Articolul precedent

BARCELONA SE PREGĂTEȘTE DE RĂZBOI

BARCELONA SE PREGĂTEȘTE DE RĂZBOI

Barcelona se pregătește de un meci extrem de complicat pe ”Vicente Calderon”, în ciuda rezultatului favorabil din tur. Ambianța va fi de ostilitate maximă în tribune, iar pe gazon, a spus-o chiar Simeone, Atletico va propune un fotbal ”intens și cu mult contact”. Barcelona va răspunde cu fotbalul său de posesie, cu tripleta sa de atac și cu speranța că Messi, cu peste 360 de minute fără gol marcat, ceea ce nu s-a mai intâmplat de 5 ani, îi va da replica lui Cristiano Ronaldo după cele 3 goluri ale portughezului de ieri. În cealaltă partidă, la umbra unui avantaj fragil, dar cu un meci tur destul de firav pe alocuri, Bayern va încerca să-și folosească toate atuurile de care dispune în fața unui adversar, Benfica, lipsit de cel mai important om al său, golgheterul Jonas. Nu-s singurele meciuri interesante ale zilei, căci în Anglia se dispută două partide, una restanță din Premier League, cealaltă, mai interesantă, din Cupă, cu Manchester United căutând să prindă un bilet spre ”Wembley” pe terenul lui West Ham United, un rival mereu periculos în duelurile cu numele mari. Tot azi se joacă și un încins Galata-Fener, cu multă rivalitate între cele două grupări, dar și multă nevoie de puncte de ambele părți. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ATLETICO – FC BARCELONA, ora 21:45

Atletico se pregătește de război

De trei ori a înfruntat-o Atletico pe FC Barcelona în acest sezon și de fiecare dată a cedat cu 2-1 după ce a avut 1-0, de două ori în campionat și o dată în turul acestor ”sferturi”, când decisivă a rămas ”dubla” uruguayanului Luis Suarez (63, 74), după ce Fernando Torres deschisese scorul. Pentru a merge mai departe, madrilenii au, astfel, nevoie să se impună cu același scor din ultima lor victorie într-un duel direct cu catalanii, un 1-0 (Koke 5) pe 9 aprilie 2014, când au trecut în semifinale în urma remizei de pe ”Camp Nou”, 1-1. De atunci, între cele două grupări spaniole au mai fost 8 meciuri, terminate cu un egal urmat de 7 succese ”blaugrana”, ultimele 6 la limită, în toate competițiile. All-time, pe ”Calderon” au fost 109 înfruntări, bilanț 50-23-36.

Disputa din Ligă este o prelungire a celei din campionat, la cel mai înalt nivel. Atletico ocupă în Primera poziția secundă, cu 73 de puncte și cea mai bună apărare după 32 de etape, golaveraj 54-16, în timp ce FC Barcelona este lider, cu 76 de puncte, cu al doilea atac și a treia defensivă, golaveraj 87-27.

În ”sferturi” pentru al 3-lea sezon consecutiv, Atletico a pierdut de două ori în ultimele 4 partide, însă cele două eșecuri sunt unicele de 13 meciuri încoace, în toate competițiile. În întreaga stagiune nu s-a înclinat acasă decât de trei ori, cu Benfica în grupele Ligii,cu FC Barcelona în campionat și cu Celta în Cupă. În rest, echipa condusă de Diego Simeone și-a mai trecut în cont 15 victorii și 4 egaluri. 14 din aceste jocuri le-au încheiat fără gol luat, iar în doar 4 nu a înscris.

Deținătoare a trofeului și prezentă pentru a 9-a oară la rând în ”sferturi”, FC Barcelona a dat semne de oboseală de ceva timp. Triumful din prima manșă cu Atletico este unicul al trupei pregătite de Luis Enrique din precedentele 4 meciuri, plus un egal și două înfrângeri. În week-end, 0-1 cu Real Sociedad la San Sebastian, a bifat al 4-lea meci din întreaga stagiune în care nu a putut să înscrie. 4 din totalul de 5 eșecuri din actualul sezon le-a suferit în deplasare, pe lângă 15 victorii și 7 remize. Catalanii iau mereu gol de 6 meciuri, dar nu au marcat în numai ultima din anterioarele 24 de partide. În Ligă au punctat în toate cele 9 înfruntări anterioare, 68 la sută din 22 de reușite fiind după pauză. Mai în spate, ei au înscris constant de 22 de dispute în Europa, serie începută chiar după acel 0-1 pe terenul lui Atletico din urmă cu doi ani.

Până acum, în Europa, Atletico s-a calificat de 11 ori din cele 20 de situații când a cedat turul din deplasare. 5 din cele 6 răsturnări de la 1-2 au fost împotriva unui adversar tot spaniol. La rândul ei, Barcelona a trecut mai departe în 38 din cele 40 de situații după ce s-a impus în prima manșă de acasă. Cele două rateuri s-au consemnat contra unor formații din Anglia.

Jucătorul lui Atletico cu cele mai multe goluri în poarta Barcelonei este Torres, cu 11 reușite (10 în roș-alb, unul cu Chelsea) în 15 jocuri. Dincolo, Messi a înscris de 25 de ori în 29 de meciuri disputate de el cu madrilenii, fiind lider la acest capitol. Totuși, argentinianul nu a mai înscris de 362 de minute, în toate competițiile, cea mai lungă ”secetă” de 5 sezoane încoace. Nu e de omis nici că Simeone, ca antrenor, nu a bătut decât o dată trupa ”blaugrana”, pe lângă 5 remize și 9 insuccese.

atlm-barc

Atletico nu-l are la dispoziție pe Torres, eliminat în tur, Ferreira-Carrasco și Correa luptându-se pentru a-l acompania pe Griezmann în atac. Incerți sunt Oliver Torres, Tiago, Savic, Gimenez. De la Barcelona lipsesc accidentații Mathieu, Sandro, Vermaelen și Rafinha.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ATLETICO – FC BARCELONA

BENFICA – BAYERN, ora 21:45

Benfica n-a câștigat niciodată cu Bayern

Benfica va încerca ceea ce nu a putut deloc până acum, anume să o bată pe Bayern. În 7 dispute anterioare contra bavarezilor, formația din Lisabona a înregistrat numai două egaluri și 5 eșecuri, golaveraj 4-17: cele două remize, ambele albe, și o înfrângere (1-3) le-a bifat pe teren propriu. Revanșa din ”sferturile”Ligii pornește de la 1-0 pentru oaspeți, dispută tranșată repede de Vidal (min. 2).

Insuccesul din tur este unicul încasat de Benfica în ultimele 10 partide, din toate competițiile, completat de 9 victorii. Același meci este tot singurul din precedentele 22 în care ”roș-albii” nu au putut marca. Pe ”Da Luz” ei nu au pierdut decât de trei ori în întregul sezon, cu Atletico în grupele Ligii și cu Sporting și FC Porto în campionat. În rest, au realizat 16 succese, doar într-una din toate aceste dispute neînscriind. În 12 din aceste 19 vizite primite au înscris de minim două ori.

ben-bayBayern se prezintă în Portugalia invincibilă de 7 jocuri, cu o remiză albă urmată de 6 triumfuri, în toate competițiile. Numai o dată în anterioarele 13 confruntări nu a marcat. Pe teren străin, seria imbatabilă este și mai lungă, de 11 partide (8 succese), pornind de la un 1-3 la Monchengladbach pe 5 decembrie, doar a doua înfrângere din întregul sezon în deplasare (cealaltă a fost 0-2 cu Arsenal în grupele Ligii), pe lângă 16 victorii și 4 remize. Numai o dată în ultimele 7 vizite făcute nu au marcat.

În actuala Ligă, fiecare formație nu a înscris în doar unul din cele 9 meciuri disputate. Raportul partidelor fără gol încasat este de 2 la 5. All-time, Benfica s-a calificat mai departe în Europa în 11 din 33 de situații când a pierdut turul de ”afară”. Contra echipelor germane a bifat 12 victorii, 13 egaluri, 16 remize, bilanțul de pe propria arenă fiind de 10-7-2. De cealaltă parte, Bayern a triumfat de 49 de ori în turul de acasă și s-a calificat de fiecare dată.

Pierdere grea la gazde, golgheterul Jonas, care este suspendat. Absent mai e portarul Julio Cesar, accidentat, Luisao rămânând incert. La rândul lor, cei din Munchen nu se pot baza pe Robben, Benatia și Badstuber, fiind posibilă reintrarea lui Boateng.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BENFICA – BAYERN

WEST HAM – MANCHESTER UNITED, ora 21:00 (Cupa Angliei)

Disputa pentru Europa dintre United și West Ham se mută în Cupa Angliei

West Ham și Manchester United își mută disputa pentru un loc în Europa League din campionat în Cupă, unde se luptă pentru un bilet în semifinalele întrecerii. Este o rejucare după ce primul meci dintre ocupantele pozițiilor 6, respectiv 5 din campionat, despărțite de numai un punct (53 contra 52), s-a încheiat 1-1 (Martial 83 – Payet 68), pe ”Old Trafford”.

Noua confruntare găsește echipa croatului Slaven Bilic neînvinsă de 10 jocuri, în toate competițiile, de la un 0-1 la Southampton pe 6 februarie, în campionat. În această perioadă a obținut 5 egaluri, inclusiv ultimele 4, și tot atâtea victorii, cu goluri date mereu, dar și luate constant de 5 meciuri încoace. În 22 de partide stagionale pe teren propriu a pierdut de trei ori, însă ultima dată tocmai pe 22 august, 3-4 cu Bournemouth: de atunci a realizat pe ”Boleyn Ground” 9 succese și 7 remize. Stoke este unica adversară scăpată fără gol luat, într-un 0-0 pe 12 decembrie.

United a cedat ultima înfruntare tot la Londra, 0-3 cu Tottenham în Premier League, după 4 jocuri imbatabile, cu două egaluri la unu, plus două triumfuri cu 1-0, singurele din precedentele 7 jocuri, indiferent de întrecere. Nici în deplasare nu s-a descurcat strălucit, cu doar o victorie și 3 eșecuri la zero în anterioarele 4 vizite făcute sau, mai în spate, două succese în ultimele 8 partide de ”afară”, plus un egal și 5 înfrângeri.

Cu remize s-au terminat ultimele trei dueluri directe dintre West Ham și United. Anteriorul triumf le-a aparținut ”diavolilor”, 2-1 în septembrie 2014, în campionat. De fapt, aceștia sunt neînvinși de 11 precedente, cu 6 victorii și 5 remize. Ultimul succes al lui West Ham a fost pe propria arenă, 4-0 în noiembrie 2010, în Cupa Ligii. 0-0 în decembrie 2015, la Manchester, în Premier League, este unicul meci din precedentele 38 dintre cele două formații în care nu s-a marcat.

Gazdele au o singură problemă de lot, atacantul Diafra Sakho, ce a devenit indisponibil pentru cel puțin o săptămână din pricina unor probleme la genunchi. Dincolo, Louis van Gaal nu se poate baza pe Schweinsteiger, Januzaj, W. Keane, Shaw, dar este posibil să-l recupereze pe Rooney, care tocmai a reintrat într-o partidă a echipei secunde după două luni de indisponibilitate. Phil Jones și-a revenit și el.

AICI GĂSIȚI COTELE LA WEST HAM – MANCHESTER UNITED

CRYSTAL PALACE – EVERTON, ora 22:00

Everton a mers mai bine în deplasare decât acasă

Confruntare între două formații fără mari griji în campionat, dar care își fac planuri pentru Cupă, unde au urcat în semifinale. Înaintea acestei restanțe, gazdele de la Crystal Palace ocupă locul 16 după 32 de jocuri disputate, cu 37 de puncte, 10 peste retrogradare. De partea cealaltă, Everton este doar un pic mai bine plasată, pe a 14-a poziție, cu două puncte în plus.

Crystal Palace s-a impus în week-end-ul trecut, 1-0 acasă cu Norwich, în prima victorie după 14 runde de așteptare, cu 5 egaluri și 9 eșecuri. Numai o dată în ultimele 10 etape nu a marcat și tot o dată nu a luat gol de 13 partide încoace, golaverajul să fiind 35-42 (68,6 la sută dintre reușite au fost în repriza secundă). Succesul cu Norwich este al 5-lea acasă, din totalul de zece, și primul din ultimele 7 vizite primite, 6 dintre ele pierdute. Tot pe teren propriu a suferit nu mai puțin de 10 din cele 15 înfrângeri din actuala Premier League, plus două remize.

Cu cel mai bun atac de la locul 5 în jos, cu 52 de reușite, dar cu o apărare dintre cele mai fragile, întrecută de 43 de ori, Everton nu a mai câștigat de 4 partide (3 insuccese, apoi un nul). Numai o dată a înscris în precedentele trei dispute. Ultima victorie, 3-1 cu ”lanterna roșie” Aston Villa, a fost în deplasare, unde, în actualul sezon, s-a descurcat mai bine decât acasă, de ”afară” revenind cu 5 succese și 8 egaluri, pe lângă doar două insuccese din totalul de 10. Trupa din Liverpool a marcat în 11 din 15 vizite efectuate.

Destui jucători cu probleme medicale. În ceastă situație se găsesc Hangeland, Adebayor, McArthur, Chamack la gazde, iar la oaspeți – Osman, Pienaar, Gibson, Browning, Hibbert.

Cu 1-1 (Lukaku 81 – Dann 76) s-a încheiat înfruntarea din tur. Stagiunea trecută, fiecare formație a triumfat pe terenul celeilalte, Crystal Palace cu 3-2, Everton cu 1-0. Gazdele de acum nu au mai învins într-un duel direct acasă din octombrie 1994, scor 1-0, moment din care au înregistrat o remiză albă și 3 înfrângeri.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA CRYSTAL PALACE – EVERTON

GALATASARAY – FENERBAHCE, ora 19:30

Orgolii mari, dar și nevoie de puncte 

Dincolo de imensul orgoliu, cele două mari rivale din Istanbul sunt obligate să câștige din cauza situațiilor din clasament. Înaintea acestei restanțe, Galatasaray ocupă abia locul 7 după 27 de jocuri, cu 40 de puncte, 5 sub zona de Europa League, în vreme ce Fenerbahce, de pe poziția secundă, nu-și permite nici un pas greșit în bătălia pentru titlu cu liderul Besiktas, față de care are de recuperat 6 puncte, 60 contra 66.

Deși a adus un nou antrenor, al 3-lea stagional, olandezul Jan Olde Riekerink, trupa Cim Bom tot nu a putut depăși seria proastă: un 1-1 acasă cu Rize în week-end-ul trecut a însemnat a 5-a partidă consecutivă fără victorie, cu 3 egaluri și două eșecuri. De 7 meciuri ia mereu gol, dar a și marcat în 6 dintre ele. Doar a remizat în precedentele două jocuri de acasă, unde a obținut și ultimul succes, 2-1 cu Trabzon pe 21 februarie. Totuși, pe propria arenă, s-a înclinat numai o dată, 1-2 cu Ankaraspor pe 24 august, de atunci legând 12 dispute invincibile cu 7 succese și 5 remize, perioadă în care nu a înscris doar într-un 0-0 cu Konya. La general, ”roș-galbenii” au a doua ofensivă (numai două dispute fără să fi înscris), dar stau rău în defensivă, golaveraj 54-41. 70 la sută dintre reușite au fost în repriza a doua.

Cu cea mai bună apărare într-un golaveraj 44-21 (14 jocuri fără gol primit), Fenerbahce a ajuns la două meciuri fără succes după ce s-a împiedicat neașteptat runda trecută, 1-2 la Konya. Este singura înfrângere din ultimele 7 etape. De altfel, toate cele trei insuccese din cont le-a suferit pe teren străin, completate de 7 triumfuri și 3 egaluri. În anterioarele 6 înfruntări, ”galben-negrii” au bifat cele două partide din actuala Superlig în care nu au izbutit să marcheze.

O singură absență se preconizează la gazde, anume Chedjou, recuperat fiind Sinan Gumus. De partea cealaltă, după ce Van Persie s-a refăcut, tehnicianul portughez Vitor Pereira nu-și face mari griji în privința lotului, doar Markovic și Raul Meireles fiind ușor afectați de dureri musculare.

Nedecis s-a terminat meciul din tur, 1-1 (Diego 37 – Adin 83). Cu un sezon în urmă, ambele echipe au câștigat acasă, Galatasaray cu 2-1, Fenerbahce cu 1-0. Ultima nu s-a mai impus pe teritoriul Cim Bom din aprilie 2012, scor 2-1, de atunci gazdele triumfând în următoarele trei dueluri directe de pe ”Turk Telekom Arena”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GALATASARAY – FENERBAHCE

 

Casa Pariurilor

Un comentariu
  • Razvan spune:

    Salut Andrei. Macar aici mai scrie si tu cate ceva despre FC Barcelona. Iti urmaresc de mult timp blogul numai si pentru faptul ca imi place cum iti expui ideile despre fotbal (in special despre Barcelona, eu fiind un fan al acestui club de prin 98-99 pe cand ”Lucho” era jucator la Barca)…Urmaream si Digisport (site-ul) dar din pacate incepe sa aduca mai degraba cu As sau cu Marca (ziarele de casa ale realului) si anume sa ridice in slavi un real nu foarte ”grozav” care iti dai seama a reusit performanta de a intoarce si bate un wolsburg clasat pe locul 8 in germania…patetic…si vad atata entuziasm de parca ar fi luat deja trofeul suprem , atat in tabara madrileana cat si prin presa…in tine Andrei mai am speranta sa mai publici si tu articole despre barca…ca pe digi sport sunt 10 articole pro real si 2-3 barca si alea care sa puna mai mult intr-o lumina nu foarte favorabila clubul catalan…succes in ceea ce faci si felicitari pt modul cum ”vezi” fotbalul ! ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă