Articolul precedent

STEAUA E ÎN FORMĂ BUNĂ ȘI SPERĂ LA UN MIRACOL

STEAUA E ÎN FORMĂ BUNĂ ȘI SPERĂ LA UN MIRACOL

La doar un pas de fericire se găsesc toate echipele ce încep de astăzi să joace în play-off-ul Champions League. Fericirea ar veni în urma calificării în faza grupelor, dar pentru asta trebuie trecut acest ultim tur preliminar. Steaua a avut ghinion la tragerea la sorți și a dat poate peste cel mai tare adversar posibil, Manchester City. Cu Guardiola pe bancă și încă în faza de rodaj, ”cetățenii” au lăsat impresia în victoria cu Sunderland din week-end că ar putea fi surprinși, măcar la București, de o echipă bine organizată și cu o stare de spirit adecvată. Steaua le are pe amândouă, plus acea obișnuință de a juca meciuri de acest gen, astfel că a visa la un miracol nu-i deloc interzis. Programul serii cuprinde și alte partide din aceeași fază a competiției, celelalte urmând a se disputa mâine. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

STEAUA – MANCHESTER CITY, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR PLAY-OFF)

Steaua e în formă bună și speră

Steaua susține prima luptă cu Manchester City având ca miză pătrunderea în grupele Champions League. Cele două formații nu s-au mai înfruntat niciodată până acum.

ste-cit”Roș-albaștrii” sunt imbatabili în actuala stagiune. Ei s-au impus pe toate fronturile: și în finala Cupei Ligii (2-1 după prelungiri cu Chiajna), și în cele 3 etape jucate în Liga 1, și în turul 3 preliminar al Ligii, 1-1 și 2-0 cu Sparta Praga. De asemenea, au marcat fără excepție în aceste 6 partide: în primele 3 meciuri au luat câte un gol, iar în celelalte – niciunul. Cu tot cu sezonul trecut, Steaua este neînvinsă de 10 jocuri, indiferent de întrecere. Pe teren propriu, seria invincibilă se ridică la 12 dispute, de la un 0-1 cu Astra în noiembrie 2015, în campionat.

Cu un nou antrenor pe bancă, Pep Guardiola în locul chilianului Manuel Pellegrini, City nu a jucat decât o partidă oficială în actualul sezon, recentul 2-1 pe teren propriu cu Sunderland, la debutul Premier League. Această victorie a venit la capătul unei serii mai puțin reușite. Nu numai că ”cetățenii” au terminat sezonul trecut fără nici un succes în ultimele 5 meciuri, dar nici în ”amicale” nu s-au descurcat bine, cu un egal, 1-1 cu Dortmund (6-5 la penalty-uri) și două eșecuri, 0-1 cu Bayern și 2-3 cu Arsenal.

Pentru confruntarea de pe ”Național Arena”, Laurențiu Reghecampf nu contează pe Pintilii, accidentat, și nici pe ultimii sosiți, Florin Tănase, Boldrin și De Amorim. Tehnicianul Stelei pare decis să mizeze pe o formulă 4-2-3-1, cu Golubovici unic atacant și cu Muniru la închidere, alături de Achim, favorit  în detrimentul lui Bourceanu. Dincolo, principalul dubiu al lui Guardiola e legat de portarul titular, Caballero sau Hart, în vreme ce Toure Yaya nu a făcut deplasarea la București.

De 18 ori a mai jucat Steaua contra echipelor engleze. Bilanțul este de 5 victorii, 4 egaluri și 9 înfrângeri: ultimele dispute au fost în 2014 cu Chelsea în Ligă, scoruri 0-4 și 0-1. City s-a mai întâlnit doar o dată cu o rivală din România, 1-0 și 2-0 cu FC Timișoara în Europa League 2010/2011.

AICI GĂSIȚI COTELE LA STEAUA – MANCHESTER CITY

 

YOUNG BOYS – BORUSSIA M-GLADBACH, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR PLAY-OFF)

Young Boys speră să profite de lipsa meciurilor Borussiei

Young Boys se află înaintea primei încercări din istorie de a ajunge în grupele Champions League. În cale îi mai stă doar Borussia Monchengladbach, care a evoluat în grupe chiar sezonul trecut. Cele două formații sunt la întâia lor întâlnire oficială din istorie. Totuși, acum o lună, s-au înfruntat într-un ”amical”, scor 3-3, tranșat apoi de nemți la penalty-uri, 5-4.

Trupa din Berna ar putea fi avantajată de faptul că a disputat deja 7 partide în actuala stagiune. În campionat nu a început extraordinar, cu două victorii și două eșecuri, ultimul fiind un 0-3 pe terenul campioanei FC Basel. S-a revanșat rapid în Cupă, week-end-ul trecut, 6-0 la Veltheim. Între aceste dispute s-au intercalat cele cu Șahtior din turul 3 preliminar, depășit de elvețieni după 0-2 și 2-0/4-2 la penalty-uri.

În schimb, Monchengladbach se află la prima confruntare oficială din acest sezon, după ce pe cel trecut l-a terminat cu 4 jocuri consecutive imbatabile. În perioada de pregătire a disputat nu mai puțin de 9 partide de verificare. A pierdut numai o dată, dar exact în fața unei adversare din Elveția, 1-2 cu FC Zurich. În rest, au mai fost două remize și 6 victorii. Printre rezultate s-au numărat 6-1 cu Lucerna și 0-0 cu Lazio.

Young Boys s-a mai confruntat de 11 ori cu rivale germane, cu două succese, 5 remize și 4 eșecuri. Ambele triumfuri, plus câte două egaluri și insuccese au fost bifate pe propria arenă. De partea cealaltă, Borussia a mai întâlnit numai o dată o grupare din Elveția, 1-1 ”afară” și 3-0 acasă cu FC Zurich în grupele Europa League 2014-2015.

AICI GĂSIȚI COTELE LA YOUNG BOYS – BORUSSIA M-GLADBACH

 

DINAMO ZAGREB – SALZBURG, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR PLAY-OFF)

Două echipe în formă bună

Niciodată nu a putut Dinamo Zagreb să o bată pe Salzburg. Până la această dublă manșă din play-off-ul Ligii, au mai existat 4 dueluri directe. Primele două au avut loc în vara lui 2009, în turul 3 eliminatoriu din Champions League, când austriecii au mers mai departe după 1-1 acasă și 2-1 ”afară”. Au venit apoi partidele din grupele Europa League 2014-2015, cu Salzburg dublu învingătoare, 4-2 pe teren propriu, 5-1 în Croația.

Dinamo a câștigat toate celelalte 4 partide disputate în preliminariile actualei ediții a Ligii, 2-1 și 3-2 cu Vardar Skopje, apoi 2-0 și 1-0 cu Dinamo Tbilisi, după ce sezonul trecut participase în faza grupelor, unde înregistrase o victorie, urmată de 5 eșecuri consecutive. Și în campionat a funcționat foarte bine, cu un egal și 4 succese, precedentele 3 la rând cu un singur gol primit. În toate competițiile, echipa din Zagreb nu a mai cedat de 19 meciuri, de la un 0-1 la Split cu Hajduk, pe 20 martie, în campionat.

Și Salzburg s-a impus în anterioarele 4 dispute din actualele preliminarii din Ligă, ba și fără gol încasat: 1-0 și 2-0 cu Metalurg Liepaja, 1-0 și 2-0 cu Partizani Tirana. În schimb, în campionat a început șchiopătând, cu o înfrângere (1-3 cu Sturm, la Graz) și un egal, după care au venit și două victorii, ambele cu 2-0. Între timp, a triumfat și în Cupă, 3-1 la Vorwarts. Doar un gol a primit în ultimele 5 partide oficiale.

Croații au mai fost implicați în play-off-ul Ligii de 4 ori. În 3 rânduri au trecut mai departe, însă ratarea au suferit-o chiar în fața unei echipe austriece, Austria Viena, în 2013-2014. De partea cealaltă, Salzburg a mai ajuns în această fază în 3 cazuri și mereu a fost eliminată, ultima dată de Malmo în 2014-2015.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO ZAGREB – SALZBURG

 

AJAX – FK ROSTOV, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR PLAY-OFF)

Surpriza Rostov vrea să prindă acum și grupele

Ajax Amsterdam și FK Rostov se înfruntă pentru prima oară în istorie odată cu manșa întâi din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Olandezii au mai jucat de 4 ori contra unei echipe ruse și mereu cu Spartak, în fața căreia a pierdut de fiecare dată: 1-3 și 0-1 în martie 1998, în ”sferturile” fostei Cupa UEFA, și 0-1 și 0-3 în martie 2011, în ”optimile” Europa League. În schimb, trupa din Rostov se află la prima dispută contra unei rivale batave.

Cu oarece emoții a depășit Ajax faza anterioară, când a înregistrat 1-1 acasă și 2-1 în Grecia cu PAOK Salonic. Nici în campionat nu a avut un start ideal, învingând la Rotterdam, 3-1 cu Sparta, dar remizând pe ”ArenA” cu Roda Kerkrade, 2-2. ”Lăncierii” doar au remizat în ultimele două jocuri de pe teren propriu, însă ei nu au pierdut deloc de 17 vizite primite încoace, în toate competițiile, de la un 1-2 cu PSV în campionat, în octombrie 2015.

În premieră în Champions League, Rostov a surprins în turul 3 preliminar, scoțând-o din cursă pe Anderlecht după 2-2 pe propria arenă și 2-0 la Bruxelles în doar a doua sa victorie în cele 6 deplasări continentale all-time. Pe de altă parte, traseul din campionat a fost în descreștere: victorie, egal și, finalmente, eșec, 2-3 pe terenul lui Zenit, week-end-ul trecut. Recent, echipa a fost preluată de Dmitri Kiricenko, alături de Peter Bosz, în urma separării de versatul Kurban Berdiev.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AJAX – FK ROSTOV

 

FC COPENHAGA – APOEL NICOSIA, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR PLAY-OFF)

Copenhaga vrea revanșa pentru 2009

FC Copenhaga și APOEL Nicosia se înfruntă pentru a doua oară în play-off-ul Champions League. Din precedenta luptă, care a avut loc în august 2009, mai departe s-a dus formația cipriotă, după 3-1 acasă și 0-1 în Danemarca. Ulterior, în grupa cu Chelsea, Atletico și FC Porto a bifat 3 egaluri și 3 eșecuri.

9 partide a jucat FC Copenhaga în acest sezon și nu a pierdut nici una. 4 dintre ele au fost în fazele precedente ale Ligii, perioadă în care a primit un sigur gol, de la Astra, 1-1 la Giurgiu, dar 3-0 pe ”Telia Parken”. Anterior, se distrase cu nord-irlandezii de la Crusaders, 3-0 ”afară” și 6-0 acasă. În campionat nu a ratat decât două puncte în primele 5 etape, 1-1 la SonderjyskE, egal completat de 4 victorii, 3 dintre ele la zero. Pe propria arenă nu s-a mai înclinat de 24 de partide, indiferent de întrecere, cu începere de la 2-3 cu Jablonec în august 2015, în eliminatoriile Europa League. Ba, ultimele 9 vizite primite au însemnat numai triumfuri, cu doar un gol încasat în precedentele 5.

Tot două tururi eliminatorii a trecut și APOEL, eliminate fiind TNS și Rosenborg. Decisive au fost disputele de pe teren propriu, ambele câștigate cu 3-0, fiindcă, ”afară”, echipa cipriotă nu a putut învinge deloc, bifând un 0-0 și un 1-2. Ulterior, a jucat și primul meci intern din noua stagiune, 1-2 în Supercupa cu Apollon Limassol. Cu tot cu sezonul trecut, pe teren străin nu s-a mai impus de 3 jocuri și nu are decât un triumf de 5 vizite făcute încoace.

Pentru gazde, confruntările cu APOEL din 2009 sunt unicele împotriva unor formații cipriote. Dincolo, trupa din Nicosia a mai evoluat de 6 ori cu formații daneze, înregistrând 3 eșecuri, un egal și două victorii.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC COPENHAGA – APOEL NICOSIA

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă