ARSENAL ȘI PSG DAU BĂTĂLIA FINALĂ PENTRU LOCUL 1

ARSENAL ȘI PSG DAU BĂTĂLIA FINALĂ PENTRU LOCUL 1

Arsenal și PSG n-au avut mari emoții în grupă, astfel că singurul semn de întrebare venea din ordinea finală a primelor două locuri. Egale la puncte, cele două echipe dau azi bătălia finală pentru locul 1, cu un mic avantaj în dreptul ”tunarilor”, după remiza de la Paris. E încă un examen pentru Unai Emery în această toamnă destul de încărcată pentru el, în fața unui Arsenal pus în fața câștigării grupei și a unei trageri la sorți mai profitabilă, lucru care nu s-a prea întâmplat în ultimele sezoane. Din programul zilei de azi reține atenția și deplasarea Barcelonei la Glasgow, pe un stadion unde atmosfera va fi teribilă, dar și meciul complicat pe care Manchester City îl va susține în Germania. Avancronicile partidelor de azi și cotele, mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

BESIKTAS – BENFICA, miercuri, 23.11, ora 19:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Cine învinge face un pas mare spre ”optimi”

Meci crucial pentru ambele formații, întrucât cine va învinge va face un mare pas către ”optimi”. Înaintea etapei a 5-a, Besiktas ocupă locul 3, cu 6 puncte, în vreme ce Benfica are un punct în plus, precum Napoli, care o primește pe Dinamo Kiev. Nici una, nici alta nu se poate lăuda cu realizările, având același golaveraj, 6-5.

Besiktas nu a pierdut niciun meci din cele 16 disputate în acest sezon, în toate competițiile. În acest interval a realizat 7 egaluri și 9 victorii, ultimele două consecutive la același scor, 2-1. Precedentul eșec datează din finalul stagiunii trecute, 1-2 la Konya. De 28 de partide marchează constant. Pe teren propriu, echipa antrenată de fostul selecționer turc Senol Gunes este imbatabilă de 15 meciuri, 11 câștigate, de la un 1-2 tot cu Konya în februarie 2016, în Cupă.

De 8 jocuri nu a mai cedat Benfica, perioadă în care și-a trecut în cont o remiză și 7 succese, de 5 dispute încoace primind un singur gol. Această serie pozitivă a început-o după un 2-4 la Napoli, singura înfrângere stagională, pe lângă 3 remize și 13 triumfuri. Același eșec este unicul din precedentele 13 deplasări. Echipa din Lisabona a marcat mereu în anterioarele 26 de confruntări.

Caner, Necip Uysal și Talisca, toți accidentați, sunt jucătorii pe care nu pot conta gazdele. De partea cealaltă, adversarii nu se bazează pe Grimaldo, A. Horta și Jonas, tot cu probleme de sănătate. Revin, în schimb, Fejsa și Jardel, după accidentări.

Disputa din tur, prima all-time dintre cele două grupări, s-a terminat 1-1, Besiktas egalând în prelungiri. Până acum, gruparea turcă a întâlnit de 10 ori rivale din Portugalia, cu două victorii, 3 egaluri și 5 eșecuri, golaveraj 10-14, însă acasă nu a învins niciodată, bifând numai un egal și 3 eșecuri. La rândul ei, Benfica a strâns 12 partide contra echipelor din Turcia, bilanț 5-3-4 și golaveraj 21-10, fără a se impune niciodată în deplasare, de unde a revenit cu doar două remize și 3 insuccese.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BESIKTAS – BENFICA

 

ARSENAL – PARIS SG, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Calificare asigurată pentru ambele, duel doar pentru șefie

Cu calificarea în primăvara Ligii deja asigurată, lui Arsenal și PSG nu le-a mai rămas decât să se bată pentru șefie. Neînvinse în grupă, ambele formații au câte 10 puncte, departajarea fiind făcută de golaveraj, 12-3 față de 9-3.

Arsenal doar a remizat la unu în ultimele două jocuri. Totuși, indiferent de întrecere, trupa condusă de Arsene Wenger nu a pierdut decât în primul meci stagional, 3-4 chiar acasă cu Liverpool în Premier League, urmat de 5 remize și 12 victorii. În doar două din totalul acestor partide nu a marcat. În același timp, pe teren propriu, ”tunarii” au mai realizat apoi două remize (una ”albă”) și 6 succese.

PSG este invincibilă de 9 meciuri, cu un nul, 0-0, și 8 victorii, ultimele 4 consecutive. De 6 dispute încoace a primit doar un gol, înscriind în 5 dintre ele. Precedentul eșec, indiferent de competiție, l-a suferit la Toulouse, 0-2 în Ligue 1, și este singurul din anterioarele 14 confruntări. Ambele înfrângeri încasate în acest sezon de trupa spaniolului Unai Emery au fost ”afară”, completate de 8 triumfuri, ultimele 4 la rând, fără gol dat în doar una dintre deplasări.

Wenger nu îl are la dispoziție pe Bellerin, accidentat, din calcule fiind scos încă din start Mertesacker. Din cealaltă tabără absentează Pastore și Kurzawa, ambii cu probleme medicale, refăcuți fiind Areola și Di Maria. O absență de ultimă oră, neanunțată, este cea a lui Serge Aurier, fundașul dreapta neprimind permisiunea de a intra în Anglia.

Cu 1-1 s-a încheiat confruntarea din tur. Cele două echipe se mai înfruntaseră în primăvara lui 1994, în semifinalele fostei Cupe a Cupelor, cu Arsenal mai bună, 1-1 la Paris și 1-0 la Londra. În total, ”tunarii” au bifat 23 de dispute cu echipele franceze, terminate cu 13 victorii, 7 egaluri și 3 eșecuri, golaveraj 31-17. Notabil, toate cele 3 înfrângeri le-a suferit acasă, completate de 3 remize și 5 succese. Dincolo, PSG are 16 partide contra trupelor din Anglia, bilanț 4-7-5 și golaveraj 17-19: în Insulă s-a impus numai o dată, 2-1 cu Chelsea în martie 2016, plus 3 egaluri și 4 insuccese.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ARSENAL – PARIS SG

 

NAPOLI – DINAMO KIEV, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Napoli caută să facă pasul decisiv spre ”optimi”

Contra codașei Dinamo Kiev, Napoli nu mai are voie să facă pași greșiți într-o grupă grea, în care 3 echipe se bat cu șanse oarecum egale pe cele două locuri calificante. Înaintea etapei a 5-a, gruparea pregătită de Maurizio Sarri contează pe 7 puncte, tot atâtea câte are Benfica și cu unul peste Besiktas.

Cu cel mai bun atac, însă cu deficiențe defensive, golaveraj 9-7, Napoli nu a mai câștigat în grupă de două jocuri, cu un eșec și un egal, ambele cu Besiktas. În toate competițiile, trupa italiană este neînvinsă de 3 meciuri. Însă, tocmai s-a impus la Udine, 2-1, după o pauză de 3 partide, cu un eșec urmat de două egaluri la unu. De 8 dispute înscrie constant, dar niciodată mai mult de două reușite. Din cele 4 înfrângeri stagionale, două le-a încasat acasă, completate de un nul și 5 succese, marcând mereu în precedentele 18 vizite primite, cu tot cu sezonul trecut

Dinamo Kiev este singura formație din serie fără succes, iar unicul punct din cont o face ca și eliminată. Vine după două victorii cu 2-1, precedate de un 0-1 cu Benfica, la Lisabona, singurul insucces de 6 confruntări încoace, 4 dintre ele câștigate. În ultima deplasare s-a impus la Dnepropetrovsk, 2-1 cu Dnepr, în prima victorie ”afară” după o așteptare de 4 jocuri, cu 3 egaluri la unu și un eșec. Totuși, acel 0-1 cu Benfica este unica înfrângere încasată în acest sezon pe teren străin, pe lângă 4 remize și 4 triumfuri.

Gazdele nu pot conta pe polonezul Milik, autor al unei ”duble” în primul meci cu Dinamo. În compartimentul cel mai criticat, apărarea, e posibil să revină Raul Albiol, care va face cuplu în centru cu Koulibaly, caz în care ar sări din schemă Chiricheș. De la ucraineni lipsește Danilo Silva, accidentat.

Câștigat de Napoli cu 2-1, duelul din tur a fost primul din istorie între cele două echipe. La general, trupa italiană a înfruntat în 5 rânduri adversare din Ucraina, cu două victorii, un egal și două eșecuri, golaveraj 8-8, dar acasă nu a cedat deloc, cu un succes și un nul. La rândul său, Dinamo Kiev a înregistrat 21 de jocuri împotriva grupărilor din Peninsulă, cu doar două triumfuri, plus 6 remize și 13 înfrângeri, golaveraj 18-36. Unul dintre succese, 3-0 cu AS Roma, l-a obținut ”afară”, însă la ”masa verde”, plus 3 egaluri și 6 eșecuri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NAPOLI – DINAMO KIEV

 

CELTIC – FC BARCELONA, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Celtic visează la revanșă după umilința din tur

Celtic încearcă să profite de slăbiciunile arătate în ultima vreme de FC Barcelona și să o bată, fiind foarte motivată: o victorie îi este obligatorie pentru a mai putea spera la ”optimi”, dar ar însemna și o revanșă după umilitorul 0-7 din tur. Formația din Glasgow este codașa grupei și singura fără victorie, cu doar două puncte în cont. La rândul ei, trupa ”blaugrana” conduce seria cu 9 puncte, iar un egal i-ar fi suficient să urce în primăvara Ligii.

Cu cel mai slab atac și cea mai fragilă defensivă din grupă, golaveraj 4-13, Celtic este imbatabilă de 6 jocuri, în toate întrecerile, cu un egal și 5 victorii. Anterior pierduse acasă cu Monchengladbach, 0-2, în singura înfrângere din ultimele 13 partide, 9 dintre ele câștigate, însă și unicul meci din acest interval în care nu a putut marca. Același eșec este singurul suferit acasă în acest sezon, completat de un egal, 3-3 cu City, și 10 victorii, fiecare cu minim două goluri date. Notabil, toate cele 4 insuccese din 2016-2017 au fost numai în Ligă.

Cu cel mai bun atac și cu cea mai solidă apărare, golaveraj 14-4, FC Barcelona a suferit runda trecută unicul eșec din grupă, 1-3 ”afară” cu Manchester City. Echipa condusă de Luis Enrique a făcut doar 0-0 în week-end, acasă cu Malaga, și nu are decât un succes în ultimele 3 dispute. Acesta este și singurul joc din ultimele 25 în care nu a înscris, indiferent de competiție. Din totalul de 3 insuccese stagionale, catalanii au încasat două pe teren străin, suferite în anterioarele 4 deplasări. De ”afară” au mai revenit cu 7 triumfuri.

Antrenorul gazdă Brendan Rodgers nu are probleme deosebite de efectiv după ce și Boyata a fost recuperat. Din tabăra adversă lipsesc Iniesta, Umtiti și Mathieu, accidentați. Incert e Pique, iar dacă nu va putea fi recuperat alături de Mascherano ar putea fi distribuit brazilianul Marlos, chemat de urgență de la echipa a doua.

Prin victoria din tur (7-0),  FC Barcelona a ajuns la 3 dueluri directe la rând câștigate. Ultimul succes realizat de Celtic, totodată singurul de 10 precedente încoace, a fost un 2-1 acasă în noiembrie 2012, tot în grupele Ligii. În total, s-au adunat 11 dispute directe, cu bilanț favorabil catalanilor: 7 triumfuri, două egaluri, două eșecuri, golaveraj 25-9. Celtic a jucat de 29 de ori contra trupelor spaniole, bilanț 7-5-17 și golaveraj 21-46, toate cele 7 victorii fiind pe teren propriu, plus două remize și 5 înfrângeri. În schimb, Barcelona a evoluat în 15 rânduri cu adversare din Scoția, raport 8-3-4 și golaveraj 28-12, de ”afară” întorcându-se cu 3 succese, un nul și 3 eșecuri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CELTIC – FC BARCELONA

 

BORUSSIA MONCHENGLADBACH – MANCHESTER CITY, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Ultima șansă pentru Borussia

Monchengladbach nu are decât varianta victoriei pentru a rămâne în cărțile calificării. După 4 etape, Borussia a strâns 4 puncte, cu care ocupă locul 3, fiind dezavantajată și de rezultatul din tur, 0-4. Manchester City se află pe poziția secundă, cu 7 puncte, două mai puține față de liderul FC Barcelona.

Fără să se poată lăuda cu realizările din grupă, golaveraj 4-7, Monchengladbach nu a mai învins de 4 partide, cu două egaluri urmate de două eșecuri, în toate competițiile. Ultima victorie a fost un 2-0 acasă cu Stuttgart în Cupă, acum o lună, și este singura de 6 meciuri încoace, 3 pierdute și doar tot atâtea terminate cu gol dat. Precedenta prezență pe propria arenă s-a încheiat rău, 1-2 cu FC Koln. Acesta este unicul eșec din precedentele 5 vizite primite, însă în acest interval a înregistrat tot un singur triumf.

În grupă, Manchester City s-a descurcat bine în atac, nu și în apărare, golaveraj 10-8. Elevii lui Pep Guardiola sunt imbatabili de 4 meciuri, 3 câștigate. Această serie a fost precedată de un 0-1 cu concitadina United, în Cupa Ligii, unica înfrângere din anterioarele 6 jocuri și tot unica dispută din respectivul interval fără gol dat. Ultimele două deplasări s-au încheiat numai  cu victorii, care au stopat un șir de 4 jocuri fără succes, cu un egal la unu urmat de 3 eșecuri la zero.

Borussia nu-i are la dispoziție pe Alvaro Dominguez, Doucoure, Korb, Herrmann, Kramer, M. Schulz, Drmici, toți cu probleme medicale. De la City lipsesc Yaya Toure, neinclus pe lista UEFA, și Kompany, accidentat, dar vor reveni Bravo, David Silva și Gundogan.

Prin rezultatul din tur, 4-0, City a ajuns la al 3-lea duel direct consecutiv invincibil, toate câștigate. În total, s-au strâns 5 precedente, cu bilanț favorabil grupării din Manchester: 3 triumfuri, o remiză, un insucces. La general, Borussia a înfruntat de 14 ori echipe din Anglia, bilanț 5-3-6 și golaveraj 20-28, acasă cedând numai o dată, chiar cu City, plus 3 succese și un egal. Dincolo, ”cetățenii” a bifat 18 dispute cu formațiile germane, raport 9-2-7 și golaveraj 32-25, de ”afară” revenind cu 3 victorii și 6 remize.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA MONCHENGLADBACH – MANCHESTER CITY

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă