MANCHESTER UNITED-MANCHESTER CITY: SUPERDERBY PE ”OLD TRAFFORD”

MANCHESTER UNITED-MANCHESTER CITY: SUPERDERBY PE ”OLD TRAFFORD”

Derby-ul orașului Manchester, de pe ”Old Trafford”, este cu siguranță punctul de atracție, fotbalistic vorbind, al acestei zile. United și City se înfruntă cu scopul de a trece pe prima poziție, o victorie ajutîndu-le pe ambele în atingerea acestui obiectiv. Fără Aguero și David Silva, Manchester City are un meci foarte dificil în fața unui United ce nu a pierdut nici un meci acasă în acest sezon. Mai sînt însă și alte partide interesante, de exemplul confruntarea la vîrf din Serie A, între Fiorentina și Roma, dar și derby-urile din Istanbul, Fener-Galata, sau Lisabona, Benfica-Sporting, tensionat fiind și meciul de Champions League din Primera Division dintre Atletico și Valencia.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

MANCHESTER UNITED – MANCHESTER CITY

Derbyul orașului Manchester găsea cele două rivale la vîrf, înaintea etapei cu numărul 9. United era pe locul trei, cu 19 puncte, în vreme ce două mai multe avea City, pe prima poziție. Între timp, Arsenal și-a cîștigat meciul de sîmbătă cu Everton și a urcat, provizoriu, pe primul loc, iar West Ham United, după victoria surprinzătoare cu Chelsea, s-a insinuat și ea pe podium, cu 20 de puncte, coborînd trupa lui Louis van Gaal pe locul 4.

Manchester City nu poate conta pe Kun Aguero și David Silva Ambele sînt pierderi extrem de importante, în special ce a argentinianului, care dăduse 8 goluri în 8 meciuri contra lui United. În afara celor doi, Manuel Pellegrini nu-i are la dispoziție pe Clichy, Nasri și Delph, în timp ce prezența ”căpitanului” Vincent Kompany în primul ”11” se va decide chiar înaintea startului.  Bony are în această perioadă șansa de a demonstra că 30 de milioane de euro nu a fost un preț exagerat plătit de City. Adus în iarna trecută ca rezervă a lui Aguero și Dzeko, Bony are doar patru goluri marcate pentru ”cetățeni”, două însă în ultima partidă din Premier League, cînd a și fost titular, sîmbătă contra lui Bournemouth. Titular și cu FC Sevilla în Champions Leagu, logic ar fi ca ivorianul să prindă iar primul ”11”, dar nu e exclus ca Pellegrini să încerce varianta Sterling ca unică referință ofensivă.

La Manchester United, în afara accidentatului de durată Shaw nu sînt alte probleme, inclusiv Ashley Young putînd fi folosit în caz de nevoie. Probabil că nu se va întîmpla asta, căci Young are destule zile de convalescență, iar forma lui fizică nu e adecvată pentru un asemenea duel. E de așteptat ca Mata să revină în primul ”11”, după ce la Moscova a fost menajat în duelul cu ȚSKA din Liga Campionilor. Probabil că și linia fundașilor centrali va fi aceeași, adică Jones-Smalling, la fel și cea a mijlocașilor centrali, Schweinsteiger-Schneiderlin. Într-o formă foarte bună, Ander Herrera va completa linia de trei oameni din spatele atacantului, rămîne de văzut dacă Depay va juca de la început sau o va face Martial, șanse mai mai avînd totuși francezul.

Gazdele sînt neînvinse acasă, cu trei victorii și un egal, în ultimele sale 5 meciuri dîndu-se cîte trei goluri de o parte sau de alta. Dincolo, oaspeții au în deplasare trei succese fără gol primit, dar și uimitorul 1-4 cu Tottenham. După acesta au sosit două victorii cu 11 goluri înscrise.

Se anunță în mod normal un duel cu goluri (41 în precedentele 10 înfruntări), deoarece rareori nu s-a înscris. Ultima remiză albă s-a consemnat în noiembrie 2010. Un rol esențial l-ar juca Rooney: ca nimeni altcineva, acesta a punctat de 11 ori în disputele cu City. Totodată, Wayne a ajuns la 187 de reușite în Premier League, cifră neatinsă vreodată de un fotbalist cu vîrsta de maximum 30 de ani. Se anunță, de asemenea, și o confruntare cu învingător. Nici una dintre precedentele 12 dispute nu s-a terminat la egalitate, fiind 5 victorii ale lui United și 7 ale lui City.

În era Van Gaal, Manchester Utd a înregistrat pe ”Old Trafford” 17 victorii, 3 remize, 3 înfrîngeri, primind numai 16 goluri. În schimb, Man. City a obținut 6 succese în ultimele 8 dueluri directe cu ”diavolii”, după ce, anterior, realizase tot atîtea triumfuri în 42 de partide. Diferență mare la șuturi, pînă acum: 24 pentru United, 74 pentru City. Cel mai mult au marcat Martial, Mata – de cîte trei ori, respectiv Aguero (6) și Sterling (4).

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER UNITED – MANCHESTER CITY

ANDERLECHT – FC BRUGES

Deloc nu a pierdut Anderlecht pe teren propriu. În 6 partide, formația din Bruxelles a alternat victoriile cu remizele. Unicul eșec l-a suferit în deplasare, 1-3 la Ostende, la mijlocul lui august. De atunci a realizat patru succese și trei egaluri, o singură dată neputînd marca, 0-0 acasă cu Genk. Cu albanezul Besnik Hasi pe bancă, ”alb-violeții” ocupă locul 3 după 11 etape, cu 22 de puncte, unul sub liderul La Gantoise.

Dacă în propriul fief posedă punctaj maxim, rivala din Bruges (locul 5, 19p) are probleme pe teren străin, de unde a revenit cu un singur triumf în 6 partide, completat de patru înfrîngeri și un egal. Ultima vizită s-a terminat rău, 1-4 la Gent cu campioana La Gantoise.

Cinci meciuri s-au disputat sezonul trecut între Anderlecht și FC Bruges. Au fost de două ori 2-2 în sezonul regulat, 1-2 și 3-1 în play-off, plus 1-2 în Cupă. Ultima victorie a formației conduse acum de Michel Preudhomme la Bruxelles datează din septembrie 1998, 3-2.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ANDERLECHT – FC BRUGES

FENERBAHCE – GALATASARAY

Pe poziții asemănătoare se află Fenerbahce și Galatasaray înaintea noului mare meci al Turciei. Amîndouă au cîte 17 puncte după 8 meciuri, cîte 8 goluri primite, departajarea făcînd-o atacul: 13 reușite au gazdele, 17 au rivalii. Ambii sînt cu două puncte în spatele liderului Beșiktaș.

În fața acestuia a suferit Fener unica înfrîngere, 2-3 în deplasare. În schimb, pe propria arenă a obținut trei victorii și o remiză. Nu a fost meci în care să nu înscrie.

Și Galatasaray a marcat în toate partidele. ”Afară” a început cu un egal, apoi a continuat cu trei succese. Singura piedică a echipei lui Hamzaoglou a fost acasă, 1-2 cu Ankaraspor. Acum vine după patru succese consecutive, plus un 2-1 în Ligă cu Benfica. Și Fenerbahce s-a impus, în Europa League, 1-0, primul triumf al unei formații turcești contra ”lăncierilor”.

Fiecare a învins pe teren propriu în stagiunea precedentă, Galatasaray cu 2-1, Fenerbahce cu 1-0. În general, gazdele au făcut mereu legea. Ultima victorie Cim Bom pe ”Sukru Saracoglu” datează tocmai din decembrie 1999, scor 2-1.

Ultimul sfert de oră al primei reprize este perioada în care formația portughezului Vitor Pereira punctează mai des. Galata o face între minutele 75 și 90. Principalii marcatori sînt Van Persie (4), Nani, Fernandao (cîte 3), respectiv Podolski (4) și Burak Yilmaz (3).

AICI GĂSIȚI COTELE LA FENERBAHCE – GALATASARAY

FIORENTINA – AS ROMA

Duel pentru șefie pe ”Artemio Franchi”. Din postura de lider, cu 18 puncte în 8 etape, Fiorentina o primește pe AS Roma, ocupanta poziției secunde înaintea etapei, acum pe locul 3 după egalul de sîmbătă dintre Palermo și Inter, cu numai un punct mai puțin. Este, totodată, confruntarea dintre cea mai bună apărare, Tătărușanu și colegii săi încasînd numai 6 goluri, și cea mai bună ofensivă, cu 20 de reușite.

Gazdele s-au impus în toate celelalte patru partide disputate acasă, cu un golaveraj de 8-0. Cele două eșecuri le-au suferit la Torino, cu FC, și la Napoli, ultimul (1-2) runda trecută. Acestora tocmai li s-a adăugat un surprinzător 1-2 acasă cu Lech Poznan, în grupele Europa League.

De pe teren străin, Roma s-a întors cu două succese, un egal și o înfrîngere. După ultima au urmat trei victorii la rînd, cu 12 goluri marcate. Și în Ligă a înscris mult, într-un extraordinar 4-4 la Leverkusen.

Stagiunea precedentă au fost cinci meciuri între Fiorentina și AS Roma. Rezultate: 0-2 și 1-1 în campionat, 2-0 în Cupă, 1-1 și 3-0 în Europa League. Principalii marcatori de acum sînt Kalinici, cu 5 reușite, Ilicici (3), respectiv Pjanici și Salah (cîte 4).

Anticipînd disputa, antrenorul florentin Paulo Sousa a zis: ”Cu Poznan am evoluat sub ritmul normal. Avem calitățile necesare pentru a reveni. Cu Roma trebuie să riscăm mai mult, inclusiv cu șuturi din afara careului”. Portughezul nu-i are la dispoziție pe Bakici și Gilberto. Omologul Rudi Garcia nu poate conta pe Totti, S. Keita, Strootman, toți accidentați.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FIORENTINA – AS ROMA

BENFICA – SPORTING

Instalat în vară pe banca lui Sporting, Jorge Jesus se confruntă cu fosta sa echipă, Benfica, pe care a pregătit-o timp de 6 sezoane. În această perioadă s-a umplut de elogii: trei titluri (de alte trei ori vicecampion), o Cupă, 5 Cupe ale Ligii, două Supercupe, plus două finale pierdute în Europa League.

Momentul găsește cele două rivale separate de 5 puncte. Sporting are 17, exact ca liderul FC Porto, ambele fiind neînvinse. De cealalată parte, cu un joc în minus, Benfica are 12 puncte deși beneficiază de cea mai bună apărare, numai patru goluri primite, și cel mai eficace atac, 16 reușite.

Neiertătoare acasă au fost gazdele pînă acum, cu victorii pe linie în patru partide. Pe ”Da Luz” au dat și toate cele 16 goluri deoarece au pierdut ambele deplasări cu 1-0, la FC Porto și Arouca. La fel abia s-a întîmplat în Ligă, 1-2 pe terenul Galatei, În schimb, în deplasare, Sporting a obținut trei triumfuri și o remiză. ”Alb-verzii” au înscris de 14 ori în ultimele trei meciuri, în toate competițiile.

Cu doi de 1-1 s-au încheiat înfruntările din anterioara stagiune. A mai fost disputa din Supercupă, cîștigată de Sporting cu 1-0. În noua ediție, trupa lui Rui Vitoria punctează mai mult în ultimele 30 de minute, adversarii preferînd începutul și sfîrșitul jocului. Primii marcatori sînt Jonas (7), Mitroglou (3), respectiv Slimani (5), Adrien Silva (3).

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BENFICA – SPORTING

ATLETICO – VALENCIA

Niciodată nu a pierdut Atletico în fața Valenciei de cînd este antrenată de Diego Simeone, bifînd o victorie și trei egaluri. Însă, cu 16 puncte în 8 etape, formația madrilenă are cel mai slab start de Primera cu tehnicianul argentinian pe bancă. Momentan, locul ocupat este 4, cu 12 goluri date  – 5 de către jucători intrați pe parcurs – și numai 4 primite (a doua defensivă, după Real Madrid), dintre care trei pe ”Calderon”. Jumătate dintre reușite au venit în ultimul sfert de oră.

Dacă gazdele au acasă două victorii, un egal, cu Real, și un eșec, cu FC Barcelona, cei din Valencia au adus patru puncte din deplasare: un triumf, o remiză, după care au venit două înfrîngeri. Ei nu au mai suferit trei eșecuri la rînd din decembrie 2013-ianuarie 2014. Totodată, au doar 7 reușite, ceea ce nu li s-a mai întîmplat din sezonul 1997-1998. Pe ”Calderon” au cedat o singură dată în ultimele cinci vizite, în precedentele trei fiind cel puțin un eliminat.

Stagiunea trecută, Valencia s-a impus acasă, 3-1, pentru a remiza la Madrid 1-1, acolo unde nu au mai triumfat din februarie 2011 (2-1). Atletico este echipa contra căreia a realizat cele mai multe egaluri în Primera, 40, la fel ca împotriva Barcelonei.

Operat recent de apendicită, Vietto lipsește de la gazde. Oaspeții nu-i au la dispoziție pe Feghouli, Ryan, Diego Alves, Abdennour, incert fiind Javi Fuego. Alvaro Negredo continuă să se afle în dizgrația lui Nuno Espirito Santo și nu va juca nici în această confruntare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATLETICO MADRID – VALENCIA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă