URAGANUL BALE AMENINȚĂ VIENA

URAGANUL BALE AMENINȚĂ VIENA

E prima zi din această fereastră dedicată echipelor naționale, iar programul oferă foarte multe partide atractive, în zona european, dar și-n cea sud-americană. După o primă etapă de rodaj, deja nu mai sunt permiși pași greșiți, căci spre deosebire de preliminariile pentru Euro 2016, de această dată marja de eroare e mult redusă. Câteva dintre protagonistele ultimului turneu final vor fi azi în centrul atenției. Țara Galilor merge la Viena pentru a întâlni Austria, cu Gareth Bale ca principală armă. Islanda caută să-și confirme pe teren propriu, cu Finlanda, noul statut câștigat în Franța. Turcia și Ucraina încearcă să-și refacă imaginea ușor șifonată la Euro într-un duel la Konya, ce se anunță extrem de spectaculos, chit că turcii sunt din nou fără cel mai reprezentativ om al lor, Arda Turan, lăsat iar în afara lotului de Fatih Terim. În Albania se joacă un inedit Kosovo-Croația, croații fiind fără Modric și Rakitic, în vreme ce Irlanda vizează primul succes cu Georgia. În America de Sud, Argentina fără Messi încearcă să se impună în Peru, iar Brazilia, cu Neymar, vizează victoria acasă cu Bolivia, ceea ce-și dorește și Uruguay cu Venezuela. Avancronici și cote, mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

IRLANDA – GEORGIA, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

Irlanda vizează primul succes

Irlanda și Georgia luptă fiecare să obțină prima lor victorie din actualele preliminarii. În prima etapă, insularii s-au întors cu un prețios 2-2 din Serbia, după ce au egalat pe final, în vreme ce adversarii s-au înclinat pe propria arenă, 1-2 în fața Austriei.

De două partide nu a mai cedat Irlanda. Înaintea disputei cu sârbii, echipa antrenată de Martin O Neill învinsese într-un ”amical” Omanul (4-0) după ce părăsise Euro 2016 în ”optimi”, 1-2 cu gazda Franța. În total, la turneul final a înregistrat un egal, două eșecuri și o victorie, 1-0 cu Italia. Acasă a pierdut ultima oară în mai, 1-2 în testul cu Belarus în singura înfrângere de 14 vizite primite încoace, în toate competițiile. În partidele oficiale, ”verzii” nu s-au mai înclinat pe propria arenă de 7 meciuri, 5 câștigate, de la un 1-2 cu Suedia în septembrie 2013.

Preluată din martie 2016 de Vladimir Weiss, Georgia nu s-a animat nici cu tehnicianul slovac pe bancă. În mandatul acestuia, trupa ”roș-albă” a obținut un singur succes, dar unul mare, 1-0 cu Spania într-un ”amical” jucat la Getafe, plus o remiză și 3 înfrângeri. Notabil totuși, a marcat în toate aceste dispute. Același triumf cu ibericii este unicul din ultimele 8 confruntări, indiferent de întrecere. În ”oficiale” a cedat mereu în anterioarele 3 deplasări, insuccese precedate de un 3-0 în Gibraltar în unica victorie de 24 de vizite făcute încoace, de la un 6-0 în Feroe în august 2006.

De 6 ori s-au mai întâlnit oficial cele două reprezentative, ultimele două ori în eliminatoriile CE 2016, și de fiecare dată s-a impus Irlanda. Doar o dată a triumfat la două goluri diferență, în rest au fost numai victorii la limită, un 1-0 și patru de 2-1. Cea mai detașată victorie a insularilor a fost într-un meci amical din iunie 2013, scor 4-0 pe ”Aviva Stadium” din Dublin, pe care e programată și noua dispută.

AICI GĂSIȚI COTELE LA IRLANDA – GEORGIA

 

AUSTRIA – ȚARA GALILOR, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

Uraganul Bale amenință Viena

Dispută între două selecționate participante în vară la Euro 2016 și care au avut un start perfect în actualele eliminatorii. Austria s-a întors cu o victorie din Georgia, scor 2-1, în vreme ce Țara Galilor s-a impus la pas în fața Moldovei, cu 4-0.

Pentru gazde, triumful de la Tbilisi a venit după un turneu final dezamăgitor: în Franța nu au putut depăși faza grupelor, bifând o remiză albă și două eșecuri, cu 4 goluri primite și numai unul dat. În ciuda rezultatelor, s-a dat credit mai departe selecționerului Marcel Koller (elvețian), care mizează cam pe același lot. Austriecii revin acasă, unde în ultimele 6 apariții au alternat mereu o victorie cu câte un eșec, anterior cedând în ”amicalul” cu Olanda, 0-2. Totuși, în meciurile oficiale, pe propria arenă nu s-au mai înclinat de 9 jocuri, 8 terminate cu succese, de la un 1-2 cu Germania în septembrie 2012.

Deși s-a aflat la primul său Euro, Țara Galilor s-a comportat peste așteptări. Întâi și-a câștigat grupa,  cu două victorii și un eșec, apoi a trecut și de ”optimi”, și de ”sferturi”, pentru a se opri abia în semifinale, 0-2 cu viitoarea campioană Portugalia, singura înfrângere din precedentele 5 partide. În privința deplasărilor, ultimele 3 au însemnat numai eșecuri, primul dintre ele la finalul calificărilor trecute. Acesta, 0-2 în Bosnia, este singurul insucces suferit în anterioarele 6 prezențe ”afară” de către echipa antrenată de Chris Coleman din ianuarie 2012. Insularii au dat cel puțin 3 goluri în 3 din ultimele 5 partide.

Patru dueluri directe au avut loc până acum între cele două ”naționale”. În primele, din preliminariile CE 1976, fiecare s-a impus acasă, Austria cu 2-1, Țara Galilor cu 1-0. Ulterior, în eliminatoriile CM 2006, austriecii au învins în ambele confruntări, 2-0 ”afară” și 1-0 la Viena. Au mai existat două teste, 1-1 în Austria în 1992 și, în ultima confruntare, 2-1 acasă pentru galezi în 2013.

Galezii au ajuns la Viena fără Aaron Ramsey, Jazz Richards și atacantul Tom Bradshow, punându-și însă mari speranțe din nou în Gareth Bale. Vedeta lui Real Madrid pare în formă bună și e la doar 5 goluri distanță de a deveni golgheterul ”all time” al Țării Galilor.

Austriecii n-au probleme de lot și își pun mari speranțe în atacantul Mark Janko, de la Basel, care a dat 27 de oluri în 57 de apariții în tricoul primei reprezentative, în David Alaba și Dragovic, ce vin din Bundesliga, dar și în contingentul britanic, format din Kevin Wimmer (Tottenham), Marko Arnaitovic (Stoke) și Sebastian Prodl (Watford).

AICI GĂSIȚI COTELE LA AUSTRIA – ȚARA GALILOR

 

ITALIA – SPANIA, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

Reîntâlnire după Euro, dar cu selecționeri noi

Mari favorite în grupa lor, Italia și Spania se bat pentru întâietate la Torino, pe ”Juventus Stadium”. Este o reeditare a disputei din ”optimile” Euro 2016, când ”squadra azzura” s-a impus pe ”Stade de France” cu 2-0 (Chiellini 33, Pelle 90+1). A fost prima ei victorie după 5 dueluri directe, oficiale și amicale, terminate cu 3 egaluri și două eșecuri, unul în finala CE 2012 (0-4).  All-time, există 10 precedente oficiale, un bilanț favorabil ”azzurrilor”, cu 4 victorii, 5 remize și un eșec, luând în calcul doar rezultatele din timpul regulamentar. Pe lângă acestea au mai fost 25 de ”amicale”, încheiate cu 9 succese spaniole, 7 triumfuri italiene și 9 remize. ”Azzurrii” nu au mai pierdut un meci acasă cu ”Furia Roja” din 1971, scor 1-2.

Cu 3-1 în Israel s-a soldat primul meci al Italiei în grupă, după ce la Euro se oprise în ”sferturi”, 1-1/5-6 la penalty-uri cu Germania: anterior, înregistrase 3 victorii la zero și un eșec, 0-1 cu Irlanda. Tot o înfrângere a bifat ulterior în ”verificarea” cu Franța, 1-3 acasă, la debutul noului selecționer, Giampiero Ventura. Oricum, aceste două insuccese sunt singurele din ultimele 9 meciuri, în toate competițiile. Pe de altă parte, italienii sunt neînvinși de 51 de partide jucate în preliminarii, de la un 1-3 în Franța pe 6 septembrie 2006.

Spania a realizat scorul primei runde din calificări, 8-0 acasă cu Liechtenstein, imediat ce triumfase și în testul din Belgia, 2-0. Acela a fost primul meci al ibericilor cu Julen Lopetegui pe bancă: acesta l-a înlocuit pe Vicente Del Bosque, retras după Euro, unde bilanțul total a fost de două victorii la zero urmate de două eșecuri cu câte două goluri luate. În deplasările oficiale s-a impus mereu în ultimele 4 partide, fără gol luat, cu începere de la un 1-2 în Slovacia, în octombrie 2014.

La gazde, Ventura se confruntă cu o absență importantă, cea a lui Chiellini, suspendat. El i-a reconvocat pe Criscito, Darmian, dar și pe Sansone, de la Villarreal. L-a lăsat în afara lotului pe Balotelli, deși atacantul lui Nice e într-o formă remarcabilă. Neconvocat a rămas și Zaza. Probleme medicale ridică Romagnoli, pregătit să-l înlocuiască fiind Acerbi. La spanioli, revine Iniesta după accidentare, dar revin și Callejon, Sergio Rico, Nacho, reintegrați de Lopetegui. Acesta a rămas fără Javi Martinez, accidentat, iar pe Bartra, Azpilicueta, Mata, Adrian, Paco Alcacer i-a scos temporar din calcule. Ulterior, i-a activat pe Ander Herrera și Inigo Martinez.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ITALIA – SPANIA

 

TURCIA – UCRAINA, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

Fatih Terim a uitat din nou de Arda Turan

Ambele dezamăgitoare la Euro, Turcia și Ucraina ajung față în față după ce în prima etapă au remizat la același scor, 1-1. Prima a ieșit însă mai câștigată, deoarece a revenit cu un punct de pe un teren complicat, în Croația. În schimb, esticii au făcut egal chiar pe teren propriu, împotriva Islandei, la debutul pe bancă al fostului mare atacant Andrei Șevcenko.

Turcii au dat rateu la turneul final din cauza startului slab, cu eșecuri la zero în primele două partide. Au învins apoi Cehia, însă insuficient, acesta rămânând singurul succes din ultimele 5 meciuri, 3 încheiate fără gol dat. În august au făcut 0-0 în ”amicalul” cu Rusia de pe teren propriu, unde nu au mai pierdut de 9 jocuri, în toate competițiile, de la un 0-4 într-un test cu Brazilia. La ”oficiale”, acasă sunt imbatabili de 4 dispute, după un 1-2 cu Cehia în octombrie 2014, totodată unicul lor insucces din precedentele 19 vizite primite în întrecerile oficiale.

De 4 partide nu a mai învins Ucraina, care a părăsit Euro cu 3 eșecuri în tot atâtea confruntări,fără să fi marcat vreun gol. Ultimul triumf a fost un 3-1 cu Albania, într-un ”amical” jucat în iunie în Italia. De altfel, înaintea turneului final avusese o serie de 6 dispute invincibile, inclusiv un 4-3 cu România. ”Afară” nu s-a mai înclinat de 4 jocuri, de la un 0-1 în Spania în martie 2015.

Din preliminariile CM 2006 datează unicele înfruntări oficiale dintre cele două reprezentative. Atunci, fiecare a câștigat pe terenul celeilalte, Ucraina cu 3-0 (Șevcenko a semnat atunci o ”dublă”), Turcia cu 1-0. În plus, au mai existat 4 meciuri de verificare, cu un egal și 3 victorii ale turcilor, ultima în iunie 2012, 2-0 în Germania, la Ingolstadt. Aceștia nu au primit gol în anterioarele 3 dueluri directe.

Pentru partida de la Konya, Fatih Terim nu l-a convocat din nou pe Arda Turan, deși fotbalistul Barcelonei este într-o evidentă creștere de formă. Nu e în lot nici Burak Yilmaz, ieșit din vederile lui Terim după transferul la Beijing Guoan. E posibilă însă titularizarea tânărului Emre Mor, de la Borussia Dortmund. De partea cealaltă, Șevcenko l-a pierdut pe Rakitskyi, fundașul lui Șahtior fiind accidentat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA TURCIA – UCRAINA

 

KOSOVO – CROAȚIA, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

Croația e fără Modric și Rakitic, Kosovo crede într-o surpriză

Reprezentativa din Kosovo a început bine prima sa participare într-o competiție oficială, revenind cu un 1-1 din Finlanda în runda inaugurală. În total, echipa pregătită din iulie 2009 de Albert Bunjaki este imbatabilă de 4 partide, cu două victorii, între care 2-0 cu Feroe, și două egaluri. 3 din aceste partide le-a terminat cu câte două goluri date. Anterior, mai înregistrase 3 înfrângeri, între care 1-6 cu Turcia, un nul și un succes.

Croația a început preliminariile tot cu un 1-1, acasă contra Turciei. Acesta este singurul meci de după Euro, unde elevii lui Ante Cacic au terminat grupa fără eșec, cu un egal și două triumfuri, printre care un 2-1 cu Spania, dar au fost eliminați în ”optimi” de Portugalia, 0-1 după prelungiri. Acesta este unicul lor eșec din ultimele 12 partide, indiferent de întrecere, de la un 0-2 în Norvegia în trecutele calificări, dar și singurul meci din această perioadă în care nu au înscris.

”Avem o echipă cu mulți jucători tineri, necopți. Ne bazăm totuși și pe câțiva jucători cu experiență internațională, ca Bunjaku și Valon Berisha, care ne pot ajuta să obținem alt rezultat bun”, a declarat selecționerul kosovar Bunjaki. Croații s-au deplasat la Shkoder, în Albania, unde se va desfășura partida, fără 3 piese grele. Ei nu pot conta pe noul ”căpitan”, Modric, accidentat încă de săptămâna trecută, dar nici pe Rakitic și Pjaca, a căror indisponibilitate e de ultimă oră. Selecționerul Ante Cacic speră ca măcar pe mijlocașul Barcelonei să-l poată folosi în următorul joc, cel cu Finlanda de duminică.

AICI GĂSIȚI COTELE LA KOSOVO – CROAȚIA

 

PERU – ARGENTINA, vineri, 06.10, ora 05:15 (PRELIMINARII CM 2018)

Chiar și fără Messi, Argentina e favorită la Lima

Peru și Argentina încheie a 9-a etapă din preliminariile sud-americane pentru viitorul Mondial. Înaintea noii runde, gazdele ocupau abia locul 9, penultimul, cu 7 puncte, în vreme ce ”pumele” se situau pe poziția a 3-a, cu 15 puncte, numai unul sub liderul Uruguay.

Pregătită din februarie 2015 chiar de un argentinian, Ricardo Gareca, Peru a învins jocul trecut Ecuadorul, 2-1 acasă, a doua victorie din actualele preliminarii și prima după o pauză de 4 partide, terminate cu un egal și 3 eșecuri. Toate cele 7 puncte din cont le-a obținut în ultimele 3 meciuri de acasă: în primul pierduse, 3-4 cu Chile.

Argentina s-a împiedicat neașteptat etapa anterioară, 2-2 pe terenul ”lanternei roșii” Venezuela. Oricum, pentru trupa preluată din august 2016 de Edgardo Bauza a fost al 7-lea joc consecutiv imbatabil: nu cedase decât în prima rundă, 0-2 chiar acasă cu Ecuador. De 6 dispute înscrie mereu, dar puțin: 3 jocuri cu câte un gol și alte 3 cu câte două. De altfel, deși contează pe atacanți de clasă, ”pumele” au a doua cea mai slabă defensivă într-un golaveraj 9-6. De pe teren străin ei s-au întors cu două remize și două succese la limită.

De asemenea, vara trecută cele două echipe au participat la Copa America Centenario. Peru a terminat grupa sa neînvinsă, cu două victorii și o remiză, apoi a făcut un egal și cu Columbia în ”sferturi”, 0-0, dar a cedat la penalty-uri, 2-4. La rândul ei, Argentina a legat 5 victorii cu care a ajuns în finală, unde a terminat 0-0 cu Chile, dar a pierdut trofeul tot la loviturile de departajare, 2-4.

Argentinienii au bilanț extraordinar în cele 13 dueluri directe cu Peru, cu 10 victorii, două egaluri și o singură înfrângere, suferită în iunie 1997, 1-2 la Copa America. Golaverajul general este 30-9. Pe terenul rivalei nu s-a înclinat niciodată, realizând 4 triumfuri și două remize. În eliminatoriile precedente au înregistrat 1-1 la Lima și 3-1 la Buenos Aires.

Peru nu are probleme deosebite de efectiv și așteaptă enorm de la golgheterul Paolo Guerrero. În schimb, Argentina nu mizează pe Lionel Messi și Lucas Biglia, accidentați. În plus, Gonzalo Higuain a ajuns la Lima cu ceva dureri musculare, dar în mod normal nu va lipsi din priul ”11” al Argentinei. care ar putea arăta astfel: Romero – Zabaleta, Otamendi, Funes Mori, Rojo – Mascherano, Kranevitter – Dybala, Aguero, Di Maria – Higuain.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PERU – ARGENTINA

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă