MANCHESTER UNITED FĂRĂ CHAMPIONS LEAGUE ÎN SEZONUL VIITOR

MANCHESTER UNITED FĂRĂ CHAMPIONS LEAGUE ÎN SEZONUL VIITOR

Manchester United termină astăzi sezonul de Premier League, pe ”Old Trafford”, cu Bournemouth, meci ce trebuia să se dispute duminică seară, dar care a fost amânat din cauza unei alerte cu bombă, neconfirmată din fericire. Pentru echipa lui Van Gaal bilanțul de final nu e grozav, de vreme ce obiectivul de calificare în Champions League este ratat. Ca să prindă totuși locul 4, United ar trebui să câștige cu 19-0 în fața lui Bournemouth, ceea ce reprezintă, din orice punct de vedere ai privi lucrurile, o utopie. Mai aproape de adevăr este obiectivul de a obține un punct, care să-i permită să treacă în clasament peste Southampton si să aibă astfel garantată prezența în Europa League, indiferent de ce va face în finala Cupei Angliei. Un alt reper important al zilei de azi e dat de finala Cupei României, Dinamo-CFR Cluj, o partidă disputată disputată sub semnul dispariției lui Patrick Ekeng. Tot azi se joacă și finala Cupei Greciei, cu Olympiakos căutând al doilea event consecutiv. Amănunte și cote mai jos. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

DINAMO – CFR CLUJ, ora 21:30

O finală sub semnul tragediei

Odată cu finala Cupei României contra lui CFR, Dinamo dispută primul meci după moartea fostului său mijlocaș Patrick Ekeng. Au trecut 10 zile, însă impactul acestei tragedii este posibil să-i afecteze încă pe ”roș-albi”.

Pe locul 4 la finalul campionatului, play-off-ul terminându-l cu golaveraj negativ (12-15), echipa condusă de Mircea Rednic se prezintă pe ”Național Arena” fără victorie de 4 jocuri, cu un eșec și 3 egaluri. Ultimul succes, 1-0 cu ASA, este totodată singurul din precedentele 7 partide, în toate competițiile. Ba, nu a învins decât de două ori de 15 meciuri încoace. Doar o dată în anterioarele 10 confruntări nu a marcat.

CFR se luptă pentru șefie în play-out, unde deține cel mai bun atac și cea mai solidă apărare într-un golaveraj 20-7 în 11 runde. S-a impus în ultimul duel, 2-1 cu FC Voluntari, imediat după un 0-1 cu Petrolul la Ploiești. Acesta este unicul insucces din precedentele 8 jocuri, 5 câștigate, indiferent de întrecere. Pe de altă altă parte, clujenii au marcat în doar două din anterioarele 4 partide.

Până la finală, Dinamo a trecut de Dacia Unirea Brăila (3-2), Pandurii (3-2), Astra (2-1), Steaua (0-0 acasă, 2-2 în deplasare), 80 la sută dintre reușite fiind în repriza secundă. La rândul său, CFR le-a eliminat pe Balotești (1-0 după prelungiri), Viitorul ll Constanța (1-0), CSMS Iași (2-1), ASA Tg. Mureș (0-0, 2-0): 83,3 la sută din goluri le-a înscris după pauză. Bucureștenii au cucerit ultima oară Cupa în 2012, iar ardelenii – în 2010.

Din partidele dintre cele două echipe în sezonul regulat, CFR a ieșit mai bine, cu 2-0 în ”Ștefan cel Mare” și 1-1 acasă. Între cele două înfruntări a mai fost una în Cupa Ligii, cu Dinamo superioară, 2-0 pe teren propriu. Acesta este unicul triumf al ”roș-albilor” din anterioarele 7 dueluri directe, restul încheindu-se cu două remize și 4 succese ale clujenilor.

Cu dureri la piciorul drept, atacantul Marcel Essombe are șanse minime să prindă lotul lui Dinamo. Sigur va lipsi portarul Rîmniceanu, căruia tocmai i s-a reziliat contractul. În schimb, și cu ajutor psihologic, a fost recuperat Dorin Rotariu, foarte afectat de decesul lui Ekeng. În cealaltă tabără nu există probleme deosebite de efectiv.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO – CFR CLUJ

MANCHESTER UNITED – BOURNEMOUTH, ora 22:00

Un egal e suficient pentru ca United să prindă locul 5

Amânat de duminică din cauza unei alerte cu bombă pe ”Old Trafford”, meciul cu Bournemouth, din ultima etapă, a 38-a, din Premier League, are pentru Manchester United un singur scop: obținerea măcar a unui punct, cu care și-ar asigura participarea în viitoarea Europa League indiferent de rezultatul din finala Cupei Angliei. Aflați pe locul 6, ”diavolii” au același număr de puncte ca Southampton, de pe a 5-a poziție, ultima de cupe europene, dar sunt trași în jos de golaveraj, 46-34 față de un 59-41 al ”sfinților”. Tot golaverajul e motivul pentru care locul de Champions League, ocupat de Manchester City, e practic imposibil de atins inclusiv în cazul unei victorii la scor în acest ultim meci, căci United ar avea nevoie de un succes cu 19-0 pentru a lua fața celor de la City.

Cu a doua cea mai bună apărare, totodată prima la meciurile de acasă, unde a fost bătută de doar 8 ori, dar și cu cel mai slab atac din primele 8 clasate, trupa olandezului Louis van Gaal a pierdut runda trecută, 2-3 ”afară” cu West Ham, după alte 4 jocuri cu un egal și 3 victorii numai la zero, cu gol dat mereu în acest răstimp. Remiza, 1-1 cu campioana Leicester, a bifat-o acasă și a venit după 6 succese consecutive pe ”Old Trafford”, 5 dintre ele fără gol primit. Anterior, cedase cu Southampton, 0-1 pe 23 ianuarie. De altfel, doar două din totalul de 10 înfrângeri le-a suferit acasă, pe lângă 5 remize și 11 succese.

Pe locul 16 se găsește Bournemouth: cu un egal ar urca un loc, iar cu un triumf ar urca două, fiind condiționată și de golaverajul modest, 44-64. Nu a mai câștigat de 4 jocuri, cu 3 insuccese, apoi o remiză, precedate de un 2-1 ”afară” cu Aston Villa, singurul triumf din ultimele 7 partide, 5 dintre ele pierdute. De 5 meciuri marchează și ia constant gol. În precedentele 4 deplasări a combinat câte un triumf cu câte un eșec: doar de două ori a pierdut în anterioarele 8 vizite făcute, plus 3 victorii și 3 egaluri. În total, 6 din cele 11 victorii stagionale le-a realizat pe teren străin, completate de 4 egaluri și 8 din cele 17 eșecuri.

Șase jucători lipsesc de la United, anume accidentații Schweinsteiger, Januzaj, Darmian, Phil Jones, Shaw, în vreme ce Fellaini este suspendat. Adversarii nu se pot baza pe Adam Smith, Distin, Mings și Rantie, toți cu probleme medicale.

În tur, Bournemouth a învins cu 2-1 (Stanislas 2, J. King 54 – Fellaini 24). A fost cea dintâi confruntare all-time dintre cele două grupări.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER UNITED – BOURNEMOUTH

HULL – DERBY COUNTY, ora 21:45 (ANGLIA CHAMPIONSHIP, PLAY-OFF)

După 3-0 în tur, Hull e aproape de barajul de promovare

Hull City pornește cu prima șansă de calificare în finala play-off-ului de promovare în Premier League, în care au intrat echipele clasate între locurile 3 și 6 la terminarea ligii secunde. De partea sa stă victoria din manșa întâi a semifinalei cu Derby County, câștigată net cu 3-0 (Abel Hernandez 30, Shackell 40 autogol, Robertson 90+8) în deplasare.

La retur, Hull se prezintă după două succese consecutive, iar un 0-1 la Bolton, acum 3 partide, este singura înfrângere din ultimele 8 meciuri, 5 dintre ele câștigate, totodată unica dispută din această serie în care nu a marcat. De 14 jocuri nu a mai pierdut acasă, cu 5 remize (două ”albe”) și 9 succese, inclusiv precedentele două. Mai mult, un 0-2 chiar cu Derby pe 27 noiembrie este unicul eșec stagional pe propria arenă, completat de 7 remize și 15 triumfuri. ”Tigrii” au terminat sezonul regulat pe a 4-a poziție, cu 83 de puncte în 46 de etape, plus al 4-lea cel mai bun atac, dar și a două apărare într-un golaveraj 69-35.

Pe a 5-a poziție la încheierea campionatului, cu 78 de puncte și golaveraj 66-43, Derby nu a mai triumfat de 4 dispute, cu două egaluri și două insuccese, precedate de 4 victorii la rând. Nu a înscris deloc de două partide încoace, după ce punctase mereu în anterioarele 9. În schimb,  în deplasare nu s-a mai înclinat de 3 confruntări, cu două victorii și un egal. În întreaga stagiune, de ”afară” s-a întors cu 9 succese, 8 remize și 6 înfrângeri, nemarcând în 6 din totalul lor.

Dacă Hull s-a impus detașat în prima parte a barajului, County o făcuse în sezonul regulat. Atunci, formația din Derby a triumfat cu 2-0 în deplasare în noiembrie și cu 4-0 acasă în aprilie, exact cu rezultatul care acum ar ajuta-o să pătrundă în finala play-off-ului. Ultimul succes al lui City pe propria arenă a fost 2-1 în februarie 2013.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA HULL – DERBY COUNTY

AARHUS – AALBORG, ora 20:00

Aarhus e fără obiectiv, Aalborg încă speră la Europa

Aarhus a rămas fără un obiectiv real. Cu 30 de puncte înaintea etapei a 30-a, formația pregătită de Glen Riddersholm se găsește departe și de zona cupelor continentale, și de retrogradare. În schimb, Aalborg încă mai speră să obțină un bilet de Europa League. Momentan, nu se află în grafic: are 49 de puncte, cu 3 mai puține decât Midtjylland, care a învins în primul meci al rundei, 3-2 cu SonderjyskE.

Gazdele se descurcă bine în ofensivă, nu și în apărare, golaveraj 39-43. Sunt primele doar la egaluri, nu mai puțin de 12. Au câștigat runda trecută, 5-1 acasă cu Esbjerg, după o așteptare de 10 jocuri, terminate cu 6 remize și 4 eșecuri. Mai mult, nu s-a impus decât de două ori în ultimele 16 partide. 5 din precedentele 6 meciuri le-a încheiat cu gol dat și luat mereu. Același succes cu Esbjerg este primul de pe teren propriu după o pauză de 4 dispute, cu două egaluri urmate de două înfrângeri. Oricum,  din cele numai 6 triumfuri, 5 le-a realizat pe ”Ceres Park”, pe lângă 5 remize și 4 insuccese.

Fruntașă la atac, cu 53 de reușite, însă deficitară în defensivă, întrecută de 37 de ori, Aalborg are cele mai puține remize, 4. A pierdut ultima confruntare, 0-2 acasă cu liderul FC Copenhaga, punând capăt unei imbatabilități de 3 partide, cu un egal și două victorii, toate la zero. De alte 3 meciuri nu a mai cedat ”afară”, cu două triumfuri și un nul, fără gol încasat: un 2-6 cu FC Copenhaga este unica înfrângere din ultimele 7 vizite efectuate, 4 câștigate. În total, cu 7 victorii a revenit de ”afară”, plus două egaluri și 5 înfrângeri.

În acest sezon, cele două echipe s-au întâlnit de două ori în campionat, cu Aalborg mai bună, 3-2 în deplasare și 2-2 acasă. Ulterior, au mai fost două înfruntări în Cupă, de data asta cu Aarhus câștigătoare, 2-0 ”afară” și 2-2 pe propria arenă. Precedentul succes al lui Aarhus acasă a fost un 3-0 în mai 2013.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA AARHUS – AALBORG

OLYMPIAKOS – AEK ATENA, ora 19:30 (Finala Cupei Greciei)

Olympiakos vrea din nou eventul

Campioană la pas, Olympiakos încearcă să realizeze eventul, precum anul trecut. Adversara formației din Pireu în finala Cupei, programată pe stadionul ”Spyros Louis” din Atena, este AEK, locul 3 la finalul sezonului regulat și tot pe treapta a 3-a în play-off-ul de Champions League, unde au pătruns echipele clasate între pozițiile 2 și 5.

Nu mai puțin de 11 victorii interne a legat Olympiakos de la un 0-1 ”afară” chiar cu AEK în campionat, pe 13 februarie. A fost singurul său eșec în toate competițiile naționale din aceste sezon, totodată unicul meci în care nu a izbutit să înscrie! În rest, a mai înregistrat trei egaluri și 35 de victorii, 28 doar în cele 30 de runde din Super League elenă.

De două meciuri nu a mai câștigat AEK, remiză și înfrângere, ba în precedentele 4 jocuri a pierdut de două ori, indiferent de întrecere. De 7 confruntări încoace nu a putut obține mai mult de două triumfuri. Totuși, de 5 dispute marchează constant.

Până acum, Olympiakos s-a înfruntat cu Platanias (2-2), Panegialios (4-0), Apollon Smirnis (2-1) în faza grupelor, apoi le-a depășit pe Chania (4-1, 6-0), Asteras Tripolis (5-0, 1-1), PAOK Salonic (3-0, 3-0). La rândul ei, AEK s-a întâlnit cu Xanthi (1-0), Eleysina (6-0), Larisa (5-0) în grupă, după care a trecut de Levadiakos (1-0, 2-0), Iraklis (4-1, 1-0), Atromitos (1-0, 1-1).

Olympiakos a cedat în ultimul duel direct, 0-1 (R. Vargas 48), după ce câștigase acasă în tur cu 4-0 (Botia 28, Brown Ideye 70, Fortounis 78, 90+3 penalty). Același insucces este primul suferit de echipa din Pireu în ultimele 9 precedente, 6 dintre acestea câștigate. De 27 de dispute între cele două rivale, în toate competițiile, s-a marcat mereu măcar câte o dată.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA OLYMPIAKOS – AEK ATENA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă