ORA ADEVĂRULUI ÎN EUROPA PENTRU STEAUA ȘI ASTRA

ORA ADEVĂRULUI ÎN EUROPA PENTRU STEAUA ȘI ASTRA

La momentul tragerii la sorți a grupelor din Europa League, Steaua a părut favorizată. Adversarii pe care-i primise vicecampioana noastră nu păreau de speriat, nici măcar Villarreal, aflat la acel moment într-o ușoară criză de formă și identitate. Iată însă că după jumătate de parcurs european, Steaua e ultima în clasament, iar meciul de azi de la Zurich, disputat totuși în fața unei divizionare secunde, ne va arăta dacă șansele de calificare în primăvară vor mai exista sau se vor diminua considerabil. Victoria e cuvântul de ordine, rezultatul de egalitate nefiind chiar rău doar în anumite circumstanțe. Campioana Astra, ce a primit o grupă mult mai complicată, a reintrat în cărțile calificării după victoria de la Plzen, iar returul de azi ar putea să aducă lămuriri suplimentare. Astra are însă mari probleme în atac înaintea unei partide pe care trebuie s-o câștige, pentru a profita eventual de ce se va întâmpla în Austria Viena-Roma. Europa League domină programul zilei, cu multe confruntări interesante, ce ar trebui să aduce unele clarificări în lupta pentru calificarea în primăvară. Avancronici, detalii și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

FENERBAHCE – MANCHESTER UNITED, joi, 03.11, ora 20:00 (EUROPA LEAGUE)

Ultima șansă pentru Fener, dar Mourinho caută pasul spre primăvară

Învinsă la Manchester cu 4-1, Fenerbahce a coborât pe locul 3, astfel că nu are voie să piardă spre a nu ieși din cursa către ”16”-imi. Pentru United, cu 6 puncte în cont precum Feyenoord, o nouă victorie ar face să fie deja cu un pas și jumătate în primăvara continentală. Antrenată acum de versatul olandez Dick Advocaat, echipa din Istanbul este neîntrecută acasă în Europa de 7 dispute (6 victorii, un egal), anterioarele 5 fiind toate câștigate. În plus, în 5 din aceste confruntări nu a luat gol. În schimb, elevii lui Jose Mourinho nu au triumfat deloc în ultimele 6 deplasări continentale, nemarcând în precedentele două.

După eșecul din tur, Fenerbahce a legat două victorii, ambele fără gol primit. Aceeași înfrângere este singura suferită de formația din Istanbul în ultimele 9 jocuri, 5 dintre ele câștigate. Din cele 4 insuccese încasate în 16 partide stagionale, numai unul a fost pe teren propriu, 0-1 cu Bursaspor, în septembrie, după care a realizat o remiză și 3 triumfuri, precedentul fiind și cel mai detașat, 5-0 cu Karabukspor în Superlig.

Manchester nu a cedat și nici nu a luat gol de două meciuri, cu o victorie importantă, 1-0 cu Manchester City în Cupa Ligii, și un nul, 0-0 acasă cu Burnley în campionat. Anterior, primise o corecție severă, 0-4 pe terenul lui Chelsea, unicul eșec din anterioarele 9 dispute, 5 terminate cu victorii. Din cele 16 confruntări adunate în acest sezon, ”diavolii” au pierdut 4, 3 fiind ”afară”. Ei nu au învins și nici nu au înscris de două deplasări încoace, ba nu s-au impus decât o dată în precedentele 5 vizite făcute, 3 cedate.

Ismail Koybasi, Volkan Sen și Stoch ridică probleme medicale la gazde. Dincolo, Bailly, Smalling, A. Valencia, Depay, Carrick sunt accidentați, dar au fost recuperați Martial, Fellaini și Mhkitaryan.

Înaintea disputei de pe ”Old Trafford”, de alte 4 ori, ”duble” în 1996 și în 2004, se mai înfruntaseră cele două echipe. Fiecare se impusese în câte două rânduri: United cu 2-0 ”afară” și cu 6-2 acasă, Fenerbahce cu 1-0 la Manchester și cu 3-0 la Istanbul. În total, Fener s-a întâlnit în 18 ocazii cu formații engleze, bilanț general 4-3-11 (golaveraj 13-35), iar acasă: 3-1-4. Dincolo, ”diavolii” au strâns 15 confruntări cu adversare din Turcia, bilanț 8-3-4 și golaveraj 25-12, raportul de ”afară” fiind 3-3-2.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FENERBAHCE – MANCHESTER UNITED

 

ANDERLECHT – MAINZ,  ora 20:00 (EUROPA LEAGUE)

O victorie ar cântări greu în ecuația calificării

Meci foarte important pentru ambele echipe. Neînvinse, și Anderlecht, și Mainz au adunat câte 5 puncte în primele 3 etape, la fel ca și St. Etienne, astfel că o victorie a uneia dintre ele ar cântări greu în calculele finale. Disputa lor din turul din Germania s-a încheiat 1-1.

Stanciu, Chipciu (aflat în recuperare, dar convocat pentru acest meci) și colegii lor au pierdut ultima partidă, 1-2 la Beveren, ba nu au triumfat decât o dată de 4 meciuri încoace, două fiind pierdute. 10 jocuri au bifat acasă în acest sezon, perioadă în care au înregistrat două eșecuri, plus un egal și 7 victorii, precedentele două consecutive și fără gol primit. În 9 dintre ele au și marcat. În anterioarele două vizite primite în Europa League au dat câte 3 goluri.

Mainz tocmai a învins-o pe Ingolstadt, 2-0 pe propria arenă, după o așteptare de 3 jocuri, cu un egal completat de două înfrângeri, una la zero. Tot de 3 partide nu a mai triumfat pe teren străin, cu o remiză albă și două insuccese, răstimp în care a înscris numai o dată și a luat 5 goluri. Anterior, ”afară” legase 3 succese, în care s-a marcat de ambele părți.

Cele două formații nu se mai întâlniseră până la disputa din tur, la fel cum nici Mainz nu mai înfruntase vreodată o formație din Belgia. În schimb, Anderlecht a evoluat de 34 de ori contra echipelor germane, cu 12 triumfuri, 5 remize și 17 eșecuri (golaveraj 47-61), bilanțul acasă fiind 7-3-5.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ANDERLECHT – MAINZ

 

AUSTRIA VIENA – AS ROMA, ora 20:00 (EUROPA LEAGUE)

Roma vrea să repare la Viena erorile din tur

Confruntare între primele două clasate, cu câte 5 puncte în cont, două peste Astra și 3 peste Viktoria Plzen. Turul de pe ”Olimpico” a fost unul intens, în care AS Roma s-a văzut egalată la trei după ce în minutul 81 conducea cu 3-1. Astfel, în acest sezon, Austria Viena a ajuns la 6 meciuri continentale fără eșec, cu 4 succese (ultimul cu Astra, 3-2 pe ”Național Arena”) urmate de două remize. Dincolo, italienii nu s-au mai impus ”afară” în Europa de 7 dispute, 4 dintre ele pierdute, de la un 2-1 cu Feyenoord în februarie 2015.

De 7 partide nu a mai pierdut Austria Viena, cu două egaluri și 5 victorii, precedentele 3 consecutive. 4 din aceste jocuri le-a terminat fără gol luat. În același timp, doar o dată în ultimele 20 de dispute nu a marcat. Pe teren propriu vine după un egal urmat de două succese: în 11 vizite primite în acest sezon a cedat de 3 ori, plus o remiză albă și 7 triumfuri, doar în 3 dintre ele rămânând cu defensiva intactă.

Tot de 7 confruntări nu s-a mai înclinat nici AS Roma, și tot cu 5 victorii și două remize, ultimul bifat în week-end-ul trecut, 0-0 la Empoli, în singurul duel din anterioarele 9 în care nu a înscris. În cele 16 confruntări stagionale, elevii lui Luciano Spalletti au cedat de 3 ori, în două cazuri ”afară”. După ultimul eșec extern, 1-3 cu FC Torino, ei au obținut două victorii, ambele cu 3-1, și o remiză.

Gazdele nu au probleme deosebite de efectiv. La romani există mai multe absențe notabile, Totti, Vermaelen, Manolas, Florenzi, toți accidentați.

Partida din tur a fost prima dintre cele două formații. Per total, Austria Viena a întâlnit de 11 ori adversare din Italia, cu o victorie (2-1 acasă cu Inter în 1983), 5 egaluri și 5 eșecuri, golaveraj 7-18. Dintre rivale austriece, AS Roma se mai înfruntase numai cu FC Wacker Innsbruck, pe care a bătut-o de două ori în 1992.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AUSTRIA VIENA – AS ROMA

 

FC ZURICH – STEAUA, ora 22:05 (EUROPA LEAGUE)

Ora adevărului pentru Steaua

După 1-1 în tur, Steaua trebuie să bată la Zurich, ori măcar să nu piardă, pentru a păstra șanse reale de a urca în ”16”-imi. Înaintea etapei a 4-a, ”roș-albaștrii” sunt codași, cu două puncte în cont, fiind singurii din grupa lor fără nicio victorie. În schimb, gazdele au strâns 4 puncte, cu care se găsesc pe poziția secundă, la doar o lungime de liderul neînvins Villarreal, care o primește pe Osmanlispor (4p). Elvețienii nu au cedat decât o dată în ultimele 6 jocuri acasă în Europa, pe lângă 3 succese și două remize.

Lider neînvins în liga a doua, FC Zurich este imbatabilă de 10 partide, cu 3 egaluri și 7 succese, precedentele 3 consecutive. Singurul eșec în 19 partide stagionale, 14 dintre ele câștigate, a rămas cel de la Villarreal, 1-2 în septembrie, în startul grupelor EL. În această perioadă, echipa antrenată de Ulrich Forte a marcat mereu, alte 9 jocuri fiind fără gol luat. Totuși, de 5 dispute încoace apărarea i-a cedat mereu, în 4 cazuri numai câte o dată. În cele 9 confruntări de acasă doar Le Mont a scăpat nebătută (1-1). În fiecare din anterioarele 4 vizite primite a încasat gol.

Steaua tocmai a legat două victorii după o așteptare de 3 jocuri, cu un eșec și două egaluri. Numai o dată de 10 partide încoace nu a înscris, însă în 8 cazuri și apărarea i-a fost depășită. Invincibilitatea de pe teren străin durează de 5 meciuri, cu o remiză încadrată de câte două succese, iar un 0-2 la Ankara cu Osmanlispor este unica înfrângere din precedentele 8 vizite făcute. În total, în cele 12 deplasări stagionale a înregistrat 8 triumfuri, două egaluri și două eșecuri, ambele în Europa.

Pe ”Letzigrund”, Laurențiu Reghecampf se prezintă fără 4 jucători, anume F. Tănase, L. Filipo și O. Popescu, toți accidentați, plus suspendatul Enache. La gazde, probleme medicale au Sadiku, Bangura, Yapi și Buff.

Cele două echipe nu se mai înfruntaseră niciodată până la duelul din turul de pe ”Național Arena”. Din România, FC Zurich a mai jucat doar cu FC Vaslui, 2-0 pe teren propriu și 2-2 în Moldova în 2011, în grupele Europa League. Dincolo, Steaua a disputat 11 meciuri contra echipelor din Elveția, cu 3 victorii, 6 egaluri și două eșecuri, golaveraj 19-11. Ambele înfrângeri le-a suferit în deplasare, unde nu a învins niciodată, înregistrând și 3 remize. Totuși, a marcat în 4 din cele 5 vizite în ”Țara Cantoanelor”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC ZURICH – STEAUA

 

NICE – SALZBURG, ora 22:05 (EUROPA LEAGUE)

Nice încearcă să mute și în Europa succesele din Ligue 1

Pe val  în Franța, Nice suferă în Europa League. După 3 etape, liderul din Ligue 1 nu a adunat decât 3 puncte, obținute exact în turul din Austria cu Salzburg, 1-0, după ce în primele două runde cedase și acasă cu Schalke, și la Krasnodar. Acum, de pe locul 3, a ajuns în momentul în care nu-și permite să mai rateze nimic, cum e și cazul oaspeților, aflați într-o situație limită: ocupă ultima poziție, fără nici un punct.

După eșecul dela Krasnodar (2-5), Nice a înșirat 5 victorii, 4 dintre ele și cu gol primit. Același insucces este singurul suferit de trupa elvețianului Lucien Favre în precedentele 9 partide, marcând în toate. Pe de altă parte, unica înfrângere încasată pe propria arenă în 8 jocuri stagionale a fost 0-1 cu Schalke. După acest rezultat, ”roș-negrii” au legat 4 succese cu 12 goluri date și numai două luate. Totuși, în ultimele 4 meciuri acasă în Europa nu au punctat decât de 4 ori.

Pentru Salzburg, insuccesul din turul cu Nice este singurul suferit de 5 dispute încoace. Anterioarele 3 au însemnat numai triumfuri, două dintre ele la zero, cu un total de 8 goluri înscrise și doar unul primit. Ultima deplasare a fost un 5-1 la St.Polten, în prima victorie pe teren străin după o pauză de 3 partide, încheiate cu două remize (una ”albă”) și un eșec. Doar o dată în precedentele apariții ”afară” nu a marcat. În Europa nu a mai triumfat de 5 partide, cu un egal urmat de 4 eșecuri.

În tur, cele două formații au bifat primul lor duel direct. Mai mult, Nice nu se mai confruntase anterior cu nici o adversară din Austria. La rândul său, dintre rivale din Franța, Salzburg s-a mai întâlnit numai cu PSG în 2011, tot în grupele Europa League, când a învins acasă (2-0) după ce pierduse la Paris (1-3).

AICI GĂSIȚI COTELE LA NICE – SALZBURG

 

SOUTHAMPTON – INTER MILANO, ora 22:05 (EUROPA LEAGUE)

”Sfinții” încearcă să profite de interimatul de la Inter

La Southampton, Inter susține primul meci cu interimarul Stefano Vecchi pe bancă. Acesta a fost promovat de la ”tineret” după demiterea olandezului Frank de Boer din cauza rezultatelor slabe din campionat, dar și din Europa League: după 3 etape, milanezii ocupă abia locul 4, ultimul, cu 3 puncte, obținute chiar în turul cu echipa engleză (1-0). Aceasta se află pe poziția secundă, cu 4 puncte, două sub liderul Sparta Praga.

”Sfinții” tocmai au pierdut acasă cu Chelsea, 0-2 în Premier League. Ei nu s-au impus decât o dată în precedentele 4 jocuri, două dintre ele pierdute, interval în care au marcat de numai două ori. Aceeași înfrângere cu ”The Blues” este prima încasată în acest sezon acasă, pe lângă două egaluri la unu urmate de 5 succese, 4 fără gol luat. Cu tot cu ediția trecută, Southampton s-a înclinat pe ”St. Mary Stadium” doar o dată în ultimele 13 vizite primite. În Europa, nu a mai pierdut pe teren propriu de 6 confruntări, două câștigate, de la un 2-4 cu Sporting Lisabona în octombrie 1981, în fosta Cupă UEFA.

Inter a cedat week-end-ul trecut la Genova, 0-1 cu Sampdoria: de 6 partide a intercalat mereu câte o victorie cu câte un eșec. Tot pe ”Luigi Ferraris” a bifat unicul meci din anterioarele 11 în care nu a putut să marcheze. Pe de altă parte, cu înfrângeri a terminat mereu precedentele 4 deplasări, cu doar câte un gol dat în 3 dintre ele. După un nou succes ”afară” aleargă din septembrie, 2-0 la Empoli. Din ultimele 10 vizite efectuate, inclusiv cu stagiunea trecută, a învins abia în două, restul de 8 fiind numai insuccese, jumătate la zero. Nu i-a mers mai bine nici în Europa, unde nu a mai câștigat de 5 deplasări, cu 3 egaluri, apoi două eșecuri, cu 3 goluri luate în fiecare din anterioarele trei vizite efectuate.

Patru dintre elevii francezului Claude Puel au probleme medicale, respectiv A. McCarthy, Long, Hesketh, Targett, Pied. La milanezi există un singur incert, Kondogbia.

Confruntarea de pe ”San Siro” a fost prima dintre cele două formații. Ba, Southampton nu mai întâlnise niciodată o grupare italiană. Până acum, Inter a mai jucat de 29 de ori contra unor adversare din Anglia, bilanț 14-4-11 și golaveraj 39-35. În Insulă a triumfat de 4 ori, ultima oară în martie 2010 (1-0 cu Chelsea), plus un nul și 9 eșecuri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SOUTHAMPTON – INTER MILANO

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă