MARI EMOȚII PENTRU MANCHESTER UNITED LA WOLFSBURG

MARI EMOȚII PENTRU MANCHESTER UNITED LA WOLFSBURG

După un an de absență din Europa și după zeci de milioane de euro investiți în jucători, Manchester United s-a întors în Champions League cu gîndul de a face o figură cît mai frumoasă. Nici nu le trecea prin cap fanilor lui United că echipa nu se va califica în primăvara competiției, mai ales după ce au primit o grupă relativ facilă în atingerea acestui obiectiv. Iată însă că, înaintea ultimului meci din faza grupelor, perspectiva ca primăvara să fie doar una de Europa League e destul de prezentă, căci un duel pe terenul lui Wolfsburg nu-i niciodată simplu, mai ales cînd ai probleme de lot semnificative și cînd victoria e obligatorie.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

WOLFSBURG – MANCHESTER UNITED

Lider cu 9 puncte, Wolfsburg face pasul în primăvara Champions League la o victorie sau un egal cu Manchester United (8p). Își poate atinge ținta însă și cu o înfrîngere dacă PSV (7p) nu o învinge pe ȚSKA Moscova. Englezii se califică ei în cazul unui succes, chiar și la egal sau eșec, dacă au parte de ajutorul celor de la ȚSKA Moscova, astfel ca PSV să obțină fix același rezultat.

Golul reprezintă o mare problemă pentru United. De 5 ori în ultimele 10 partide rezultatul a fost 0-0 (7 din aceste 10 partide au fost remize), inclusiv în ultimul duel din Premier League, acasă cu West Ham United. Chiar dacă apărarea se prezintă în condiții bune, uneori chiar foarte bune, și chiar dacă posesia aparține în general jucătorilor săi, echipa are serioase dificultăți în a genera situații de gol. Ceea ce, în condițiile în care trupa lui Van Gaal are nevoie să câștige, deci să marcheze, pe ”Wolkswvagen Arena”, pentru a nu depinde de eventualele cadouri ale rușilor de la ȚSKA, îi îngrijorează evident pe fani.

The new head-coach of Real Madrid football team, Rafael Benitez gets excited as he gives a press conference at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on June 3, 2015. The hiring of Rafael Benitez as Real Madrid boss today makes the Spaniard the 10th coach to serve under Florentino Perez during his two spells as the club's president between June 2000-February 2006 and since June 2009. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

În tur, echipa lui Van Gaal s-a impus cu 2-1 (Mata 34 penalty, Smalling 53 – Caligiuri 4). Nu a realizat însă nici un triumf în precedentele două deplasări din Ligă, în vreme ce Wolfsburg a învins în ambele partide de acasă de pînă acum, cu același scor, 2-0. ”Lupii” au fost înfrînți în anterioara vizită a lui United, 1-3 în decembrie 2009 (Dzeko 56 – Owen 44, 83, 90).

Van Gaal are însă pentru acest meci decisiv o grămadă de probleme. Lipsește în primul rînd Rooney, cu tot ceea ce reprezintă el și cele 499 de partide jucate în tricoul ”diavolilor” pentru echipă, vestiar și pentru starea de spirit a lotului. Pe lista absențelor figurează și Schneiderlin, Phil Jones, Ander Herrera și, probabil, Antonio Valencia, plus accidentații de durată Rojo și Schaw. Pus în fața unei asemenea situații, Van Gaal a completat lotul de 19 jucători deplasat în Germania cu tinerii Sean Goss, Guillermo Varela, Cameron Borthwick-Jackson și Nick Powell.

E de presupus că, în situația în care are nevoie de gol, antrenorul olandez va apela la serviciile lui Memphis Depay, titular acum două săptămîni cu PSV, dar apoi rezervă în următoarele două partide de campionat, cu Leicester și West Ham, ambele terminate la egalitate, 1-1 și 0-0. Mata și belgianul Fellaini ar trebui să completeze linia de 3 oameni din spatele lui Martial și din fața celor doi ”închizători”, Schweinsteiger și Carrick.

Gazdele tocmai au suferit prima înfrîngere, 1-2 cu Dortmund, după 29 de meciuri de invincibilitate pe teren propriu în Bundesliga. Luiz Gustavo este incert, dar antrenorul Dieter Hecking poate conta din nou pe Draxler, dar și pe Dante, suspendat contra Borussiei.

AICI GĂSIȚI COTELE LA WOLFSBURG – MANCHESTER UNITED

PSV EINDHOVEN – ȚSKA MOSCOVA

O victorie ar echivala cu calificarea pentru PSV, care are 7 puncte, indiferent de deznodămîntul din cealaltă partidă, dintre Wolfsburg (9p) și Man. United (8p). Ar mai fi și varianta unui egal, cu condiția ca englezii să piardă deplasarea din Germania, rezultatele directe fiind favorabile grupării olandeze, 2-1 și 0-0. Cu 4 puncte, ȚSKA mai speră la locul 3, de Europa League, pe care l-ar obține în cazul unui succes.

Absentă din ”optimi” din 2006-2007 încoace, PSV a cîștigat primele două partide de acasă. Este neînvinsă de 9 partide (7 victorii) în toate competițiile, de la 0-2 la Wolfsburg. Pe teren propriu n-a mai cedat un joc din 1 martie 2015, 1-3 cu Ajax, într-un total de 14 meciuri în fiece întrecere. Are amintiri neplăcute din sezonul trecut cu echipele ruse, fiind învinsă mereu în ”dublele” cu Dinamo Moscova (grupe) și cu Zenit (”optimi”), din Europa League.

De 6 meciuri (5 eșecuri) nu a mai cîștigat ȚSKA, în toate competițiile, iar în ultimele patru a marcat un singur gol. Singurul său triumf din grupă a fost chiar în turul cu olandezii, adjudecat cu 3-2 (Musa 7, Doumbia 21, 36 penalty – Lestienne 60, 68). În anterioarele două vizite din grupă a cedat de fiecare dată, fără să înscrie. Inedit: portarul Akinfeev a încasat cel puțin un gol în ultimele 36 de meciuri din Ligă, serie începută după un 0-0 cu Arsenal  pe 1 noiembrie 2006.

Willems, accidentat, absentează de la PSV. Șanse foarte mici de utilizare le are Narsingh, în timp ce Lestienne abia s-a refăcut. Rușii n-au probleme majore de efectiv.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PSV EINDHOVEN – ȚSKA MOSCOVA

PSG – ȘAHTIOR

PSG are garantat locul doi și nici nu mai poate spera mai mult, prima poziție fiind acontată deja de Real Madrid. În schimb, Șahtior se bate pentru a treia treaptă, cu trimitere în Europa League. Ca să reușească, elevii lui Mircea Lucescu au nevoie de victorie ori să obțină același rezultat precum rivalii de la Malmo pe ”Bernabeu”, în celălalt meci (AICI GĂSIȚI COTELE LA REAL MADRID – MALMO), fiind avantajată de rezultatele directe cu suedezii, 0-1 și 4-0.

Misiunea ucrainenilor nu e simplă. Trupa franceză nu a pierdut puncte la Paris decît cu Real, 0-0, iar defensiva sa e cea mai bună din 32 de participante în grupe, cu numai un gol încasat. Sezonul trecut a triumfat în toate cele trei partide de pe ”Parc des Princes” în grupă. În plus, contra echipelor din Ucraina a luat acasă doar un gol, la 4-1 cu Dinamo Kiev în Champions League 2012-2013, în fața aceleiași echipe suferind unica înfrîngere din deplasare, 0-3 în ”sferturile” Cupei UEFA 2008-2009. În Ligue 1, unde-s lideri, parizienii sînt neînvinși de 30 de jocuri (27 de succese).

Cu 3-0 (Aurier 7, David Luiz 23, Srna 90 autogol) a pierdut Șahtior disputa din tur. A fost unica înfrîngere suferită vreodată de ”mineri” împotriva formațiilor din Franța, completată de 5 victorii și două egaluri. Aceștia sînt pe prima poziție în campionat, fiind neîntrecuți de 14 meciuri. În 15 meciuri jucate, Alex Teixeira a înscris de 22 de ori.

Accidentat, Pastore lipsește de la gazde, probabil și Verratti, abia refăcut, dar poate reintra Van der Wiel. Laurent Blanc a anunțat că va fi odihnit Thiago Silva, eventual și Thiago Motta. Șahtior nu-l are la dispoziție pe atacantul Gladki, cu probleme musculare.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA PSG – ȘAHTIOR

BENFICA – ATLETICO

Cu zece puncte fiecare, Benfica și Atletico Madrid au obținut calificarea, contează acum doar ordinea. Este un aspect important, deoarece prima din grupă va evita adversari precum Real Madrid, FC Barcelona sau Bayern Munchen. Pentru Atletico, dincolo de această  miză, e și o întoarcere un pic dureroasă pe stadionul pe care a pierdut finala Champions League din 2014.

Trecută în ”optimi” de 5 ori în 11 participări, echipa din Lisabona a cîștigat turul din ”Calderon” cu 2-1 (Gaitan 36, Guedes 51 – Correa 23), unicul succes din ultimele 15 partide contra rivalelor spaniole. S-a impus și în primele două jocuri din grupă acasă, cu Astana și Galatasaray. Acum vine după patru victorii consecutive în campionat, fără gol primit.

Atletico a revenit cu o victorie și un egal din precedentele vizite în grupă. Madrilenii n-au pierdut de 12 meciuri în toate competițiile (9 succese), serie începută exact după eșecul cu Benfica, singurul meci din actuala Ligă în care au primit gol. În campionat defensiva nu le-a cedat decît de 6 ori în 14 etape, ba nu a fost învinsă în 13 din cele 20 de partide stagionale în toate competițiile. În față, Griezmann a marcat de 5 ori în ultimele 5 jocuri.

Accidentat, Luisao lipsește de la lusitani. Totodată, Silvio este incert, dar revine Gaitan după suspendare. Atletico nu poate miza pe Jackson Martinez și Tiago, amîndoi accidentați.

Duelul va fi condus de Ovidiu Hațegan, ”un arbitru cu amintiri frumoase pentru noi” spun portughezii. ”Centralul” român le-a mai arbitrat pe Benfica, 3-2 cu Bordeaux în Europa League 2012-2013, pe Sporting (3-2 cu Nordsjaelland în Europa League) și pe FC Porto (3-0 cu BATE Borisov și 1-1 cu Austria Viena în Champions League).

AICI GĂSIȚI COTELE LA BENFICA – ATLETICO

FC SEVILLA – JUVENTUS

FC Sevilla nu a strîns decît trei puncte, cu care mai poate visa doar la locul 3, de Europa League. Ca să-l obțină, Unai Emery și elevii săi au nevoie de o victorie cu Juventus, coroborată cu o înfrîngere a Borussiei Monchengladbach (5p) ”afară” la Manchester City (9p). Oricare alte rezultate ar însemna eliminarea. Pentru Juventus (11p) miza este să rămînă pe prima poziție, ceea ce i-ar reuși și cu un egal, astfel ar evita adversari mai tari în ”optimi”.

Spaniolii nu au în grupă decît un succes pînă acum, chiar în etapa inaugurală, 3-0 cu MGladbach. Apoi au suferit patru eșecuri consecutive, ceea ce constituie o premieră în Europa. În total, în 21 de meciuri stagionale, au 10 eșecuri și numai 7 triumfuri, semn că Emery nu a găsit formula potrivită. Totuși, roș-albii au cîștigat 5 din ultimele 6 partide de acasă, printre victime numărîndu-se FC Barcelona, Real Madrid și Valencia. Doar City a răzbit (3-1).

Juventus, în schimb, a rămas una din cele patru echipe încă neînvinse în Ligă, alături de Real, Barcelona și Zenit. Nu a pierdut de 7 meciuri în toate competițiile și vine după cinci victorii la rînd, patru la zero, cu goluri date mereu. Un singur eșec a suferit în ultimele 13 partide, 0-1 la Sassuolo. În Ligă nu a mai cedat în deplasare de 6 jocuri, serie începută în octombrie 2014.

Patru absențe certe la FC Sevilla, Andreolli, Carrico, Kakuta, Beto, toți accidentați, incert fiind Tremoulinas. Juventus se prezintă pe ”Ramon Pizjuan” fără Hernanes (suspendat) și Khedira (probleme medicale), sub semnul întrebării stînd utilizarea mijlocașului Lemina.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC SEVILLA – JUVENTUS

MANCHESTER CITY – BORUSSIA MONCHENGLADBACH

Manchester City, cu 9 puncte în cont, este calificată și trebuie să o bată pe Borussia Monchengladbach, iar Juventus (11p) să piardă la Sevilla ca să mai poată prinde prima poziție. Nemții (5p) au nevoie de o remiză ca să rămînă pe locul 3, de Europa League, dar pot să și cedeze dacă FC Sevilla nu învinge ”Bătrîna Doamnă”.

Urcați în ”optimi” pentru al 3-lea sezon la rînd, ”cetățenii” au cîștigat doar 6 din ultimele 16 meciuri de acasă în Ligă, din 2011 încoace. Au luat o singură dată bătaie, 1-4 cu Liverpool, în precedentele 8 jocuri de acasă în toate competițiile, dînd și luînd gol mereu. La general, au fost învinși de trei ori în anterioarele cinci partide.

Înfrîntă în primele două etape, Borussia este neîntrecută de trei jocuri în Champions League, dar încă nu a înscris în deplasare. În total, nu a pierdut de 12 meciuri (8 victorii), tocmai de la turul cu City, 1-2 (Stindl 54 – Demichelis 65, Aguero 90 penalty). Tocmai i-a aplicat lui Bayern prima înfrîngere din actuala Bundesliga, 3-1.

Indisponibil pe termen lung, Nasri nu contează la gazde. Nici Aguero și Demichelis nu vor juca, o absență de ultimă oră fiind Kompany, în a cărui reapariție se spera. Au revenit, în schimb, Zabaleta și David Silva. Germanii au cinci absenți: I. Traore, Dominguez, Hahn, Herrmann, N. Schulz

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – BORUSSIA MONCHENGLADBACH

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă