder Costa 23), apoi a bătut-o și în Cupa Ligii, 3-0 (Ounas 16, Rolan 57, Saivet 88). Ultimul triumf al formației din Monte Carlo a fost un 2-0 în deplasare în august 2013, iar acasă – tot 2-0 tocmai în august 2003. De atunci, pe ”Louis ll” s-au consemnat 6 egaluri, ultimele 4 la rând, și 3 victorii ale oaspeților, ultima în decembrie 2008. În actuala ediție ambele marchează mai mult în repriza secundă, cu 63, respectiv 59 la sută dintre reușite.

Probleme de efectiv în ambele tabere. La gazde este suspendat Dirar, în vreme ce accidentați sunt Pasalic, A. Traore și Moutinho. Adversarii au doi oameni fără drept de joc, Chantome și L. Sane, accidentați fiind Debuchy, Lefebvre, Pallois, Carrasso, Maurice-Belay, Sertic.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AS MONACO – BORDEAUX

BAYER LEVERKUSEN – WOLFSBURG, ora 21:30

Înainte de Real Madrid, Wolfsburg face o vizită la Bayer

Ambele formații se bat pentru un loc în cupele continentale. După 27 de etape, doar gazdele de la Leverkusen se află în grafic: ocupă locul 6, de Europa League, cu 42 de puncte, doar două de recuperat până la zona Champions. Dincolo, Wolfsburg se găsește pe a 8-a poziție, cu 38 de puncte.

Cu un golaveraj modest, 39-33, Bayer este neîntrecută de 3 runde, cu un egal urmat de două victorii la zero, serie începută după 3 eșecuri consecutive. De 5 partide înscrie constant. A câștigat și ultimul meci de acasă, 1-0 cu Hamburg, după o pauză cu o remiză și două eșecuri. De altfel, nu a excelat pe propria arenă în acest sezon, cu 6 succese, 3 egaluri și 4 înfrângeri, marcând în 10 dintre ele.

Ultima echipă din clasament cu golaveraj pozitiv, 39-34, Wolfsburg a strâns doar un punct în ultimele două runde, după ce anterior legase două victorii. Una, 4-0 cu Hannover, a fost în deplasare, doar a doua din actuala Bundesliga pe teren străin, plus 4 egaluri și 7 eșecuri din totalul de 9. ”Lupii” au înscris în numai 7 dintre aceste dispute. Disputa cu Bayer este, totodată, ultima recapitulare înainte de confruntarea cu Real Madrid din ”sferturile” Champions League.

De 4 partide nu a mai învins-o Leverkusen pe Wolfsburg, care a triumfat în tur cu 2-1 (Bendtner 34, Draxler 77 – Javi ”Chicharito” Hernandez 40). Sezonul trecut s-a impus în urma a două dispute cu goluri multe, 4-1 acasă, 5-4 pe ”BayArena”. Precedentul succes al lui Bayer datează din septembrie 2013, 3-1 acasă, totodată, singura victorie din anterioarele 9 dueluri directe, în toate competițiile. Nu a fost dispută între ele în care să nu se marcheze, ba în ultimele 10 au punctat ambele.

Bonisch, Hilbert, K. Papadopoulos, Toprak și Kampl sunt jucătorii cu probleme medicale de la gazde. De cealaltă parte, indisponibili sunt S. Jung, Naldo, Sprenger, Caligiuri, Bendtner, Stolze.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYER LEVERKUSEN – WOLFSBURG

BENFICA – BRAGA, ora 22:30

Duel european cu Benfica încercând să păstreze primul loc

Dispută între două dintre protagonistele actualei Primeira. Benfica se bate să rămână pe prima poziție, având 67 de puncte, cu două peste Sporting. La rândul ei, Sporting Braga, singura capabilă să pună probleme granzilor Portugaliei, ocupă a 4-a poziție, cu 50 de puncte, fiind aproape sigură de participarea în viitoarea Europa League.

Cu cel mai bun atac și a doua defensivă (14 meciuri fără gol luat), golaveraj 71-18, Benfica este o echipă tranșantă, realizând numai un egal pe lângă 22 de victorii și 4 eșecuri. Nu a mai pierdut de 5 runde, toate câștigate, de la un 1-2 cu FC Porto. Aceasta a fost prima înfrângere din ultimele 20 de etape și a doua stagională acasă după cea cu Sporting, 0-3, unicul joc de pe teren propriu în care ”roș-albii” nu au marcat.

Având 13 partide fără gol primit, golaveraj 46-22, Braga a învins meciul trecut, 2-0 acasă cu Madeira, după ce tocmai cedase ”afară” cu Belenenses, 0-3, unicul insucces din precedentele 10 runde, pe lângă 3 remize și 6 victorii, între care un 3-1 cu FC Porto. Doar o dată în anterioarele 6 dispute nu a înscris. În deplasare nu a câștigat de două confruntări, însă nu s-a înclinat decât o dată de 5 vizite făcute încoace.

Cu 2-0 (Krițiuk 3 autogol, Lisandro Lopez 11) s-a impus Benfica în tur. În stagiunea precedentă, fiecare formație a triumfat pe propria arenă, Braga cu 2-1, cea din Lisabona cu 2-0. Singurul succes al celor de la Braga în fieful ”roș-albilor” a fost un 2-1 în decembrie 2014, dar în Cupă. De 6 dueluri directe se marchează constant.

La gazde, probleme medicale au Luisao și Lisandro Lopez. De asemenea, sunt destui jucători întorși obosiți de la echipele naționale, precum Jonas, Raul Jimenez și Lindelof. În ultima situație se găsesc, de partea cealaltă, golgheterii Hassan și Stojiljkovic.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BENFICA – BRAGA

DINAMO – ASTRA, ora 20:30

Dinamo încearcă să revină pe podium, Astra pe prima poziție

Înfruntarea de pe Arena Națională are o însemnătate sporită pentru ambele formații. Cu 27 de puncte după 3 etape din play-off, Dinamo ocupă locul 4 și încearcă să se reapropie de podium într-o posibilă ultimă șansă de rămâne în bătălia pentru titlu. De partea sa, Astra este decisă să revină la șefia pe care tocmai a pierdut-o în favoarea Stelei, cele două având câte 32 de puncte, după ce ”roș-albaștrii” s-au impus ”afară” în fața Pandurilor (1-0), în deschiderea rundei.

Trupa lui Rednic a început modest playoff-ul, cu 3 remize. Cu tot cu sezonul regulat, seria egalurilor crește la 4 (trei de 1-1), precedate de ultimul succes, 4-0 acasă cu Chiajna pe 20 februarie. ”Câinii” sunt neînvinși de 13 partide, cu 6 victorii și 7 remize. Ultimul eșec l-au suferit pe 2 noiembrie, 1-5 cu Viitorul chiar pe teren propriu, unde, de altfel, au bifat 3 din totalul de 4 înfrângeri stagionale. Doar o dată în trecutele 9 jocuri de pe propria arenă nu au marcat.

Două triumfuri și o înfrângere a înregistrat Astra de la startul seriei de titlu. Recentul 0-2 pe terenul Stelei este unica înfrângere a echipei conduse de Marius Șumudică în precedentele 14 runde, căreia i se adaugă 7 succese și 6 egaluri. Aceeași dispută a fost, totodată, prima din acest campionat în care giurgiuvenii nu au putut să înscrie. În întreaga ediție din Liga 1, ei au mai pierdut ”afară” doar la Tg. Mureș, 1-3 în octombrie.

În sezonul regulat, Dinamo a cedat acasă în octombrie, 0-1 (Filipe Teixeira 82), tot pe Arena Națională, și a remizat la Giurgiu, 1-1 (De Amorim 69 – D. Rotariu 62) în februarie. Între cele două confruntări a mai fost una în Cupă, tranșată acasă de bucureșteni cu 2-1, în decembrie, dar în ”Ștefan cel Mare”. În campionat însă, aceștia nu au mai învins-o pe Astra de 4 partide, de la un 2-0 pe teren propriu în aprilie 2014. În total, sunt 24 de precedente, bilanț 9-7-8: numai o dată s-a terminat fără gol, 0-0 în decembrie 2011. În actuala stagiune, ambele formații au înscris mai des la reluare, cu 61, respectiv 74 la sută dintre reușite.

La noul duel, Rednic are încă o ocazie să obțină prima victorie în jocurile cu Șumudică. Până acum, cei doi antrenori s-au înfruntat de cinci ori, cu un egal și patru triumfuri ale astralului. Nici unul dintre ei nu are probleme deosebite de efectiv. La oaspeți e posibil să debuteze ultimul sosit, Sekou Oliseh.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO – ASTRA

RAYO VALLECANO – GETAFE, ora 21:30

Duel decisiv în zona retrogradării

Partidă foarte importantă pentru zona retrogradării. Și Rayo, și Getafe au câte 28 de puncte după 30 de etape, dar prima se află pe locul 16, iar cealaltă ocupă a 18-a poziție, prima cu cădere în Segunda, departajarea fiind făcută de golaveraj, 41-63, respectiv 28-52.

Cu cea mai slabă apărare, gazdele nu au mai învins de 7 runde, cu 5 egaluri (patru de 2-2), ultimele două la rând, și două eșecuri. Precedenta victorie a fost acasă, 2-0 cu Las Palmas, acum două luni. Cinci din totalul de 6 succese le-au obținut pe teren propriu, completate de 4 remize și 6 înfrângeri. Echipa din cartierul madrilen Vallecas înscrie constant de 13 partide, dar în anterioarele 7 a și luat gol.

Cu al doilea cel mai slab atac, 28 de reușite (13 jocuri fără să marcheze), Getafe nu a mai simțit gustul succesului din 23 ianuarie, de la un 3-1 acasă cu Espanol. De atunci au urmat 10 etape cu două egaluri și 8 eșecuri, plus 24 de goluri încasate. Numai două goluri a dat în precedentele 9 meciuri, iar de alte 11 defensiva cedează fără excepție. Doar 5 puncte a strâns din deplasare, dintr-un triumf, 2-1 cu Gijon pe 4 ianuarie, și două egaluri, completate de 11 insuccese, doar cu Celta (0-0) scăpând fără gol încasat.

În tur s-a terminat 1-1 (Jozabed 58 autogol – Jozabed 73). Ulterior, au fost două dispute în Cupă, cu Rayo calificată datorită golului din deplasare după 2-0 acasă și 1-3 ”afară”. Tot trupa din Vallecas a fost sezonul trecut mai bună, 2-0 pe teren propriu și 1-1 dincolo. Ultimul succes al lui Getafe a fost un 2-1 în mai 2014, în unica sa victorie în cele 9 dueluri directe din deplasare, în Primera. Nu a fost dispută între cele două formații în care Rayo să nu fi marcat.

Doi suspendați au gazdele, pe Embarba și Ze Castro. Pe lângă aceștia, probleme medicale au  Cobeno, Tono, Ebert, în vreme ce Raț și Piti abia și-au reluat antrenamentele normale. Un singur jucător este indisponibil la Getafe, anume Vigaray, incert fiind Emiliano Velazquez. 

AICI GĂSIȚI COTELE LA RAYO VALLECANO – GETAFE

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă