DOUĂ OBIECTIVE PENTRU ALAVES

DOUĂ OBIECTIVE PENTRU ALAVES

Revenită în elita fotbalului spaniol, Deportivo Alaves a reușit să atragă atenția prin cele două mari surprize izbutite în primele două deplasări ale actualului sezon. Mai întâi remiza de pe ”Calderon”, dar mai alea victoria de pe ”Camp Nou”, două rezultate de prestigiu în fața a două din cele trei pretendente la titlu în Primera. Acasă însă Alaves nu a reușit încă să bată pe nimeni, mai mult, încă n-a izbutit să dea vreun gol pe un stadion unde, în precedenta ediție de ”Segunda”, adunase 10 partide consecutive fără eșec. Primul gol și prima victorie pe ”Mendizorroza” ar fi obiectivele grupării conduse de argentinianul Mauricio Pellegrino, fostul fundaș de la Barcelona, Valencia și Liverpool, înaintea partidei de azi cu Granada, echipă care nu a obținut până acum nicio victorie sub comanda lui Paco Jemez. Tot azi de mai joacă două partide din Serie A, una din Premier League, programul fiind completat, printre altele, de meciuri din Portugalia, Rusia, Suedia și din Liga 1 de la noi. Toate detaliile mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

BURNLEY – WATFORD, ora 22:00 (ANGLIA, PREMIER LEAGUE)

Watford încearcă să-și continue seria pozitivă din deplasare

Burnley caută să se reanime. După eșecul din etapa inaugurală, 0-1 acasă cu Swansea, formația antrenată din octombrie 2012 de Sean Dyche reușea apoi o mare surpriză învingând-o pe Liverpool cu 2-0, tot pe teren propriu. Însă, după acest succes, nu a mai putut obține mare lucru: un 1-1 cu Hull completat de două eșecuri externe la același scor, 0-3, ultimul la Leicester. Cu 4 puncte în cont ocupa locul 16 înaintea noii runde, iar cu numai 3 goluri date  posedă cel mai slab atac din campionat. Notabil totuși, eșecul cu Swansea este unicul din precedentele 14 dispute ca gazdă.

Watford, dimpotrivă, are de confirmat ultimele rezultate excelente. La început i-a fost greu. În primele 3 jocuri nu a putut aduna decât un punct (1-1 la Southampton), ambele eșecuri încasându-le acasă, apoi s-a dezlănțuit. A umilit-o întâi pe West Ham chiar la Londra, scor 4-2, după care nu a avut milă nici de Manchester United, bătută cu 3-1. Pe a 9-a poziție înaintea etapei, este ultima echipă din clasament cu golaveraj pozitiv, 10-9. Elevii italianului Walter Mazzari sunt neîntrecuți ”afară” de două confruntări, însă triumful cu West Ham este singurul de 5 deplasări încoace.

Gazdele evoluează fără fundașul Andre Gray, suspendat, favorit să-l înlocuiască fiind Sam Vokes. Un alt absent e Ashley Barnes, accidentat. La rândul ei, Watford nu se poate baza pe apărătorul Janmaat, lovit la umăr. Incert este Holebas, probleme medicale mai având Sinclair, Dja Djedje, Kaboul, Okaka.

Cele două formații nu s-au înfruntat niciodată în Premier League, dar au făcut-o în liga secundă, ultima oară în 2013-2014, scoruri 1-1 și 0-0. Burnley nu s-a mai impus de 6 dueluri directe, cu un eșec, 2-3 ”afară” în martie 2012, și 5 egaluri, inclusiv ultimele 4. Totuși, acasă nu a mai pierdut de 8 precedente (4 egaluri, 4 triumfuri), de la un 2-3 în aprilie 2004.

Într-o zi de luni, Burnley a mai jucat până acum de două ori și de fiecare dată a pierdut, cu Everton în decembrie 2009 și cu Chelsea în august 2014. Dincolo, Watford a cedat cu 1-0 ambele partide jucate în această zi sezonul trecut, în decembrie cu Tottenham și în ianuarie cu Swansea.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BURNLEY – WATFORD

 

CROTONE – ATALANTA BERGAMO, ora 20:00 (ITALIA, SERIE A)

Duelul ultimelor două clasate

Pe ”Stadio Adriatico Giovanni Cornacchia” din Pescara se înfruntă ultimele două clasate din actuala Serie A. După 5 etape, Crotone ocupă ultima poziție, cu numai un punct în cont, fiind singura echipă fără victorie, în vreme ce Atalanta se află o poziție mai sus cu 3 puncte. Ambele au și cele mai slabe apărări, golaveraj 3-11, respectiv 6-11: 5 dintre reușitele oaspeților au fost în repriza a doua.

La prima sa prezență în elita italiană, Crotone nu face încă față acestei provocări. Singurul punct pe care l-a putut strânge până acum a fost dintr-un 1-1 acasă cu Palermo, acum două jocuri. Ulterior, a suferit și cea mai drastică din cele 4 înfrângeri stagionale, 0-4 pe terenul Romei, unul din cele două jocuri în care nu a marcat. Sezonul trecut din Serie B îl încheiase cu un singur insucces în ultimele 5 runde.

Atalanta are 3 puncte datorită victoriei de pe teren propriu cu FC Torino, 2-1 în urmă cu 3 partide. Dacă înainte de aceasta pierduse de două ori cu gol dat, ulterior s-a înclinat tot în două rânduri fără să înscrie, 0-3 la Cagliari și 0-1 cu Palermo. Ediției trecute îi pusese capăt cu două dispute imbatabile și cu doar un eșec în ultimele 6 runde. Un 2-1 cu Genoa, în mai, este singura victorie din anterioarele 13 apariții ”afară”, 8 pierdute.

Amenințat deja cu demiterea, antrenorul gazdă Davide Nicola tot caută soluții de revigorare. O veste bună este recuperarea bulgarului Tonev, incerți rămânând Fazzi, Rosi, Mesbah. Dincolo, tehnicianul Gian Piero Gasperini, abia reconfirmat în funcție, e tentat să forțeze victoria prin întărirea liniei ofensive. Astfel ar trece de la un sistem 4-4-2 la 4-3-3, unde un rol important l-ar avea argentinianul Alejandro Gomez. Indisponibili sunt Carmona și Caldara.

Între cele două formații au mai avut loc 4 meciuri, toate în Serie B. Crotone a câștigat-o doar pe prima, 1-0 acasă în octombrie 2005, după care a înregistrat două eșecuri la zero urmate de un egal, 2-2 în aprilie 2011.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CROTONE – ATALANTA BERGAMO

 

CAGLIARI – SAMPDORIA GENOVA, ora 22:00 (ITALIA, SERIE A)

Cagliari vrea să profite iar de terenul propriu

Cagliari încearcă să-și păstreze invincibilitatea de pe teren propriu. În primele două apariții stagionale de pe ”Sant Elia”, formația sardă a făcut două meciuri bune, cu rezultate pe măsură, 2-2 cu AS Roma și 3-0 cu Atalanta. În schimb, a pierdut mereu în cele 3 deplasări, ultima fiind un 0-4 cu Juventus, astfel că cele doar 4 puncte din cont o plasau înaintea etapei a 6-a abia pe locul 17, primul neretrogradabil. Doar într-o partidă nu a marcat și tot în una nu a luat gol. Nou-promovată, Cagliari terminase prima în Serie B fără nici un eșec în ultimele 7 dispute. De alte 6 confruntări nu s-a mai înclinat acasă.

De partea cealaltă, Sampdoria vrea să-și stopeze căderea. Trupa din Genova a debutat tare în campionat, cu victorii în primele două meciuri, inclusiv unul ”afară”, după care a uitat să câștige. De 3 jocuri încoace a cedat pe linie, ba în ultimele două nici măcar nu a marcat, 0-1 acasă cu Milan și 0-2 la Bologna. Un 1-0 la Empoli la startul sezonului este singura victorie din precedentele 8 prezențe pe teren străin, jumătate terminate cu eșecuri.

Pe trei jucători  nu se pot baza gazdele, anume Dessena, Ioniță și Farias. În plus, incert rămâne Isla. Trei absenți siguri au și genovezii, pe Barreto, suspendat, și pe accidentații Pavlovici și Sala. În dubiu stă folosirea lui Tozzo și Carbonero. Nu-i exclus ca antrenorul Giampaolo să-l odihnească pe Quagliarella, mai ales că poate reintra Ricky Alvarez.

Din ediția 2014-2015 din Serie A datează precedentele înfruntări dintre cele două echipe. Atunci, Sampdoria s-a descurcat mai bine, 2-2 în deplasare și 2-0 la Genova, ajungând la 4 dueluri directe la rând imbatabile. Anteriorul triumf obținut de Cagliari a fost acasă, 3-1 în martie 2013. De altfel, pe ”Sant Elia” nu a mai cedat de 5 precedente, cu două victorii urmate de 3 egaluri, de la un 0-3 în noiembrie 2007.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CAGLIARI – SAMPDORIA GENOVA

 

DEPORTIVO ALAVES – GRANADA, ora 21:45 (SPANIA, PRIMERA DIVISION)

Două obiective pentru Alaves

În primul duel din istorie contra Granadei, Alaves are două obiective principale. Primul este să facă uitat eșecul suferit recent la Valencia (1-2), primul din actuala Primera, iar al doilea să înscrie, în sfârșit, pe teren propriu. În primele două partide de pe ”Mendizorroza”, echipa condusă de argentinianul Mauricio Pellegrino nu a pierdut, dar nici nu a învins, terminând 0-0 și cu Gijon, și cu La Coruna. În schimb, venise cu alte 4 puncte din două deplasări grele, 1-1 cu Atletico și, mai ales, 2-1 cu FC Barcelona. Totalul de 6 puncte o situau înaintea rundei pe locul 13, stând rău în atac, dar bine în apărare, golaveraj 4-4. Nou-promovată, Alaves nu a mai pierdut acasă de 12 partide și are numai un eșec de 21 de vizite primite încoace.

Granada este una dintre cele două echipe care nu au obținut nicio victorie în primele 5 etape. Cele doar două puncte din cont o plasau la retrogradare, pe a 19-a poziție, penultima, având una dintre cele mai fragile defensive într-un golaveraj 6-12. Unul dintre puncte l-a adus de ”afară”, din precedenta deplasare, 2-2 cu Betis: ulterior, avea să piardă a doua oară consecutiv acasă, 1-2 cu Bilbao. Notabil, trupa lui Paco Jemez a marcat și a luat gol în fiecare din cele 5 jocuri. Cu tot cu sezonul trecut, nu a mai triumfat de 6 meciuri. În același timp, pe teren străin nu s-a mai impus de două dispute, iar un 4-1 cu FC Sevilla este unicul succes de 7 deplasări încoace.

Feddal rămâne unicul jucător pe care nu se poate baza Pellegrino, pregătit să facă 3-4 schimbări în echipă, în special la mijloc, așa cum a procedat în fiecare etapă. În cealaltă tabără, Granada nu contează pe Foulquier, victimă recentă a unei leziuni musculare. Probleme medicale mai au Lomban și Saunier.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DEPORTIVO ALAVES – GRANADA

 

BELENENSES, – AROUCA, ora 22:00 (PORTUGALIA, PRIMEIRA LIGA)

Surpriza sezonului trecut, Arouca are acum probleme

Belenenses este una dintre cele mai în formă echipe din prima ligă portugheză. După un start fals, 0-2 la Setubal, formația din Lisabona nu a mai pierdut apoi deloc în următoarele 4 etape, intercalând mereu câte un egal cu câte o victorie: în precedenta partidă a remizat la Guimaraes, 1-1. În cele două meciuri jucate până acum pe teren propriu a bifat un 0-0 cu Boavista și un 2-1 cu Nacional Funchal. De alte 3 dispute înscrie mereu, dar în două dintre ele a punctat numai câte o dată. Cu 8 puncte, ocupa locul 9 înaintea noii runde, beneficiind de cea mai bună defensivă, golaveraj 4-4. Acasă nu s-a mai înclinat de 3 dispute, două câștigate, și a bifat un singur insucces de 5 vizite primite încoace.

Dacă sezonul trecut a fost o surpriză plăcută, terminând pe a 5-a poziție, sinonimă cu participarea în Europa League, Arouca are probleme în debutul noii campanii. În primele 5 jocuri n-a adunat decât 3 puncte și se afla pe a 16-a treaptă, prima neretrogradabilă, având unul dintre cele mai slabe atacuri într-un golaveraj 3-7. Unica victorie a fost un 2-0 pe propria arenă cu Nacional Funchal, iar din cele 4 înfrângeri, ultimele trei consecutive, 3 au fost la zero. ”Afară” nu a mai triumfat de 3 confruntări și a înregistrat numai un succes în anterioarele 6 deplasări, jumătate încheiate fără să fi înscris.

Arouca a fost mai bună sezonul trecut, cu 2-2 acasă și 2-0 la Lisabona. În schimb, Belenenses se impusese la fel acum două stagiuni, 0-0 pe teren propriu și 1-0 ”afară”: precedenta victorie de pe ”Estadio do Restelo” a realizat-o în mai 2014, scor 1-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BELENENSES, – AROUCA

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă