DUELUL SERII VINE DIN BRAZILIA: NEYMAR VS SUAREZ

DUELUL SERII VINE DIN BRAZILIA: NEYMAR VS SUAREZ

Victoria Argentinei în Chile a făcut ca Brazilia să coboare de pe locurile de calificare directă, astfel că meciul din această noapte cu Uruguay e foarte important pentru ”naționala” lui Dunga. Bazându-se pe forma lui Neymar, Brazilia speră la un succes care s-o aducă pe locul secund, ocupat acum chiar de Uruguay (lider surprinzător e Ecuador). Demersul brazilienilor are însă un obstacol în plus, căci uruguayenii se pot baza din nou pe Luis Suarez, al cărui duel cu Neymar e capul e afiș al partidei. Alte repere din programul zilei vin din Europa, unde continuă seria ”amicalelor”, cel mai interesant fiind cel dintre Olanda și Franța, la care va fi adus și un emoționant omagiu celui care a fost Johan Cruyff.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

OLANDA – FRANȚA, ora 21:45

Olanda o ia de la capăt tot cu Blind

Marea dezamăgire a preliminariilor, ratând prezența la Euro după ce a ocupat abia locul 4 în grupa sa în urma Cehiei, Islandei și Turciei, Olanda încearcă să se regăsească tot cu Danny Blind pe bancă. ”Portocaliii” au terminat eliminatoriile cu o singură victorie în ultimele 4 etape, plus trei eșecuri, două fiind pe teren propriu, unde n-au mai câștigat de trei jocuri. Ultimul triumf acasă a fost un 2-0 cu Spania într-un test din martie 2015, iar într-un meci oficial – 6-0 cu Letonia în noiembrie 2014. Un prim semn de revenire au dat apoi prin succesul în ”amicalul” din Țara Galilor, 3-2 în noiembrie trecut, contra unei echipe prezente în premieră la turneul final.

Ca țară gazdă a CE din vară, unde se va bate în grupa A cu România, Elveția și Albania, Franța s-a calificat din oficiu. ”Cocoșii” au disputat din septembrie 2014 încoace doar partide de pregătire, nu mai puțin de 16. 10 dintre ele au fost victorii, între care cu Spania, Portugalia, Germania, două le-au terminat la egalitate, plus 4 eșecuri, inclusiv în ultimul duel, 0-2 în Anglia. Aceasta a fost prima înfrângere după 5 succese consecutive.

Din lotul Olandei nu fac parte Van Persie, ieșit din formă, nici accidentații Robben și Bas Dost, însă pentru jocul de la Amsterdam și-au făcut loc în premieră Janssen și Letschert. Față de convocarea inițială, Blind a trebuit să renunțe la Pieters, Vlar, Locadia și Janmaat, toți cu probleme medicale. În locul lor au fost chemați Van Aanholt, Karsdorp și Afellay. De partea cealaltă, Didier Deschamps l-a convocat în premieră pe Kante, mijlocaș la Leicester, și l-a readus după aproape un an pe Payet, cu prestații bune la West Ham. La o parte au fost lăsați Benzema, implicat în scandalurile știute, Valbuena și Schneiderlin, ieșiți din formă, Mangala, revenit recent după o accidentare, plus Lacazette, Gameiro și Ben Arfa, deoarece există opțiuni mai bune.

Cele două formații s-au înfruntat ultima oară tot într-o partidă de pregătire, câștigată acasă de Franța cu 2-0 (Benzema 32, Matuidi 41) în martie 2014. Anterior se confruntaseră în Olanda, la Euro 2008, când batavii s-au impus cu 4-1 (Kuyt 9, Van Persie 59, Robben 72, Sneijder 90 – Henry 71). Ultimul triumf al ”cocoșilor” într-un duel direct în deplasare a fost un 1-0 în ianuarie 1995.

Cu ocazia partidei va fi adus și un ultim omagiu marelui Johan Cruyff, trecut în neființă joi.

AICI GĂSIȚI COTELE LA OLANDA – FRANȚA 

IRLANDA – ELVEȚIA, ora 21:45

Test în Irlanda pentru Elveția

Ajunsă la Euro, unde este într-o grupă cu Belgia, Italia și Suedia, doar după ce a trecut de barajul cu Bosnia (1-1, 2-0), Irlanda își începe seria partidelor de verificare contra altei participante la turneul final, Elveția. Înaintea disputei de pe ”Aviva Stadium” din Dublin, ”verzii” se prezintă cu doar un eșec suferit în ultimele 10 meciuri, oficiale și amicale, plus 5 victorii și 4 egaluri. De alte 9 jocuri (6 succese, 3 remize) nu au mai pierdut pe teren propriu, de la un surprinzător 1-5 într-un test cu Portugalia, în iunie 2014. Numai o dată în precedentele 19 jocuri de pe teren propriu nu au marcat.

Într-o serie la CE cu Franța, România și Albania, ”naționala” Elveției a cedat o dată în anterioarele patru meciuri, 2-3 într-o ”verificare” în Slovacia. Ulterior, s-a impus în alt test, tot ”afară”, 2-1 cu Austria. ”Roș-albii” nu s-au înclinat decât de două ori în anterioarele 13 confruntări și de fiecare dată pe teren străin, pe lângă 9 victorii și două egaluri. Au înscris în 12 din aceste dispute.

De acum mai bine de un deceniu datează ultima partidă dintre cele două reprezentative, 0-0 în Irlanda în octombrie 2005, în preliminariile CM 2006, după ce turul se terminase 1-1. Precedentul succes al insularilor a fost acasă, 2-1 într-un ”amical” din martie 1992. Elvețienii au triumfat anterior în octombrie 2003, 2-0 acasă în eliminatoriile Euro 2004, tot în acea campanie învingând și în deplasare, scor 2-1.

Pentru noua confruntare, selecționerul gazdă Martin O`Neill a  pierdut patru jucători, pe Walters, Hendrick, Forrester și Arter, toți accidentați. Dincolo, sârbul Vladimir Petkovici nu l-a chemat pe Gokhan Inler, care n-a mai jucat la Leicester din decembrie, nici pe Djourou, accidentat. Revine, în schimb, Senderos. Incert este Shaqiri, în timp ce Elvedi și Tarashaj celebrează prima convocare

 AICI GĂSIȚI COTELE LA IRLANDA – ELVEȚIA

PORTUGALIA – BULGARIA, ora 22:45

Revedere după mai bine de 20 de ani

Tocmai din noiembrie 1992 nu s-au mai înfruntat Portugalia și Bulgaria. Atunci, lusitanii au câștigat partida amicală disputată pe teren propriu cu 2-1. Oficial, ultima dată s-au întâlnit tocmai în 1973, în preliminariile CM 1974, când esticii au învins în mai acasă, scor 2-1, și au remizat în octombrie ”afară”, 2-2. În total, au existat până acum 12 dueluri directe, cu 4 victorii ale Portugaliei, 3 egaluri și 5 succese ale Bulgariei, însă nici una nu a putut să se impună pe terenul celeilalte.

O dată au cedat gazdele în ultimele cinci partide. S-a întâmplat în ”amicalul” din noiembrie trecut din Rusia, 0-1, plus 4 victorii, 3 la limită. Oficial, precedenta înfrângere a fost la startul preliminariilor CE 2016, 0-1 acasă cu Albania. În anteriorul meci de pe teren propriu au bătut Danemarca (1-0), însă anterior legaseră două insuccese în testele cu Insulele Capului Verde (0-2) și cu Franța (0-1). La Euro sunt în grupa F, alături de Islanda, Austria și Ungaria.

Bulgaria a ratat turneul final după ce a ocupat a 4-a poziție în grupa H eliminatorie. Trupa antrenată de Ivailo Petev a câștigat în ultimul meci, 2-0 acasă cu Azerbaidjan, care a pus capăt unei serii de trei eșecuri, toate la zero. 1-0 în Malta, în preliminarii, este singurul succes din ultimele 5 deplasări, plus 4 înfrângeri, cu două goluri date și 10 încasate.

Dintre jucătorii convocați pentru testul de la Leiria, Fernando Santos își face griji doar pentru Andre Gomes, care acuză oarece dureri musculare. Nu a putut fi convocat Tiago, în recuperare după o accidentare. Bulgarii nu au probleme deosebite de efectiv.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA PORTUGALIA – BULGARIA

BRAZILIA – URUGUAY, ora 02:45 (PRELIMINARII CM 2018, CONMEBOL)

Uruguay amenință Brazilia cu Luis Suarez și Cavani

Brazilia și Uruguay se confruntă pentru un loc cât mai bun pe podium. După 4 etape, fiecare a suferit câte un eșec: gazdele ocupă locul 3, cu 7 puncte și golaveraj 7-4, adversarii se găsesc pe poziția secundă, cu două puncte în plus și golaveraj 9-2.

Selecao este neîntrecută de trei runde, cu un egal și două victorii, ambele în cele două jocuri de acasă. Înfrângerea de la startul eliminatoriilor, 0-2 în Chile, este singura din precedentele 8 partide, în toate competițiile, și tot unica din această perioadă în care nu a marcat.

În înfruntarea din Recife (Pernambuco), Uruguay îl redescoperă pe Luis Suarez. Atacantul Barcelonei a lipsit de la reprezentativa sa aproape doi ani, din cauza suspendării de 9 meciuri primită după ce l-a mușcat pe italianul Chiellini la Mondialul din 2014, organizat chiar în Brazilia. Colegii săi au învins în anterioara rundă, 3-0 acasă cu Chile, victorie venită în urma eșecului din Ecuador (1-2). De câtva timp, aceștia au intercalat în deplasare câte un succes cu câte o înfrângere: au înscris în doar 3 din trecutele 6 dispute de ”afară”, indiferent de întrecere.

Selecționerul brazilian Carlos Dunga nu are probleme speciale în lot. Doar Neymar s-a plâns de dureri musculare, dar este recuperabil. Omologul Oscar Washington Tabarez se prezintă cu absențe importante. Lista acestora îi cuprinde pe Godin, Gimenez, Velazquez, Corujo, toți cu probleme medicale, în timp ce Maxi Pereira este suspendat. Printre cei chemați de urgență în loc se numără Victorino și Polenta.

Ultima dispută dintre cele două reprezentative a fost la Cupa Confederațiilor, în iunie 2013, când gazda Brazilia a învins cu 2-1 (Fred 41, Paulinho 86 – Cavani 48). A fost al 7-lea duel direct în care Selecao a rămas invincibilă, cu 4 egaluri urmate de 3 victorii. Precedentul succes uruguayan s-a consemnat tocmai în iulie 2001, 1-0 acasă în preliminariile CM 2002, iar în deplasare – 2-1 într-un ”amical” din noiembrie 1992. Un al doilea triumf pe teren brazilian  a fost un un 4-3 în mai 1950, în Copa Rio Branco, același scor și în aceeași competiție înregistrându-se și în martie 1940.

În preliminariile de Mondial, Brazilia și Uruguay s-au întâlnit de 8 ori, cu 3 victorii, 4 remize și un eșec.  Selecao a marcat în fiecare înfruntare, iar pe teren propriu a bifat două succese și două remize. În totalul eliminatoriilor, este neîntrecută acasă de 47 de jocuri, cu 36 de triumfuri și 11 egaluri. 

AICI GĂSIȚI COTELE LA BRAZILIA – URUGUAY

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă