Articolul precedent

ITALIA-SPANIA, FINALA DIN ”OPTIMI”

ITALIA-SPANIA, FINALA DIN ”OPTIMI”

În 2012, la Europeanul găzduit de Polonia și Ucraina, Spania și Italia s-au întâlnit în primul lor meci din faza grupelor și-apoi în finala de la Kiev. Spania era atunci campioană mondială și europeană en-titre, astfel că remiza din start a fost considerată o surpriză. În cele din urmă trupa lui Vicente Del Bosque avea să se impună mult mai clar în finala cu ”squadra azzurra”, păstrându-și trofeul în proprietate. Trofeu pe care ar vrea să-l câștige și la această ediție, doar că drumul pare mult mai anevoios acum, eșecul din grupă cu Croația îndreptându-i pe iberici pe un traseu extrem de complicat. Azi, Spania și Italia se reîntâlnesc într-o fază eliminatorie, fără marjă de eroare pentru niciuna dintre combatante, la Paris, chiar pe stadionul finalei. E primul meci al zilei, celălalt fiind confruntarea dintre Anglia și Islanda, cu islandezii forțând o surpriză a secolului în fața englezilor.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ITALIA – SPANIA, ora 19:00 (EURO 2016, ”OPTIMI”)

Finala din ”optimi”

Pe ”Stade de France”, Italia și Spania se confruntă în ”optimi” într-o reeditare a finalei ediției trecute, din 2012, câștigată de iberici cu 4-0 (David Silva 14, Jordi Alba 41, F. Torres 84, Mata 88). Anterior, ”squadra azzurra” a câștigat grupa E, cu 6 puncte, în timp ce actuala campioană continentală s-a situat pe poziția secundă în grupa D, tot cu 6 puncte. Ambele au terminat seriile cu câte un eșec, 0-1 cu Irlanda, respectiv 1-2 cu Croația.

Pentru trupa condusă de Antonio Conte, înfrângerea contra irlandezilor a fost prima după 4 partide de imbatabilitate, toate câștigate și fără gol primit. Și mai în spate, s-a înclinat de doar două ori în ultimele 8 meciuri. De 13 jocuri încoace, numai o dată nu a înscris, însă în 6 rânduri doar câte o dată. În același interval, defensiva i-a fost întrecută în 7 înfruntări.

Spaniolii au suferit în fața croaților al doilea insucces din anterioarele 4 dispute, după un surprinzător 0-1 chiar acasă cu Georgia, în ultimul examen dinaintea Euro. Oricum, formația pregătită de Vicente Del Bosque nu s-a înclinat decât de două ori în precedentele 15 confruntări, 12 dintre ele câștigate. A marcat în 5 din ultimele 6 partide și în 4 din ele a luat gol, pornind de la un 0-0 în testul cu ”tricolorii” de la Cluj. ”Furia Roja” se găsește la al 6-lea Euro la rând, triumfând la precedentele două ediții.

După finala din 2012, cele două ”naționale” s-au mai întâlnit de trei ori: a fost întâi un 0-0, egal tranșat de Spania (7-6) la loviturile de departajare la Cupa Confederațiilor din 2013, apoi 1-0 (martie 2014, la Madrid) pentru iberici și 1-1 (martie 2016, la Udine) în două partide de verificare. All-time, există 7 dueluri directe oficiale, un bilanț favorabil ”azzurrilor”, cu 3 victorii, ultima însă tocmai în 1994 în ”sferturile” CM din SUA, plus 4 remize și un eșec, luând în calcul doar rezultatele din timpul regulamentar. Pe lângă acestea au mai fost 25 de ”amicale”, încheiate cu 9 succese spaniole, 7 triumfuri italiene și 9 egaluri.

Un singur absent cert de la Italia, accidentatul Candreva. În locul său pe flancul drept ar fi utilizat Florenzi. Conte are un mare dubiu, în privința modulului, 3-5-2 sau 3-4-3: situația îl privește doar pe Giaccherini, care va juca fie la mijloc, fie în ofensivă. În locul Spaniei nu sunt probleme medicale, dar Del Bosque se gândește să schimbe și el puțin sistemul, incluzându-l și pe Koke alături de Sergio Busquets, cel sacrificat urmând a fi Nolito. Spania va miza iar între buturi pe De Gea, iar în atac rolul principal îi va reveni tot lui Morata, autor a 3 goluri la acest Euro și cu 6 reușite în 12 apariții la ”națională”: el mai are și avantajul că știe majoritatea rivalilor, în special pe colegii de la Juventus.

Italienii se tem pe arbitraj: meciul va fi condus de turcul Cuneyt Cakir și cred că acesta s-ar putea răzbuna după ce eșecul ”squadrei” cu Irlanda a dus la eliminarea Turciei de la turneul final.  Și ibericii au o mare temere. Ei vor evolua în alb, culoare ce le-a cam purtat ghinion până acum: așa au cedat disputa cu italienii din 1994, dar și cu Nigeria la CM 1998, cu Portugalia la CE 2004, cu Olanda la CM 2014, cu Croația la CE 2016.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ITALIA – SPANIA

 

ANGLIA – ISLANDA, ora 22:00 (EURO 2016, ”OPTIMI”)

Islanda în fața istoriei

Anglia și Islanda încheie, pe ”Allianz Riviera” din Nisa, seria optimilor de finală. Ambele reprezentative au terminat neînvinse faza grupelor, dar nu și-au câștigat seriile, ci s-au clasat pe poziția secundă, cu câte 5 puncte.

Singura cu punctaj maxim în preliminarii, echipa Albionului este neîntrecută de 6 meciuri, cu 4 succese la limită (trei de 2-1) și două egaluri. Un 1-2 într-un test cu Olanda este singurul eșec din ultimele 9 jocuri, doar ultimul, 0-0 contra Slovaciei, fiind fără gol dat (a și luat în 7 dintre ele), ba nu a pierdut decât de două ori de 25 de partide încoace, oficiale și amicale. Pe de altă parte, exceptând partidele terminate cu lovituri de departajare, Anglia este neînvinsă de 25 de meciuri de CE, în preliminarii ori la turneul final, cu începere de la un 2-3 cu Croația în noiembrie 2007, în eliminatorii.

Ajunși în premieră la un turneu final, islandezii sunt neînvinși de 4 jocuri, cu două egaluri la unu încadrate de câte o victorie, și nu s-au înclinat decât o dată în ultimele 6 partide. Pe de altă parte, ei nu au câștigat decât 4 din precedentele 15 meciuri, oficiale și amicale. Elevii pregătiți de suedezul Lars Lagerback, alături de localnicul Heimir Hallgrimsson, au marcat mereu de 12 partide încoace, dar numai o dată nu au luat gol în anterioarele 9.

Niciodată nu s-au mai înfruntat cele două adversare în partide oficiale. Ele s-au întâlnit până acum numai în două meciuri amicale, cu un egal, 1-1 la Reykjavik în 1982, și o victorie a Angliei, 6-1 la Manchester în iunie 2004. Atunci, Wayne Rooney a semnat o ”dublă”. Pentru noua dispută, ambele echipe au efectivul complet.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ANGLIA – ISLANDA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă