1001 DE NOPȚI ȘI ÎNCĂ UNA

1001 DE NOPȚI ȘI ÎNCĂ UNA

Liverpool a mai câștigat un meci, dar asta deja nu mai miră pe nimeni. Liverpool a mai câștigat un meci contra lui Manchester United, dar asta deja nu mai miră pe nimeni. Liverpool a mai adăugat puncte la diferența existentă față de United, marele rival din Anglia, dar asta deja nu mai miră pe nimeni. Apropo, sunt 30 acum! Liverpool a mai adăugat puncte la diferența existentă față de Manchester City, campioana en-titre și principala contracandidată, dar asta deja nu mai miră pe nimeni. Apropo, sunt 16 acum, dar pot fi 19! Liverpool a mai făcut un pas spre atât de așteptatul titlu, dar asta deja nu mai miră pe nimeni. Pe undeva, în plină admirație față de acest marș triumfal, cred că și unii dintre suporterii ”cormoranilor” simt o nuanță de regret pentru traseul pe care s-a intrat. Poate că, după atâția ani de așteptare, un final epic, cu ceva mai multe emoții, ar fi fost de preferat, căci în momentul când Liverpool va câștiga mamtematic campionatul nu se va mai mira nimeni.

Despre ”Clasicul” Angliei, prea puține ar fi de zis. Poate doar un detaliu. În ultimele minute, Liverpool a avut sub 15% posesie, dar cu toate astea a reușit să reziste, ba a dat și gol. Băieții ăștia au învățat, sub comanda lui Klopp, și lecția suferinței, indispensabilă pentru o trupă ce-și propune, și are toate mijloacele, să marcheze o epocă în fotbal. Iar cele 1001 de nopți, câte s-au făcut duminică de la ultimul eșec pe ”Anfield”, reprezintă fix plonjonul spre o echipă de poveste. Regele fotbal și-a găsit Șeherezada în persoana unui Jurgen Klopp care a știut cum să aducă la picioarele sale un oraș ce amesteca depresiile cu crizele de nervi, asortându-le cu rare momente de satisfacții platonice.

CUM L-A SUPRINS VIAȚA PE SETIEN

Orice schimbare de antrenor la un club  mare multiplică numărul analizelor și face ca dezbaterile să fie mai încinse. Iar când asta se întâmplă la FC Barcelona, cu atât mai mult. Nu-i deloc obișnuit ca o echipă care termină pe primul loc turul de campionat să-și concedieze antrenorul. În Spania s-a mai întâmplat, era și Gică Hagi amestecat, căci povestea e de la Real Madrid, din sezonul 1991-1992, iar cel sacrificat a fost Radmir Antic. Finalul n-a fost unul fericit, căci madrilenii au pierdut acel campionat. Cum va fi la Barcelona, rămâne de văzut.

Instalarea lui Quique Setien la Barcelona confirmă o teorie la care eu unul fac apel mereu. Lăsați viața să vă surprindă, nu se știe când o să vă surprindă plăcut! Pe Quique l-a surprins și o recunoaște, e în fața celei mai mari provocări din carieră. Viața i-a oferit, la 61 de ani, o șansă pe care mulți și-ar fi dorit-o. Debutul lui e greu de analizat, căci nu există antrenor capabil de miracole în 5 zile și 5 antrenamente. Setien, despre care se zice că ar fi cel mai ”Cruyff-ist” tehnician al momentului, chiar peste Guardiola, spunea că atunci când echipele lui câștigă doar cu 1-0 merge acasă un pic supărat. Probabil că duminică supărarea n-a fost atât de mare, mai ales că a palpat și o realitate pe care, pe alte bănci tehnice, poate n-ar fi trăit-o, acea eliminare a unui fundaș advers, ca un soi de cadou de bun venit.

Și apropo de Cruyff. Mulți scot în față posesia Barcelonei de duminică, 82%, ori numărul total de pase, 1005. Doar pe vremea lui Pep, catalanii au mai depășit mia de pase într-un meci, dar aici mai există un aspect, ca acele asterixuri de la unele oferte ce ne iau ochii. Din 1005 pase totale, 802 au fost date înapoi. De aici cu siguranță va pleca în analizele sale de mare șahist Setien, atunci când va încerca să creioneze viitorul. Și poate că va ajunge la necesitatea, din ce în ce mai limpede, de a aduce un vârf de atac, care să compenseze lipsa lui Suarez.

 

P.S. Apropo de vârf. Într-o perioadă în care se vorbește enorm de Mbappe, Cristiano și Messi demolează statistici, Immobile pare că a descoperit elixirul tinereții, iar Lewandowski face ce a făcut mereu, un nume începe încet să capete rezonanță. Timo Werner. În martie face 24 de ani, are 20 de goluri în Bundesliga, cât Lewa, în iulie va costa 60 de milioane de euro, iar din 2021, 30 de milioane. Ceva mă face să cred însă că bătaia pe el va începe încă din vara asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă