Articolul precedent

CU CRISTIANO LA ATAC SPRE O NOUĂ FINALĂ

CU CRISTIANO LA ATAC SPRE O NOUĂ FINALĂ

Real Madrid e la doar un pas de o nouă finală spaniolă în europa, reeditarea celei de la Lisabona din 2014. Pentru asta trebuie să câștige partida cu un Manchester City venind pe ”Bernabeu” din postura, mai degrabă folositoare decât ingrată, de echipă care nu are ce pierde, văzută fiind ca victimă sigură. Între revenirea lui Cristiano Ronaldo și absențele lui Casemiro și Benzema se poartă discuțiile în jurul Realului, în vreme ce, dincolo, lipsa lui David Silva e privită ca o mare problemă. Duelul de la Madrid e principalul element de interes în programul unei zile în care mai regăsim și alte dueluri, în special din cupe. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

REAL MADRID – MANCHESTER CITY, ora 21:45

Întorși cu un 0-0 din turul de pe ”Etihad”, madrilenii sunt dornici să facă din nou pasul spre finală. Sunt la a 6-a prezență consecutivă în această fază a competiției, însă până acum, în respectivul interval, numai o dată a urcat în finală, cea câștigată după prelungiri cu Atletico (4-1) în 2014. În schimb, Manchester City se află la prima sa semifinală UCL și caută o frumoasă lovitură înaintea plecării antrenorului Manuel Pellegrini, care va fi înlocuit din vară cu Pep Guardiola

În afara disputei din prima manșă, cele două echipe s-au mai înfruntat  în faza grupelor Ligii 2012-2013, când Real s-a impus greu acasă, 3-2 (Marcelo 76, Benzema 87, Cristiano Ronaldo 90 – Dzeko 68, Kolarov 85), apoi a remizat în Anglia, 1-1 (Aguero 73 penalty – Benzema 10). A mai fost un amical în iulie trecut, la Melbourne, câștigat tot de spanioli cu 4-1 (Benzema 21, Cristiano Ronaldo 25, Pepe 44, Cherishev 73 – Toure Yaya 45+4).

Noua confruntare prinde Realul pe val. Trupa ”blanco” nu a mai pierdut de 7 partide, cu 6 victorii și un egal, de la precedentul eșec, 0-2 la Wolfsburg în ”sferturi” (3-0 la Madrid). Aceasta este singura înfrângere din anterioarele 14 meciuri,  12 dintre ele câștigate. În 23 de meciuri stagionale pe ”Bernabeu”, în toate întrecerile, madrilenii au cedat de două ori, numai în Primera, cu FC Barcelona și Atletico, în rest au înregistrat o remiză alba și 20 de succese, precedentele 6 consecutive, 5 fără gol luat.

Cu destule rezerve, City a pierdut jocul trecut, 2-4 la Southampton în Premier League, după o invincibilitate de 8 dispute, cu 3 egaluri și 5 victorii, perioadă în care numai o dată nu a înscris. Aceeași înfrângere de pe ”St. Marys Stadium” este prima suferită în precedentele 6 deplasări, plus 3 egaluri și două succese, cu gol dat în 5 dintre acestea.

În actuala Ligă, Real nu a pierdut decât o dată, acel 0-2 la Wolfsburg în faza anterioară. Pe teren propriu nu a iertat pe nimeni în 5 partide, toate câștigate fără gol primit. De fapt, spaniolii sunt neînvinși acasă în Ligă de 7 jocuri (6 triumfuri), de la un 3-4 cu Schalke în martie 2015, totodată unicul insucces din precedentele 29 de vizite primite. De partea cealaltă, City a cedat în această ediție de Champions de două ori, ambele cu Juventus în grupă. ”Afară” a mai bifat 3 triumfuri și un egal. În 11 partide de până acum, gazdele au 9 fără gol luat, iar oaspeții – doar 3: la meciuri fără gol dat raportul este egal, 3-3.

În Europa, Real a mers mai departe în 22 din cele 23 de situații în care a remizat în turul din deplasare. Excepția s-a produs în ”sferturile” Cupei Campionilor din 1990-1991, când a pierdut la Madrid cu Spartak Moscova, 1-3. 8 din aceste calificări le-a obținut după 0-0 în prima manșă, inclusiv sezonul trecut, în ”sferturi” cu Atletico (1-0 apoi pe ”Bernabeu”).

De 14 ori au mai primit madrilenii vizita unor echipe engleze, terminate cu 7 victorii, 5 egaluri și două eșecuri, 0-1 cu Arsenal în februarie 2006 și 0-1 cu Liverpool în februarie 2009. Per total, ei nu s-au mai înclinat în fața unor adversare din Insulă de 8 confruntări, cu 6 succese și două remize, de la un 0-4 la Liverpool în ”optimile” 2008-2009. La rândul ei, Manchester City s-a mai aflat de 8 ori în Spania, bilanț: două triumfuri, o remiză, 5 insuccese. În anterioarele două ediții UCL a fost stopată mereu în ”optimi” de un adversar tot iberic, aceeași FC Barcelona. Niciodată nu s-a calificat în Europa în cele 5 cazuri de până acum când a terminat la egalitate turul de pe teren propriu.

La gazde, Zinedine Zidane l-a recuperat pe Cristiano Ronaldo, absent la ultimele două partide din cauza unor probleme musculare. L-a pierdut însă pe Casemiro, ceea ce implică o mare problemă la centrul terenului pe faza defensivă. În plus, titularizarea lui Karim Benzema nu este nici ea posibilă, așa cum a tot sperat Zidane. ”Nouarul” madrilen a tot avut probleme medicale și n-a putut fi refăcut total, deși a tot forțat reintrarea. Prin prisma celor două absențe se deschide din nou poarta titularizării pentru Lucas Vasquez, al doilea tricou de titular fiind disputat de Isco și James Rodriguez, mai multe șanse avându-le, prin prisma poziției sale în teren, spaniolul. Lucas Vazquez. Dincolo, Manuel Pellegrini poate conta iar pe Toure Yaya, dar l-a pierdut pe David Silva. Nici Zabaleta, care nu s-a antrenat marți, nu poate juca în cele din urmă, iar Nasri nu a fost inclus pe lista Champions League.

Înfruntarea va fi condusă de Damir Skomina. ”Centralul” sloven nu reprezintă o noutate pentru cele două formații, deoarece le-a mai condus și la acel Real – City 3-2 din septembrie 2012. În plus, pe madrileni i-a mai arbitrat de 5 ori, cu 3 victorii și două eșecuri, iar pe englezi o dată, chiar în acest sezon, 1-2 acasă cu Juventus în grupe.

AICI GĂSIȚI COTELE LA REAL MADRID – MANCHESTER CITY

SPARTA PRAGA – FK BAUMIT JABLONEC, ora 18:30 (Cupa Cehiei)

Cu titlul ratat, trofeu cucerit de Viktoria Plzen, Sparta Praga încearcă să se impună în Cupă. Nu-i va fi simplu să ajungă în finală deoarece a pierdut turul din semifinale cu FK Baumit Jablonec, care s-a impus pe teren propriu cu 2-0 (Gregus 8, Travnik 50). Învingătoarea se va înfrunta în ultimul act, din 18 mai, cu Mlada Boleslav: aceasta a eliminat proaspăta campioană Plzen după 1-0 acasă și 0-0 în manșa întâi.

Noul duel nu îi găsește pe praghezi într-o perioadă prea bună. Ei nu au mai câștigat de 3 jocuri, cu două eșecuri urmate de un egal, cu numai un gol dat și 6 încasate. Mai mult, un 2-1 în derby-ul cu Dukla din 20 aprilie, este singura lor victorie din ultimele 6 partide, în toate competițiile, completată de 3 înfrângeri și două remize. Cu insuccese au terminat și precedentele două meciuri de pe propria arenă, care au pus capăt unei serii de 19 dispute invincibile pe ”Generali Arena”, cu 16 triumfuri și 3 egaluri. În 23 de confruntări stagionale acasă, Sparta nu a marcat doar în ultima, 0-3 cu Plzen.

Pe locul 7 în Liga l, Jablonec a cedat precedentul meci, 1-2 la Olomouc, după două victorii consecutive. În anterioarele 7 partide, indiferent de întrecere, a înregistrat 3 succese, un egal și 3 înfrângeri. Numai o dată de 6 dispute încoace nu a înscris. De mai mult timp suferă tare în deplasare, unde nu s-a mai impus de 7 jocuri, cu două remize albe și 5 eșecuri, nemarcând în patru dintre ele.

În fazele trecute, Sparta le-a lăsat acasă pe Kraluv Dur (1-1/5-4 la penalty-uri), Pardubice (0-1, 3-1), Viktoria Plzen (1-2, 2-0). Dincolo, Jablonec le-a eliminat pe Slavoj Visehrad (2-0), Frydek-Mystek (2-0, 3-0), Dukla Praga (0-0, 2-1).

În afara înfruntării din tur, cele două formații s-au mai întâlnit în actuala stagiune în campionat. Din cele două dispute mai bine a ieșit Sparta, 1-1 ”afară” și 2-1 acasă. Jablonec nu a mai triumfat pe terenul praghezilor tocmai din martie 2007, scor 3-0, în Liga l. Din acel moment, gazdele au izbutit 12 victorii și un egal.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA SPARTA PRAGA – FK BAUMIT JABLONEC

HJK HELSINKI – ILVES, ora 18:30

Într-un start de sezon influențat de condițiile meteo, HjK Helsinki a izbutit să dispute până acum toate cele 6 etape. În această perioadă a adunat 11 puncte, cu care se află pe locul secund, la două puncte în spatele liderului Mariehamn. În schimb, Ilves nu a apucat să joace decât 3 runde, iar cele 6 puncte din cont o plasează pe a 7-a poziție.

Cu cel mai bun atac, golaveraj 9-5 (șase dintre reușite au fost în repriza a doua), HjK a suferit etapa trecută primul eșec, 0-1 ”afară” la Kemi, venit după trei victorii și două egaluri. A fost al doilea meci consecutiv în care nu a marcat, însă ambele le-a disputat în deplasare. În cele trei partide de pe teren propriu a câștigat de fiecare dată, dând 7 goluri și primind două.

Cu cea mai bună apărare, numai un gol luat, și cu alte 3 date, Ilves s-a înclinat acum o rundă chiar pe propria arenă, 0-1 cu Mariehamn. În celelalte două jocuri anterioare învinsese la zero numai în deplasare, pe KuPS (1-0) și ”lanterna roșie” SJK (2-0).

În stagiunea precedentă, cele două formații s-au înfruntat de trei ori. Fiecare a obținut câte o victorie pe propria arenă, HjK cu 2-1, Ilves cu 1-0, pe terenul celei din urmă consemnându-se și un egal, 1-1. Ele nu se mai întâlniseră din 1996, când HjK s-a impus acasă, 1-0, și a remizat ”afară”, 1-1.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA HJK HELSINKI – ILVES

GALATASARAY – RIZESPOR, ora 20:45 (Cupa Turciei)

Galatasaray  este mare favorită să se califice în finala Cupei. De partea sa este victoria obținută în turul semifinalei cu Rizespor, 3-1 (Emre Colak 15, Oztekin 61, Podolski 90+4 – Ozek 76) în deplasare. Formația din Istanbul insistă pe Cupă deoarece în campionat nu se găsește decât pe locul 6, cu doar 45 de puncte în 31 de etape. Dincolo, Rize ocupă a 13-a treaptă, cu 34 de puncte, și încă își face griji în privința retrogradării.

De 3 jocuri nu s-a mai înclinat Galata, cu două succese, apoi un egal. O dată a cedat în ultimele 6 jocuri, în toate competițiile, pe lângă două triumfuri și 3 egaluri. De alte 4 meciuri înscrie și ia mereu gol. Doar de două ori, și numai o dată pe plan intern, a pierdut în 24 de dispute stagionale de pe teren propriu, în toate competițiile, ultima înfrângere fiind un 1-2 cu Atletico Madrid în grupele Ligii Campionilor, pe 15 septembrie: de atunci a realizat 13 victorii și 8 egaluri. În precedenta vizită primită s-a impus, 4-1 cu Kasimpasa, după 4 egaluri la rând.

Rize a învins partida anterioară, 2-0 acasă cu Mersin, după o așteptare de 8 confruntări, indiferent de întrecere, cu 3 remize și 5 înfrângeri. A înscris în 4 din ultimele 5 dispute, însă în trei cazuri numai câte o dată. 6 meciuri au trecut de la precedentul succes de pe teren străin, 2-0 în Cupă cu Basaksehir, de atunci bifând ”afară” două egaluri și 4 eșecuri, mereu cu gol luat, dar și dat în 5 dintre acestea.

Înaintea duelului din Cupă, cele două echipe se întâlniseră și în Superlig, tot la Istanbul, meci terminat 1-1. În turul de acasă, Rize câștigase cu 4-3. În fief-ul Cim Bom, totuși, nu a mai triumfat tocmai din martie 2004, scor 2-1 în campionat. De atunci, Galatasaray și-a trecut în cont 5 victorii și două remize.

Până acum, Galatasaray s-a confruntat cu Akhisar (2-1, 1-1), Kastamonuspor (2-1, 4-1) și Karsiyaka (3-1, 3-1) în faza grupelor, apoi le-a eliminate pe Gaziantep (3-1) și pe Akhisar (2-1, 1-1). De partea cealaltă, Rize le-a depășit pe Adliyespor (2-0), Orhangazispor (1-0), au urmat la rând Bucaspor (4-1, 2-3), Mersin (2-2, 1-0) și Aydinspor (3-1, 2-1) în grupe, plus Sivas (2-0) și Basaksehir (2-0, 1-0).

AICI GĂSIȚI COTELE LA GALATASARAY – RIZESPOR

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă