MONACO ÎNCEARCĂ SĂ REVINĂ PE PRIMUL LOC

MONACO ÎNCEARCĂ SĂ REVINĂ PE PRIMUL LOC

AS Monaco încearcă să arate că startul excelent de sezon nu e o întâmplare și caută să-și recapete prima poziție în Ligue 1, pe care stă acum PSG, beneficiară a victoriei categorice de pe terenul lui Caen. Trupa din Principat primește pe propriul teren replica lui Rennes, o echipă incomodă, cu care în sezonul trecut a încheiat ambele partide la egalitate, dar care n-a mai bătut la Monte Carlo din 2008. În Spania, Barcelona încearcă să treacă peste handicapul orei în deplasarea de la Leganes și să reia șirul victoriilor, întrerupt de eșecul cu Alaves, din etapa trecută. În Premier League, Manchester City caută a 5-a victorie consecutivă în campionat și a 8-a pe ansamblul acestui sezon în fața lui Bournemouth, în Bundesliga, Dortmund vrea să repare pe teren propriu ce a stricat în etapa trecută la Lepizig, în vreme ce, în Serie A, Napoli forțează victoria cu Bologna pentru a aștepta de pe primul loc ”Derby d Italia” de mâine seară, dintre Inter și Juve. Programul zilei e completat de un derby mereu încins din Serbia, Partizan-Steaua Roșie Belgrad, dar și de calificările la Marele Premiu de Formula 1 din Singapore. Avancronici și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

LEGANES – FC BARCELONA, ora 14:00 (SPANIA, PRIMERA DIVISION)

Leganes speră să repete exemplul lui Alaves

Într-o confruntare în premieră, Leganes încearcă să reziste în fața unei FC Barcelona rănită în orgoliu runda trecută, când a pierdut chiar pe ”Camp Nou” cu nou-promovata Deportivo Alaves, scor 1-2. Și ea abia urcată în Primera, echipa gazdă nu s-a descurcat tocmai rău până acum, după 3 etape situându-se pe locul 11, cu 4 puncte. Catalanii se află pe a 5-a poziție, cu 6 puncte.

Antrenată de Asier Garitano, Leganes și-a început traseul din elita spaniolă cu o victorie, 1-0 cu Celta la Vigo. Nu a primit gol nici în jocul următor, când a scos un rezultat mare, 0-0 cu Atletico Madrid, după care a și cedat, 1-2 la Gijon. Ambele goluri din cont le-a dat în a doua repriză. Campania trecută din Segunda o încheiase cu 3 dispute fără eșec, toate câștigate. Este posibil ca, împotriva trupei ”blaugrana”, Garitano să treacă din nou la un sistem cu 5 fundași, folosit doar în deplasare, nu și la remiza cu Atletico de acasă.

FC Barcelona a beneficiat de un start fulminant, 6-2 cu Betis, apoi s-a impus și la Bilbao, 1-0. A venit însă reculul cu Alaves, singura înfrângere din ultimele 8 partide de campionat, restul de 7 fiind numai triumfuri, 6 dintre ele la zero. Pe teren străin a legat 4 triumfuri, toate fără gol luat, de la ultimul insucces, 0-1 cu Real Sociedad, totodată unicul eșec din precedentele 16 vizite făcute.

Întrucât meciul e programat de la ora locală 13:00, FC Barcelona și-a schimbat programul obișnuit, deplasându-se la Madrid cu o seară înainte. În plus, nu-i exclus ca Luis Enrique să-și menajeze o parte dintre titulari, un semnal fiind și faptul că l-a lăsat la Barcelona pe Sergio Busquets. Un impuls în plus pentru Messi îl reprezintă faptul că Leganes nu se numără printre cele 17 formații  cărora le-a dat gol în Primera. Motivul e simplu: nu a evoluat niciodată contra ”alb-albaștrilor”. Cealaltă echipă contra căreia încă nu a marcat este Las Palmas.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LEGANES – FC BARCELONA

 

PARTIZAN – STEAUA ROȘIE, ora 19:00 (SERBIA, SUPER LIGA)

Partizan e în progres, dar e încă departe de marele rival

Etapa a 9-a din Super Liga sârbă propune marele duel dintre Partizan și Steaua Roșie. Noua dispută găsește cele două rivale în posturi asemănătoare celor din sezonul trecut: gazdele au un parcurs neregulat, ocupând locul 5 cu 13 puncte, în vreme ce adversarii conduc neînvinși plutonul, cu 22 de puncte. Pe de altă parte, ambele formații au părăsit prematur întrecerile continentale.

Deși nu s-au jucat decât 8 runde, Partizan a bifat deja 3 eșecuri. Se află totuși în progres. Nu a pierdut decât o dată în ultimele 5 jocuri, iar în precedentele două a triumfat fără să ia gol, dar cu 6 date. La fel s-a comportat și acasă, unde a început cu o înfrângere, 1-3 cu Vojvodina, și a continuat cu două victorii la zero, anterioara fiind un 4-0 cu concitadina Rad care a ajutat-o să-și regleze și golaverajul, 12-7. Între timp, rezultatele modeste au dus la înlocuirea antrenorului Ivan Tomic cu Marko Nikolic, măsură luată luna trecută.

Neîntrecută doar ca Vojvodina Novi Sad și cu cel mai bun atac într-un golaveraj 26-6, Steaua Roșie a ratat cele două puncte în prima etapă, 2-2 chiar pe teren propriu cu Napredak. A legat apoi 7 victorii, toate cu minimum două goluri date: cele mai multe le-a înscris cu Surdulica, scor 5-0. De 5 meciuri încoace defensiva i-a fost înfrântă numai o dată. Inclusiv cu ediția precedentă, trupa pregătită din decembrie 2015 de Miodrag Bozovic este imbatabilă în campionat de 11 dispute, cu începere de la un 1-3 pe propria arenă cu Vojvodina. De alte 22 de confruntări nu s-a mai înclinat ”afară”, de la un 0-2 cu Cukaricki în mai 2015.

Partizan nu a putut  câștiga sezonul trecut, 1-2 acasă și 1-1 în deplasare, și a ajuns la 4 dueluri directe fără victorie. Precedentul succes l-a înregistrat în octombrie 2014, scor 1-0 pe propria arenă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PARTIZAN – STEAUA ROȘIE

 

MANCHESTER CITY – BOURNEMOUTH, ora 17:00 (ANGLIA, PREMIER LEAGUE)

City vizează a 5-a victorie consecutivă

Manchester City încearcă să-și continue traseul ireproșabil din actuala Premier League. Echipa preluată din vară de Pep Guardiola ocupă primul loc, fiind singura echipă cu punctaj maxim după 4 etape. Pe ”Etihad” se prezintă Bournemouth, o echipă în revenire: cu 4 puncte ocupă a 14-a poziție.

”Cetățenii” contează pe cel mai bun atac, cu 11 reușite, dar și apărarea le-a cedat mereu. Ei s-au urnit mai greu, doar 2-1 acasă cu Sunderland în runda inaugurală. Au urmat două victorii fără emoții, 4-1 la Stoke și 3-1 cu West Ham, pentru ca în jocul trecut să se impună pe terenul concitadinei United cu 2-1. Forma bună a fost confirmată și în Champions League prin victorii clare, 5-0 și 1-0 cu Steaua în play-off, plus recentul 4-0 cu Monchengladbach în startul fazei grupelor. Numai în campionat, City este neîntrecută de 6 partide și are un singur eșec de 12 meciuri încoace. De alte 5 dispute nu a mai cedat acasă, de la un 0-1 cu Man. United în martie.

Bournemouth a tot progresat. După un debut de sezon nereușit, cu două înfrângeri, 1-3 acasă cu Manchester United și 0-1 ”afară” cu West Ham, ”roș-negrii” au realizat apoi o remiză, 1-1 pe terenul celor de la Crystal Palace, după care au și câștigat, 1-0 pe propria arenă cu West Bromwich. De 7 deplasări încoace în campionat, inclusiv cu ediția precedentă, ia mereu gol. ”Afară” nu a mai triumfat de 4 confruntări, 3 pierdute, de la un 2-1 cu Aston Villa în aprilie. Notabil, ”cireșele” au dat numai câte un gol în 8 din ultimele 9 partide din Premier League, în alta nemarcând deloc.

Două absențe importante la gazde, golgheterul Aguero, în continuare suspendat, și David Silva, care are ceva probleme musculare din pricina calendarului încărcat. ”Căpitanul” Kompany e apt de joc, la fel și Gundogan. Adversarii nu au probleme de lot, ba chiar ar putea debuta ca titular Jack Wilshere, împrumutat de la Arsenal.

Cele două echipe s-au mai întâlnit anterior de 6 ori. În acest interval Manchester City nu a pierdut niciodată, cu două egaluri și 4 victorii, între care două stagiunea trecută, 5-1 pe ”Etihad” și 4-0 la Bournemouth.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – BOURNEMOUTH

 

AS MONACO – RENNES, ora 18:00 (FRANȚA, LIGUE 1)

Monaco nu vrea să piardă prima poziție

AS Monaco vrea să arate că startul excelent de sezon nu este întâmplător. Înaintea etapei a 5-a, formația din Monter Carlo este lider neînvins, cu 10 puncte în cont: doar Nice și Guingamp nu au mai pierdut. Pe ”Louis ll” vine Rennes, o formație mereu incomodă, cu 7 puncte în cont.

Cu cel mai bun atac înaintea etapei, 10 reușite (depășit între timp de PSG, după victoria categorică de vineri, 6-0 la Caen) monegascii și-au început parcursul cu un egal, 2-2 acasă cu Guingamp, după care nu a mai ratat nimic. Printre cele 3 victorii ulterioare se numără și un 3-1 cu campioana PSG. În plus, elevii portughezului Leonardo Jardim au eliminat-o pe Villarreal din Champions League, unde au debutat în grupe printr-un triumf, recentul 2-1 cu Tottenham, la Londra. Numai în Ligue 1, ei sunt invincibili de 5 jocuri, 4  câștigate. Imbatabilitatea acasă durează tot de 5 partide, însă un 1-2 cu Bordeaux pe 1 aprilie este singurul eșec din ultimele 18 vizite primite.

Rennes a avut un start și mai slab, 0-1 la Nice, după care nu a mai cedat deloc. Totuși, din cele 7 puncte din cont, numai unul l-a adus de ”afară”, printr-un 1-1 la Montpellier, acasă realizând două victorii la zero. Pe teren străin nu a mai învins de 5 dispute (4 eșecuri la zero, un egal la unu), inclusiv cu sezonul anterior, începând de la un 5-2 la Marseille în urmă cu 6 luni.

Trei fotbaliști se află la mâna doctorilor la gazde, respectiv B. Mendy, Mbappe și Dirar. Și Rennes are jucători cu probleme medicale, anume pe Grosicki și Chantome.

Cu 1-1 s-au încheiat ultimele 3 dueluri directe dintre AS Monaco și Rennes, două în ediția precedentă. Anteriorul succes i-a aparținut lui Rennes, 2-0 acasă în noiembrie 2014: în Principat nu a mai triumfat din martie 2008, scor 2-1. Din acel moment, monegascii au realizat 4 victorii urmate de două remize. În total, pe ”Louis ll” s-au consemnat 40 de precedente, cu 28 de succese ale gazdelor, 6 egaluri și 6 triumfuri oaspete.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AS MONACO – RENNES

 

BORUSSIA DORTMUND – DARMSTADT, ora 16:30 (GERMANIA, BUNDESLIGA)

Borussia încearcă să repare eșecul de la Leipzig

Dortmund este foarte pornită să se revanșeze după ce etapa trecută a pierdut pe terenul nou-promovatei RB Leipzig cu 1-0. Determinarea trupei conduse de Thomas Tuchel au simțit-o apoi polonezii de la Legia Varșovia pe pielea lor, fiind învinși chiar acasă cu 6-0 în startul grupelor Champions League. În Bundesliga, Borussia contează pe 3 puncte datorită victoriei din runda inaugurală, 2-1 pe teren propriu cu Mainz. Pe ”Signal-Iduna Park” nu a mai cedat de 22 de meciuri, de la un 0-1 cu Bayern în aprilie 2015: în acest interval doar o dată nu a marcat și tot într-un singur rând a dat numai un gol, în rest de la două în sus.

Tot cu 3 puncte strânse în două etape, Darmstadt s-a comportat tocmai invers. În prima partidă s-a înclinat, 0-2 la Koln, după care s-a impus acasă, 1-0 cu Frankfurt. Acest triumf este unicul din ultimele 3 prezențe în campionat, cu tot cu stagiunea anterioară, și al doilea de 6 runde încoace. Pe teren străin, ”alb-albaștrii” s-au impus în doar două din precedentele 8 partide, 6 terminate cu gol dat. Din iulie 2016 de ei se ocupă Norbert Meier. Acesta l-a înlocuit pe Dirk Schuster, plecat la Augsburg.

Subotic, S. Bender, Durm și Reus sunt jucătorii pe care nu se poate baza Borussia, toți fiind accidentați. În plus, incert este Schurrle. În atare condiții, e posibil ca Tuchel să-i ofere debutul stagional lui Nuri Sahin. În cealaltă parte, oaspeții nu-i au la dispoziție pe Obinna, Platte, Berezovski, Aydogan, Thur, Wolff, Fisch. Sub semnul întrebării stă utilizarea lui Gondorf. Printre titulari ar putea reveni Vrancic, Jungwirth și Hohn.

Cu 2-2 s-a terminat meciul din 2015-2016 de la Dortmund, după care Borussia a triumfat ”afară”, 2-0. ”Galben-negrii” au pierdut numai o dată în cele 6 dueluri directe, exact pe primul, 2-3 în deplasare tocmai în octombrie 1978.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA DORTMUND – DARMSTADT

 

NAPOLI – BOLOGNA, ora 21:45 (ITALIA, SERIE A)

La Napoli doar victoria contează

Napoli nu-și permite pași greșiți în condițiile în care liderul Juventus deține deja două puncte în plus după primele 3 etape. Trupa condusă de Maurizio Sarri are adunate 7 puncte și ocupă poziția secundă. Nici Bologna nu a avut un start slab, cele 6 puncte din cont plasând-o înaintea noii runde pe locul 7.

Cu cel mai bun atac într-un golaveraj 9-4, Napoli a ratat victoria în runda inaugurală, 2-2 la Pescara. Ulterior, nu a iertat-o nici pe AC Milan, 4-2 acasă, nici pe Palermo, 3-0 ”afară”, iar în Champions League au învins cu 2-1 la Kiev, pe Dinamo. În campionat, napoletanii sunt neînvinși de 6 jocuri, cu tot cu sezonul trecut, iar acasă nu s-au mai înclinat de 20 de partide, 17 câștigate, de la un 2-4 cu Lazio în mai 2015. Doar o dată în precedentele 38 de vizite primite nu au marcat.

Bologna a strâns toate punctele din cele două partide de pe teren propriu. În singura deplasare stagională a încasat-o rău, 1-5 cu FC Torino, ceea ce o face să aibă golaveraj negativ, 4-6. Acesta este însă singurul eșec din precedentele 4 prezențe în Serie A, inclusiv cu ediția trecută. Pe teren străin nu a mai triumfat de 8 confruntări (4 pierdute): în 3 dintre ele a marcat câte un gol, iar în celelalte 5 – nici unul.

Accidentat, Chiricheș nu contează la gazde, la fel și Rafael. Incert rămâne El Kaddouri. Este posibil ca Sarri să-l odihnească pe Hamsik, să-l titularizeze iar pe Zielinski și să-i ofere debutul lui Diawara. Destule probleme medicale în tabăra adversă. Gomis, Mirante și Sadiq sunt scoși definitiv din calcule, iar folosirea lui Destro, Donsah, Maietta se află în dubiu.

Fiecare echipă a învins acasă stagiunea anterioară, Bologna cu 3-2, Napoli cu 6-0. Gazdele nu au mai cedat un duel direct pe propria arenă din mai 2012, scor 2-3, după aceea bifând două succese la zero.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NAPOLI – BOLOGNA

 

FORMULA 1 / MARELE PREMIU DIN SINGAPORE

Va putea Vettel să repete victoria de anul trecut?

Vineri, în prima sesiune de antrenamente de la Singapore, Max Verstappen (Red Bull) a ocupat primul loc, fiind urmat de coechipierul său Daniel Ricciardo, iar locul al treilea a revenit lui Vettel. Surprinzător, Mercedes a obținut doar pozițiile 4 și, respectiv, 5, Rosberg fiind ceva mai rapid decât Hamilton, chiar dacă germanul a avut și un accident pe circuit.

În cea de-a doua sesiune, Rosberg și-a revenit, fiind cronometrat cu cel mai bun timp. L-a urmat Raikkonen (Ferrari), apoi cei doi piloți Red Bull, locurile 3 şi 4, prin Verstappen şi Ricciardo. Vettel a terminat pe poziția a 5-a Hamilton a avut ghinion în această sesiune, o problemă tehnică a monopostului trimițându-l pe locul 7.

Două puncte îl despart acum pe Nico Rosberg de Lewis Hamilton în clasamentul pentru titlul mondial, cu 7 etape înainte de final. Germanul conduce în topul victoriilor de Grand Prix-uri, 7 succese reușite în 2016, cu unul mai mult față de britanic. Nico Rosberg n-a câștigat niciodată în Singapore, în timp ce coechipierul său s-a impus de două ori pe Marina Bay.

Ultimul succes Ferrari în F1 s-a petrecut chiar la Singapore, anul recut, victoria fiind obținută de Sebastian Vettel. De altfel, germanul are cele mai multe victorii pe acest circuit stradal, patru fiind numărul acestora.

Circuitul Marina Bay din Singapore a devenit în 2008 primul din istorie care a găzduit un Grand Prix la lumina reflectoarelor. Este cea mai lungă cursă din calendar, umiditatea este extremă, iar circuitul este denivelat. În interiorul monopostului se ating temperaturi de până la 60 de grade Celsius.

Cine a câștigat în Singapore până acum:
2008 – Alonso
2009 – Hamilton
2010 – Alonso
2011 – Vettel
2012 – Vettel
2013 – Vettel
2014 – Hamilton
2015 – Vettel

AICI GĂSIȚI COTELE PENTRU FORMULA 1

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă