ÎNCEPE DRUMUL SPRE RUSIA

ÎNCEPE DRUMUL SPRE RUSIA

Dacă pe alte continente ostilitățile se derulează deja de luni bune, în Europa abia de azi încep preliminariile Campionatului Mondial din Rusia. 52 de echipe sunt implicate, dintre care, la finalul lui noiembrie 2017 se vor alege cele 13 echipe ce se vor afla la tragerea la sorți pentru turneul final. Lupta se anunță mult mai grea, căci spre deosebire de trecutele preliminarii, cele pentru Euro 2016, se califică mult mai puține echipe. Dincolo de debutul lui Christopf Daum pe banca României, care sperăm să fie unul pozitiv, programul zilei conține multe alte partide. În grupa noastră, Danemarca întâlnește Armenia la Copenhaga, iar Polonia merge în Kazahstan, alte dueluri interesante fiind cele ale Angliei, în Slovacia, sau Germaniei, în Norvegia. Nu-s doar partide interțări astăzi, căci se joacă în majoritatea ligilor secunde din Europa, dar și în Serie A din Brazilia. Toate cotele și detaliile mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

DANEMARCA – ARMENIA, ora 19:00 (CALIFICĂRI CM 2018)

Danezii n-au uitat de acel 0-4 din 2013

Danemarca și Armenia încep traseul din grupa E preliminară pe „Telia Parken” din Copenhaga. Este a 6-a confruntare dintre cele două reprezentative. Până acum, danezii s-au impus de 4 ori, iar armenii numai o dată, ar au făcut-o chiar în deplasare, un surprinzător 4-0 în unie 2013, în eliminatoriile CM 2014.

Pregătite din decembrie 2015 de norvegianul Age Hareide, gazdele vin după un detașat 5-0 în meciul amical cu Liechtenstein. A fost al 3-lea test la rând imbatabil, după 2-2 cu Bosnia și 4-0 cu Bulgaria. De altfel, Danemarca nu a pierdut decât o dată, 0-1 în Scoția, în precedentele 5 partide, 3 terminate cu succese. Asta după ce încheiase fără niciun triumf în ultimele 5 jocuri din preliminariile CE 2016, inclusiv „barajul” cu Suedia (1-2, 2-2). Acasă, nu a mai pierdut de 3 jocuri, indiferent de întrecere, de la 1-2 într-un „amical” cu Franța.

Armenia tocmai a fost bătută în testul din Cehia, scor 0-3. Anterior, legase 3 partide de verificare fără înfrângere, cu o remiză albă și două victorii. Aceste succese sunt, însă, unicele de 17 meciuri încoace, în toate competițiile. Preliminariile CE 2016 le-a terminat fără nici un triumf în 8 partide: ultimul succes oficial a fost un 2-1 acasă cu Bulgaria în octombrie 2013. Cu o lună mai devreme se impusese și „afară”, 2-1 în Cehia. Din decembrie trecut, de echipă se ocupă Varujan Sukiasian. Golgheterul Mkhitarian este incert pentru confruntarea de la Copenhaga.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DANEMARCA – ARMENIA


 

SLOVACIA – ANGLIA, ora 19:00 (CALIFICĂRI CM 2018)

Revedere după Euro, cu un nou selecționer pentru Anglia

Slovacia și Anglia se confruntă pe „Anton Malatinskeho” din Trnava după ce pe 20 iunie s-au aflat față în față în grupele turneului final al Euro 2016. Disputa de la St. Etienne s-a terminat 0-0, iar principala noutate față de atunci este faptul că oaspeții au antrenor nou, pe Sam Allardyce, care l-a înlocuit pe Roy Hodgson. În afara acelei partide, au mai existat alte două dueluri directe, în preliminariile CE 2004, cu englezii dublu învingători cu 2-1. Tot ei au triumfat acasă și în „amicalul” din martie 2009, scor 4-0.

Prezenți în premieră la un turneu final de CE, slovacii s-au calificat din grupă, cu 4 puncte. Însă, acel 2-1 cu Rusia este singura victorie din ultimele 5 meciuri, pe lângă două remize albe și două eșecuri, inclusiv un 0-3 în „optimea” cu Germania. Pe teren propriu nu s-au mai înclinat de 5 partide (două remize albe, 3 victorii cu câte 3 goluri date), toate de pregătire, începând de la un 0-1 cu Belarus din finalul eliminatoriilor CE 2016. Acesta e, însă, unicul eșec de 14 partide ca gazde.

Anglia se prezintă la debutul lui Allardyce fără succes de două partide, amintitul 0-0 cu Slovacia, apoi neașteptatul 1-2 cu Islanda din „optimile” de la Euro. Totuși, acea înfrângere este singura din precedentele 7 meciuri, 4 încheiate cu triumfuri. Pe de altă parte, un 0-2 într-un test cu Spania, din noiembrie 2015, este unicul eșec de 15 vizite făcute încoace. Notabil, trupa Albionului a pus capăt trecutelor eliminatorii continentale cu punctaj maxim în 10 jocuri.

În lotul Slovaciei, selecționerul Jan Kozak nu a venit cu mari noutăți, nelipsind principalii jucători, Hamsik, Stoch și Mak. Dincolo, Allardyce i-a chemat pe Drinkwater, Walcott, neconvocați la Euro, și l-a adus în premieră pe Antonio, de la West Ham. Între buturi va apărea Hart, recent cedat de Manchester City la FC Torino, mai ales că Foster s-a accidentat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SLOVACIA – ANGLIA


 

NORVEGIA – GERMANIA, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Germania e favorită și la Oslo

De nu mai puțin de 63 de ani nu s-au mai înfruntat Norvegia și Germania într-o partidă oficială. Ele s-au mai întâlnit doar în 1953, când meciurile lor din preliminariile CM 1954 s-au terminat 1-1 la Oslo și 5-1 pentru nemți la Hamburg. În schimb, s-au mai confruntat în 18 meciuri amicale, cu bilanț favorabil tot Manschaftului: 12 victorii, 4 egaluri, două eșecuri. Ultima dispută, din februarie 2009, a dat câștig de cauză nordicilor, 1-0 în deplasare, la Dusseldorf.

Absentă de la Euro după ce a pierdut „barajul” cu Ungaria (0-1, 1-2), Norvegia a disputat după aceea 6 partide amicale. Cu o echipă evident întinerită, a fost învinsă în trei dintre ele, inclusiv în ultimele două, 2-3 în Belgia și recentul 0-1 acasă cu Belarus. Singurele victorii au fost cele de pe teren propriu, 2-0 cu Finlanda și 3-2 cu Islanda. Nordicii s-au înclinat în două din ultimele 8 vizite primite, 5 terminate fără gol încasat.

Germania tocmai a triumfat în testul cu Finlanda, 2-0. Anterior, la Euro, în grupă a realizat un egal și două victorii, fără gol primit, în „optimi” a bătut Slovacia (3-0), în „sferturi” a trecut de Italia (1-1/6-5 la penalty-uri), dar în semifinale a fost eliminată de gazda Franța, 0-2. Acest eșec este primul între 7 meciuri imbatabile. Anterior, pierduse chiar acasă, 1-3 într-un „amical” cu slovacii. Nemții au pierdut în anterioarele două deplasări, 0-2 în „amicalul” din Franța din noiembrie 2015 și 0-1 în Irlanda, spre finalul preliminariilor CE 2016. Ei au cedat de 3 ori în anterioarele 14 vizite făcute.

La gazde, probleme medicale are Skjelvik, dar acestea sunt surmontanbile. În situații asemănătoare se găsesc, în cealaltă tabără, Draxler și Volland.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NORVEGIA – GERMANIA


 

ROMÂNIA – MUNTENEGRU, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Daum speră la un debut pozitiv pe banca României

Primul meci oficial dintre reprezentativele României și Muntenegrului, din grupa E preliminară, coincide cu debutul germanului Christoph Daum pe banca tehnică a „tricolorilor”. De la el se așteaptă o schimbare de mentalitate și de atitudine, dar și de stil de joc într-o formulă 4-3-3 ori 4-1-4-1.

Pentru început, antrenorul german vrea, înainte de toate, prospețime. De aceea, a convocat mai mulți tineri precum Rotariu, Răzvan Marin, Benzar, Achim. A adus și jucători ieșiți o vreme din circuitul „naționalei” (Enache, Bicfalvi, Maxim), dar a renunțat la 5 fotbaliști prezenți la Euro: Raț, Prepeliță, Pintilii, Sânmărtean, Alibec. Accidentați, Tătărușanu, Chiricheș și Toșca au ieșit din calcule. În plus, Keșeru și Florin Andone au acuzat probleme medicale, însă pot fi recuperați. Dincolo, în lotul lărgit de 30 de jucători, muntenegrenii au nu mai puțin de 26 de stranieri. Dintre aceștia nu lipsesc Jovetic, Vucinic, Savic. Singurul incert este fundașul lui Lille, Basa.

Pe „Cluj Arena”, România dispută primul meci după participarea la Euro. La competiția din Franța s-a oprit în grupe, fără niciun succes, cu un egal și două eșecuri. Un 5-1 acasă într-un test cu Georgia este singura victorie din ultimele 7 meciuri, oficiale și amicale. „Tricolorii” s-au impus de numai trei ori în precedentele 14 partide și, la fel, au pierdut de doar două ori de 24 de meciuri încoace. Pe teren propriu nu s-au mai înclinat de 14 jocuri, de la un 0-2 cu Turcia în septembrie 2013. Tot pe „Cluj Arena” au susținut în martie 2016 examenul cu Spania, încheiat 0-0.

Muntenegrenii nu au ajuns la Euro și nici nu au avut mari șanse, terminând grupa lor preliminară pe locul 4 cu golaveraj negativ, 10-13. Ulterior, din ianuarie 2016, echipa a fost preluată de sârbul Ljubisa Tumbakovic. Schimbarea în bine nu s-a produs totuși. După ce a pus stop eliminatoriilor cu două eșecuri, Muntenegru nu a triumfat în nici unul din cele 4 meciuri de verificare, în care a înregistrat un egal și 3 înfrângeri. În ultimele două dispute nu a putut înscrie deloc, 0-0 cu Belarus și 0-1 în Turcia. În precedentele 4 deplasări a cedat pe linie: nu a mai triumfat „afară” de la un 2-0 în Moldova, în septembrie 2015.

Dacă oficial nu s-au mai înfruntat, cele două echipe au mai făcut-o într-un meci amical pe 31 mai 2008. Atunci, pe stadionul din „Ghencea”, „tricolorii” s-au impus detașat, cu 4-0 (Mutu 15, Ghionea 50, N. Dică 55, 71). Dintre cei ce au evoluat atunci au supraviețuit doar Săpunaru, respectiv Bozovic, Jovetic, Vucinic.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ROMÂNIA – MUNTENEGRU


 

SALERNITANA – HELLAS VERONA, ora 21:30 (ITALIA SERIE B)

Hellas se gândește la o revenire rapidă în Serie A

Scăpată sezonul trecut de la retrogradare doar datorită câștigării unui baraj cu Virtus Lanciano, Salernitana nu a avut un start rău în actuala Serie B, 1-1 la Spezia. A ajuns, astfel, la 4 jocuri la rând în campionat, cu tot cu sezonul trecut, fără eșec. Invincibilitatea de pe propria arenă este și mai lungă, de 6 partide, cu două egaluri și 4 victorii: în 4 din aceste partide nu a luat gol. În actualul sezon a mai evoluat în Cupă, 0-0/4-2 la penalty-uri la Benevento, 1-1/4-5 pen. cu Pisa.

Retrogradată din serie A, unde a ocupat ultimul loc, Hellas Verona a început tare cursa de revenire în elita italiană printr-un 4-1 cu Latina. Preluați din această vară de fostul mijlocaș Fabio Pecchia, „galben-albaștrii” au reușit să păstreze jucători importanți precum Pazzini și Souprayen, aducând alții experimentați precum Caracciolo și Zuculini. În noua stagiune au mai disputat două meciuri în Cupă, ambele câștigate acasă la același scor, 2-1, cu Foggia și Crotone. În campionatul trecut, terminat cu 4 eșecuri la rând, au câștigat pe teren străin numai o dată.

Din sezonul 2010-2011 din Serie C datează ultimele confruntări directe. Două au fost în sezonul regulat, când fiecare s-a impus acasă cu 2-1, și alte două într-un baraj de promovare, cu Verona biruitoare: 2-0 acasă, 0-1 „afară”. Hellas nu a mai triumfat la Salerno din ianuarie 2005, scor 2-1, tot în Serie B.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SALERNITANA – HELLAS VERONA


 

BOTAFOGO – GREMIO, ora 22:00 (BRAZILIA SERIE A)

Ținte diferite într-un „clasic” brazilian

Ambele formații au ținte precise, dar diferite. De pe locul 13 după 21 de etape, Botafogo se luptă să se depărteze de zona retrogradării, având 26 de puncte, numai două peste „zona fierbinte”, în vreme ce Gremio ocupă a 6-a poziție, cu 36 de puncte, și încearcă să prindă un bilet de Copa Liberatadores, de care o separă numai o lungime.

Printre fruntașe doar la eșecuri, în număr de 9, Botafogo se descurcă mai bine în atac decât în apărare, golaveraj 27-30. Formația din Rio de Janeiro a pierdut runda trecută, 0-1 la Atletico Paranaense, după două victorii consecutive. De trei ori s-a impus în precedentele 8 jocuri. Mai bine stă acasă, unde nu s-a înclinat decât de două ori în actuala stagiune, ultima dată acum 7 vizite primite (3 egaluri, 4 victorii): în anterioarele 3 partide de pe propria arenă a dat câte 3 goluri.

Gremio are cele mai puține înfrângeri, 5, precum numai Atletico Mineiro și liderul Palmeiras. Se remarcă și în ofensivă, și în defensivă, golaveraj 31-22. Echipa din Porto Alegre nu a mai învins de două etape, cu un insucces și un nul. Mai mult, un 3-0 acasă cu Corinthians este singura victorie de 5 runde încoace, 3 terminate cu remize (două „albe”). „Afară” nu s-a mai impus de 3 dispute, două pierdute, ba are numai un triumf în anterioarele 8 vizite efectuate. De altfel, pe teren străin a suferit 4 din totalul de 5 eșecuri stagionale.

Botafogo a cedat ambele confruntări din sezonul trecut, 1-2 la Porto Alegre și 0-2 acasă. A ajuns, astfel, la 6 dueluri directe consecutive fără succes, cu un egal și 5 eșecuri, inclusiv ultimele 4. În 2011 s-au consemnat precedentele triumfuri ale „alb-negrilor”, 2-1 la Rio și 1-0 în deplasare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BOTAFOGO – GREMIO


 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă