WENGER VREA SĂ PROFITE DE PROBLEMELE LUI EMERY

WENGER VREA SĂ PROFITE DE PROBLEMELE LUI EMERY

Că Unai Emery are unele probleme de acomodare la Paris e destul de clar. La fel de clar este și amănuntul că jucătorii PSG-ului au ceva probleme de acomodare cu metodele tehnicianului spaniol. Cel mai clar este faptul că Arsene Wenger vrea să profite de aceste probleme și va încerca să câștige pe ”Parc des Princes” ca să schimbe traseul pe care l-au avut ”tunarii” la primul meci din faza grupelor, pierdut mereu în ultimii 6 ani. Nu doar din aceste considerente PSG-Arsenal e capul de afiș al acestei prime etape din Liga Campionilor, dar programul oferă și alte partide interesante. Ce reacție va avea Barcelona, cum va rezista FK Rostov la Munchen, își va continua City traseul victorios din acest sezon, ce va face Atletico la Eindhoven sau cum se va descurca Napoli fără Higuain, iată câteva întrebări la care se așteaptă răspuns. Mai jos găsiți toate cotele și avancronicile partidelor de azi.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

PARIS SG – ARSENAL, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Arsenal vrea să profite de perioada proastă a PSG-ului

Partida cu Arsenal o găsește pe PSG într-o perioadă nu tocmai bună. Semn că încă nu s-a acomodat cu viziunile noului antrenor Unai Emery, formația franceză nu a mai câștigat de două meciuri, cu un eșec și un egal, ceea ce nu i s-a mai întâmplat de mult timp. Anterior, în acest sezon legase 3 victorii. Oricum, recentul 1-3 ”afară” cu Monaco e singura înfrângere din ultimele 13 partide oficiale. De alte 8 meciuri nu a mai pierdut acasă, de la un 0-2 tot cu Monaco, în martie trecut. În Europa, pe ”Parc des Princes” a cedat numai o dată de 39 de jocuri încoace, 1-3 cu FC Barcelona în 2014-2015.

Arsenal a avut în actuala stagiune un traseu invers. Șirul l-a început cu un eșec, apoi nu s-a mai înclinat deloc, realizând o remiză albă, apoi două victorii. Totuși, acel 3-4 chiar acasă cu Liverpool este unicul insucces din precedentele 13 dispute, inclusiv cu campania trecută. Pe teren străin, invincibilitatea durează de 6 confruntări, 4 terminate cu egaluri. Aflați la a 19-a prezență în Ligă, ”tunarii” vor să schimbe obiceiul din ultimii 6 ani, când nu au învins niciodată în primul meci din grupă.

Tocmai din 1994 datează anterioarele partide dintre PSG și Arsenal. Acest lucru s-a petrecut în semifinalele fostei Cupe a Cupelor: triumfători au ieșit englezii, după 1-1 la Paris și 1-0 la Londra, după care au cucerit și trofeul, 1-0 cu Parma. Parizienii au evoluat de 17 ori contra insularilor, cu 4 victorii, 7 egaluri, 6 eșecuri, raportul acasă fiind 3-4-1. Dincolo, ”tunarii” s-au întâlnit cu francezii în 24 de rânduri, cu 14 succese, 7 remize, 3 înfrângeri, însă în deplasare nu au pierdut niciodată, cu 8 victorii, inclusiv în ultimele 6 vizite făcute, și 4 remize.

Accidentat la coapsă, Kurzawa ar putea lipsi de la gazde. Cum Emery nu prea îi agreează pe Maxwell și Aurier, fundaș stânga ar fi titularizat Kimpembe. Thiago Silva s-a recuperat, însă ar putea fi menajat deoarece a avut o pauză de 6 săptămâni, iar Pastore a devenit incert din cauza unor dureri la umăr. Dincolo, Arsene Wenger nu contează deloc în grupe pe Mertesacker, accidentat. În schimb, îl are la dispoziție pe nou-venitul Mustafi, care a debutat în week-end la 2-1 cu Southampton. Germanul va face probabil pereche în centrul apărării cu Koscielny, care e recuperat, deși n-a terminat prea bine partida de sâmbătă cu Southampton. N-a făcut în schimb deplasarea la Paris mijlocașul Ramsey.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PARIS SG – ARSENAL

 

MANCHESTER CITY – BORUSSIA MONCHENGLADBACH, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

City e în formă și vrea să mențină linia

Manchester City și Borussia Monchengladbach se regăsesc după un an. Cele două formații s-au înfruntat în 2015 tot în faza grupelor Ligii, cu englezii dublu învingători, 2-1 ”afară” și 4-2 acasă. Au mai existat alte două dispute directe în martie 1979, în ”sferturile” fostei Cupa UEFA, când nemții au trecut mai departe după 1-1 în Insulă și 3-1 pe propria arenă.

Pentru noua confruntare, City se prezintă cu alt antrenor, Pep Guardiola, înlocuitorul chilianului Manuel Pellegrini. Cu tehnicianul catalan pe bancă, trupa ”cetățenilor” este neîntrecută în acest sezon, ba s-a impus în toate cele 6 partide jucate, două în play-off-ul cu Steaua (5-0, 1-0). În week-end a învins-o pe Manchester United cu 2-1, chiar pe ”Old Trafford”. Doar o dată a marcat un singur gol, însă și defensiva i-a cedat în 3 din ultimele 4 meciuri. Acasă nu s-a mai înclinat de 8 jocuri, de la un 0-1 în derbyul local cu United pe 20 martie.

Borussia tocmai a suferit primul eșec stagional, 1-3 la Freiburg, în Bundesliga. Anterior, bifase 4 victorii: a marcat în toate cele 5 partide din acest sezon, dar a și luat gol în 4 dintre ele. Cu tot cu sezonul trecut, ”alb-negrii” au cedat numai o dată în precedentele 5 apariții pe teren străin, inclusiv un 3-1 în play-off-ul cu Young Boys Berna.

Echipa din Manchester este neîntrecută în ultimele 6 vizite primite în Europa. Printre victorii se numără și un 3-2 cu Bayern, antrenată atunci chiar de Guardiola, în 2014. În total, cu formațiile germane s-a înfruntat de 17 ori (8 victorii, două egaluri, 7 eșecuri), însă pe propria arenă a pierdut numai o dată, 1-3 cu Bayern, plus 5 succese și două remize. Dincolo, Borussia nu a putut bate în nici una din cele 3 deplasări din 2015-2016, cu o remiză albă și două insuccese. Cu englezii a jucat de 13 ori, bilanț 5-3-5 (1-2-2 ”afară”).

La gazde va reveni printre titulari Kun Aguero, suspendat în Premier League. Doi jucători cu probleme medicale vechi, Kompany și Gundogan, sunt deja apți de joc, dar Guardiola a declarat că nu vrea să forțeze nota cu ei. Într-o situație asemănătoare se găsesc, în cealaltă tabără, M. Schulz și Doucoure, iar Patrick Hermann nici n-a făcut deplasarea. În plus, oaspeții nu se bazează deloc în grupe pe Alvaro Dominguez și Drmici, accidentați.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – BORUSSIA MONCHENGLADBACH 

 

FC BARCELONA – CELTIC, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Barcelona caută să spele rușinea de sâmbătă

Într-un meci arbitrat de Ovidiu Hațegan, FC Barcelona caută să spele pe seama lui Celtic rușinea pățită în week-end, când a pierdut chiar pe ”Camp Nou” în fața nou-promovatei Deportivo Alaves, 1-2. A fost primul eșec încasat de formația ”blaugrana” în acest sezon, după 4 victorii consecutive, 3 dintre ele fără gol primit. Mai mult, elevii lui Luis Enrique nu mai pierduseră de 10 partide oficiale, iar acasă nu se mai înclinaseră de alte 4 meciuri. Ei au marcat mereu de 46 de vizite primite încoace: ultima care le-a rezistat a fost Malaga într-un 0-1 în februarie 2015. În Ligă sunt imbatabili pe teren propriu de 16 dispute, 15 terminate cu succese, de la un 0-3 cu Bayern în mai 2013,

Celtic a triumfat în precedentele două partide cu 9 goluri date și două încasate, ultimul succes fiind un 5-1 în marele derby cu Rangers. Anterior, pierduse la Beer Sheva, 0-2, în unica înfrângere din anterioarele 10 jocuri, după ce sezonul îl deschisese printr-un neașteptat 0-1 în Gibraltar, cu Lincoln, în calificările din Ligă. Cele două meciuri pierdute sunt și singurele din acest sezon în care ”alb-verzii” nu au izbutit să înscrie. Pe de altă parte, din cele 5 deplasări din actuala campanie, ei nu au câștigat decât două, ambele în campionatul intern.

Cele două formații s-au întâlnit pe 30 iulie într-un meci amical disputat la Dublin. Deși cu destule rezerve, FC Barcelona s-a impus cu 3-1 (Arda Turan 11, Ambrose 31 autogol, Munir 41 – Griffiths 29). Și tot catalanii au învins și în precedentele două meciuri oficiale, 1-0 la Glasgow și 6-1 pe ”Camp Nou” în grupele Ligii 2013-2014. Cu o ediție în urmă se confruntaseră în aceeași fază a întrecerii, fiecare triumfând acasă cu același 2-1. În total, au fost 10 dueluri directe oficiale, bilanț favorabil spaniolilor, cu 6 victorii, două egaluri și două eșecuri. Ei nu s-au înclinat niciodată pe propria arenă, raport 3-2-0. Pe de altă parte, Celtic a mai vizitat de 14 ori Spania fără să câștige vreodată (3 egaluri, 11 insuccese).

Pentru prima dată după 4 luni, FC Barcelona poate alinia din start celebrul trio ofensiv Messi-Luis Suarez-Neymar. Între buturi ar apărea tot Cillessen în condițiile în care Ter Stegen nu s-a refăcut total după o accidentare. Incert rămâne nou-venitul Andre Gomes. Dincolo, Brendan Rodgers se confruntă cu o singură problemă de efectiv, atacantul Leigh Griffiths.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – CELTIC

 

PSV EINDHOVEN – ATLETICO MADRID, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Revedere după 6 luni

PSV Eindhoven și Atletico Madrid se află față în față după o pauză de numai 6 luni. Atunci s-au înfruntat tot în Champions League, în ”optimi”, într-o dublă mașă terminată cu două de 0-0. Spaniolii aveau să se detașeze în returul de acasă la loviturile de departajare, cu 8-7. Alte două dueluri directe au mai avut loc în grupele Ligii 2008-2009, când madrilenii s-au impus de două ori, 3-0 în Olanda și 2-1 pe ”Calderon”. Oricum, dintre echipele spaniole, doar Atletico și FC Barcelona au putut birui la Eindhoven.

Gazdele sunt invincibile în 6 partide jucate acest sezon, cu o remiză albă și 5 victorii. În acest interval au marcat 12 goluri și nu au primit decât unul. Cu tot cu sezonul trecut, imbatabilitatea durează de 12 meciuri, 11 dintre ele câștigate, cu începere de la un 0-2 cu Ajax chiar la Eindhoven, pe 20 martie. Acesta este, totodată, singurul eșec din ultimele 21 de meciuri. În ediția trecută a Ligii a fost de nebătut pe ”Philips Stadion”, cu 3 triumfuri în grupă înainte de remiza cu ibericii.

Nici Atletico nu a pierdut în actuala stagiune, dar a avut un debut modest, cu două egaluri împotriva a două nou-promovate. Abia în week-end și-a trecut în cont primul succes, 4-0 cu Celta, la Vigo. Madrilenii nu au mai pierdut de 5 jocuri, inclusiv cu ediția 2015-2016, precedenta înfrângere fiind un 1-2 ”afară” cu Levante, în luna mai. Între aceste rezultate s-a numărat și 1-1/3-5 la penalty-uri cu Real în finala Champions League.

Accidentat la adductori, Locadia nu poate fi folosit de tehnicianul gazdelor, Phillip Cocu. De partea cealaltă, Diego Simeone îl are pe lista indisponibililor pe Moya, în vreme ce Thomas și Vrsaljiko nu au fost convocați.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PSV EINDHOVEN – ATLETICO MADRID

 

DINAMO KIEV – NAPOLI, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Dinamo Kiev speră să repete prestațiile de anul trecut

Dinamo Kiev pornește noua campanie cu dorința declarată de a repeta cel puțin isprava din sezonul trecut. Atunci, echipa ucraineană s-a calificat din grupe, lăsând-o acasă pe FC Porto, iar în ”optimi” a avut o prezență decentă, 1-3 pe teren propriu și 0-0 la Manchester cu City. În schimb, Napoli a dezamăgit în Europa League: a mers ceas în grupe pentru a fi eliminată apoi rapid, 0-1 și 1-1 cu Villarreal în ”16”-imi. Cele două echipe se află înaintea primei loc confruntări din istorie.

De două meciuri nu a mai câștigat Dinamo, 0-2 chiar acasă cu Vorskla Poltava și 1-1 ”afară” în marele duel cu Șahtior. Anterior, trupa condusă de Serghei Rebrov cucerise Supercupa, 1-1/4-3 la penalty-uri tot cu Șahtior, apoi legase 5 victorii, 3 dintre ele la limită. Aceeași înfrângere cu Poltava este unica din precedentele 7 vizite primite. În Ligă, nu s-a impus decât în unul din anterioarele 6 meciuri.

Napoli a debutat în sezon cu un egal, 2-2 la Pescara, urmat de două victorii, ultimul fiind un 3-0 la Palermo cu goluri date numai după pauză. Nu a mai pierdut de 6 meciuri, 5 dintre ele câștigate, de la un 0-1 pe terenul Romei, în aprilie. Din anterioarele 10 deplasări, în toate competițiile, trupa de lângă Vezuviu a triumfat în numai 3. Pe de altă parte, în Ligă a bifat doar un triumf în precedentele 5 dispute.

Din cele 20 de jocuri contra formațiilor italiene, Dinamo Kiev s-a impus în numai două. Acest lucru s-a petrecut în grupele Ligii 2004-2005, când a triumfat acasă, 2-0, după ce o făcuse și în Italia, 3-0, dar la masa verde: avea oricum 1-0 în momentul suspendării meciului din cauza incidentelor. La rândul ei, Napoli a mai înfruntat în 4 cazuri o echipă din Ucraina, mereu Dnepr, cu o victorie, un egal și două eșecuri, ambele în deplasare.

Gazdele tocmai i-au recuperat pe Haceridi și Ribalka, reveniți cu Șahtior. Napoli, în schimb, nu se poate baza pe Chiricheș și Tonelli, ambii accidentați. Sarri l-a pierdut în vară pe golgheterul Higuian, vândut la Juventus, dar contează pe forma bună arătată în față de Callejon, Milik și Mertens.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO KIEV – NAPOLI 

 

BAYERN – FK ROSTOV, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Bayern e favorită în fața debutantei Rostov

Confruntare între două echipe cu istorii diferite. Dacă Bayern este o prezență obișnuită în Champions League, fiind ajunsă mereu în semifinale în ultimele 3 ediții, FK Rostov se află la prima participare în Ligă: a terminat pe locul 2 în Rusia, iar în calificări le-a eliminat pe Anderlecht și Ajax fără să piardă vreun meci.

Cu un nou antrenor, Carlo Ancelotti, după ce Pep Guardiola a plecat la Manchester City, Bayern a câștigat toate cele 4 partide disputate până acum în acest sezon. Și nu oricum, ci cu 15 goluri date și nici unul luat. Invincibilitatea bavarezilor de 9 meciuri, în toate competițiile, a început după un 0-1 la Madrid cu Atletico, în semifinalele trecutei Ligi. Acasă nu au mai cedat de 11 partide, 1-2 cu Mainz în campionat fiind unica înfrângere din precedentele 29 de vizite primite.

Rostov a disputat deja 10 meciuri în actuala stagiune. În acest interval a înregistrat 5 victorii, 3 egaluri și două eșecuri, ambele în campionatul intern și numai în deplasare. ”Afară” nu a mai triumfat de 3 confruntări, având un singur succes stagional, 2-0 cu Anderlecht. Totuși, nu s-a înclinat decât de 3 ori în anterioarele 11 vizite efectuate. În lotul său figurează și Prepeliță, ajuns în ultima zi de mercato de la Ludogorets, dar și fostul dinamovist Mevlija.

De 18 ori a mai evoluat Bayern cu rivale ruse, bifând 10 succese (ultimele 4 la rând), 6 remize și două eșecuri. La Munchen a înregistrat 5 victorii, 3 remize și un eșec, cel din urmă fiind un 0-1 cu Lokomotiv Moscova în septembrie 1995, în Cupa UEFA. Returul l-a câștigat, totuși, cu 5-0. Rostov nu a mai întâlnit vreodată o formație germană: înaintea acestui sezon mai jucase doar 10 meciuri în Europa, cu două mai puține decât Bayern în întreaga stagiune 2015-2016 singură.

Accidentat, Badstuber este scos din calcule de Ancelotti. Probleme medicale mai ridică Robben, J. Boateng, Coman, Douglas Costa, ultimul având șanse mai mari de recuperare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYERN – FK ROSTOV

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă