Articolul precedent

DUPĂ 0-0 ÎN BELARUS, FRANȚA NU MAI POATE FACE PAȘI GREȘIȚI

DUPĂ 0-0 ÎN BELARUS, FRANȚA NU MAI POATE FACE PAȘI GREȘIȚI

În precedentele preliminarii, pentru o echipă de talia Franței un egal în Belarus nu era altceva decât un accident neplăcut, dar care în mod normal rămânea fără urmări, grație sistemului de calificare. În aceste preliminarii, când doar prima clasată merge direct la turneul final, lucrurile nu mai stau la fel, iar un astfel de pas greșit poate avea consecințe mai grave. În special într-o grupă precum a Franței, unde Olanda și Suedia abia așteaptă să profite, iar Bulgaria și Belarus au gândurile lor. Până luni, când Olanda și Franța se vor întâlni în meci direct la Amsterdam, ambele reprezentative își fac ultimele repetiții. Bulgaria vizitează Franța cu amintirea acelei mari surprize din 1993 încă vie, în vreme ce Belarus merge la Rotterdam cu dorința de a încurca și socotelile olandezilor. Programul de azi conține și o confruntare între două echipe ce au lăsat bună impresie la Euro, Ungaria-Elveția, dar capul de afiș pare a fi confruntarea dintre Belgia și Bosnia, care se reîntâlnesc după duelurile din preliminariile precedente. Avancronici și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

FRANȚA – BULGARIA, vineri, 07.10, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

După 0-0 în Belarus, Franța nu mai poate face pași greșiți

Franța a început modest campania de calificare la viitorul Mondial, 0-0 în Belarus, ratând două puncte ce ar putea cântări greu într-o grupă cu Olanda și Suedia. La rândul ei, Bulgaria a învins cu multe emoții Luxemburg, scor 4-3 acasă, printr-un gol dat de Tonev abia în minutul 90+2.

Pentru ”cocoși”, rezultatul de la Borisov a fost o dezamăgire în plus, alături de cea de la Euro, unde, în calitate de gazde, au pierdut finala, 0-1 după prelungiri cu Portugalia. Anterior realizase o remiză albă și 5 victorii, 4 dintre ele cu câte două goluri date. După turneul final a avut o răbufnire în ”amicalul” cu Italia, câștigat ”afară” cu 3-1. Eșecul cu lusitanii este singurul din ultimele 13 partide, în toate competițiile, 10 fiind victorii.

Bulgaria se prezintă pe ”Stade de France” cu antrenor nou, Petar Hubcev, cel ce l-a înlocuit săptămâna trecută pe Ivailo Petev, plecat la Dinamo Zagreb. Victoria cu Luxemburg a venit după două înfrângeri drastice suferite în iunie în partide de verificare, 2-7 cu Japonia și 0-4 cu Danemarca. Mai mult, ”alb-verzii” s-au impus în doar 5 din precedentele 16 meciuri, indiferent de întrecere. 3 din aceste succese au fost bifate pe teren străin, între care un 1-0 cu Portugalia, ”amical” susținut în martie trecut.

Din iunie 1996, la Euro, datează ultima confruntare directă, cu Franța învingătoare, scor 3-1. A fost și o răzbunare după uimitorul 1-2 din noiembrie 1993, de la Paris, eșec în urma căruia ”cocoșii” au ratat CM 1994. De altfel, Bulgaria a învins în 3 din ultimele 4 precedente oficiale, însă în Hexagon au înregistrat numai un triumf, pe lângă 5 înfrângeri. În total, s-au adunat 14 dispute între cele două echipe, cu avantaj bulgar: 7 victorii, un egal și 6 eșecuri. Au mai fost și 7 teste, cu 3 remize și câte două succese fiecare.

La gazde, Didier Deschamps nu contează pe fundașii Umtiti și Rami, ambii accidentați, condiție în care titulari în centru defensivei ar fi Varane și Koscielny, deși primul a acuzat oarece dureri musculare. O altă absentă importantă o reprezintă Giroud, suspendat. Cum Benzema nu-i convocat, trei candidați sunt la înlocuirea atacantului lui Arsenal, cu Gameiro favorit în disputa cu Fekir și Gignac pentru a-l acompania pe Griezmann. Incert e Kante. De remarcat este și prima convocare a lui Laporte, care a ales Franța în detrimentul Spaniei.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FRANȚA – BULGARIA

 

OLANDA – BELARUS, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

Olanda caută prima victorie acasă după 5 eșecuri

Olanda și Belarus se confruntă pe ”De Kuip” din Rotterdam în căutarea primei victorii din actualele calificări. În runda inaugurală fiecare a remizat, prima pe terenul unei puternice contracandidate la calificare, Suedia, scor 1-1, cealaltă a făcut 0-0 acasă cu Franța, arătând că nu mai este o formație prea ușor de învins.

Tot cu Danny Blind pe bancă după ratarea prezenței la Euro 2016, batavii nu au mai triumfat de două partide. Înaintea remizei cu suedezii ei tocmai pierduseră ”amicalul” cu Grecia, 1-2 chiar pe teren propriu. Acesta este, însă, singurul lor eșec din ultimele 6 partide, jumătate câștigate. Pe de altă parte însă, au cedat pe linie ultimele 5 partide de acasă, iar dacă se vor înclina din nou vor egala un record negativ din perioada 1932-1934, când au înșirat 6 înfrângeri.

Precedenta victorie a Olandei ca gazdă a fost un 2-0 cu Spania, test în martie 2015, după care a terminat 3-4 cu SUA, 0-1 cu Islanda, 2-3 cu Cehia, 2-3 cu Franța, 1-2 cu Grecia. În același timp, anteriorul insucces numai din preliminariile CM l-a suferit chiar pe ”De Kuip”, 0-2 cu Portugalia în octombrie 2000, urmat apoi de 33 de jocuri invincibile. Per total, a înscris mereu de 10 jocuri încoace, dar a și luat gol în 9 dintre ele.

De 3 meciuri nu a mai pierdut Belarus. Până la remiza albă cu francezii realizase două triumfuri în ”amicale” contra unor adversari tari, și pe terenul lor, 1-0 în Norvegia și 2-1 în Irlanda. Ultimul eșec, și unicul de 9 confruntări încoace, a fost un 0-3 într-o partidă de verificare disputată în Irlanda de Nord. Notabil, echipa pregătită de Aleksandr Kațkevici nu a încasat nici un gol în 7 din aceste partide, 4 fiind egaluri la zero.

De 6 ori s-au întâlnit cele două echipe în jocuri oficiale, doar în preliminarii. Belarus s-a impus în prima dispută, 1-0 în iunie 1995, dar și în ultima, 2-1 în noiembrie 2007. Între cele două rezultate s-au aflat 4 victorii ale Olandei, toate fără gol primit, iar 3 dintre ele obținute acasă: ultima a fost un 3-0 la Eindhoven, în septembrie 2006.

Față de convocarea inițială, Blind a trebuit să renunțe la Robben, Luuk de Jong și Berghis, toți accidentați. Din același motiv nu fuseseră chemați Vlaar și Hendrix. În loc au fost aduși Siem de Jong și Depay, iar printre cei reveniți în ”națională” după o perioadă de absență se numără De Vrij, Clasie, Karsdorp, Kongolo: ultimul încă nu și-a marcat debutul. Probleme medicale mai ridică Sneijder și Strootman, dar ambii sunt recuperabili.

AICI GĂSIȚI COTELE LA OLANDA – BELARUS

 

UNGARIA – ELVEȚIA, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

Elveția vrea să confirme la Budapesta victoria cu Portugalia

După o prezență merituoasă la Euro 2016, unde a terminat neînvinsă grupa (o victorie, două egaluri) și a fost eliminată în ”optimi” de Belgia (0-4), Ungaria a dezamăgit la debutul în noile eliminatorii, doar 0-0 în Feroe. În schimb, Elveția a început în forță și a bătut proaspăta campionă europeană Portugalia, 2-0 acasă.

Pentru maghiari, remiza albă de la Torshavn a devenit al 4-lea meci la rând fără succes, cu începere de la un 2-0 cu Austria. Mai mult, aceste este singurul triumf din ultimele 8 partide, 5 terminate cu remize, iar de două meciuri încoace nu au înscris deloc. Două dintre egaluri le-au bifat în precedentele apariții de acasă. Totuși, pe propria arenă, trupa germanului Bernd Storck nu s-a mai înclinat de 7 jocuri, 3 câștigate, de la un 1-2 într-un ”amical” cu Rusia în noiembrie 2014. Din septembrie același an datează și anteriorul insucces oficial acasă, 1-2 cu Irlanda de Nord, urmat de două rezultate de 0-0, unul cu România, și două triumfuri cu 2-1.

Și Elveția a fost la Euro, de unde a plecat neîntrecută. La start s-a impus cu Albania, 1-0, după care au venit 3 egaluri consecutive, primul în grupă cu România (1-1), ultimul în ”optimi” cu Polonia, tot 1-1, dar tranșat de adversari la penalty-uri, 4-5. Elevii bosniacului Vladimir Petkovic sunt neînvinși de 6 dispute, jumătate câștigate, ultimul eșec fiind un 1-2 acasă într-un examen cu Belgia. Precedenta lor apariție ”afară” s-a terminat tot cu o înfrângere, 0-1 în Irlanda, având doar două victorii în anterioarele 5 deplasări, pe lângă 3 insuccese.

De 4 dueluri directe nu s-a mai impus Ungaria în fața Elveției, perioadă în care oaspeții de acum au realizat două victorii și două egaluri: ultimele două întâlniri s-au consemnat în 1997, 1-0 la Zurich și 1-1 la Budapesta. Anterior, mai buni fuseseră maghiarii, cu o remiză și două succese: ei nu au cedat niciodată acasă, bifând un triumf la zero, apoi două egaluri. Anterioarele două înfruntări au fost în ”amicale”, cu fiecare învingătoare pe propria arenă, Ungaria în 1998, scor 2-0, Elveția în 2002, scor 2-1. Tot doar într-un test s-au impus elvețienii ”afară”, 2-1 în martie 1994.

Gazdele nu au probleme speciale de efectiv. De la oaspeți lipsesc Granit Xhaka, suspendat, plus F. Frei, Zuffi, Moubandje, Djourou, toți accidentați. În locul ultimului tocmai a fost chemat Lacroix, de la St. Etienne.

AICI GĂSIȚI COTELE LA UNGARIA – ELVEȚIA

 

BELGIA – BOSNIA, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

Belgia și Bosnia din nou față-n față

Belgia și Bosnia se află din nou față în față după ce s-au înfruntat și în precedentele preliminarii, pentru Euro 2016. Atunci, ”diavolii roșii” au terminat 1-1 în deplasare și 3-1 acasă, în prima lor victorie din ultimele 5 dueluri directe, completată de 3 eșecuri consecutive, unul acasă (2-4 în martie 2009), și un egal. Ei se mai impuseseră doar în primul din totalul de 6 precedente, 4-1 pe teren propriu în martie 2005.

Belgienii au început convingător campania pentru Mondialul din 2018, 3-0 în Cipru. Acesta a fost primul meci oficial cu Roberto Martinez pe bancă: spaniolul l-a înlocuit în vară pe Marc Wilmots, plecat din cauza eliminării din ”sferturi” de la Euro 2016, 1-3 cu Țara Galilor. ”Încălzirea” fusese, totuși, ratată, 0-2 acasă în ”amicalul” de pe 1 septembrie cu Spania. Oricum, eșecul cu ibericii este unicul încasat de Belgia de 13 vizite primite încoace, 10 dintre ele câștigate.

Și Bosnia a avut un start în forță, 5-0 acasă cu Estonia. Echipa antrenată de Mehmed Bazdarevic este imbatabilă de 3 partide, cu un egal și două victorii. Mai mult, nu a pierdut decât o dată (1-3 într-un test din Spania) în ultimele 6 meciuri, ba a bifat doar două înfrângeri de 11 jocuri încoace. De asemenea, a triumfat în 3 din precedentele 4 deplasări, indiferent de întrecere, și doar o dată nu a marcat în anterioarele 9 apariții ”afară”. Pe ”Roi Baudouin” din Bruxelles marele atu al oaspeților îl reprezintă Edin Dzeko: atacantul Romei a marcat mereu în ultimele 4 confruntări cu Belgia și de fiecare dată a deschis scorul. În plus, în tricoul Romei el este atacantul cu cele mai multe șuturi trase spre porțile adverse din toate campionatele importante ale Europei.

Martinez nu-i are la dispoziție pe Nainggolan, Moussa Dembele și De Bruyne, toți accidentați. Favorit la titularizare în locul ultimului este Thorgan Hazard, deși fratele mai cunoscutului Eden acuză oarece dureri musculare, ca și Tielemans. O altă variantă o reprezintă Mertens. Antrenorul spaniol e indecis în privința sistemului defensiv, cu 3 ori 4 fundași. La antrenamente a insistat pe 3-4-2-1, cu Romelu Lukaku unic atacant, iar ședințele le-a filmat cu o dronă, explicând: ”E perfect pentru a lucra tactic”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BELGIA – BOSNIA

 

GRECIA – CIPRU, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

Grecia dă semne de revenire

Dispută între două echipe care s-au descurcat diferit la startul preliminariilor. Contra unui adversar, Gibraltar, aflat la prima participare într-o competiție oficială, Grecia a avut nevoie doar de prima repriză pentru a tranșa victoria cu 4-1, pe teren advers. De partea cealaltă, deși a evoluat acasă, Cipru nu a avut nici o șansă în fața Belgiei, care a bătut-o sec cu 3-0.

După o campanie pentru Euro 2016 ratată, Grecia dă semne de revenire. Formația pregătită din octombrie 2015 de germanul Michael Skibbe este neîntrecută de 3 partide, toate câștigate. Printre rezultate se numără și un 2-1 în Olanda, într-un ”amical” de luna trecută. Aceste succese au venit după eșecuri în alte două teste. De evidențiat, în ultimele 6 meciuri elenii au luat mereu gol, dar au și înscris în 6 dintre ele. Anterioara dispută de acasă a fost un 2-3 într-un joc de pregătire cu Islanda, precedat de două triumfuri, singurele totuși de 8 vizite primite încoace: restul de 6 au fost numai eșecuri, 5 dintre ele la zero.

Cipru vine după 4 înfrângeri consecutive, două fără să fi marcat. Ultima victorie, și unica din anterioarele 7 confruntări, a fost un 2-1 în Israel. Cu eșecuri a terminat precedentele două partide de ”afară”, ambele în ”amicale”: la oficiale, finalul trecutelor calificări a adus două succese pe teren străin, în Israel și Andorra. Mai mult, de 5 deplasări oficiale încoace a bifat 3 triumfuri (singurele din ultimele 21 de vizite efectuate) și două înfrângeri. Per total, de 9 înfruntări insularii iau mereu gol, în 4 din anterioarele 5 dispute încasând minim două.

Grecia s-a impus în singurele partide oficiale directe de până acum, 4-2 ”afară” și 3-1 acasă în eliminatoriile CE 1988. Însă, în total, s-au strâns 24 de precedente, cu avantaj tot elen: 15 victorii, 6 egaluri și 3 eșecuri, golaveraj 46-24.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GRECIA – CIPRU

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă