Articolul urmator

ARGENTINA-URUGUAY: CU SAU FĂRĂ MESSI CONTRA LUI SUAREZ?

ARGENTINA-URUGUAY: CU SAU FĂRĂ MESSI CONTRA LUI SUAREZ?

Foarte multe meciuri amicale se regăsesc în programul zilei de azi. Unele foarte atractive, cum ar fi confruntarea ultimelor două vicecampioane europene, Italia-Franța, un duel între două ”naționale” ce încearcă să-și regăsească drumul cu noi selecționeri, Belgia-Spania, ori partida dintre două reprezentative ce caută să se reinventeze, Olanda-Grecia. Sunt însă și meciuri oficiale, în America de Sud, în preliminariile Mondialului. La Mendoza, Argentina așteaptă cu teamă Uruguayul lui Suarez, Cavani și Godin, dar și cu neliniștea dată de incertitudinea ce plutește în jurul lui Messi, venit cu mici probleme medicale de la Barcelona. Tot pe continentul sud-american, Brazilia caută să regăsească gustul succeselor în deplasare cu un nou selecționer, situația ”naționalei” carioca în clasament fiind destul de îngrijorătoare. Toate amănuntele mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

BELGIA – SPANIA, ora 21:45 (AMICAL)

”Amical” cu alertă de grad 3

Stadionul ”Roi Baudouin” din Bruxelles așteaptă reprezentativele Belgiei și Spaniei cu  o alertă antiteroristă de gradul 3. Această măsură a fost luată de autoritățile locale din cauza atentatelor din ultimele luni de la Paris, Nisa și mai ales Bruxelles.

Cele două echipe, care-și pregătesc startul în preliminariile CM 2018 cu Cipru, respectiv Liechtenstein, își dau întâlnire după ce au dezamăgit la Euro 2016. În Franța, Belgia a început cu un eșec, 0-2 cu Italia, a continuat cu trei victorii cu 8 goluri date și nici unul luat, pentru ca în ”sferturi” să piardă cu Țara Galilor, 1-3. Traseul sub așteptări a dus la separarea de antrenorul Marc Wilmots, ceea ce face ca noul selecționer, spaniolul Roberto Martinez, să debuteze chiar contra echipei țării sale. Ajutorul său e Thierry Henry.

Deși era deținătoare a trofeului, Spania a ieșit devreme de la Euro. Starul a fost bun, cu două victorii la zero, însă apoi au venit două înfrângeri, între care un 0-2 în ”optimea” cu Italia. Eliminarea prematură a contribuit la plecarea tehnicianului Vicente Del Bosque. Cel ce l-a substituit, Julen Lopetegui, își face astfel și el debutul, precum omologul Roberto Martinez la belgieni, pe banca ibericilor.

De 16 partide nu au mai cedat belgienii acasă. Mai precis, de la un 2-3 într-un ”amical” cu Japonia, în noiembrie 2013. De partea cealaltă, spaniolii nu s-au mai înclinat ”afară” de 5 meciuri, cu 3 victorii cu 1-0 și două remize, între care un 0-0 cu România, la Cluj.

Din lotul convocat, gazdele îl au indisponibil pe Fellaini: ca măsură de siguranță Martinez l-a adus pe Dendoncker. La rândul său, Lopetegui i-a recuperat pe Diego Costa, Sergio Ramos și Pique, fiind decis să înceapă cu o formulă 4-3-3. Din 1988 încoace, nici un selecționer spaniol nu a pierdut la debut.

Din septembrie 2009 datează ultima confruntare directă, terminată rău pentru Belgia, învinsă la La Coruna cu un contondent 5-0 în eliminatoriile CM 2010, după ce pierduse și turul de acasă cu 2-1. Oricum, ”diavolii roșii” aleargă după un triumf în fața ibericilor de 8 meciuri: ultima oară s-au impus tocmai în iunie 1980, 2-1 la CE.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BELGIA – SPANIA

 

OLANDA – GRECIA, ora 21:45 (AMICAL)

Olanda și Grecia încearcă să se reinventeze

La Eindhoven se înfruntă două reprezentative, Olanda și Grecia, care încearcă să se reinventeze. Ambele au ratat turneul final al Euro 2016 după ce nu au putut prinde nici măcar ”barajul”. Pe ”Philips Stadion” ele susțin ultima verificare înaintea debutului în preliminariile CM 2018, în Suedia, respectiv în Gibraltar.

Cu același Danny Blind pe bancă, batavii se prezintă într-o formă bună, așa cum indică rezultatele din ”amicale”. În ultimele 4 meciuri ei și-au trecut în cont un egal și 3 victorii, între care 2-1 în Anglia și 2-1 în Polonia. De 8 partide înscriu constant. Mai datori au rămas acasă, unde au pierdut fără excepție precedentele 4 vizite primite, 3 în preliminariile CE 2016, plus testul cu Franța (2-3). Anteriorul succes pe propria arenă un fost un 2-0 cu Spania, într-un examen din martie 2015.

Grecia a triumfat în ultimul joc, 2-1 contra Australiei, venit după două înfrângeri la rând. Aceste eșecuri sunt singurele de 5 confruntări încoace. Pe de altă parte, elevii germanului Michael Skibbe și-au trecut în cont doar 3 victorii în anterioarele 19 jocuri. Recentul 2-1 din Australia reprezintă primul succes ”afară” după o așteptare de 14 partide, terminate cu 9 egaluri și 5 eșecuri.

De 8 ori s-au mai aflat cele două ”naționale” față în față, cu avantaj categoric de partea olandezilor, care au obținut 7 victorii și un egal, cu 19 goluri date și numai unul încasat. În precedenta dispută directă, din aprilie 2004, ei au învins cu 4-0 într-un ”amical” disputat tot la Eindhoven.

AICI GĂSIȚI COTELE LA OLANDA – GRECIA

 

ITALIA – FRANȚA, ora 22:00 (AMICAL)

Ultimele reglaje pentru Italia și Franța

Italia și Franța își fac reglajele de final înainte de primul lor meci din campania de calificare la CM 2018. Prima va evolua în Israel, cealaltă se va deplasa în Belarus.

”Squadra azzurra” se prezintă pe ”San Nicola” din Bari cu un selecționer nou, veteranul Giampiero Ventura (68 de ani). Acesta l-a înlocuit pe Antonio Conte, plecat la Chelsea după Euro. La întrecerea din Franța, italienii au înregistrat 3 victorii (toate la zero), un eșec și un egal, 1-1 în ”sferturi” cu Germania, în fața căreia s-a înclinat la penalty-uri, 5-6. Pe de altă parte, acasă ei nu au mai pierdut de 7 dispute, de la un 0-1 într-un ”amical” cu Portugalia, în iunie 2015.

Gazdă a Euro, Franța a pierdut finala, 0-1 după prelungiri cu Portugalia. Anterior, echipa pregătită de Didier Deschamps nu cedase deloc, cu o remiză albă și 5 victorii, între care un 2-1 cu România în deschiderea turneului final. Același eșec este singurul din ultimele lor 11 partide, 9 încheiate cu succese. ”Afară”, ”Les Bleus” s-au impus anterior în Olanda (3-2) după ce cedaseră în Anglia, 0-2, în unica lor înfrângere din precedentele 4 vizite efectuate.

De 37 de ori s-au înfruntat cele două echipe. Bilanțul este favorabil Italiei, cu 19 victorii, în vreme ce Franța a triumfat de 10 ori. În Peninsulă raportul este de 13-5: totuși, ”cocoșii” au învins în anterioara deplasare, 2-1 în noiembrie 2012, la Parma.

Marele semn de întrebare pentru Deschamps este cine va fi fundaș stânga în locul lui Evra. Bătălia se duce între Digne și Kurzawa, cu primul ușor favorit. Tot în apărare, dar pe dreapta, e posibil să debuteze monegascul Corchia. Dincolo, ca și Conte, Ventura e adeptul sistemului 3-5-2. Din defensivă va lipsi Bonucci, învoit deoarece soția sa are probleme de sănătate după naștere. Revine, în schimb, Verratti, la mijloc. În atac ar juca tandemul Eder-Pelle.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ITALIA – FRANȚA

 

ECUADOR – BRAZILIA, ora 00:00 (PRELIMINARII CM 2018)

Cu selecționer nou, Brazilia caută victoria și în deplasare

Dispută foarte importantă pentru ambele formații, aflate în posturi diferite. Ecuador este surpriza plăcută: după 6 etape ocupă locul 2, cu 13 puncte, exact ca liderul Uruguay. În schimb, Brazilia a lăsat de dorit până acum: nu se găsește decât pe a 6-a poziție, cu 9 puncte în cont.

Doar o dată au cedat gazdele, chiar în precedenta partidă, 1-3 în Columbia. A fost un rezultat care a confirmat regresul: Ecuadorul și-a început traseul cu 4 victorii, a urmat un egal, apoi a venit eșecul de la Barranquilla:  notabil, a înscris în toate cele 6 runde. Ulterior, a pierdut testul cu SUA, 0-1, iar la Copa America a bifat o victorie, două egaluri și un eșec, 1-2 în ”sfertul” cu aceeași echipă a SUA.

Brazilia a suferit în actualele eliminatorii, unde a început cu un eșec, 0-2 în Chile, și a continuat cu două succese, plus 3 remize, inclusiv în precedentele două etape, dar și la Copa America. La întrecerea din SUA, Selecao nu a putut nici măcar să depășească faza grupelor, bifând un egal, o victorie și un eșec. După acest rateu, selecționerul Carlos Dunga a fost concediat. În loc a fost numit Tite, aflat la debut în jocul de la Quito: acesta este foarte apreciat în întrecerile interne și se crede că-i cel mai capabil să reînvie echipa. Dezavantaj: în anterioarele 12 deplasări, Brazilia a obținut doar 4 succese, pe lângă 5 remize și 3 eșecuri.

La începutul lui iunie cele două reprezentative s-au înfruntat în SUA, la Copa America, duel terminat 0-0. Brazilia a rămas, astfel, neîntrecută de 8 dueluri directe: ultimul succes al Ecuadorului a fost un 1-0 acasă în noiembrie 2004. Precedentul joc din Ecuador a fost un 1-1 în martie 2009. Acum, niciuna dintre echipe nu are probleme majore de efectiv.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ECUADOR – BRAZILIA

 

ARGENTINA – URUGUAY, ora 02:30 (PRELIMINARII CM 2018)

Argentina: cu sau fără Messi împotriva lui Suarez?

Cel mai important meci al etapei a 7-a din preliminariile sud-americane pentru CM 2018 are loc la Mendoza. Argentina ocupă locul 3, cu 11 puncte, și primește un Uruguay aflat la șefie, cu două puncte în plus.

Deși au staruri de lux în atac, ”pumele” au cea mai slabă ofensivă, cu doar 6 goluri date. În schimb, beneficiază de cea mai solidă apărare, bătută de numai 4 ori. În preliminarii nu au cedat decât la start, 0-2 chiar acasă cu Ecuador, eșec urmat de 3 victorii și două egaluri. În toate competițiile, Argentina este imbatabilă de 11 partide, inclusiv un 0-0/2-4 cu Chile în finala Copei America 2016. După acest meci, selecționerul Gerardo ”Tata” Martino a plecat, iar în locul său a fost instalat Edgardo ”Paton” Bauza, aflat la debut.

Uruguay este prima și la atac, și la apărare, golaveraj 12-4. Tot în fața Ecuadorului a suferit unicul eșec din aceste preliminarii, 1-2 ”afară”, completat de 4 succese și o remiză, 2-2 în Brazilia. De la Copa America a revenit cu coada între picioare: a fost eliminată încă din grupe, după două insuccese și un singur triumf. Celeștii nu s-au impus decât într-una din ultimele 4 deplasări, indiferent de întrecere.

Gazdele vor evolua fără Aguero, Pastore și Higuain, toți cu probleme medicale. În plus, Messi suferă de pubalgie și nu se știe dacă va fi operațional, deși el a declarat că vrea neapărat să joace. Forțat, Bauza a chemat 3 noi jucători. Uruguayul nu are probleme speciale de efectiv.

Cele două echipe s-au întâlnit la recenta Copa America, unde Argentina a învins cu 1-0 (Aguero 56). În eliminatoriile trecute, fiecare a câștigat pe propria arenă, ”pumele” cu 3-0, Uruguay cu 3-2. ”Celeștii” nu s-au bucurat niciodată de un triumf în Argentina.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ARGENTINA – URUGUAY

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă