LEICESTER PORNEȘTE ÎNTR-O NOUĂ AVENTURĂ

LEICESTER PORNEȘTE ÎNTR-O NOUĂ AVENTURĂ

Spre deosebire de cota pe care o avea, la începutul sezonului trecut, de a câștiga campionatul în Anglia, cota pe care Leicester o are acum de a câștiga Champions League este mult mai mică. Asta și pentru că pleacă la luptă din postura de campioană a Angliei care, teoretic, oferă un alt statut. Pentru trupa lui Claudio Ranieri însă ar fi o performanță destul de mare să se califice în primăvară, dintr-o grupă echilibrată, dar oarecum accesibilă, cu FC Porto, Bruges și FC Copenhaga ca partenere de drum. Leicester debutează azi în Ligă pe terenul lui Bruges, într-una din partidele atractive ale serii. Programul oferă și alte repere interesante. Cum ar fi confruntarea dintre Real Madrid și Sporting Lisabona, cu Cristiano Ronaldo împotriva echipei care l-a făcut cunoscut pe continent, sau partida dintre Juventus și FC Sevilla, cu ”Bătrâna Doamnă” încercând să-și arate forța și-n această competiție. Trebuie reamintit și faptul că un meci ce trebuia să se dispute ieri, City-Monchengladbach, se joacă azi. Toate avancronicile, mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

TOTTENHAM – AS MONACO, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Monaco revine la Londra cu speranța de a repeta prestația din 2015

Pe ”Wembley”, Tottenham și AS Monaco se regăsesc după ce la finele lui 2015 s-au înfruntat în premieră în grupele Europa League. Din acele două dispute mai bine a ieșit formația engleză, după 1-1 în Principat și 4-1 la Londra. 4 dintre golurile lui Spurs au fost semnate atunci de argentinianul Lamela. Ceva mai devreme, în august 2013, a mai avut loc un ”amical”, cu trupa din Monte Carlo mai bună, scor 5-2 acasă.

La a doua prezență în Ligă, în 2010-2011 urcând până în ”sferturi”, Tottenham este neînvinsă în acest sezon, în care a intercalat câte un egal la unu cu câte o victorie la zero. Dacă în primele 3 partide a marcat doar câte un gol, în week-endul trecut s-a dezlănțuit la Stoke, scor 4-0. Stagiunea precedentă o încheiase cu 4 meciuri fără succes, inclusiv un egal și un eșec acasă.

AS Monaco a disputat deja 8 jocuri în sezonul actual. Startul a fost modest, cu un eșec și o victorie (1-2, 3-1) cu Fenerbahce în turul 3 preliminar al Ligii, plus un egal în Ligue 1, după care nu a mai putut fi oprită, înșirând 5 succese contra unor adversare tari: 2-1 și 1-0 cu Villarreal în play-off-ul C1, 1-0 la Nantes, 3-1 cu PSG, 4-1 la Lille. De 18 dispute, în toate competițiile, marchează mereu.

De 4 ori a mai primit Tottenham formații din Franța și nu a ratat nimic, câștigând tot. Pe de altă parte, în stagiunea anterioară s-a impus în 4 din cele 5 vizite continentale primite. De partea cealaltă, Monaco s-a mai aflat de 7 ori în Anglia, cu 3 victorii, două egaluri și două eșecuri: în precedenta vizită a învins-o pe Arsenal (3-1), în ediția 2014-2015 a Ligii, când a atins ”sferturile”.

Antrenorul lui Tottenham, argentinianul Mauricio Pochettino, are întregul lot valid după ce s-a refăcut și portarul Hugo Lloris. Dincolo, portughezul Leonardo Jardim are mai mulți jucători cu probleme medicale, respectiv Subasici, B. Mendy, Lemar, Falcao, ultimii având însă mari șanse de recuperare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA TOTTENHAM – AS MONACO

 

REAL MADRID – SPORTING LISABONA, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Cristiano Ronaldo împotriva echipei care l-a format

Real Madrid începe campania de apărare a trofeului cucerit în mai 2016 odată cu meciul cu Sporting Lisabona. Această dispută vine într-un moment bun pentru echipa spaniolă, care a câștigat toate cele 4 partide jucate în actualul sezon: atacul i-a funcționat bine, cu 15 reușite, însă defensiva a cedat în 3 dintre confruntări, cu 5 goluri încasate. O altă veste bună pentru antrenorul Zinedine Zidane este revenirea lui Cristiano Ronaldo: portughezul a jucat sâmbătă prima partidă de la accidentarea suferită în timpul Euro 2016, și chiar el a deschis scorul contra Osasunei, scor 5-2. Iar acum va evolua împotriva formației unde a crescut și de unde la 18 ani a plecat la Manchester United înainte de a ajunge ”blanco”.

În toate competițiile, madrilenii sunt imbatabili de 15 jocuri, cu începere de la un 0-2 la Wolfsburg în ”sferturile” trecutei Ligi. De alte 10 dispute nu s-au mai înclinat pe propria arenă: 0-1 cu Atletico, în Primera, este singurul eșec din precedentele 19 vizite primite și unicul meci din acest interval în care nu au marcat. În ediția trecută a Ligii, Real a învins în toate cele 6 dispute de acasă, cu un golaveraj 19-0. Mai mult, în această competiție a bifat 26 de victorii în ultimele 30 de meciuri de acasă, cedând doar o dată, 3-4 cu Schalke în 2014-2015. Tot ca gazdă, niciodată nu s-a înclinat în fața unei echipe lusitane, cu un egal și 8 victorii.

Deși a rămas fără jucători importanți ca Slimani și Joao Mario, Sporting s-a impus pe linie în cele 4 partide stagionale, cu 8 goluri date și numai unul încasat. În toate competițiile, nu a mai pierdut de 13 partide, toate câștigate, serie începută după un 0-1 chiar acasă cu Benfica. Invincibilitatea de pe teren străin durează de 7 înfruntări (o remiză albă, apoi 6 succese), iar un 1-3 la Leverkusen, în Europa League, este singura înfrângere din anterioarele 11 deplasări. Până acum, în Spania nu a putut bate vreodată, cu 3 egaluri și 7 insuccese.

Pe ”Bernabeu” se vor afla față în față 5 dintre jucătorii portughezi care au triumfat la Euro. De o parte se vor găsi Cristiano Ronaldo și Pepe, iar de cealaltă – Rui Patricio, William Carvalho și Adrien Silva. Ultimul a declarat: ”Acum nu mai purtăm aceleași culori. Vom fi inamici, nu prieteni”.

Trei jucători au probleme medicale la Real, anume Keylor Navas, Isco și Coentrao. Toți sunt scoși din calcule. Dincolo, antrenorul Jorge Jesus contează pe întregul efectiv.

De 4 ori s-au mai întâlnit cele două echipe. Prima dată s-a întâmplat în septembrie 1994, în turul 1 al fostei UEFA, când Real a pășit greu mai departe, după 1-0 pe ”Bernabeu” și 1-2 la Lisabona. Madrilenii au fost și mai buni în grupele Ligii 2000-2001, cu 2-2 ”afară” și 4-0 acasă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA REAL MADRID – SPORTING LISABONA

 

FC BRUGES – LEICESTER, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Leicester pornește într-o nouă aventură

După ce a triumfat într-o istorică premieră în campionatul Angliei, Leicester pornește și în cea dintâi aventură în Champions League. Debutul și-l face pe un teren complicat, cel al belgienilor de la FC Bruges, cu care nu s-a mai înfruntat niciodată până acum.

Gazdele se află pentru prima dată în grupele Ligii din ediția 2005-2006 încoace, după ce sezonul trecut au fost eliminate în play-off de o altă echipă engleză, Manchester United (1-3, 0-4). Pentru confruntarea de acum, FC Bruges se prezintă fără nicio victorie în ultimele 3 meciuri, cu un egal încadrat de câte un eșec. Mai mult, nu a învins decât o dată în precedentele 5 jocuri, 3 dintre ele pierdute. În schimb, pe teren propriu nu s-a mai înclinat de 13 confruntări, de la un 1-4 cu Anderlecht în decembrie 2015.

Leicester tocmai a fost umilită pe ”Anfield”, 1-4 cu FC Liverpool. A fost a 3-a înfrângere stagională, după 1-2 în Supercupa cu Manchester United și tot 1-2 pe terenul nou-promovatei Hull, în startul campionatului. În rest, elevii italianului Claudio Ranieri au mai înregistrat un egal, 0-0 cu Arsenal, și o singură victorie, 2-1 cu Swansea, ambele acasă. Căderea lor este evidentă ținând cont că sezonul trecut îl terminaseră cu 13 partide imbatabile și cu numai o înfrângere în ultimele 17 dispute.

Dacă Leicester, aflată la doar a 4-a participare continentală, nu a mai întâlnit niciodată un adversar belgian, FC Bruges a strâns 22 de meciuri împotriva unor formații din Anglia. Bilanțul este de 6 succese, 4 remize și 12 eșecuri, golaveraj 23-28, raportul de pe propria arenă fiind 6-1-2. Belgienii nu au triumfat deloc în anterioarele 3 vizite engleze (un nul, două insuccese), de la un 1-0 cu Chelsea în februarie 1995, în ”sferturile” fostei Cupe a Cupelor.

Refaelov și Gedoz, ambii accidentați, au rămas cei doi absenți din tabăra gazdelor după ce Izquierdo tocmai s-a refăcut. Leicester nu se confruntă cu probleme speciale de efectiv, iar Claudio Ranieri i-ar putea oferi șansa de a debuta algerianului Slimani, adus în ultimele zile din august pentru 35 de milioane de euro.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BRUGES – LEICESTER

 

BAYER LEVERKUSEN – ȚSKA MOSCOVA, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Bayer e fără eșec acasă în Europa din 2014

Bayer Leverkusen așteaptă duelul în premieră cu ȚSKA Moscova la adăpostul unei serii aparte. Intrată în grupele Ligii pentru al 4-lea an consecutiv, trupa ”farmaciștilor” este neînvinsă pe teren propriu în Europa din noiembrie 2014. Ultima echipă care a putut să se impună pe ”BayArena” a fost AS Monaco, 1-0 în grupele Champions League. În ediția trecută, în 6 vizite primite (3 în Ligă, 3 în Europa League), Bayer a realizat 3 victorii și 3 egaluri, între care 4-4 cu AS Roma și 1-1 cu FC Barcelona.

La rândul ei, ȚSKA speră să nu mai repete situația din 2015, când a început traseul din grupele Ligii tot în Germania, la Wolfsburg, și a pierdut, scor 0-1. Nu și-a mai revenit apoi, suferind alte 3 eșecuri, sfârșind eliminată din competiție cu un singur succes, 3-2 acasă cu PSV Eindhoven.

Două victorii și un eșec a bifat Leverkusen în acest sezon, cu gol dat și luat în fiecare din cele 3 jocuri. Totuși, de 13 partide încoace, inclusiv cu stagiunea precedentă, nu a cedat decât de două ori, numai la Monchengladbach. Acasă nu a mai pierdut de 7 partide, doar ultimele 3 cu gol încasat.

ȚSKA a început sezonul cu un eșec, 0-1 în Supercupa cu Zenit, după care nu s-a mai înclinat deloc în următoarele 6 meciuri, cu două remize (una ”albă”) și 4 succese. De 5 jocuri încoace defensiva i-a fost înfrântă numai o dată. Pe teren străin este imbatabilă de 9 dispute, 6 câștigate, luând un singur gol în ultimele 6 deplasări.

De 7 ori s-a mai confruntat Bayer cu echipe ruse. Bilanțul este echilibrat, cu 4 victorii și 3 înfrângeri, una suferită acasă, 1-4 cu Zenit în aprilie 2008. La rândul ei, ȚSKA a mai ajuns în Germania în 5 rânduri și a pierdut mereu. Ba, în anterioarele 3 vizite făcute nu a marcat deloc.

Accidentat, Iurcenko nu poate fi folosit de gazde, incerți fiind Volland și L. Bender. În schimb, Javi ”Chicharito” Hernandez a fost recuperat. Moscoviții nu au griji deosebite în privința lotului.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYER LEVERKUSEN – ȚSKA MOSCOVA

 

JUVENTUS – FC SEVILLA, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Juve si Sevilla se revăd după un sezon

Juventus și FC Sevilla revin față în față la un an de la primele lor confruntări din istorie, tot în grupele Ligii. Atunci, fiecare a izbutit să se impună pe propria arenă, italienii cu 2-0, spaniolii cu 1-0. Ulterior, doar primii au mers mai departe, în vreme ce ibericii au terminat pe locul 3 și au trecut în Europa League, pe care au și câștigat-o. Acest trofeu i-a propulsat în Ligă, altfel Primera au încheiat-o abia pe locul 7. Anterior, în 2009, avusese loc un ”amical”, 2-1 pentru ”Bătrâna Doamnă”.

Torinezii au învins în toate cele 3 partide stagionale. Astfel, au ajuns la 5 meciuri la rând invincibile, cu tot cu sezonul trecut, iar un 1-2 la Verona este singurul eșec din ultimele 13 meciuri. Pe teren propriu nu s-a mai înclinat de 26 de jocuri, de la un 0-1 cu Udinese în startul ediției trecute de Serie A. Pe de altă parte, Juventus nu a mai pierdut meciul de deschidere din Europa de 16 sezoane, cu 10 succese și 6 remize. Tot pe plan continental nu a mai cedat acasă de 17 confruntări, de la 0-2 cu Bayern în aprilie 2013. În 23 de vizite primite de la echipele spaniole a bifat 14 triumfuri, 7 egaluri și două insuccese, cu Real Madrid și La Coruna.

Cu un alt antrenor, Jorge Sampaoli în locul unui Unay Emery plecat la PSG, FC Sevilla a avut un start de stagiune ratat, 2-3 după prelungiri cu Real în Supercupa Europei, plus 0-2 și 0-3 cu FC Barcelona în Supercupa Spaniei. Au venit apoi și succesele, două, plus o remiză albă. Totuși, nu a triumfat decât în 3 din precedentele 13 dispute. Probleme mari are în deplasare, unde nu a mai învins de 6 partide, indiferent de întrecere. În Primera aleargă după un succes ”afară” de și mai mult timp, perioada de ”secetă” fiind de 20 de meciuri. În grupele Ligii trecute a pierdut toate cele 3 deplasări, dar în Italia s-a impus în precedenta vizită făcută, 2-0 cu Fiorentina în mai 2015, după două înfrângeri.

Pe doi jucători nu poate miza Massimiliano Allegri, anume Marchisio și Sturaro, ambii loviți. Dincolo, Sampaoli nu se bazează pe accidentații Carrico, Carlos Fernandez, Tremoulinas, Krohn-Dehli, Soria, dar l-a recuperat pe Vietto.

AICI GĂSIȚI COTELE LA JUVENTUS – FC SEVILLA

 

MANCHESTER CITY – BORUSSIA MONCHENGLADBACH, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

City e în formă și vrea să mențină linia

Manchester City și Borussia Monchengladbach se regăsesc după un an, într-un meci ce trebuia să se dispute marți, dar a fost amânat din pricina ploii. Cele două formații s-au înfruntat în 2015 tot în faza grupelor Ligii, cu englezii dublu învingători, 2-1 ”afară” și 4-2 acasă. Au mai existat alte două dispute directe în martie 1979, în ”sferturile” fostei Cupa UEFA, când nemții au trecut mai departe după 1-1 în Insulă și 3-1 pe propria arenă.

Pentru noua confruntare, City se prezintă cu alt antrenor, Pep Guardiola, înlocuitorul chilianului Manuel Pellegrini. Cu tehnicianul catalan pe bancă, trupa ”cetățenilor” este neîntrecută în acest sezon, ba s-a impus în toate cele 6 partide jucate, două în play-off-ul cu Steaua (5-0, 1-0). În week-end a învins-o pe Manchester United cu 2-1, chiar pe ”Old Trafford”. Doar o dată a marcat un singur gol, însă și defensiva i-a cedat în 3 din ultimele 4 meciuri. Acasă nu s-a mai înclinat de 8 jocuri, de la un 0-1 în derbyul local cu United pe 20 martie.

Borussia tocmai a suferit primul eșec stagional, 1-3 la Freiburg, în Bundesliga. Anterior, bifase 4 victorii: a marcat în toate cele 5 partide din acest sezon, dar a și luat gol în 4 dintre ele. Cu tot cu sezonul trecut, ”alb-negrii” au cedat numai o dată în precedentele 5 apariții pe teren străin, inclusiv un 3-1 în play-off-ul cu Young Boys Berna.

Echipa din Manchester este neîntrecută în ultimele 6 vizite primite în Europa. Printre victorii se numără și un 3-2 cu Bayern, antrenată atunci chiar de Guardiola, în 2014. În total, cu formațiile germane s-a înfruntat de 17 ori (8 victorii, două egaluri, 7 eșecuri), însă pe propria arenă a pierdut numai o dată, 1-3 cu Bayern, plus 5 succese și două remize. Dincolo, Borussia nu a putut bate în nici una din cele 3 deplasări din 2015-2016, cu o remiză albă și două insuccese. Cu englezii a jucat de 13 ori, bilanț 5-3-5 (1-2-2 ”afară”).

La gazde va reveni printre titulari Kun Aguero, suspendat în Premier League. Doi jucători cu probleme medicale vechi, Kompany și Gundogan, sunt deja apți de joc, dar Guardiola a declarat că nu vrea să forțeze nota cu ei. Într-o situație asemănătoare se găsesc, în cealaltă tabără, M. Schulz și Doucoure, iar Patrick Hermann nici n-a făcut deplasarea. În plus, oaspeții nu se bazează deloc în grupe pe Alvaro Dominguez și Drmici, accidentați.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – BORUSSIA MONCHENGLADBACH 

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă