BARCELONA FĂRĂ NEYMAR, MALAGA CU GÎNDUL LA SEZONUL TRECUT

BARCELONA FĂRĂ NEYMAR, MALAGA CU GÎNDUL LA SEZONUL TRECUT

După ce a învins la Bilbao, în Cupă, fără Messi și Suarez, Barcelona merge acum la Malaga, în Primera, fără Neymar. Brazilianul s-a accidentat și nu va putea fi folosit de Luis Enrique într-o confruntare dificilă a catalanilor, în fața unei echipe pe care n-a izbutit s-o bată deloc în sezonul trecut, în turul de pe ”Camp Nou” a învins-o tare greu și care a reușit să-și rentabilizeze fantastic puținele goluri marcate, doar 15. Pe afișul zilei de azi regăsim și alți ”granzi” ai fotbalului european, un duel interesant venind din Ligue 1, între PSG și marea surpriză Angers, singura echipă care nu a luat gol de la parizieni în tur, în vreme ce în Bundesliga regăsim o dispută de Champions League, între Dortmund și Monchengladbach.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

MANCHESTER UNITED – SOUTHAMPTON, ora 17:00

Pe locul 5 după 22 de runde, cu 37 de puncte, Manchester United caută să urce în zona Champions League, de care o despart două lungimi. Cu un atac modest, dar cu a 3-a defensivă (11 partide fără gol luat), golaveraj 28-20, trupa olandezului Louis van Gaal nu a pierdut de patru jocuri, cu două victorii și două egaluri. Patru puncte a obținut în precedentele două etape de acasă după singurul eșec suferit pe ”Old Trafford”, 1-2 cu Norwich, în zece vizite primite, completat de cinci succese și patru egaluri, toate 0-0.

Southampton contează pe o ofensivă mulțumitoare, 31 de reușite, plus cea mai bună apărare de la locul 8 în jos, 24 de goluri încasate. În campionat ocupă însă doar a 10-a poziție, cu 30 de puncte, în special din cauza numărului mare de eșecuri, 8, jumătate suferite în deplasare, unde a avut un traseu în cădere: după 6 meciuri invincibile (patru nuluri, două victorii) au venit alte 4 numai cu înfrîngeri. ”Sfinții” au înscris în patru din precedentele cinci runde.

Cu 3-2 s-a impus United în turul de ”afară” (Martial 34, 50, Mata 68 – Pelle 13, 86). ”Diavolii” au cîștigat 7 și au cedat numai unul din ultimele zece dispute directe din Premier League, doar că eșecul a fost sezonul trecut chiar pe ”Old Trafford”, 0-1, după ce învinsese, totuși, la Southampton, scor 2-1. Însă, au învins numai de două ori în trecutele 6 ”directe” de acasă, pe lîngă trei remize și o înfrîngere, și au primit mereu gol de 8 precedente încoace. În anterioarele lor 50 de meciuri, în toate competițiile, s-a înscris măcar o dată: ultimul 0-0  s-a consemnat tocmai în 1985, la Manchester.

Schweinsteiger, Rojo, Phil Jones, Carrick, Shaw, A. Valencia sînt jucătorii cu probleme medicale de la gazde. Pe listă, ca accidentare de ultim moment s-a adăugat Ashley Young, a cărui absență s-ar putea să fie de durată. Adversarii îi au indisponibili pe Stekeleburg, Ramirez și Gardoș.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER UNITED – SOUTHAMPTON

WEST HAM UNITED – MANCHESTER CITY, ora 19:30

Dispută între două formații cu aspirații înalte. West Ham speră să prindă un bilet de Europa, poate chiar în Champions League, și are motive să o facă: ocupă locul 6, cu 35 de puncte în 22 de jocuri, cu unul dintre cele mai bune atacuri, 34 de reușite, dar cu oarece probleme în defensivă, întrecută de 26 de ori. Echipa condusă de croatul Slaven Blici a cedat runda trecută, 1-2 la Newcastle, după 8 meciuri de imbatabilitate (5 egaluri, apoi 3 victorii). De cinci partide înscrie constant. Pe teren propriu, londonezii au pierdut primele două jocuri, urmate de patru remize și patru triumfuri, inclusiv precedentele două, doar în una din cele zece vizite primite nemarcînd.

În schimb, Manchester City se află pe e treia poziție și, cu 43 de puncte, se bate pentru tilu cu Arsenal și Leicester, de care le separa numai un punct înaintea rundei. ”Cetățenii” se bazează pe cea mai eficace ofensivă și pe a treia apărare (10 runde fără gol luat), golaveraj 43-21, dar au și cel mai mare număr de eșecuri dintre primele șase clasate, 5. Nu le plac, în schimb, remizele, doar patru. Ei sînt de cinci etape fără înfrîngere, intercalînd trei victorii cu două remize după ultimul insucces, 1-2 pe terenul ui Arsenal. S-au impus, 2-1 la Watford, în precedenta deplasare, unde nu mai triumfase de șase partide (trei înfrîngeri, trei de 0-0), de la un 1-0 cu Crystal Palace pe 12 septembrie.

West Ham a cîștigat două din anterioarele trei dispute directe, după ce anterior învinsese numai o dată în 14 partide. Astfel, s-a impus în turul de la Manchester, 2-1 (Moses 6, Sakho 31  De Bruyne 45+2), după ce sezonul trecut înregistrase un 2-1 acasă, precedat de un 0-2 ”afară”. City nu a mai triumfat în campionat pe ”Boleyn Ground” din octombrie 2013, scor 3-1. Ulterior, a mai obținut un 3-0, însă în Cupa Ligii. În precedentele 8 ”directe” a existat mereu o cîștigătoare.

Probleme medicale la gazde au Sakho, Lanzini și Carroll. Din calcule a ieșit și atacantul Zarate, plecat la Fiorentina, dar a intrat fundașul Byram, adus de la Leeds. Dincolo, Fernandinho, Roberts, Mangala, Bony, Kompany și Nasri sînt jucătorii pe care antrenorul Manuel Pellegrini nu se poate baza.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA WEST HAM UNITED – MANCHESTER CITY

PARIS SG – ANGERS, ora 18:00

Se va revanșa PSG sau Angers îi va face din nou față? Întrebarea este dată de rezultatul din tur, 0-0, în singurul meci stagional al parizienilor din competițiile interne în care aceștia nu au putut marca. Acest duel este, totodată, unul între liderul neînvins, cu 57 de puncte în 21 de etape, și ocupanta locului 3, cu 34 de puncte. De asemenea, e o dispută între echipele cu cele mai bune defensive, cu 9, respectiv 13 goluri încasate, nu și atacuri: în timp ce gazdele sînt primele și la acest capitol, adversarii stau rău, cu 20 de reușite, cea mai slabă ofensivă din primele 10 clasate.

După egalul din tur, de pe 1 decembrie, PSG a realizat cinci victorii la rînd, patru la zero. Pe teren propriu nu a ratat decît două puncte, într-un 2-2 cu Bordeaux, în rest au fost 8 victorii cu minimum două goluri date, ultimele 7 consecutive.

Nou-promovata Angers s-a împiedicat etapa anterioară, 1-2 la Nice, al doilea eșec de trei jocuri încoace. A pierdut și ultimele două deplasări, însă ”afară” a realizat cinci din cele nouă succese din actuala Ligue 1, completate de o remiză și patru înfrîngeri. În 6 partide a marcat numai cîte o dată.

În afara disputei de la Angers a mai existat un singur duel direct. S-a întîmplat în aprilie 2011, în Cupă, cînd PSG a cîștigat în deplasare cu 3-1.

Portarul Sirigu este singurul absent cert de la parizieni. Griji le mai fac Thiago Silva, Verratti, Pastore și Marquinhos. În cealalată tabără, probleme medicale au Mangani, Eudeline, F. Dore.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA PARIS SG – ANGERS

BORUSSIA MONCHENGLADBACH – BORUSSIA DORTMUND, ora 19:30

Confruntare de Champions League la reluarea Bundesligii. Gazdele de la Borussia Monchengladbach au terminat turul pe locul patru, cu 29 de puncte în 17 etape, în vreme ce Borussia Dortmund a încheiat pe poziția secundă, cu 38 de puncte, la 8 depărtare de liderul Bayern înaintea noii runde. Acum, după victoria lui Bayern la Hamburg, distanța s-a mărit la 11 puncte.

Cu al 3-lea atac, 34 de reușite, dar și cea mai slabă apărare din primele 14 clasate, învinsă de 30 de ori (doar două partide fără gol luat), Monchengladbach a suferit un singur eșec în ultimele 12 jocuri, plus două egaluri și 9 victorii, doar întrun meci din această serie nemarcînd. Acasă a pierdut primele două partide, apoi în următoarele 7 a ratat numai două puncte, într-un 0-0 cu Ingolstadt. În plus, i-a aplicat lui Bayern unica înfrîngere stagională internă, 3-1.

Dortmund avea cel mai bun atac înaintea etapei, cu 47 de goluri date (acum Bayern are 48), defensiva fiindu-i modestă totuși, întrecută de 23 de ori. S-a înclinat runda anterioară, 1-2 la Koln, după trei succese a rînd. Este singura formație care a marcat în toate jocurile. Toate cele trei eșecuri din actuala Bundesliga le-a suferit ”afară”, două în precedentele trei deplasări.

Cu 4-0 (Reus 15, Aubameyang 21, Mhitarian 33, 50) a cîștigat Dortmund în tur. Sezonul trecut fiecare s-a impus acasă, Monchengladbach cu 3-1, adversara cu 1-0. Gazdele nu au mai cedat pe teren propriu de șase dueluri directe, cu două remize și patru victorii, precedentele trei consecutive. Anteriorul insucces în fața ”galben-negrilor” datează din octombrie 2009, scor 0-1.

Ambele formații contează pe jucători eficienți. Monchengladbach îl are pe Raffael, cu 8 goluri și 8 pase decisive, plus Stindl (5 reușite, 4 pase), iar Dortmund – pe Aubameyang (18 goluri, 4 pase), Reus (8 reușite), Mhitarian (6 goluri, 8 pase).

Alvaro Dominguez, Jantsche, Herrmann, N. Schulz, G. Xhaka, Hahn sînt jucătorii pe care nu pot conta gazdele. Rivalii îi au indisponibili pe Bonmann, Durm, Schmelzer, S. Bender, Nuri Sahin.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA MONCHENGLADBACH – BORUSSIA DORTMUND

MALAGA – FC BARCELONA, ora 17:00

Un randament extraordinar are Malaga. Cu doar 15 goluri marcate, al doilea cel mai slab atac din Primera, alb-albaștrii au strîns 24 de puncte și se află pe locul 12 mai ales datorită defensivei, a treia cea mai bună, învinsă de numai 17 ori. Ei au cedat etapa trecută pe terenul Sevillei (1-2) după 7 jocuri de imbatabilitate, cu trei egaluri și patru victorii, una cu liderul Atletico. În doar una din precedentele 8 partide nu au marcat, în 4 cîte o dată. O remiză, apoi două succese au realizat acasă după al treilea, și ultimul, eșec stagional de pe la ”Rosaleda”, 0-1 cu Betis, fiind echipa cu cele mai puține goluri încasate pe teren propriu, numai 5, precum Atletico. În precedentele 6 etape au înscris de 8 ori, față de numai 7 în anterioarele 14 partide.

FC Barcelona este, înaintea rundei a 21-a, pe poziția secundă în clasament, cu 45 de puncte, două sub Atletico, și tot a doua în privința atacului și a apărării, golaveraj 50-15. Formația catalană este neînvinsă de 12 meciuri, cu 9 triumfuri și 3 nuluri. Ambele eșecuri stagionale le-a înregistrat în deplasare, pe lîngă patru victorii și, în precedentele vizite, două remize. Într-un singur joc din actuala Primera nu a marcat, 0-0 pe terenul concitadinei Espanol. În opt din anterioarele zece runde nu a primit gol.

O singură victorie a obținut Malaga în anterioarele 20 de dispute (două egaluri, 17 înfrîngeri) contra Barcelonei și asta s-a întîmplat sezonul trecut, chiar pe ”Camp Nou”, unde a învins neașteptat cu 1-0. Și acasă terminase neîntrecută, 0-0. Pe teren propriu, a triumfat tot o dată în trecutele 14 ”directe” din Primera, 5-1 în decembrie 2003, de atunci bifînd 5 egaluri și 8 eșecuri. În turul acestei ediții, trupa ”blaugrana” s-a detașat greu, 1-0 (Vermaelen 73).

Ambele echipe mizează pe jucători în mare formă. Malaga îl are pe brazilianul Charles, autor a 8 goluri și care a semnat 6 din cele 10 reușite ale echipei pe teren propriu. Dincolo, Barcelona contează pe Luis Suarez, cu 18 goluri și 6 pase devisive și Messi (10 goluri, 4 pase). Ar fi trebuit să se regăsească pe această listă și Neymar (16 goluri, 9 pase), dar brazilianul s-a accidentat ieri și nu a făcut deplasarea la Malaga. Fiecare echipă punctează mai mult în repriza secundă, perioadă în care gazdele au dat 73 la sută dintre reușite, iar adversarii – 68 la sută.

Juan Carlos și Flavio Ferreira sînt jucătorii cu probleme medicale de la Malaga, care l-a pierdut pe Amrabat, plecat la Watford. Dincolo, în afara lui Neymar, Luis Enrique nu-i are la dispoziție pe Rafinha și Jordi Alba. Locul ultimului va fi suplinit de Mathieu, abia refăcut după o accidentare.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA MALAGA – FC BARCELONA

EMPOLI – AC MILAN, ora 21:45

Dispută între două echipe care se luptă să pătrundă în zona cupelor continentale. Înaintea rundei a 20-a, Empoli se găsea pe locul 8, cu 31 de puncte, unul mai mult avînd Milan, ocupanta poziției a 6-a. La realizări, diferența e tot mică: golaveraj 25-24, respectiv 27-23.

Numai un eșec (plus două egaluri și cinci victorii) au suferit gazdele în ultimele 8 etape, 0-1 acasă cu Inter, unicul meci din precedentele 14 în care nu au marcat. Patru din totalul de șapte înfrîngeri stagionale le-au încasat pe teren propriu, pe lîngă o remiză și patru triumfuri din cele nouă. Doar în două din nouă partide acasă nu au înscris.

Milan nu a pierdut decît o dată în anterioarele 7 meciuri. Pe teren străin nu a mai cedat de trei jocuri, cu două nuluri și un succes. Trei victorii din totalul de 9 le-a obținut ”afară”, completate de trei remize și patru eșecuri. Nu a marcat în cinci din zece deplasări.

În tur, milanezii au învins cu 2-1 (Bacca 16, Luiz Adriano 69 – Saponara 20). Cu un sezon în urmă s-au consemat două egaluri, 2-2 a Empoli, 1-1 pe ”San Siro”. Cele două echipe nu se mai înfruntaseră din sezonul 2007-2008, cînd fiecare a cîștigat pe arena celeilalte, Empoli cu 1-0, Milan cu 3-1. Din 10 meciuri directe acasă, gazdele nu au învins în nici unul (5 remize, 5 înfrîngeri, glaveraj 6-15).

Pe trei jucători nu pot conta gazdele, suspendatul Paredes și accidentații Costa și Mhedlidze. Milanezii au patru indisponibili, respectiv pe Menez, Diego Lopez, Mexes și Ely.

AICI GĂSIȚI COTELE LA EMPOLI – AC MILAN

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă