Articolul precedent

BORUSSIA DORTMUND ȘI REAL MADRID SE EXAMINEAZĂ RECIPROC

BORUSSIA DORTMUND ȘI REAL MADRID SE EXAMINEAZĂ RECIPROC

După două rezultate de egalitate, Real Madrid se deplasează în Germania pentru a da un examen extrem de serios în fața unei Borussia Dortmund ce tocmai a dat 20 de goluri în ultimele 4 partide, inclusiv un 6-0 în precedentul meci din Ligă și un 5-1 pe terenul lui Wolfsburg, în Bundesliga. Va fi greu pentru Zidane, mai ales că antrenorul francez nu contează pe Marcelo și, mai ales, pe Casemiro, devenit piesă aproape indispensabilă în astfel de confruntări. Pe de altă parte, nici pentru Borussia nu va fi simplu, chit că n-a pierdut niciodată acasă în fața Realului, căci la Dortmund vine o echipă cu un atac cum trupa lui Tuchel n-a mai întâlnit în acest sezon. Borussia-Real Madrid e clar meciul serii, dar va fi tare interesant de văzut ce va face Leicester în fața lui Porto, în tentativa campioanei Angliei de a se redresa în Champions League după eșecurile din campionat, ce va reuși Monaco în fața lui Leverkusen, cum se va descurca Sevilla pe teren propriu în fața celor de la Lyon și dacă va izbuti Juventus să obțină prima victorie în această fază. Avancronici, detalii și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

AS MONACO – LEVERKUSEN, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Monaco are amintiri frumoase din disputele cu nemții

Niciodată nu a pierdut AS Monaco în fața celor de la Bayer Leverkusen. Până acum, cele două formații s-au mai confruntat de 4 ori, numai în grupele Ligii, iar francezii au triumfat în 3 dintre partide: 4-0 și 2-2 în 1997-1998 și un dublu 1-0 în 2014-2015.

Trupa din Principat a început excelent grupele Ligii, 2-1 pe terenul lui Tottenham. Ulterior, a cedat rău în campionat, 0-4 la Nice, însă acest rezultat a părut un accident deoarece este singurul eșec din ultimele 11 meciuri, rătăcit printre 9 victorii și un nul. Acasă nu a cedat deloc în 6 jocuri stagionale, cu un egal și 5 succese: ultima înfrângere a fost acum 9 vizite primite, 1-2 în Ligue 1 cu Bordeaux, pe 1 aprilie, în sezonul trecut.

Bayer s-a împiedicat în prima dispută din serie, 2-2 acasă cu ȚSKA Moscova, după ce a avut 2-0. A fost primul meci dintr-un șir de 3 lipsit de succese (două egaluri, un eșec), căreia i-a pus capăt exact week-end-ul trecut printr-un 3-2 la Mainz, în Bundesliga. Recentul 1-2 la Frankfurt a devenit a doua înfrângere în 7 confruntări stagionale, ambele încasate ”afară”.

Monaco are amintiri frumoase din disputele cu echipele germane deoarece, din 14 dueluri, a câștigat 7, pe lângă 4 egaluri și 3 eșecuri. Bilanțul de pe teren propriu e 4-2-1, toate cele 4 victorii find realizate în ultimele partide. În schimb, Leverkusen nu s-a descurcat nemaipomenit contra francezilor, cu 5 triumfuri, 3 remize și 7 insuccese, raportul bifat în Hexagon fiind 1-2-4: unica victorie a fost un 1-0 la Lyon în septembrie 2001. Pentru monegasci, o victorie ar însemna un pas mare spre calificare, căci ar face 6 puncte, iar contextul i-ar fi favorabil după remiza dintre Bayer și ȚSKA din prima etapă.

O singură problemă medicală la gazde, anume Radamel Falcao, care a suferit în înfrângerea cu Nice o comoție cerebrală și încă nu este apt de joc. Și Nabil Dirar e incert, dar el are șanse mai mari de recuperare. Bayer nu se poate baza pe Bellarabi și Iurcenko, ambii accidentați, dar s-a refăcut Kiessling.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AS MONACO – BAYER LEVERKUSEN

 

BORUSSIA DORTMUND – REAL MADRID, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Borussia și Real se examinează reciproc

Borussia Dortmund are în Real un examinator dur în tentativa de a-și etala din nou forța ofensivă. În ultimele 4 partide, formația germană a marcat de nu mai puțin de 20 de ori, între care se remarcă două rezultate de 6-0, dar și un 5-1 în deplasare la Wolfsburg. 6-0 a fost scorul obținut chiar la debutul grupelor Ligii, pe terenul Legiei Varșovia, unde a avut 6 marcatori diferiți. În total, numai în această perioadă, au punctat 12 dintre jucătorii săi.

Borussia a început această serie imediat ce a suferit al doilea eșec stagional, 0-1 ”afară” cu nou-promovata RB Leipzig. În afara acestei sincope, în cont și-a mai trecut 6 succese, după ce deschisese campania 2016-2017 printr-un 0-2 în Supercupa cu Bayern. Pe ”Signal Iduna Park” nu s-a mai înclinat de 16 partide, de la un 0-1 cu PAOK Salonic în decembrie trecut, în grupele Europa League. Doar în Bundesliga, acasă a ajuns la 24 de dispute fără eșec, un record al clubului.

Și Real Madrid are în Borussia un examinator dur în tentativa de a lăsa deoparte cele două rezultate consecutive din campionat, care au făcut ca diferența față de Barcelona și Atletico să se scurteze. După un start stagional punctat de 6 victorii consecutive, între care un 2-1 acasă cu Sporting Lisabona în Ligă, Real a dat semne de oboseală. Madrilenii doar au remizat în anterioarele două jocuri, ultima oară la Las Palmas (2-2). Ei sunt neîntrecuți de 19 dispute: precedentul eșec l-au suferit chiar în Germania, 0-2 la Wolfsburg în ”sferturile” trecute de Ligă, dar apoi au învins cu 3-0 pe ”Bernabeu”. La Las Palmas apărarea le-a cedat după alte 6 deplasări fără gol luat.

Niciodată nu a pierdut Dortmund acasă contra Realului: în 5 vizite primite a obținut 3 victorii și două remize. În ultima confruntare, din aprilie 2014, a învins cu 2-0, insuficient să urce în semifinalele Ligii deoarece spaniolii se impuseseră în tur cu 3-0. Aceștia au un ușor avantaj la general, cu 4 victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri, golaveraj 14-12.

De altfel, Borussia nu a pierdut decât de două ori pe propria arenă în fața echipelor spaniole (1-2 cu Atletico în 1996, 0-1 cu FC Sevilla în 2010), pe lângă 7 succese și două egaluri. În schimb, Realul s-a descurcat greu în Germania, de unde nu a putut reveni cu mai mult de 4 triumfuri, 6 remize și nu mai puțin de 19 eșecuri.

Două absențe importante la gazde, Reus și Subotic, plus S. Bender și Durm, toți accidentați. Cu probleme medicale se mai confruntă Bartra și Schurrle. La Real, principala preocupare este slaba formă fizică a lui Cristiano Ronaldo, înlocuit în minutul 72 al partidei de la Las Palmas tocmai din precauție, eveniment care nu i-a picat însă foarte bine starului portughez, surprins de camerele televiziunilor când îl boscorodea zdravăn pe Zidane.  Keylor Navas și Pepe s-au antrenat normal în ultimele zile și pot redeveni operaționali. Marcelo și Casemiro continuă să fie pe mâna medicilor și nu au făcut deplasarea în Germania.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA DORTMUND – REAL MADRID

 

LEICESTER – FC PORTO, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Leicester încearcă să se revanșeze în Ligă pentru eșecurile din campionat

Dezamăgitoare pe plan intern, Leicester încearcă să se revanșeze în Champions League. Trupa italianului Claudio Ranieri are de confirmat rezultatul excelent obținut la debutul fazei grupelor, 3-0 la Bruges. Nu la fel de bine a început FC Porto, care doar a remizat acasă, 1-1 cu FC Copenhaga.

Numai eșecuri a suferit Leicester în ultimele două partide, cu multe goluri încasate: 2-4 după prelungiri cu Chelsea în Cupa Ligii, pe teren propriu, apoi 1-4 cu United la Manchester în campionat. De altfel, surprinzătoarea campioană a Angliei pare să fi revenit la normalul de dinaintea sezonului trecut, căci nu are decât două victorii în ultimele 5 meciuri, ba s-a impus de numai de 3 ori în 9 jocuri stagionale, alte 5 fiind pierdute. Totuși, insuccesul cu Chelsea este singurul încasat în ultimele 13 vizite primite. Mai mult, a fost întrecută de două ori în anterioarele 20 de confruntări ca gazdă.

FC Porto este imbatabilă de 4 jocuri, cu două egaluri încadrate de câte o victorie: ultima a fost un 3-1 în derby-ul local cu Boavista. Singura înfrângere din acest sezon a fost un 1-2 pe terenul lui Sporting Lisabona, suferită imediat ce ”alb-albaștrii” dăduseră lovitura pe ”Olimpico”, 3-0 cu AS Roma, în play-offul Ligii. ”Afară”, ei nu am mai învins de două dispute (un eșec, un nul) și s-au înclinat doar o dată de 6 vizite făcute încoace.

Gazdele nu au probleme deosebite de efectiv în afara mai vechilor accidentați M. James și N. Mendy. Ar putea chiar reveni în poartă danezul Schmeichel, accidentat la precedentul duel din Ligă, victoria de la Bruges. Claudio Ranieri se bazează mult pe algerianul Slimani, care a marcat de 5 ori în ultimele 3 confruntări cu Porto în campionatul portughez, pe când activa la Sporting, inclusiv în amintita unică înfrângere a celor de la Porto. Cwre au o singură problemă, Andre Silva fiind incert din cauza unor dureri musculare.

Dacă Leicester înfruntă în premieră o echipă din Portugalia, în schimb FC Porto a mai evoluat de 32 de ori contra formațiilor engleze, cu 7 succese, 8 remize și 17 eșecuri, golaveraj 31-58. În Insulă nu s-a impus niciodată în 16 deplasări, încheiate cu numai două egaluri (ambele cu Manchester United, în 2004 și 2009) și 14 insuccese. În precedentele 4 vizite făcute a cedat mereu fără să înscrie, dar luând 12 goluri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LEICESTER – FC PORTO

 

DINAMO ZAGREB – JUVENTUS, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Juve caută primul gol și prima victorie

Dinamo Zagreb și Juventus se află față în față pe ”Maksimir” după ce la startul grupelor Ligii nici nu au câștigat, nici nu au marcat. Trupa croată a pierdut drastic la Lyon, scor 0-3, în timp ce ”Bătrâna Doamnă” nu a putut obține mai mult de un 0-0 acasă cu FC Sevilla.

În Franța, Dinamo a înregistrat unul din cele 3 eșecuri consecutive suferite în numai 8 zile, celelalte două fiind în campionat, unul pe propria arenă. După 2-5 la Rijeka, antrenorul Zlatko Krancjar a demisionat, fiind înlocuit cu Zeljko Sopic. Ulterior, trupa roș-albă și-a revenit și și-a trecut în cont două victorii fără gol primit. Până la acea serie negativă avusese 13 partide invincibile în acest sezon, cu două egaluri și 11 victorii. Precedentul meci de pe propria arenă a fost un 0-1 cu Osijek, unicul eșec din ultimele 18 jocuri ca gazdă, cu începere de la un 0-2 cu Bayern în seriile trecutei Ligi, în decembrie 2015.

Juventus a învins la zero în precedentele două dispute, după ce, la mijlocul acestei luni, a avut un moment de slăbiciune tradus prin două meciuri fără succes, inclusiv un 1-2 la Milano, cu Inter. Aceasta este, însă, singura înfrângere din precedentele 9 meciuri și a doua de 17 jocuri încoace, ambele încasate pe teren străin. Torinezii înscriu mereu de 13 deplasări încoace, în 6 dintre ele numai câte o dată.

Cele două echipe se află înaintea primului lor duel direct. Anterior, Dinamo a mai jucat de 17 ori contra echipelor italiene, cu 3 victorii, 4 egaluri și 10 eșecuri, golaveraj 11-26. Toate succesele au fost obținute acasă, completate de două remize și 3 înfrângeri: în ultima vizită primită a trecut de Parma cu 1-0 în noiembrie 2000, în turul 2 al fostei Cupa UEFA (0-2 în prima manșă). La rândul ei, Juventus a mai înfruntat numai o dată o adversară din Croația, 0-0 ”afară” și 2-0 acasă cu Rijeka în martie 1980, în ”sferturile” fostei Cupe a Cupelor.

Croații nu a absențe notabile în lot. În schimb, Juventus va evolua fără Marchisio, Rugani și Asamoah, toți accidentați, în timp ce Sturaro are șanse mici să poată fi folosit. Probleme medicale mai au Buffon, Evra și Benatia. Pentru doar a treia oară în acest sezon, antrenorul Massimiliano Allegri va putea utiliza tridentul defensiv clasic Barzagli – Bonucci – Chiellini.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO ZAGREB – JUVENTUS

 

FC SEVILLA – LYON, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Sevilla vrea victoria în fața unui Lyon fără Lacazette

Dispută între două echipe care au avut un start bun în faza grupelor Champions League. FC Sevilla a rezistat la Torino, de unde a revenit cu un 0-0 cu Juventus, pe când Olympique Lyon a devenit primul lider din serie după un scurt 3-0 administrat croaților de la Dinamo Zagreb.

FC Sevilla tocmai a pierdut la Bilbao, 1-3, în primul eșec după 6 partide imbatabile, 3 dintre ele câștigate. Echipa preluată din vară de argentinianul Jorge Sampaoili nu mai pierduse decât în debutul stagiunii, 2-3 după prelungiri cu Real Madrid în Supercupa Europei, apoi 0-2 și 0-3 cu FC Barcelona în Supercupa Spaniei. De câtva timp suferă în atac: a înscris în 3 din ultimele 4 jocuri și numai câte o dată. Acasă a triumfat mereu de 3 meciuri încoace, cedând o dată în anterioarele 4 vizite primite și de două ori în precedentele 9.

Și Lyon s-a înclinat în week-end, 0-1 la Lorient, după 3 confruntări invincibile, cu o remiză albă și două succese. Mai mult, de 6 jocuri încoace nu a triumfat decât de două ori, în alte 3 rânduri pierzând. Mai greu i-a fost pe teren străin, unde nu a mai biruit de 3 dispute (un egal, două înfrângeri), ultimele două fără gol dat: a putut învinge doar în prima deplasare stagională, 3-0 la Nancy.

Față de ultimele convocări, FC Sevilla ar putea conta din nou pe Rami, abia refăcut după o accidentare. Printre titulari și-ar face loc Nasri, cu o prestație reușită week-end-ul trecut. ”Olimpicii” se prezintă pe ”Ramon Pizjuan” fără golgheterul Lacazette și fără Rafael, ambii accidentați. Însă, față de campionat, unde-i suspendat 4 meciuri, ”căpitanul” Gonalons este disponibil în Ligă și nu ar trebui să lipsească din linia mediană.

Cele două echipă se află la prima lor dispută directă. Până acum, FC Sevilla s-a mai confruntat în 5 rânduri cu rivale din Franța, fără a se descurca prea bine: o victorie și 4 eșecuri. Succesul, 2-0 cu Lille în 2006, l-a obținut acasă, unde a cedat o dată cu PSG, 0-1 în septembrie 2010. Nici Lyon nu s-a prezentat prea bine împotriva spaniolilor, cu 9 succese, 7 remize, 12 eșecuri, golaveraj 29-41, din deplasare întorcându-se cu 3 triumfuri, 4 egaluri și 7 insuccese. În precedenta vizită pe teren iberic s-a impus la Valencia, 2-0 în decembrie 2015.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC SEVILLA – LYON

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă