Articolul urmator

ROMA ÎNCEARCĂ SĂ-I STRICE PETRECEREA LUI CRISTIANO CU O APĂRARE DE ”COPII”

Fotbalul e un sport schimbător, știm prea bine, în care tot ce astăzi e alb poate repede negru și viceversa. Iar la Juventus se palpează din plin această realitate și nu ca urmare a celor două culori ce se regăsesc pe stemă ci urmare a situațiilor din teren. Eșecul cu Inter de la Milano, de la jumătatea lunii ianuarie, aruncase ”Bătrâna Doamnă” într-o veritabilă depresie, căci șansele de continua seria titlurilor câștigate părea compromisă. Nu neapărat din cauza înfrângerii, ci mai ales urmare a imaginii lăsate în acea seară, departe de așteptările și pretențiile celei mai galonate grupări din ”Serie A”. 

Negrul de-atunci este astăzi un alb suficient de curat. Au urmat 5 victorii consecutive, cu 12 goluri marcate și doar unul primit, dintre care 3 în campionat, un trofeu câștigat în fața lui Napoli, Supercupa Italiei, primul ca antrenor pentru Pirlo, plus un pas uriaș făcut către finala Cupei, grație succesului cu 2-1 obținut în fața aceluiași Inter, pe același stadion din Milano. Jocul echipei s-a schimbat mult în bine, Pirlo a mai modificat câte ceva la așezarea în teren, distanța între compartimente și asociere, Cristiano Ronaldo a redevenit mașina de dat goluri, ba chiar după ”dubla” de pe ”Meazza” a ajuns cel mai important marcator din istoria fotbalului, iar starea de spirit e cât se poate de pozitivă. Nici măcar clasamentul nu mai arată atât de dramatic, căci sunt acum 7 puncte până la liderul Milan, dar cu un meci mai puțin disputat.

DILEMELE LUI FONSECA

În vizită la Torino va veni Roma, care-și păstrează poziția pe podium în ciuda unor mici furtuni interne. Și va veni tot cu Fonseca pe bancă, amenințat la un moment dat cu demiterea, dar și cu Edin Dzeko pregătit să-și reia locul în atac. Imediat după eșecul ridicol din Cupă cu Spezia, cu acea poveste stupidă a unei schimbări ce nu trebuia făcută, între fotbalistul bosniac și tehnicianul portughez s-a născut un conflict ce era să ducă la divorț. Pașii în acest sens au fost suficient de concreți, în sensul unei propuneri făcută Inter-ului pentru un schimb Dzeko-Alexis Sanchez, idee ce nu s-a materializat, deși părea să surâdă ambelor părți, din motive financiare, mai exact diferențele de impozit la salariul celor doi. Astfel că, mai de voie, mai de nevoie, Dzeko a trebuit să se împace cu Fonseca și să se alăture lotului, fără banderola de căpitan însă.

Dacă va fi primi tricoul de titular e o decizie pe care Fonseca o va lua înainte de meci. Simplă nu e, căci, în aceste partide în care a trebuit să-l înlocuiască pe bosniac, Borja Mayoral s-a descurcat remarcabil, cu două meciuri la rând în care a marcat. E un semn de întrebare mai degrabă pozitiv pentru tehnicianul portughez, care în această situație chiar are de unde alege, ba chiar există voci printre ziariștii apropiați de Roma care susțin că portughezul ar putea forța o surpriză cu ambii jucători în atac, avându-l în spate pe Mkhitaryan, în contextul absenței lui Pedro. În plus, oricând există și varianta El Shaarawy, refăcut după Covid.

Durerile de cap vin însă din compartimentul defensiv, acolo unde Fonseca pare obligat să trimită în teren o linie extrem de tânără, Kumbulla-Mancini-Ibanez, cu o medie de vârstă de 22 de ani (ar fi cea mai tânără din campionat). Și asta pentru că Smalling e accidentat, iar posibila retragere în apărare a lui Cristante, care a mai jucat în această poziție, e greu de realizat, căci și în linia de mijloc există o problemă majoră, suspendarea lui Pellegrini. Cei 3 au jucat pentru prima dată împreună chiar în turul de pe ”Olimpico”, în septembrie, terminat la egalitate, 2-2.

CRISTIANO VREA UN GOL PENTRU ANIVERSARE

O apărare atât de tânără în fața unui atac în care Ronaldo e în formă și își dorește măcar un gol pentru a sărbători cum se cuvine cei 36 de ani împliniți vineri reprezintă însă o problemă. În mod normal, lângă Cristiano va sta Morata, într-un modul 4-4-2 pe care Pirlo n-are motive să-l schimbe. Dybala are ceva probleme musculare, iar joi s-a antrenat separat, dar n-ar trebui să lipsească dintre cei convocați. Nu se va regăsi însă printre ei Bentancur, care e suspendat.

Ultimul duel disputat la Torino între cele două grupări s-a terminat cu victoria Romei. A fost 3-1 în august, în ultima etapă a sezonului trecut, ceea ce oferă un capital important de optimism, chit că pentru Juve acea partidă nu era o bornă prea importantă, fiindcă era deja campioană. Rămâne însă pentru Roma aceeași problemă recurentă a acestui campionat: încă n-a reușit să învingă o echipă importantă.

 

MERITĂ ȘTIUT

În cele 173 de partide disputate în Serie A între cele două echipe, Juventus a obținut 82 de victorii, fiind adversarul în fața căruia Roma a pierdut cele mai multe partide în campionat.

Juventus este echipa cu cele mai multe goluri marcate în ultimul sfert de oră al partidelor (14), în vreme ce Roma e echipa cu cele mai multe reușite în primul sfert de oră al partidelor (8).

Succesul din ultima etapă a sezonului trecut a fost pentru Roma singurul pe ”Allianz” din Torino. Până atunci, în 9 ani, Roma nu obținuse nici măcar un punct.

 

ECHIPE PROBABILE

JUVENTUS (4-4-2):

Szczesny;

Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Danilo;

McKennie, Rabiot, Arthur, Chiesa;

Morata, Ronaldo.

ROMA (3-5-2):

Pau Lopez

Mancini, Ibanez, Kumbulla;

Karsdorp, Veretout, Villar, Cristante, Spinazzola;

Mkhitaryan, Borja Mayoral.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă